Proszê o pomoc przy pozwie rozwodowym - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2017-10-31, 14:22   #1
Paulina17c
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Proszê o pomoc przy pozwie rozwodowym

Witam serdecznie. Mo¿e na pocz±tku nazywam sie Paulina mam 23 lata i o roku jestem mê¿atk±. Mam 3 letni± córeczkê. Przed narodzinami wraz z jeszcze nie mê¿em du¿o imprezowalismy by³o du¿o alkoholu. Opinia zepsuta . on mnie zdradza³ podnosi³ rêke na mnie itd. Kiedy zasz³am wci±¿e przestali¶my piæ ja mu wybaczylam wszystko.. dostalam mieszkanie socjalne on zrobi³ sobie wszywke alkoholowa i 2 lata bie pi³, niby wszystko bylo piêknie, ale alkohol zamieni³ sobie na prace. Nie by³o go nigdy w domu wraca³ z pracy jad³ i szed³ dorobiæ jeszcze cos. Ja musia³am siedziec z dzieckiem caly czas w domu. Kiedy szlam do mamy bo o kole¿ankach to nawet nie chial slyszec to dzwoni³ bez przerwy z pytaniami co robie, gdzie jestem itp. Musialam pokazywac mu paragony ile stracilam na zakupy telefon by³ sprawdzany co dziennie, chociaz nie dodawa³am mu powodu zeby mi nie ufal. Do pewnego dnia... spotkalam sie z moim by³ym.. wspanialy ch³opak i przyjaciel niestety musia³ wyjexhac.. no i tak zaczê³am mu siê zalic na tego mojego mê¿a i stalo sue zdradzilam go.. oczywiscie powiedzialam mu o tym..wybaczyl mi.. bynajmiej tak mówi³.. zacz±³ pic.. przychodzil do domu w nocy budzi³ grozi³ musialam uciekac nawet przez okno z corka o 2 w nocy bo stal z nozem i mowil ze zabije . I tak noc w noc dzien w dzien uciekanie awantury policja zacz±³ chowac moje kosmetyki rozcinal ciuchy rozwalal telofony.. az policja zabra³a go na 48 i za³o¿yli niebieska karte.. wyprowadzilam sie na kilka dni.. poprosilam dzielnicowego o pomoc w rozmowie z nim. Doszlismy do tego ze nie chcê byc z nim i napisze o rozwód, a on sie wyprowadzi. No i sie wyprowadzi³ tylko sie bie wymeldowal.. nadal mnie mêczy pukajac po oknach w nocy, opowiada g³upoty po ludziach.(mieszkam w malym miasteczku wszyscy sie znaja ) zabral dokumenty od auta.. zostawi³ mnie z d³ugami i nawet bie raczy zrobiæ zakupów dla dziecka czy zap³aciæ za przedszkole nawet nie spotyka sie z córeczk±. No i dochodz±c to koñca chcia³abym zapytac co napisac we wniosku o rozwód.. jakie orzeczenie o winie itp..
Paulina17c jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-10-31, 16:30   #2
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803
Dot.: Proszê o pomoc przy pozwie rozwodowym

http://prawocywilne.blox.pl/2012/09/...enty-wzor.html
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-03, 13:35   #3
regularkate
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 977

Nie dostaniesz wy³±cznej winy mê¿a, moim zdaniem.

Je¶li pobierasz pomoc spo³eczn± albo spe³niasz kryterium dochodowe (nie wiem, jakie jest obecnie), to id¼ do punktu nieodp³atnych porad, powinni Ci powiedzieæ, co pisaæ.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2017-11-03 o 13:36
regularkate jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-03, 15:52   #4
Ewms
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Jakie masz napisaæ orzeczenie winy??? ¯e ty jeste¶ winna. Od twojej zdrady posypa³o siê wasze ma³¿eñstwo. Chyba nie my¶lisz naiwnie ¿e jemu przypiszesz winê. Nie licz na wyrok z orzeczeniem wy³±cznej winy mê¿a.
Z tego co napisa³a¶ on siê stara³ byæ odpowiedzialnym ojcem rodziny. Zarabia³ na utrzymanie ciebie i dziecka. Ty zdradzi³a¶ gdy on pracowa³, stara³ siê zarobiæ na dom, dziecko i twoje siedzenie w domu (napisa³a¶ ¿e dziecko w przedszkolu wiêc mo¿esz i¶æ do pracy i jego odci±¿yæ w zarabianiu). Od twojej zdrady wszystko siê zaczê³o psuæ. Przez twoj± zdradê zacz±³ piæ.
Tak jak napisa³a regularkate mo¿e skorzystaj z darmowego punktu porad.
Co do wymeldowania nie musi siê wymeldowywaæ.

A jakie to g³upoty opowiada ludziom?

Nie dziw siê ¿e jest roz¿alony. Czuje siê oszukany twoja zdrada. Zniszczy³a¶ mu ¿ycie, wiarê w ciebie.

Hmmm a po co powiedzia³a¶ ¿e zdradzi³a¶. Je¿eli uzna³a¶ ¿e zdrada z koleg± to by³ jednorazowy b³±d to po co obci±¿aæ niewinnego mê¿a t± wiedz± chyba, ¿e egoistycznie stwierdzi³a¶, ¿e tobie ma byæ l¿ej gdy powiesz, a mê¿owi ciê¿ej bo bêdzie ¿yæ z wiedz± ¿e jest rogaczem.

Wiem, ¿e siê tobie to nie spodoba co napisa³am ale z twojego opisu widzê, ¿e lubisz siê wybielaæ i robiæ za pokrzywdzon±
Ewms jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-03, 21:24   #5
Renatka_2108
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 463
GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez Ewms Poka¿ wiadomo¶æ
Jakie masz napisaæ orzeczenie winy??? ¯e ty jeste¶ winna. Od twojej zdrady posypa³o siê wasze ma³¿eñstwo. Chyba nie my¶lisz naiwnie ¿e jemu przypiszesz winê. Nie licz na wyrok z orzeczeniem wy³±cznej winy mê¿a.
Z tego co napisa³a¶ on siê stara³ byæ odpowiedzialnym ojcem rodziny. Zarabia³ na utrzymanie ciebie i dziecka. Ty zdradzi³a¶ gdy on pracowa³, stara³ siê zarobiæ na dom, dziecko i twoje siedzenie w domu (napisa³a¶ ¿e dziecko w przedszkolu wiêc mo¿esz i¶æ do pracy i jego odci±¿yæ w zarabianiu). Od twojej zdrady wszystko siê zaczê³o psuæ. Przez twoj± zdradê zacz±³ piæ.

Nie dziw siê ¿e jest roz¿alony. Czuje siê oszukany twoja zdrada. Zniszczy³a¶ mu ¿ycie, wiarê w ciebie.

Hmmm a po co powiedzia³a¶ ¿e zdradzi³a¶. Je¿eli uzna³a¶ ¿e zdrada z koleg± to by³ jednorazowy b³±d to po co obci±¿aæ niewinnego mê¿a t± wiedz± chyba, ¿e egoistycznie stwierdzi³a¶, ¿e tobie ma byæ l¿ej gdy powiesz, a mê¿owi ciê¿ej bo bêdzie ¿yæ z wiedz± ¿e jest rogaczem.

Wiem, ¿e siê tobie to nie spodoba co napisa³am ale z twojego opisu widzê, ¿e lubisz siê wybielaæ i robiæ za pokrzywdzon±
Nic dodaæ nic uj±æ.

Pewnie zdradzi³a bo m±¿ du¿o pracowal i nie mia³ czasu siê dzieckiem siê zaj±æ gdy ona siedzi w domu.

Te¿ taka znam jedn±.

Wys³ane z mojego SM-J500FN przy u¿yciu Tapatalka
Stary 2017-11-04, 03:08   #6
_Supernova_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 472

Co ci da orzeczenie o winie?Wnos o rozwod i alimenty na dziecko, skoro nie daje na nie kasy.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
_Supernova_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-04, 09:59   #7
limot
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

[QUOTE ]policja zabra³a go na 48 i za³o¿yli niebieska karte.. wyprowadzilam sie na kilka dni. nadal mnie mêczy pukajac po oknach w nocy, opowiada g³upoty po ludziach.(mieszkam w malym miasteczku wszyscy sie znaja ) zabral dokumenty od auta.. zostawi³ mnie z d³ugami i nawet bie raczy zrobiæ zakupów dla dziecka czy zap³aciæ za przedszkole nawet nie spotyka sie z córeczk±. No i dochodz±c to koñca chcia³abym zapytac co napisac we wniosku o rozwód.. jakie orzeczenie o winie itp..[/QUOTE] Zupe³nie nie rozumiem dlaczego bronicie agresywnego faceta kompletnie olewajacego w³asne dziecko

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2017-11-05, 08:50   #8
regularkate
Zadomowienie

Chyba nie chodzi o bronienie go, a o fakt, ¿e je¶li autorka liczy na wy³±czn± winê mê¿a z powodu agresji i pijañstwa, to mog³a wcze¶niej odpu¶ciæ sobie zdradê ma³¿eñsk±, bo niestety, ale swoje szanse na korzystny wyrok w zakresie winy w ten sposób pogrzeba³a.

Wy³±czna wina drugiego ma³¿onka ma spore znaczenie, wbrew pozorom.

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2017-11-06, 13:39   #9
Paulina17c
Przyczajenie

Ja tylko pytam o orzeczenie bie napisa³am ze chcê siê wybielic i przypisaæ mu wine.

Co do pracy bardzo chcia³am isc, ale mój m±¿ kategorycznie zabranial mi pracowac, uczyæ sie czy tez zrobiæ prawo jazdy. Idealny m±¿ pracowa³ od rana do nocy a pieni±¿ki mia³am wyliczane 50 zloty na dwa dni i jeszcze z paragonami musia³am wracaæ, pewnie teraz pomyslisz ze mia³ powod ¿eby mnie kontrolowaæ,ale nie nie dawalam ¿adnych powodow do tego aby my¶la³ o mnie ¼le. Jego by³a ¿ona mia³a identycznie. Ma on 3 dzieci z poprzednich zwi±zków ani razu nie zap³aci³ alimentów na rzadne z dzieci. Uwa¿a sie za Pana i W³adcê kaza³ przychodzic do domu o 19 w ¶rodku lata bo jemu sie nudzilo, ale ba dwór nie mia³ ochoty wyj¶æ. Tak¿e nie mów mi ze mo¿e zdradzilam go dla tego ze du¿o pracowa³ po prostu by³am jego popychadlem a je¿eli bie zrobilam czegos jak on mówi³ to dostawalam z "liscia" lub nie dawa³ pieniêdzy. On sie czuje ¼le przez ca³± sytuacje ? A jak ja sie czu³am jak musialam z domu w nocy uciekac prZez okno z 3 letnim dzieckiem bez butów bo jemu cos nie pasowa³o ?
Stary 2017-11-06, 13:43   #10
_Supernova_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 472

Wnies o rozwod i alimenty na dziecko.Z tego co pieszesz nie placi na inne dzieci, wiec i na wasze nie zap³aci.Wnies wiec do komornika.Nie przejmuj sie atakami, syty g³odnego nie zrozumie.

_Supernova_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-06, 20:13   #11
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina17c Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tylko pytam o orzeczenie bie napisa³am ze chcê siê wybielic i przypisaæ mu wine.

Co do pracy bardzo chcia³am isc, ale mój m±¿ kategorycznie zabranial mi pracowac, uczyæ sie czy tez zrobiæ prawo jazdy. Idealny m±¿ pracowa³ od rana do nocy a pieni±¿ki mia³am wyliczane 50 zloty na dwa dni i jeszcze z paragonami musia³am wracaæ, pewnie teraz pomyslisz ze mia³ powod ¿eby mnie kontrolowaæ,ale nie nie dawalam ¿adnych powodow do tego aby my¶la³ o mnie ¼le. Jego by³a ¿ona mia³a identycznie. Ma on 3 dzieci z poprzednich zwi±zków ani razu nie zap³aci³ alimentów na rzadne z dzieci. Uwa¿a sie za Pana i W³adcê kaza³ przychodzic do domu o 19 w ¶rodku lata bo jemu sie nudzilo, ale ba dwór nie mia³ ochoty wyj¶æ. Tak¿e nie mów mi ze mo¿e zdradzilam go dla tego ze du¿o pracowa³ po prostu by³am jego popychadlem a je¿eli bie zrobilam czegos jak on mówi³ to dostawalam z "liscia" lub nie dawa³ pieniêdzy. On sie czuje ¼le przez ca³± sytuacje ? A jak ja sie czu³am jak musialam z domu w nocy uciekac prZez okno z 3 letnim dzieckiem bez butów bo jemu cos nie pasowa³o ?
Je¿eli by³a przemoc, to mog³a¶ za³o¿yæ niebiesk± kartê.
A co do braku wymeldowania, to je¶li m±¿ z Tob± nie mieszka, to mo¿esz to zg³osiæ w urzêdzie, a oni powinni z urzêdu przeprowadziæ postêpowanie i go wymeldowaæ. Choæ i tak to nie ma dla Ciebie wiêkszego znaczenia, jako ¿e masz lokal socjalny (? a nie komunalny czasem?).

Sprawd¼ w internecie, gdzie w Twojej gminie udzielaj± nieodp³atnej pomocy prawnej i wybierz siê. Aby siê rozwie¶æ, nale¿y sprawê wszcz±æ przed s±dem okrêgowym, wiêc mo¿liwe, ¿e konieczny bêdzie dojazd do wiêkszego miasta (choæ nie wynika z postów, gdzie mieszkasz).

Nikt Ci nie napisa³, ¿e m±¿ jest idealny, wiêc spokojnie. Tylko ¿e zdrada ma³¿eñska nie jest rozwi±zaniem takich problemów, a jest prawie gwarantowane, ¿e ta okoliczno¶æ bêdzie podniesiona w sprawie rozwodowej. No ale zobaczysz, jak siê to potoczy. Powodzenia.

Lancia Kappa 2.0 driver.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-08, 11:51   #12
ythas
grumpythas

Wiadomo¶ci: 727

To wiedzia³a¶, ¿e on narobi³ dzieciarów by³ym i ma teraz na nie zlewkê, a mimo to za niego wysz³a¶
Oczywi¶cie widzê, ¿e wiêksza wina jest faceta (bo co z tego, ¿e pracuje na rodzinê, skoro robi takie akcje w domu) ale nie chce mi siê wierzyæ, ¿e nie widzia³a¶ przed dzieckiem i ¶lubie co to za typ faceta. Có¿
ythas jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-08, 16:30   #13
limot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez regularkate Poka¿ wiadomo¶æ
Je¿eli by³a przemoc, to mog³a¶ za³o¿yæ niebiesk± kartê.
No przecie¿ autorka pisa³a ¿e ma niebiesk± kartê! Rêce opadaj±...
Stary 2017-11-08, 17:12   #14
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limot Poka¿ wiadomo¶æ
No przecie¿ autorka pisa³a ¿e ma niebiesk± kartê! Rêce opadaj±...
Rzeczywi¶cie, umknê³o mi w tym ci±gu tekstu.
Cieszê siê, ¿e Ty masz taki sokoli wzrok i nigdy niczego nie przeoczy³a¶

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2017-11-08, 17:51   #15
limot
Raczkowanie

A co tu mój wzrok ma do rzeczy😕
Stary 2017-11-08, 18:26   #16
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 812

Cytat:
Napisane przez regularkate Poka¿ wiadomo¶æ
Chyba nie chodzi o bronienie go, a o fakt, ¿e je¶li autorka liczy na wy³±czn± winê mê¿a z powodu agresji i pijañstwa, to mog³a wcze¶niej odpu¶ciæ sobie zdradê ma³¿eñsk±, bo niestety, ale swoje szanse na korzystny wyrok w zakresie winy w ten sposób pogrzeba³a.

Wy³±czna wina drugiego ma³¿onka ma spore znaczenie, wbrew pozorom.
Autorka wyraznie napisala, ze z alkoholu przesloczyl na pracowanie. Pracoholizm to tez uzaleznienie i od tego zaczelo sie psuc malzenstwo. Zdrada byla tego konsekwencja (co nie znaczy, ze to nie bylo swinstwo). Wiec prosze nie broncie biednego misia, ze on haruje i poczytajcie jak pracoholizm rujnuje rodzine, zwizki i relacje rodzic-dziecko. Autorki wina jest to, ze miala klapki na oczach i zwiazala sie z taka patologia, a potem zrobili sobie dziecko.
Moim zdaniem lepszy bedzie pozew o rozwod bez orzekania o winie. Orzekanie o winie z takim czlowiekiem pokroju twojego meza to istna batalia, specjalnie bedzie ci uprzykrzac ci zycie. I wez sie wybierz na jakals terapie, bo pozwalanie sobie na przemoc i brniecie w zwiazek z takim panem jest powaznym wskazaniem do niej. Twoi rodzice byli dobrym malzenstwem, bez alkoholizmu, przemocy i szanowali siebie?

7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-08, 21:05   #17
ratunku261
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 335

Cytat:
Napisane przez Ewms Poka¿ wiadomo¶æ

Nie wierze w to co czytam....mamy doczynienia z psychopat±, który jej grozi³,straszyl no¿em, stosowa³ przemoc psychiczna, ekonomiczna...nie interesowal sie wlasnym dzieckiem...
a ona ma byæ winna bo zdradzi³a??
Przez zdradê zaczal piæ biedaczek?
Zdrada nie upowa¿nia do stania siê potworem, jak nie potrafi siê wybaczyæ to siê odchodzi, a nie znêca nad rodzin±.
Dla mnie przy tym co czytam zdrada jest najmniejszym...My¶lê, ze wiekszosc osob wolalo by zdradzonym ni¿ nêkanym przez alkoholika.
Ze pracowa³ to ³aski nie robi³, to jego obowiazek zarobiæ...kasê na siebie i dziecko. A jak zona zajmowala siê jego dzieckiem to j± te¿ powinien utrzymac, skoro nie miala jak pojsc do pracy tj. nie zatrudnil nianki.
Na pewno autorka nie jest bez winy, bo jednak zdradzila, ale to malzenstwo nie bylo nawet zwiazkiem. Toksyczna fikcja wiêc jaka zdrada?

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Poka¿ wiadomo¶æ
Nic dodaæ nic uj±æ.

Pewnie zdradzi³a bo m±¿ du¿o pracowal i nie mia³ czasu siê dzieckiem siê zaj±æ gdy ona siedzi w domu.

Te¿ taka znam jedn±.

Wys³ane z mojego SM-J500FN przy u¿yciu Tapatalka
Siedzi w domu? Przecie¿ praca z dzieckiem jest duzo ciê¿sza niz jakakolwiek na etacie, bo calodobowa i nie odp³atna i odpowiedzialna.

Pewnie j± te¿ siê nie zajmowa³, nie interesowa³, co nie zmienia faktu ze powinna wtedy odej¶c a nie zdradzaæ bed±c w "formalnym pseudozwi±zku". Teraz bedzie trudniej....prawo to prawo...

Edytowane przez ratunku261
Czas edycji: 2017-11-08 o 21:08
ratunku261 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-09, 14:02   #18
regularkate
Zadomowienie

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7864965 6]Autorka wyraznie napisala, ze z alkoholu przesloczyl na pracowanie. Pracoholizm to tez uzaleznienie i od tego zaczelo sie psuc malzenstwo. Zdrada byla tego konsekwencja (co nie znaczy, ze to nie bylo swinstwo). Wiec prosze nie broncie biednego misia, ze on haruje i poczytajcie jak pracoholizm rujnuje rodzine, zwizki i relacje rodzic-dziecko. Autorki wina jest to, ze miala klapki na oczach i zwiazala sie z taka patologia, a potem zrobili sobie dziecko.
Moim zdaniem lepszy bedzie pozew o rozwod bez orzekania o winie. Orzekanie o winie z takim czlowiekiem pokroju twojego meza to istna batalia, specjalnie bedzie ci uprzykrzac ci zycie. I wez sie wybierz na jakals terapie, bo pozwalanie sobie na przemoc i brniecie w zwiazek z takim panem jest powaznym wskazaniem do niej. Twoi rodzice byli dobrym malzenstwem, bez alkoholizmu, przemocy i szanowali siebie?

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Zgadzam siê z Tob± w pe³nej rozci±g³o¶ci, ¿e m±¿ przegi±³ ca³kowicie. Zgadzam siê, ¿e pchn±³ autorkê do zdrady (zapewne). Ja jedynie t³umaczê Wam, ¿e dopuszczenie siê zdrady ma³¿eñskiej, nawet, je¶li wspó³ma³¿onek pije, bije i nie ³o¿y na utrzymanie dzieci, uniemo¿liwia s±dowi wydanie wyroku orzekaj±cego wy³±czn± winê tego drugiego. Tak¿e choæby sobie autorka za³atwi³a 20 najlepszych pe³nomocników w kraju, to nie wyka¿e wy³±cznej winy ma³¿onka, gdy¿ gdy jest choæby 1% winy po jednej stronie, to nie mo¿e byæ mowy o wy³±cznej winie drugiej. Co jest logiczne. A autorka z³ama³a obowi±zek wierno¶ci, m±¿ natomiast oczywi¶cie z³ama³ szereg innych obowi±zków wynikaj±cych z bycia w ma³¿eñstwie.
Ja autorki nie oceniam ani nie broniê mê¿a. Jestem bardzo daleka od bycia obroñc± alkoholika i przemocowca. Przedstawiam jedynie, jak wygl±daj± fakty.

Równie¿ uwa¿am, ¿e nale¿y rozwie¶æ siê jak najszybciej, to znaczy - bez orzekania o winie.

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2017-11-10, 02:49   #19
Paulina17c
Przyczajenie

Dziêkujê bardzo za wasze opinie. Wiedzia³am jak± przesz³o¶æ ma mój m±¿, ale on zawsze piêknie wszystko t³umaczy³ i ja mu wierzy³am... dopiero w trakcie ma³¿eñstwa zauwa¿y³am ze jest on taki jak opisywa³a go by³a ¿ona. Nie powiem dalej uwa¿am ¿e sie stara³ przez jaki¶ czas (chod¼ psyholog uwa¿a ¿e ofiary przemocy widz± to co sprawca chce.zeby widzialy). Ja widzialam to w taki sposób ze on tyle pracuje to ma prawo nie bawiæ siê z córka ani ogolnie spêdzaæ z nami czasu, ale teraz z perpektywy czasu widze ¿e on zamienil swój alkoholizm na pracoholizm i odpowiada³o mu ¿e on zarabia kase a ja jestem na jego utrzymaniu i muszê sie dostosowaæ do jego poleceñ. Na ten moment nie mieszka z nami juz ponad miesi±c i caly czas jestem wyzywana na ulicy, nie ma tygodnia.zebym nie musiala wzywaæ policji bo albo chodzi pod oknami i puka to grozi ze zabije. Bez przerwy jest pijany chodzi z nozem (nawet s±siadowi przy³o¿y³ do szyi). Gdy wczoraj sz³am z córka zaczepi³ nas przywita³ sie z córka i od razu zacz±³ krzyczeæ,wyzywac. Córka teskni, ale widzi ¿e jest pod wplywem( ma 3 latka a kiedy wchodzimy do swojego mieszkania to mowi ""zamknij mamusiu drzwi bo tata mo¿e wej¶æ pijany"") przykro mi ze nic nie zrozumia³ co sie sta³o. Kiedy sie klocilismy to powtarza³ ze tak bardzo mnie kocha i wybacza mi zdradê ze sie zmieni,ale robi³ inaczej bo mscil sie z dnia na dzieñ coraz bardziej i wykorzysta³ to ¿e czuje siê winna i wiedZia³ ze to co powie to bêdZie mia³. Kaza³ przestaæ braæ tabletki antykoncepcyjne ¿eby zaj¶æ w ci±¿ê(twierdzi³ ze jak zajde to udowodnie ze go kocham) teraz wiem ze chcia³ ¿ebym dalej by³a uzale¿niona od niego,poniewa¿ córka posz³a do przedszkola a ja chcialam isc do pracy i to juz mu nie pasowa³o. Codziennie musia³am sie z nim kochaæ nawet jak przychodZi³ do domu w nocy to budzi³ mnie i jak sie z nim nie przesta³am nie by³o mowy o spaniu wrêcz nieraz podnosi³ g³os bo wiedzia³ ze ja ulegne byle tylko nie obudzi³ córki. Ja mu mówi³am ¿e chcialabym bardzo zeby poszed³ ze mn± na urodziny do taty bo zawsze sama chodZê i juz mi g³upio ze mam mê¿a a nigdy go nie ma nigdzie to odpowiada³ "" jak mi dobrze dasz to pójdê"".. no i takie to moje ma³¿eñstwo... dopiero teraz jak to wszystko pisze dociera do mnie co sie dzia³o i nie wiem po co ale pisze i p³acze.. I wiem bardzo dobrze, ¿e to moja wina bo to ja zdradzilam nie wypieram siê tego..

---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

Mam lokal socialny . I nie wiem czy nie daje to wiekszego znaczenia ehh jest zameldowany to gdy tylko najdzie go ochota to przychodzi i puka jak jest trze¼wy to dzwoni na policje i muszê go wypu¶cic nie mam innego wyj¶cia. Tak¿e jak jakie ma to znaczenie ?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-10, 08:43   #20
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Dziêkujê bardzo za wasze opinie. Wiedzia³am jak± przesz³o¶æ ma mój m±¿, ale on zawsze piêknie wszystko t³umaczy³ i ja mu wierzy³am... dopiero w trakcie ma³¿eñstwa zauwa¿y³am ze jest on taki jak opisywa³a go by³a ¿ona. Nie powiem dalej uwa¿am ¿e sie stara³ przez jaki¶ czas (chod¼ psyholog uwa¿a ¿e ofiary przemocy widz± to co sprawca chce.zeby widzialy). Ja widzialam to w taki sposób ze on tyle pracuje to ma prawo nie bawiæ siê z córka ani ogolnie spêdzaæ z nami czasu, ale teraz z perpektywy czasu widze ¿e on zamienil swój alkoholizm na pracoholizm i odpowiada³o mu ¿e on zarabia kase a ja jestem na jego utrzymaniu i muszê sie dostosowaæ do jego poleceñ. Na ten moment nie mieszka z nami juz ponad miesi±c i caly czas jestem wyzywana na ulicy, nie ma tygodnia.zebym nie musiala wzywaæ policji bo albo chodzi pod oknami i puka to grozi ze zabije. Bez przerwy jest pijany chodzi z nozem (nawet s±siadowi przy³o¿y³ do szyi). Gdy wczoraj sz³am z córka zaczepi³ nas przywita³ sie z córka i od razu zacz±³ krzyczeæ,wyzywac. Córka teskni, ale widzi ¿e jest pod wplywem( ma 3 latka a kiedy wchodzimy do swojego mieszkania to mowi ""zamknij mamusiu drzwi bo tata mo¿e wej¶æ pijany"") przykro mi ze nic nie zrozumia³ co sie sta³o. Kiedy sie klocilismy to powtarza³ ze tak bardzo mnie kocha i wybacza mi zdradê ze sie zmieni,ale robi³ inaczej bo mscil sie z dnia na dzieñ coraz bardziej i wykorzysta³ to ¿e czuje siê winna i wiedZia³ ze to co powie to bêdZie mia³. Kaza³ przestaæ braæ tabletki antykoncepcyjne ¿eby zaj¶æ w ci±¿ê(twierdzi³ ze jak zajde to udowodnie ze go kocham) teraz wiem ze chcia³ ¿ebym dalej by³a uzale¿niona od niego,poniewa¿ córka posz³a do przedszkola a ja chcialam isc do pracy i to juz mu nie pasowa³o. Codziennie musia³am sie z nim kochaæ nawet jak przychodZi³ do domu w nocy to budzi³ mnie i jak sie z nim nie przesta³am nie by³o mowy o spaniu wrêcz nieraz podnosi³ g³os bo wiedzia³ ze ja ulegne byle tylko nie obudzi³ córki. Ja mu mówi³am ¿e chcialabym bardzo zeby poszed³ ze mn± na urodziny do taty bo zawsze sama chodZê i juz mi g³upio ze mam mê¿a a nigdy go nie ma nigdzie to odpowiada³ "" jak mi dobrze dasz to pójdê"".. no i takie to moje ma³¿eñstwo... dopiero teraz jak to wszystko pisze dociera do mnie co sie dzia³o i nie wiem po co ale pisze i p³acze.. I wiem bardzo dobrze, ¿e to moja wina bo to ja zdradzilam nie wypieram siê tego..

---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

Mam lokal socialny . I nie wiem czy nie daje to wiekszego znaczenia ehh jest zameldowany to gdy tylko najdzie go ochota to przychodzi i puka jak jest trze¼wy to dzwoni na policje i muszê go wypu¶cic nie mam innego wyj¶cia. Tak¿e jak jakie ma to znaczenie ?
Najlepiej, jak we¼miesz dokumenty zwi±zane z lokalem (umowê najmu) i pójdziesz po nieodp³atn± poradê. Te punkty porad prawnych po to s±. Na ¿ywo kompetentna osoba lepiej Ci doradzi ni¿ ludzie z internetu. Mo¿esz nawet i¶æ z córk±, my¶lê, ¿e nikt nie bêdzie mia³ nic przeciwko

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2017-11-10, 08:52   #21
esteme
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 63

Nie wierzê w to co czytam. Moim zdaniem i autorka tutaj jest nienormalna i on. Szkoda mi jedynie dziecka. Tacy ludzie nie powinni mieæ dzieci.
esteme jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-10, 11:33   #22
Paulina17c
Przyczajenie

Jak smiesz mówiæ ¿e jestem z³± matk±. Jestem dobr± matk± i tego mi nie zarzucisz. !!!! Dla córki robie to wszystko .
Stary 2017-11-10, 13:39   #23
Paulina17c
Przyczajenie

Nie ¿yczê Ci ¿eby¶ kiedykolwiek przesz³a to co ja. Nikomu nie ¿yczê. Nie rozumia³am ¿e jestem osob± nad któr± jest stosowana przemoc psyhiczna dopiero wiele spotkañ z psyhologiem i innymi kobietami da³o do zrozumienia, wiec prosze Ciê nie mów wiecej do nikogo ze ktos nie powinien mieæ dzieci... bo ma³o widocznie prze¿y³as czego Ci zazdroszczê, ale córce mojej stara³am siê zawsze dac to co mog³am i uwierz ze gdybys nas zobaczy³a na ¿ywo nie by³a by¶ w stanie powiedzieæ ponownie tego o mnie!! Córka jest szczê¶liwym dzieckiem i radosnym nic jej nie brakuje. Tak¿e my¶l co piszesz.
Stary 2017-11-10, 14:08   #24
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 812

Cytat:
Nie ¿yczê Ci ¿eby¶ kiedykolwiek przesz³a to co ja. Nikomu nie ¿yczê. Nie rozumia³am ¿e jestem osob± nad któr± jest stosowana przemoc psyhiczna dopiero wiele spotkañ z psyhologiem i innymi kobietami da³o do zrozumienia, wiec prosze Ciê nie mów wiecej do nikogo ze ktos nie powinien mieæ dzieci... bo ma³o widocznie prze¿y³as czego Ci zazdroszczê, ale córce mojej stara³am siê zawsze dac to co mog³am i uwierz ze gdybys nas zobaczy³a na ¿ywo nie by³a by¶ w stanie powiedzieæ ponownie tego o mnie!! Córka jest szczê¶liwym dzieckiem i radosnym nic jej nie brakuje. Tak¿e my¶l co piszesz.
Brakuje jej normalnego ojca zamiast psychola (to nie bylo zlosliwe i nie ma na celu ci dokopac). Dobrze, ze chcesz cos z tym zrobic i to jest ogromny krok, nie poddawaj sie jesli pojawia sie przeszkody, a gwarantuje ci, ze taki czlowiek bedzie robil ci pod gorke. Bedzie ciezko, szczegolnie przy rozwodzie. Proponuje zebys go nagrywala dyktafonem jak przychodzi agresywny, bedzie to dowod w sprawie chociazby o zakaz zblizania sie. Juz teraz mozesz o niego wniesc. Zloz sprawe o wymeldownie go, za powod podaj znecanie sie psychiczne i fizyczne (mam nadzieje ze ma kartoteke). Tymi dwiema rzeczami powinnas sie teraz zajac. Potem rozwod i zapytaj sie jakiegos doradcy czy mozesz mu ograniczyc prawa rodzicielskie. Bedziesz potrzebowala teraz duzo wsparcia. Masz jakals rodzine? Chodzisz do terapeuty? Mysle, ze to ci bardzo pomoze przebrnac to wszystko.

7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-10, 20:26   #25
Ewms
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Gdyby¶ od razu przedstawi³a ca³± sytuacjê a nie dozowa³a w odcinkach to czê¶æ z osób udzieli³oby innych odpowiedzi.

Z tego co o mê¿u piszesz w jednym z kolejnych postów porady pt "bez orzekania o winie" mog± nic nie daæ gdy¿ m±¿ bêdzie chcia³ ¿eby by³o rzeczenie o winie. W tej sytuacji gdyby nie uda³o siê doprowadziæ do rozwodu bez orzekania wno¶ o orzeczenie z winy obu stron.

Czy ju¿ by³a¶ po poradê u prawnika?

Edytowane przez Ewms
Czas edycji: 2017-11-10 o 20:35
Ewms jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-11-10 21:26:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.