|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 111
|
Nie umiem ¿yæ swoim ¿yciem....Pomo¿ecie?
hej
![]() Zaczne od tego, ze nie umiem , nie wiem jak zaj±æ sie sob±....otó¿ zawsze podporz±dkowywa³am sie innym dlatego ¿eby mnie ludzie akceptowali , najpierw tak by³o w domu rodzinnym robi³am wszystko ¿eby zadowoliæ dziadków , ¿eby mnie pochwalili przed rodzicami, pó¼niej w szkole i w doros³ym ¿yciu by³o podobnie , zawsze sie posporzadkowywa³am kole¿ankom/facetom ¿eby tylko byli blisko, zebym nie musia³a spedzac czasu sama ze sob± albo nie daj bo¿e siedzieæ w pi±tek wieczorem w domu...Nie umia³am mówiæ Nie ![]() ![]() Teraz jestem w zwi±zku z cudownym facetem, mieszkamy razem , ale ja nadal nie potrafie zacz±æ ¿yæ swoim ¿yciem , nie umiem spêdzaæ czasu sama, jak zostaje sama w domu k³ade sie pod koc i odpalam tv. jestem wiecznie zazdrosna i w¶ciek³a jak on np. wychodzi cos porobiæ przy samochodzie itp. Wkurza mnie jak spêdza czas z bratem itp. Ma³o tego, jak mam za du¿o wolnego czasu czytam o chorobach wyszukuje u siebie objawów ¿eby tylko mieæ sie czym martwic ![]() Jak sobie pomóc ? proszê nie radziæ ¿eby pój¶æ do psychiatry/psychologa itp. , bo nie pójde. raczej prosi³abym zebyscie mi powiedzia³ay, jak Wy spêdzacie wolny czas/ jakie macie hobby/ czy ca³y wolny czas spêdzacie ze swoj± drug± po³ówka ?
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 27 815
|
Dot.: Nie umiem ¿yc swoim zyciem....Pomozecie ?
Powinna¶ i¶æ do psychologa aby pomóg³ ci byæ asertywna, mniej zaborcza, zazdrosna i mniej szukania wiecznego problemu.
Powinna¶ poszukaæ pasji a nie pytaæ ludzi co robi± w wolnym czasie. Bo ka¿dy spêdza tak jak ma na to ochotê. Jesli lubisz le¿eæ pod kocem przed tv to to rob. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Hmm, tak sobie my¶le, co z tego, jak ci napiszemy, jakie my mamy hobby? Musisz sobie sama co¶ znale¼æ, nie ma bata.
Moje zainteresowania krêc± siê wokó³ moich studiów, czyli medycyna, wsi±kam tez w kryminalistykê, chodzê na ko³a naukowe z tym zwi±zane. Wydaje mi siê, ze po studiach bêdzie to samo - moje ¿ycie bêdzie siê krêciæ wokó³ pracy, szpital, dy¿ury itp ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 111
|
Z czystej ciekawo¶ci pytam jakie macie zainteresowania , jak spedzaja czas inne osoby
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 488
|
lubie sobie zrobiæ wypad do galerii, pochodziæ, poogl±daæ i zaplanowaæ zakupy na wyprzeda¿
![]() Basen, jazda na rowerze, rolki. Czasami jakie¶ zajêcia grupowe typu pilates czy joga. Lubiê posiedzieæ w domu pod kocem przed tv. Kto mi broni (poza dzieckiem). Pospacerowaæ po okolicy, posiedzieæ w park. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 628
|
Cytat:
![]() Cwicze i uprawiam tez sport ale to bardziej nie tyle w "czasie wolnym" a raczej jest to wpisane w moj codzienny grafik. Poprostu pomysl co cie interesuje co chcialabys robic i sprobuj sie tym zajac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gazela inteligencji
|
Ja tez lubiê sobie posiedzieæ przed tv z maseczk±, czasem chodzê na si³ownie, ale czêsto mi siê nie chce, czêsto mam fazy, ze zaczynam czytac jakie¶ artyku³y na internecie i zamienia siê to w kilka dni klikania w kolejne odno¶niki i czytanie kolejnych artyku³ów.
Zapisa³am siê na ko³o z medycyny s±dowej, ¿eby zape³niæ sobie wolne poranki sekcjami zw³ok ![]()
![]() Edytowane przez kalor Czas edycji: 2017-10-11 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 219
|
Ty nie masz ¿adnych zainteresowañ? Niczego co lubisz robiæ tak po prostu? To co Ty robisz, tak po prostu wiecznie siê szwendasz przyklejona do misiaczka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Ja równie¿ nie mia³am co ze sob± zrobiæ. Zapisalam siê do szko³y na weekendy a resztê czasu wolnego spêdzam na ogl±daniu seriali i lezeniu pod kocem. Lubiê to. Lubiê te¿ wyskoczyæ na miasto na zakupy. Zwyczajnie zamiast psychologa czy psychiatry b±d¼ bardziej spontaniczna. Masz my¶l by co¶ zrobiæ to id¼ to zrób od razu. Chcesz gdzie¶ i¶æ to podnie¶ ty³ek i sobie id¼. 😄
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#10 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Ogólnie lubiê spêdziæ fajny czas sama ze sob±.
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 961
|
Mia³am to samo. Pomog³a terapia u psychologa, nic innego nie odnosi³o skutku wiec nie broñ siê tak przed ni±
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 804
|
Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e nie ma jednej odp co robiæ, ¿eby sobie czas zape³niæ. Jedni id± w jaki¶ samorozwój, dokszta³canie siê, inni w sport, a jeszcze inni najbardziej lubi± klapn±æ na kanapie i obejrzeæ film czy serial. I ka¿da z tych form odpoczynku czy organizacji sobie wolnego czasu jest dobra, wa¿ne co Ciebie interesuje. Ja osobi¶cie du¿o czytam, ogl±dam seriale (jak mnie wci±gnie a mam wolny dzieñ to potrafiê przele¿eæ z kubkiem termicznym i laptopem 'ca³y sezon', czyli jakie¶ 10-13 odc. ), gram w gry komputerowe, ale to trochê mniej, eksperymentujê w kuchni jak mam wiêcej czasu, du¿o spacerujê jak pogoda pozwala, je¿d¿ê na rowerze, no i jakie¶ typowo babskie maseczki, paznokcie i inne takie robiê. Kiedy¶ sporo wyszywa³am, co by³o czasoch³onne, ale oczy mi wysiad³y ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 823
|
Przede wszystkim - daj facetowi odetchn±æ. Ci±g³a zazdro¶æ, w¶ciek³o¶æ to trucizna dla zwi±zku. On siê nie szlaja po knajpach tylko spotyka z bratem albo majsterkuje. To ca³kiem normalne i zdrowe, wiêc spróbuj odpu¶ciæ.
Mój facet du¿o podró¿uje w ramach pracy, a do tego czêsto wychodzi po pracy z zespo³em na piwo, wiêc raczej nie spêdzamy ka¿dej wolnej chwili razem. Dbam o zwi±zki z przyjació³kami i kole¿ankami, czêsto gdzie¶ razem wyskakujemy, do kina, do galerii, na drinki. Ale lubiê te¿ spêdzaæ czas sama ze sob±. Czytam, s³ucham muzyki, ogl±dam g³upie TV które mi wstyd ogl±daæ przy mê¿u, rysujê, eksperymentujê w kuchni, medytujê, uprawiam jogê, robiê na drutach (bardzo kiepsko), robiê sobie w domu spa na ca³ego - ze ¶wieczkami, kwiatkami i k±piel± glinkow± ![]() ![]() ![]() Æwiczysz? Je¶li nie to polecam. Jest pe³no ¶wietnych instruktorów na YouTube, za darmo, w domu i niesamowicie to poprawia nastrój.
![]() |
#15 |
Konto usuniête
|
Nie umiem ¿yc swoim zyciem....Pomozecie ?
Ja tez ogl±dam g³upie programy w tv jak jestem sama bo az wstyd przy mezu 🤣🤣🤣
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;77895696]Ja tez ogl±dam g³upie programy w tv jak jestem sama bo az wstyd przy mezu 🤣🤣🤣[/QUOTE]
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 150
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;77895696]Ja tez ogl±dam g³upie programy w tv jak jestem sama bo az wstyd przy mezu 🤣🤣🤣[/QUOTE]
I ja tez ![]() ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nasi faceci pewnie my¶l± ¿e u nas kultura przez du¿e K, takie same ambitne programy ogl±damy... a tu
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
To przyznawac sie co ogladacie
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
O rany... Królowe ¯ycia, Damy i Wie¶niaczki, Real Housewives, KUWTK, Duggarów... wstyyyyyyd
![]()
![]() |
#21 |
Konto usuniête
|
Ja warsaw shore, ex na p³azy nie ogl±dam przy mezu. Mowi, ze to kicz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Kobieta z klas±
Wiadomo¶ci: 3 058
|
Cytat:
Id¼ na kurs jêzykowy, albo fotografia, sport, cokolwiek, bo zadusisz tego faceta i nastêpny w±tek bêdzie "Co zrobiæ, ze go odzyskaæ?"
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 975
|
Mój m±¿ twierdzi, ze wiza¿ jest g³upi. Wiêc jestem tu jak mam przerwê w pracy, albo chwilê wytchnienia w domu. A tak to nie mam hobby. Mam dzieci, które poch³aniaj± mi ca³y czas po pracy. Mam te¿ psa który musi dzieliæ siê moim czasem z dzieæmi. Najchêtniej to bym sobie pole¿a³a pod kocem przed tv i obejrza³a jaki¶ durny program albo film.
![]() |
#24 |
Interleukina Druga
Wiadomo¶ci: 1 818
|
Kocham po powrocie z uczelni odpaliæ sobie jak±¶ Szko³ê, Ukryt± prawdê, albo Szpital dla zupe³nego wy³±czenia my¶lenia
![]() Ch³opak przyj±³ to do wiadomo¶ci, ale nie kry³ zdziwienia. Chyba my¶la³, ¿e robiê co¶ bardziej po¿ytecznego ze swoim wolnym czasem. A tego generalnie to robiê to, na co aktualnie mam ochotê. A ró¿nie to bywa. Ostatnio mam sporo wolnego, wiêc gospodarujê z niego jakie¶ dwie godzinki dziennie na naukê do egzaminu, który czeka mnie za rok (w sumie podchodzi to pod czytanie o chorobach ![]() Czytam ksi±¿ki, gram w gry, lubiê ogl±daæ wspomniane seriale, ale nie zdarza mi siê wpadaæ w ci±gi. Filmów nie lubiê ogl±daæ sama, wolê robiæ to z ch³opakiem. Teraz jest zimno i mokro, wiêc niespecjalnie mam ochotê na spacery czy sporty poza domem, ale czasami w³±czê sobie Chodakowsk±. Gotujê zdrowe obiady, kolacje, robiê sa³atki. Spotykam siê ze znajomymi. Wchodzê na fora, czytam i udzielam siê mniej lub bardziej. Dzwoniê do mamy (to jedna z tych rzeczy, których s³uchania oszczêdzam ch³opakowi, bo có¿ - obie jeste¶my strasznymi gadu³ami). Ogl±dam youtube, uwielbiam makeup, zdarza mi siê zaszaleæ i zrobiæ sobie wieczorowy makija¿ przed zwyk³ymi zakupami, bo kto mi zabroni? ![]() I wiele wiele innych. Nie spêdzam z T¯ ca³ego swojego wolnego czasu i szczerze - nie chcia³abym tego. Wychodzê z za³o¿enia, ¿e zwi±zek tworzy dwoje ludzi, która dzieli ze sob± swoje ¿ycie, ale wcia¿ pozostaje osobnymi jednostkami. Widujemy siê raz-dwa razy w ¶rodku tygodnia na kilka godzin + d³u¿ej podczas weekendu. Jest to kompromis pomiêdzy obowi±zkami, potrzeb± spotykania siê, a potrzeb± spêdzenia trochê czasu samemu. Dzisiaj na przyk³ad odwo³a³am spotkanie, bo siê ¼le czu³am i nie mia³am ochoty na ¿adne interakcje. Wola³am pozamulaæ sama z bólem brzucha i ewentualnie ¿eby mi siê nie krêci³ pod nogami jak bêdê bied ³azienki. Tylko autorko, co da ci wiedza, co inni lubi± robiæ? To, ¿e mi te czynno¶ci sprawiaj± przyjemno¶æ nie znaczy, ¿e tobie te¿ bêd±. Zamiast znowu skupiaæ siê na innych skup siê na sobie, zastanów siê co ty lubisz. Zazdrosæ i z³oszczenie siê o to, ¿e twój partner nie po¶wiêca ci 100% swojego czasu tylko ma jakie¶ swoje zainteresowania to jaka¶ abstrakcja dla mnie. W drug± stronê - on móg³by byæ zazdrosny o to, ¿e le¿ysz na kanapie zamiast spêdzaæ z nim czas i pomagaæ mu w d³ubaniu przy aucie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja mia³am podobny problem je¶li chodzi o znajomych, teraz praktycznie z nikim siê nie widuje, bo nie spe³nia³am oczekiwañ czyt: nie mog³am isc na impreze albo piwo , bo praca jest dla mnie wazniejsza, nie zgadzam siê z pogl±dami itp.
![]() Co do tego co robie w wolnym czasie to: zawsze siê znajdzie co¶ do zrobienia w domu, gotuje, sprz±tam, ogl±dam tv, przegl±dam instagram , czytam ksi±¿ki, ostatnio zamówi³am sobie nasiona ro¶lin i zaczynam hodowaæ, bawie siê z kotem, ogl±dam tv, jakies filmy na kompie, æwicze, krêce hula hop, dbam o siebie np. maseczka na buzie itp., chodzê na fitness ( na zumbe) Nie cyztaj i nie diagnozuj siê przez gogle, to zuooo :/ ja mia³am taka manie i moja jakos zycia siê bardzo poorszy³a od tego ![]() Co do faceta to mieszkamy razem, spêdzamy razem czas, ale nie mo¿e nikt byæ wiê¼niem we w³asnym domu ![]() Pociesz siê ze lepiej jak cos sobie majsterkuje ni¿ jakby mia³ z kolegami siê szlajaæ ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 140
|
Dot.: Nie umiem ¿yæ swoim ¿yciem....Pomo¿ecie?
Ja np uwielbiam rysowaæ komiksy! ;D
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.