Jak poradzić sobie z bliznowcem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-31, 20:56   #1
annaz1979
Przyczajenie

Jak poradzić sobie z bliznowcem

Mój synek (3lata) miał nie dawno operacje na nodze niestety w miejscu blizny zrobił się brzydki bliznowiec 1x9cm Używam Cepanu, plastrów silikonowych miał tez wstrzykiwane sterydy ale nie wiem czy to w ogóle bezpieczne Poradźcie co można jeszcze zrobić?

Edytowane przez annaz1979
Czas edycji: 2007-05-31 o 22:05 Powód: poprawa błędów
annaz1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 09:35   #2
Diakini
BAN stały

Smile Dot.: Jak poradzić sobie z bliznowcem

Dzieci mają to do siebie ze rosną i dlatego bardzo często dochodzi u nich również do przerostu blizn. Ale to się leczy, tylko trzeba trafić do dobrego lekarza.
Najlepiej zgłosić się do lekarza. W warszawie na jelonkach na ulicy Oświatowej 14 powstał otwarty został gabinet specjalizujący się w leczeniu blizn i blinowców. Wiem że przyjmuje tam pani dr Halina Hofman, która ma kilkanaście lat doświadczenia w prowadzebiu poradni przeciwbliznowej dla dzieci.
Diakini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 09:45   #3
annaz1979
Przyczajenie

Dot.: Jak poradzić sobie z bliznowcem

Dziękuję ci bardzo za odpowiedź Właśnie boję się że jak syn będzie rósł ta blizna będzie mu sie powiększać Szkoda że koło Katowic nie otworzyli takiego gabinetu bo mamy trochę daleko do Warszawy
annaz1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-16, 19:07   #4
Lenka 111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez annaz1979 Pokaż wiadomość
Mój synek (3lata) miał nie dawno operacje na nodze niestety w miejscu blizny zrobił się brzydki bliznowiec 1x9cm Używam Cepanu, plastrów silikonowych miał tez wstrzykiwane sterydy ale nie wiem czy to w ogóle bezpieczne Poradźcie co można jeszcze zrobić?
moj synek rowniez mial operacje biodra lewego i zrobil mu sie wielki bliznowiec ,bylam u lekarza prywatnego i polecil mi masc Dermatix ,koszt tej masci ok 110zl ale jest berdzo skuteczna ,na obecna chwile moj syn juz nie ma bliznowca oraz blizna ktora byla zaczerwieniona wyblakla Pozdrawiam
Lenka 111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 09:21   #5
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka 111 Pokaż wiadomość
moj synek rowniez mial operacje biodra lewego i zrobil mu sie wielki bliznowiec ,bylam u lekarza prywatnego i polecil mi masc Dermatix ,koszt tej masci ok 110zl ale jest berdzo skuteczna ,na obecna chwile moj syn juz nie ma bliznowca oraz blizna ktora byla zaczerwieniona wyblakla Pozdrawiam
Hej, też słyszałam, że Dermatix jest dobry. Mam bliznowca na nodze po zabiegu (w czerwcu zeszłego roku) - okolica stawu kolanowego. Niestety byłam jakiś miesiąc temu pytać się w aptece o ten żel - cena poraża - u mnie w Gdyni kosztuje 178 zł, mam nadzieję, że może uda mi się znaleźć gdzieś taniej. Na razie stosowałam contratubex - bezskutecznie; teraz od miesiąca no- scar i muszę powiedzieć że jest trochę lepiej. Ale chciałabym jednak spróbować ten żel silikonowy.
Lenka - jak długo stosowałaś u synka Dermatix?
Moja blizna jest długości ok. 7 cm i szerokości - ok 1 cm, sino-czerwona.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 11:14   #6
eleonora777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Hej, też słyszałam, że Dermatix jest dobry. Mam bliznowca na nodze po zabiegu (w czerwcu zeszłego roku) - okolica stawu kolanowego. Niestety byłam jakiś miesiąc temu pytać się w aptece o ten żel - cena poraża - u mnie w Gdyni kosztuje 178 zł, mam nadzieję, że może uda mi się znaleźć gdzieś taniej. Na razie stosowałam contratubex - bezskutecznie; teraz od miesiąca no- scar i muszę powiedzieć że jest trochę lepiej. Ale chciałabym jednak spróbować ten żel silikonowy.
jak znajdziesz w Gdyni aptekę gdzie jest tańszy niż 170 zł daj znać, ja też go szukam i albo nie mają na stanie, albo cena porażająca...
eleonora777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 09:58   #7
Lenka 111
Przyczajenie

Smile Dot.: Jak poradzić sobie z bliznowcem

Cytat:
Witam Cie serdecznie
Ta masc mozesz taniej znalezc na Alegro cena tam sie wacha od 110-140zl ,ma ona 15g ale jak juz wczesniej wspominalam jest bardzo skuteczna i bardzo wydajna
Lekarz ktory przeprowadzil operacje u mojego syna rowniez kazal mi stosowac CONTRATUBEX ale po roku stosowania nie bylo rzadnych efektow ,wkoncu wybralam sie do Sopotu (krzywy domek ) do lekarza prywatnego bo ten bliznowiec mnie przerazal i tam pani po obejrzeniu tego bliznowca przepisala mi masc Dermetix powiedzial ze napewno ta masc pomoze mojemu synowi i tu nie nie pomylila,jestem bardzo zadowolona z tej masci mimo ze 2 lata temu rowniez za nia zaplacilam w aptece niecale 200zl ale teraz moj synek nie ma rzadnego sladu po bliznowcu a zaczerwienienie jakie mial rowniez mu wyblaklo .
Moj syn zurzyl 1 opakowanie i troszke drugiego a blizne mial podobnej wielkosci 6cm dlugosci a szerokosci 1 cm
Pozdrawiam Cie Serdecznie i zycze wszystkiego dobrego
Lenka 111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 11:33   #8
listopadowa80
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, właśnie znalazłam aptekę, w której można tanio kupić Dermatix - cena 129,90 zł za 15 g. Apteka w Przychodni Dąbrowa-Dąbrówka na ul. Sojowej (Gdynia-Dąbrowa).
Lenka - dziękuję ci za informację; mam nadzieję, że u mnie też ten żel pomoże, bo blizna jest strasznie szpetna i mocno widoczna.
Stary 2009-01-27, 18:59   #9
eleonora777
Raczkowanie

Witajcie
Ja znalazłam w Gdyni co prawda droższa cena bo 139 zł ale w aptece przy ul Władysława IV, jest to dyżurna apteka, znajdująca się na wysokości pogotowia (przychodnia żwirki i wigury), obok znajduje się punkt ZKM (nota bene przeszłam prawie całe śródmieście i znalazłam nawet za 180 zł)
Stary 2009-01-27, 23:59   #10
listopadowa80
Zakorzenienie

Super, że są apteki bardziej przyjazne cenowo Choć ja na razie zaopatrzyłam się na Dąbrowie bo i też mam bliżej (z Wielkiego Kacka).
Na forum kafeteria wyczytałam, że ten żel dermatix należy wklepywać w bliznę i mając założone rękawiczki (żeby żel nie wchłoną się w opuszki palców, tylko w bliznę) - wiecie coś na ten temat??? W ulotce jest za to napisane, żeby delikatnie wmasować i pozostawić do wyschnięcia, nic na temat rękawic.
Na razie stosuję ten żel przez tydzień, różnicy nie widzę, bo i za wcześnie, choć w środkowym punkcie blizna jakby może troszkę pojaśniała. Jestem dobrej myśli, przynajmniej na razie
Stary 2009-01-28, 07:06   #11
eleonora777
Raczkowanie

Cytat:
Super, że są apteki bardziej przyjazne cenowo Choć ja na razie zaopatrzyłam się na Dąbrowie bo i też mam bliżej (z Wielkiego Kacka).
Na forum kafeteria wyczytałam, że ten żel dermatix należy wklepywać w bliznę i mając założone rękawiczki (żeby żel nie wchłoną się w opuszki palców, tylko w bliznę) - wiecie coś na ten temat??? W ulotce jest za to napisane, żeby delikatnie wmasować i pozostawić do wyschnięcia, nic na temat rękawic.
Na razie stosuję ten żel przez tydzień, różnicy nie widzę, bo i za wcześnie, choć w środkowym punkcie blizna jakby może troszkę pojaśniała. Jestem dobrej myśli, przynajmniej na razie

Hej
Ja w sumie to na Dąbrowę też nie mam aż tak daleko (Chwarzno), ale zupełnie nie znam tamtych rejonów i bałam się pogubić, cena 10 zł droższa ale przy tej cenie to i tak mały pryszcz...
Nic nie wiem na temat rękawic, ba przejrzałam wiele for oraz opisów tej maści nim ją zakupiłam i nigdzie nie było mowy o rękawicach, ja normalnie wsmarowuje maść w bliznę, leciutko ją rozciagając, a ze zrobiłam to dziś po raz drugi to niestety o efektach jeszcze nie napiszę mam nadzieje że już niedługo będę mogła wam opowiedzieć jaka to moja blizna robi się z dnia na dzień ładniejsza.
Stary 2009-02-03, 13:51   #12
Pysiowata
Raczkowanie

witajcie

ja ponad rok temu miałam operację kolana, no i na walkę z blizną kupiłam VERADERM, kosztuje ok 90zł i działa tak jak dermatix. Żeby taki krem był skuteczny najlepiej zacząć kurację przed upływem 6 miesięcy od zabiegów (tak tłumaczyła mi dermatolog). Ja używałam go przez 2 miesiące i efekt był rewelacyjny, najważniejsze zmienił mi się kolor blizny z czerwonego na różowy, i że zeszły mi zgrubienia a skóra stała się w miarę gładka. Niestety jak tylko pojawiły się efekty przestałam go używac i juz nic więcej z blizną się nie zmieniło. A teraz jest juz za późno na skuteczne efekty. ten kremik przy mojej 4 centymetrowej bliznie był bardzo wydajny, używałam go 2 razy dziennie.
Stary 2017-07-21, 10:50   #13
kamil2227
Przyczajenie

Jaka maść.zabieg jest skuteczna na bliznowiec? Miałem brodawkę wycinaną w okolicach brody i znów mi odrosła i ponownie miałem wykonany zabieg od tego momentu mam blizne w tym miejscu.
Zabieg byl wykonany około roku temu.
Stary 2017-08-03, 17:36   #14
maryska333
Przyczajenie

ja niedawno używałam jakieś plastry sutricon to chyba było nawet spoko w pewnym stopniu mi pomogły
maryska333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości