Co sądzicie o WOŚP? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-14, 09:51   #1
Jestembeznadziejna
Raczkowanie

Co sądzicie o WOŚP?

Jaki jest Wasz pogląd na Orkiestrę? Dajecie Owsiakowi?

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2018-01-14 o 12:46
Jestembeznadziejna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 10:03   #2
daydreaming_
Zakorzenienie

Dot.: Wośp

Cytat:
Napisane przez Jestembeznadziejna Pokaż wiadomość
Jaki jest Wasz pogląd na Orkiestrę? Dajecie Owsiakowi?
Daję na Orkiestrę, nie Owsiakowi

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 10:23   #3
j_fly
Zakorzenienie

Tak, daję na WOŚP. Szpitalne sprzęty z serduszkiem nie wzięły się znikąd. A ile osób uratowały - nie da się zliczyć.

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 10:54   #4
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Daję na Orkiestrę, nie Owsiakowi
jak wyżej.
Obecnie mieszkam za granicą ale wpłaciłam na konto
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 10:59   #5
Jestembeznadziejna
Raczkowanie

Co sądzicie o WOŚP?

Źle to ujęłam, oczywiście na Orkiestrę pytam, bo ostatnio widziałam burzę w komentarzach na temat WOŚP i ku mojemu zdziwieniu było dużo komentarzy negatywnych (z którymi sie nie zgadzam).
Stary 2018-01-14, 11:12   #6
invisible_01
Zakorzeniona

Dot.: Co sądzicie o WOŚP?

WOŚP bardzo wspieram i uważam, że tylko idioci są przeciwko, bo efekty ich działań widać gołym okiem w postaci tysięcy ocalonych istnień.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 11:25   #7
sabinkasob
Zakorzenienie

Co roku dorzucam cegiełkę od siebie. W tym roku niestety nie osobiście ale przez internet poszło
korzystaliśmy ze sprzętu z serduszkiem po urodzeniu synka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-14, 11:45   #8
Kalindaa
Zadomowienie

Wpłacam co roku, naprawdę fajna i pożyteczna akcja.

Przy okazji właśnie przeglądam aukcje i część jest naprawdę fajna, na przykład:
http://aukcje.wosp.org.pl/dzien-z-ps...skiej-i5961985
Widziałam też spacer z Alpaką. Więc można zrobić coś dobrego i przy okazji coś fajnego.
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 11:50   #9
Jestembeznadziejna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalindaa Pokaż wiadomość
Wpłacam co roku, naprawdę fajna i pożyteczna akcja.

Przy okazji właśnie przeglądam aukcje i część jest naprawdę fajna, na przykład:

http://aukcje.wosp.org.pl/dzien-z-ps...skiej-i5961985

Widziałam też spacer z Alpaką. Więc można zrobić coś dobrego i przy okazji coś fajnego.

Tez od rana przeglądam aukcje, ale nie natknęłam się na spacer z Alpaką
Stary 2018-01-14, 11:58   #10
Czarna2000
Inez

Popieram, wspieram, daję.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 13:27   #11
szara_bluzka
Raczkowanie

Popieram, wspieram. Wrzucam do puszek, wpłacam na konto i wysyłam smsy. Mając na studiach praktyki w szpitalu dziecięcym praktycznie na każdym sprzęcie było orkiestrowe serduszko. Działania innych fundacji nie rzucają się tak w oczy jak WOŚP.
Co do przeciwników - cóż ich sprawa, ciekawe czy krzyczeliby, że są przeciwni gdyby życie ich dziecka było ratowane sprzętem z serduszkiem. Słyszałam też głosy, że Owsiak "bierze sobie" jakąś kasę ze zbiórki. Niech bierze, to jest tylko niewielki procent tego co zbierze.
szara_bluzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-14, 14:28   #12
Jestembeznadziejna
Raczkowanie

Co sądzicie o WOŚP?

Nie rozumiem pretensji tych ludzi. Przeciez ten człowiek poświecił sie całkowicie Orkiestrze, skąd ma brać pieniądze. Poza tym na tyle dobrego ile zrobil to należy mu się
Stary 2018-01-14, 16:24   #13
Kalindaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jestembeznadziejna Pokaż wiadomość
Tez od rana przeglądam aukcje, ale nie natknęłam się na spacer z Alpaką
Tu jest:
http://aukcje.wosp.org.pl/spacer-z-a...icach-i5936296
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 18:40   #14
Gosia447
Raczkowanie

Wspieram ta akcję od dziecka. Podoba mi się ogólnie cała idea tej pomocy, że jest to sprzęt do szpitala, a nie pomoc np. jednej osobie, ale takie tez czasami wspieram.

Podoba mi się też że są licytacje i imprezy z tej okazji. Za Jurkiem Owsiakiem nie przepadam, ale nie na tyle, żeby nie docenić tego co robi od wielu lat, bo to jest organizacyjnie ogromne przedsięwzięcie.
Gosia447 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 22:37   #15
I ona
Zakorzenienie

Również wspieram co roku. Bardzo podoba mi się ta akcja. Kompletnie nie rozumiem hejterów.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 07:33   #16
chwast
Zakorzenienie

Daję
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:07   #17
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Daję
Ja też.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 10:35   #18
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Nie daję bo część pieniędzy idzie na rzeczy, które są sprzeczne z moimi poglądami. I wcale nie chodzi jakieś prywatne samochody Owsiaka czy jego wille. Jakby nie było chłop jednak haruje na tę WOŚP, więc niech coś ma od życia. Generalnie cała ta akcja staje się powoli polityczną hucpą. Podejrzewam, że niektórzy nawet nie za bardzo wiedzą na co konkretnie jest zbierane, ale wierzą, że wrzucając do puszki mogą "doj.ebać pisdzielcom" i to jest główna motywacja. Dzisiaj na WP był jakiś artykuł delikatnie atakujący niektóre osoby publiczne pracujące w TVP za to, że nie wrzuciły do mediów społecznościowych nic o WOŚP. Na portalach/fanpejdżach, które śledzę jest sporo relacji ludzi, którzy zostali po prostu zwyzywani gdy napisali/powiedzieli, że nie wspierają WOŚP. Leciały teksty typu "idź zrób lachę Rydzykowi" itd. Wiem, że to raczej margines, ale fakt jest faktem. Oczywiście druga strona nie jest lepsza i też niezłe kwiatki wychodziły.
Generalnie nie podoba mi się atmosfera jaka od kilku lat towarzyszy tej inicjatywie. Coraz mniej to ma wspólnego z dobroczynnością, a coraz więcej z chęcią dowalenia komuś przez wrzucenie/nie wrzucenie do puszki. No ale Owsiak też swoje do tego dołożył w pewnym momencie stanowczo deklarując się politycznie.
Reasumując, nie daję, ale też nie przeszkadzam i nie hejtuję publicznie. Pomagam od czasu do czasu innym organizacjom.

Edytowane przez _Bumblebee_
Czas edycji: 2018-01-15 o 10:36
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 10:35   #19
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
WOŚP bardzo wspieram i uważam, że tylko idioci są przeciwko, bo efekty ich działań widać gołym okiem w postaci tysięcy ocalonych istnień.
Jak wyżej. Do samego Owsiaka mogę mieć (i mam) jakieś tam wątpliwości, ale sama Orkiestra to super inicjatywa.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 12:23   #20
aniolek-tasmanski
Administrator

Wspaniała akcja, wspieram
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 12:25   #21
kamoni7
Raczkowanie

A mnie nie obchodzi czy pieniądze mogą iść na rzeczy "sprzeczne z moimi poglądami". Nie obchodzi mnie też stan posiadania Owsiaka.
Mnie obchodzi moje zdrowie i moich najbliższych.
Bywałam w różnych szpitalach i widziałam sprzęt z serduszkiem.
Dawałam i będę dawać, bo ta akcja daje namacalne efekty.
A gdyby każdy dał złotówkę, to już byłoby 38 mln. Tak dużo sprzętu za "złotówkę".
W tym narodzie jest siła i Owsiak stara się to pokazać. Ale niektórzy muszą być na nie (nie, bo nie - zawsze).
kamoni7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 12:59   #22
chwast
Zakorzenienie

Tak było jest i bedzie. To jedna z cech społeczności.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 14:20   #23
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj na WP był jakiś artykuł delikatnie atakujący niektóre osoby publiczne pracujące w TVP za to, że nie wrzuciły do mediów społecznościowych nic o WOŚP. Na portalach/fanpejdżach, które śledzę jest sporo relacji ludzi, którzy zostali po prostu zwyzywani gdy napisali/powiedzieli, że nie wspierają WOŚP.
Wyzywania nie popieram. Zawstydzanie - tak. Presja społeczna to świetne narzędzie do wprowadzania zmian.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 14:35   #24
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Wyzywania nie popieram. Zawstydzanie - tak. Presja społeczna to świetne narzędzie do wprowadzania zmian.
Na ludzi, którzy nie chcą wspierać WOŚP albo się z tym nie afiszują powinna być wywierana presja i powinni być zawstydzani?
Żeby była jasność, ja nie mówię teraz o hejterach, tylko o kimś kto na propozycję zakupu serduszka mówi "nie, dziękuję".

Stary 2018-01-15, 17:36   #25
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Na ludzi, którzy nie chcą wspierać WOŚP albo się z tym nie afiszują powinna być wywierana presja i powinni być zawstydzani?
Żeby była jasność, ja nie mówię teraz o hejterach, tylko o kimś kto na propozycję zakupu serduszka mówi "nie, dziękuję".

Jeśli ktoś na portalach społecznościowych afiszuje się z tym, że nie wspiera, to powinien się liczyć z negatywnym odzewem, nie?

Piszesz o ludziach którzy "napisali/powiedzieli, że nie wspierają WOŚP.". Dlaczego nie wspierają? Moim zdaniem to powód do wstydu. Nie musisz się ze mną zgadzać, ale pisanie "nie popieram akcji, która ratuje życie tysięcy dzieci" to nic chwalebnego. Nie wspierasz, to siedź cicho, chcesz się z tym afiszować? Licz się z odzewem.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:19   #26
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Nie daję bo część pieniędzy idzie na rzeczy, które są sprzeczne z moimi poglądami. I wcale nie chodzi jakieś prywatne samochody Owsiaka czy jego wille. Jakby nie było chłop jednak haruje na tę WOŚP, więc niech coś ma od życia. Generalnie cała ta akcja staje się powoli polityczną hucpą. Podejrzewam, że niektórzy nawet nie za bardzo wiedzą na co konkretnie jest zbierane, ale wierzą, że wrzucając do puszki mogą "doj.ebać pisdzielcom" i to jest główna motywacja. Dzisiaj na WP był jakiś artykuł delikatnie atakujący niektóre osoby publiczne pracujące w TVP za to, że nie wrzuciły do mediów społecznościowych nic o WOŚP. Na portalach/fanpejdżach, które śledzę jest sporo relacji ludzi, którzy zostali po prostu zwyzywani gdy napisali/powiedzieli, że nie wspierają WOŚP. Leciały teksty typu "idź zrób lachę Rydzykowi" itd. Wiem, że to raczej margines, ale fakt jest faktem. Oczywiście druga strona nie jest lepsza i też niezłe kwiatki wychodziły.
Generalnie nie podoba mi się atmosfera jaka od kilku lat towarzyszy tej inicjatywie. Coraz mniej to ma wspólnego z dobroczynnością, a coraz więcej z chęcią dowalenia komuś przez wrzucenie/nie wrzucenie do puszki. No ale Owsiak też swoje do tego dołożył w pewnym momencie stanowczo deklarując się politycznie.
Reasumując, nie daję, ale też nie przeszkadzam i nie hejtuję publicznie. Pomagam od czasu do czasu innym organizacjom.

Chyba tylko ty doszukujesz się jakichś chorych podtekstow. Normalni ludzie a zwłaszcza tacy którzy bywają w szpitalach wiedzą na co idą pieniądze.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:

A w szpitalu mówią "tak poproszę "🙄

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:22   #27
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś na portalach społecznościowych afiszuje się z tym, że nie wspiera, to powinien się liczyć z negatywnym odzewem, nie?

Piszesz o ludziach którzy "napisali/powiedzieli, że nie wspierają WOŚP.". Dlaczego nie wspierają? Moim zdaniem to powód do wstydu. Nie musisz się ze mną zgadzać, ale pisanie "nie popieram akcji, która ratuje życie tysięcy dzieci" to nic chwalebnego. Nie wspierasz, to siedź cicho, chcesz się z tym afiszować? Licz się z odzewem.
Gdzie ja napisałem, że ktokolwiek się afiszował z tym, że tego nie wspiera? To już nie może taka sytuacja wyjść w normalnej rozmowie? Nie wspieranie Owsiaka to od razu afiszowanie się? Poza tym, za kogo ty się uważasz, że uzurpujesz sobie prawo do oceniania kogo można wspierać, a kogo nie? Nie tylko WOŚP ratuje dzieci, a Owsiak mimo swych niepodważalnych zasług, ma też wady. Dla Ciebie pewnie żadne, ale dla mnie i dla różnych innych osób decydujące o tym, że zamiast jego organizacji wolę dać na Caritas czy Orlą Straż. No chyba, że dzieci ratowane przez WOŚP są w czymś lepsze od innych dzieci, które potrzebują pomocy...
Dzisiaj przeczytałem, że w Łodzi jakaś kobieta została opluta bo odmówiła wrzucenia do puszki. To o taką presję ci chodzi?
Jeszcze raz powtarzam, że nie mówię i trollach wzywających Owsiaka od najgorszych, tylko ludziach, którzy najzwyczajniej w świecie nie wrzucają do puszek bo mają ku temu swoje powody (mają do nich święte prawo) i potrafią o tym normalnie rozmawiać, a jakiekolwiek stygmatyzowanie ich to po prostu faszyzm.
Ja do samej idei WOŚP nic nie mam i uważam, że nie ma w niej nic złego. Mam za to "coś" do Owsiaka i dlatego wolę wspierać inne inicjatywy.
A z tym twoim odzewem i siedzeniem cicho to możesz sobie co najwyżej tutaj popisać.

Stary 2018-01-15, 18:31   #28
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Wspieram i nie rozumiem jak bardzo zaślepionym nienawiścią trzeba być, żeby na tą akcję pluć. Wspierać nie trzeba, ale ja nie wspierając jakiejś organizacji czy akcji nie wrzeszczę o tym dookoła wyrzekając na wszystkich diabłów.

A tego, że obywatel tego kraju ośmiela się mieć poglądy polityczne nawet nie skomentuję, bo trudno taki 'zarzut' brać poważnie.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 19:05   #29
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Stary 2018-01-15, 20:31   #30
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Daje, moje dzieci wielokrotnie, już od dnia narodzin, korzystaly ze sprzętu z serduszkiem. Ostatnie, ważne badanie, na które czekaliśmy długo żeby zrobić na dobrym sprzęcie, było właśnie wykonywane maszyna z serduszkiem,
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości