![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co sądzicie o WOŚP?
Jaki jest Wasz pogląd na Orkiestrę? Dajecie Owsiakowi?
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2018-01-14 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wośp
Daję na Orkiestrę, nie Owsiakowi
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak, daję na WOŚP. Szpitalne sprzęty z serduszkiem nie wzięły się znikąd. A ile osób uratowały - nie da się zliczyć.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co sądzicie o WOŚP?
Źle to ujęłam, oczywiście na Orkiestrę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzeniona
|
Dot.: Co sądzicie o WOŚP?
WOŚP bardzo wspieram i uważam, że tylko idioci są przeciwko, bo efekty ich działań widać gołym okiem w postaci tysięcy ocalonych istnień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Wpłacam co roku, naprawdę fajna i pożyteczna akcja
![]() Przy okazji właśnie przeglądam aukcje i część jest naprawdę fajna, na przykład: http://aukcje.wosp.org.pl/dzien-z-ps...skiej-i5961985 Widziałam też spacer z Alpaką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez od rana przeglądam aukcje, ale nie natknęłam się na spacer z Alpaką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Inez
|
Popieram, wspieram, daję.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Popieram, wspieram. Wrzucam do puszek, wpłacam na konto i wysyłam smsy. Mając na studiach praktyki w szpitalu dziecięcym praktycznie na każdym sprzęcie było orkiestrowe serduszko. Działania innych fundacji nie rzucają się tak w oczy jak WOŚP.
Co do przeciwników - cóż ich sprawa, ciekawe czy krzyczeliby, że są przeciwni gdyby życie ich dziecka było ratowane sprzętem z serduszkiem. Słyszałam też głosy, że Owsiak "bierze sobie" jakąś kasę ze zbiórki. Niech bierze, to jest tylko niewielki procent tego co zbierze. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Co sądzicie o WOŚP?
Nie rozumiem pretensji tych ludzi. Przeciez ten człowiek poświecił sie całkowicie Orkiestrze, skąd ma brać pieniądze. Poza tym na tyle dobrego ile zrobil to należy mu się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://aukcje.wosp.org.pl/spacer-z-a...icach-i5936296 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Wspieram ta akcję od dziecka. Podoba mi się ogólnie cała idea tej pomocy, że jest to sprzęt do szpitala, a nie pomoc np. jednej osobie, ale takie tez czasami wspieram.
Podoba mi się też że są licytacje i imprezy z tej okazji. Za Jurkiem Owsiakiem nie przepadam, ale nie na tyle, żeby nie docenić tego co robi od wielu lat, bo to jest organizacyjnie ogromne przedsięwzięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Również wspieram co roku. Bardzo podoba mi się ta akcja. Kompletnie nie rozumiem hejterów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Daję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie daję bo część pieniędzy idzie na rzeczy, które są sprzeczne z moimi poglądami. I wcale nie chodzi jakieś prywatne samochody Owsiaka czy jego wille. Jakby nie było chłop jednak haruje na tę WOŚP, więc niech coś ma od życia. Generalnie cała ta akcja staje się powoli polityczną hucpą. Podejrzewam, że niektórzy nawet nie za bardzo wiedzą na co konkretnie jest zbierane, ale wierzą, że wrzucając do puszki mogą "doj.ebać pisdzielcom" i to jest główna motywacja. Dzisiaj na WP był jakiś artykuł delikatnie atakujący niektóre osoby publiczne pracujące w TVP za to, że nie wrzuciły do mediów społecznościowych nic o WOŚP. Na portalach/fanpejdżach, które śledzę jest sporo relacji ludzi, którzy zostali po prostu zwyzywani gdy napisali/powiedzieli, że nie wspierają WOŚP. Leciały teksty typu "idź zrób lachę Rydzykowi" itd. Wiem, że to raczej margines, ale fakt jest faktem. Oczywiście druga strona nie jest lepsza i też niezłe kwiatki wychodziły.
Generalnie nie podoba mi się atmosfera jaka od kilku lat towarzyszy tej inicjatywie. Coraz mniej to ma wspólnego z dobroczynnością, a coraz więcej z chęcią dowalenia komuś przez wrzucenie/nie wrzucenie do puszki. No ale Owsiak też swoje do tego dołożył w pewnym momencie stanowczo deklarując się politycznie. Reasumując, nie daję, ale też nie przeszkadzam i nie hejtuję publicznie. Pomagam od czasu do czasu innym organizacjom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _Bumblebee_ Czas edycji: 2018-01-15 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Administrator
|
Wspaniała akcja, wspieram
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A mnie nie obchodzi czy pieniądze mogą iść na rzeczy "sprzeczne z moimi poglądami". Nie obchodzi mnie też stan posiadania Owsiaka.
Mnie obchodzi moje zdrowie i moich najbliższych. Bywałam w różnych szpitalach i widziałam sprzęt z serduszkiem. Dawałam i będę dawać, bo ta akcja daje namacalne efekty. A gdyby każdy dał złotówkę, to już byłoby 38 mln. Tak dużo sprzętu za "złotówkę". W tym narodzie jest siła i Owsiak stara się to pokazać. Ale niektórzy muszą być na nie (nie, bo nie - zawsze). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Tak było jest i bedzie. To jedna z cech społeczności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby była jasność, ja nie mówię teraz o hejterach, tylko o kimś kto na propozycję zakupu serduszka mówi "nie, dziękuję". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz o ludziach którzy "napisali/powiedzieli, że nie wspierają WOŚP.". Dlaczego nie wspierają? Moim zdaniem to powód do wstydu. Nie musisz się ze mną zgadzać, ale pisanie "nie popieram akcji, która ratuje życie tysięcy dzieci" to nic chwalebnego. Nie wspierasz, to siedź cicho, chcesz się z tym afiszować? Licz się z odzewem.
![]() |
![]() |
#26 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj przeczytałem, że w Łodzi jakaś kobieta została opluta bo odmówiła wrzucenia do puszki. To o taką presję ci chodzi? Jeszcze raz powtarzam, że nie mówię i trollach wzywających Owsiaka od najgorszych, tylko ludziach, którzy najzwyczajniej w świecie nie wrzucają do puszek bo mają ku temu swoje powody (mają do nich święte prawo) i potrafią o tym normalnie rozmawiać, a jakiekolwiek stygmatyzowanie ich to po prostu faszyzm. Ja do samej idei WOŚP nic nie mam i uważam, że nie ma w niej nic złego. Mam za to "coś" do Owsiaka i dlatego wolę wspierać inne inicjatywy. A z tym twoim odzewem i siedzeniem cicho to możesz sobie co najwyżej tutaj popisać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Wspieram i nie rozumiem jak bardzo zaślepionym nienawiścią trzeba być, żeby na tą akcję pluć. Wspierać nie trzeba, ale ja nie wspierając jakiejś organizacji czy akcji nie wrzeszczę o tym dookoła wyrzekając na wszystkich diabłów.
A tego, że obywatel tego kraju ośmiela się mieć poglądy polityczne nawet nie skomentuję, bo trudno taki 'zarzut' brać poważnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Daje, moje dzieci wielokrotnie, już od dnia narodzin, korzystaly ze sprzętu z serduszkiem. Ostatnie, ważne badanie, na które czekaliśmy długo żeby zrobić na dobrym sprzęcie, było właśnie wykonywane maszyna z serduszkiem,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.