|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak poradzić sobie z bliznowcem
Mój synek (3lata) miał nie dawno operacje na nodze niestety w miejscu blizny zrobił się brzydki bliznowiec 1x9cm Używam Cepanu, plastrów silikonowych miał tez wstrzykiwane sterydy ale nie wiem czy to w ogóle bezpieczne Poradźcie co można jeszcze zrobić?
Edytowane przez annaz1979 Czas edycji: 2007-05-31 o 22:05 Powód: poprawa błędów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
![]()
Dzieci mają to do siebie ze rosną i dlatego bardzo często dochodzi u nich również do przerostu blizn. Ale to się leczy, tylko trzeba trafić do dobrego lekarza.
Najlepiej zgłosić się do lekarza. W warszawie na jelonkach na ulicy Oświatowej 14 powstał otwarty został gabinet specjalizujący się w leczeniu blizn i blinowców. Wiem że przyjmuje tam pani dr Halina Hofman, która ma kilkanaście lat doświadczenia w prowadzebiu poradni przeciwbliznowej dla dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak poradzić sobie z bliznowcem
Dziękuję ci bardzo za odpowiedź Właśnie boję się że jak syn będzie rósł ta blizna będzie mu sie powiększać Szkoda że koło Katowic nie otworzyli takiego gabinetu bo mamy trochę daleko do Warszawy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenka - jak długo stosowałaś u synka Dermatix? Moja blizna jest długości ok. 7 cm i szerokości - ok 1 cm, sino-czerwona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() Ta masc mozesz taniej znalezc na Alegro cena tam sie wacha od 110-140zl ,ma ona 15g ale jak juz wczesniej wspominalam jest bardzo skuteczna i bardzo wydajna Lekarz ktory przeprowadzil operacje u mojego syna rowniez kazal mi stosowac CONTRATUBEX ale po roku stosowania nie bylo rzadnych efektow ,wkoncu wybralam sie do Sopotu (krzywy domek ) do lekarza prywatnego bo ten bliznowiec mnie przerazal ![]() Moj syn zurzyl 1 opakowanie i troszke drugiego a blizne mial podobnej wielkosci 6cm dlugosci a szerokosci 1 cm Pozdrawiam Cie Serdecznie i zycze wszystkiego dobrego |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, właśnie znalazłam aptekę, w której można tanio kupić Dermatix - cena 129,90 zł za 15 g. Apteka w Przychodni Dąbrowa-Dąbrówka na ul. Sojowej (Gdynia-Dąbrowa).
Lenka - dziękuję ci za informację; mam nadzieję, że u mnie też ten żel pomoże, bo blizna jest strasznie szpetna i mocno widoczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja znalazłam w Gdyni co prawda droższa cena bo 139 zł ale w aptece przy ul Władysława IV, jest to dyżurna apteka, znajdująca się na wysokości pogotowia (przychodnia żwirki i wigury), obok znajduje się punkt ZKM (nota bene przeszłam prawie całe śródmieście i znalazłam nawet za 180 zł) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Super, że są apteki bardziej przyjazne cenowo
![]() Na forum kafeteria wyczytałam, że ten żel dermatix należy wklepywać w bliznę i mając założone rękawiczki (żeby żel nie wchłoną się w opuszki palców, tylko w bliznę) - wiecie coś na ten temat??? W ulotce jest za to napisane, żeby delikatnie wmasować i pozostawić do wyschnięcia, nic na temat rękawic. Na razie stosuję ten żel przez tydzień, różnicy nie widzę, bo i za wcześnie, choć w środkowym punkcie blizna jakby może troszkę pojaśniała. Jestem dobrej myśli, przynajmniej na razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej Ja w sumie to na Dąbrowę też nie mam aż tak daleko (Chwarzno), ale zupełnie nie znam tamtych rejonów i bałam się pogubić, cena 10 zł droższa ale przy tej cenie to i tak mały pryszcz... Nic nie wiem na temat rękawic, ba przejrzałam wiele for oraz opisów tej maści nim ją zakupiłam i nigdzie nie było mowy o rękawicach, ja normalnie wsmarowuje maść w bliznę, leciutko ją rozciagając, a ze zrobiłam to dziś po raz drugi to niestety o efektach jeszcze nie napiszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() ja ponad rok temu miałam operację kolana, no i na walkę z blizną kupiłam VERADERM, kosztuje ok 90zł i działa tak jak dermatix. Żeby taki krem był skuteczny najlepiej zacząć kurację przed upływem 6 miesięcy od zabiegów (tak tłumaczyła mi dermatolog). Ja używałam go przez 2 miesiące i efekt był rewelacyjny, najważniejsze zmienił mi się kolor blizny z czerwonego na różowy, i że zeszły mi zgrubienia a skóra stała się w miarę gładka. Niestety jak tylko pojawiły się efekty przestałam go używac i juz nic więcej z blizną się nie zmieniło. A teraz jest juz za późno na skuteczne efekty. ten kremik przy mojej 4 centymetrowej bliznie był bardzo wydajny, używałam go 2 razy dziennie.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jaka maść.zabieg jest skuteczna na bliznowiec? Miałem brodawkę wycinaną w okolicach brody i znów mi odrosła i ponownie miałem wykonany zabieg od tego momentu mam blizne w tym miejscu.
Zabieg byl wykonany około roku temu.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
ja niedawno używałam jakieś plastry sutricon to chyba było nawet spoko w pewnym stopniu mi pomogły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.