Nie rozumiem o co chodzi-nie¶mia³y facet - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-01-28, 10:23   #1
igaAnia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 103

Nie rozumiem o co chodzi-nie¶mia³y facet

Chcia³abym ¿eby kto¶ spojrza³ na to z innej ni¿ ja perspektywy.
Spotykam siê z facetem od grudnia ca³e dwa miesi±ce, znamy siê jakie¶ 3 miesi±ce. Nasze randki wygl±daj± bardzo podobnie. Spotkamy siê w weekend, idziemy do pubu , kina lub na jak±¶ kolacjê. Wydaje siê ¿e ¶wietnie nam siê rozmawia, czas leci a my nie zwracamy na to uwagi, jest po prostu fajnie. Na co dzieñ, poniewa¿ nie mieszkamy blisko i oboje pracujemy, pozostaje nam pisanie i dzwonienie. I znowu tematy o których rozmawiamy s± ró¿ne, równie¿ te dotycz±ce zwi±zku. On twierdzi ¿e mu siê podobam, ale jako¶ tego nie okazuje. Podobno by³ w zwi±zku ale jaki¶ czas temu.
Na spotkaniach nie okazuje mi czu³o¶ci... ostatnio sama zaproponowa³am ¿eby u¿yczy³ swojego ramienia...i chyba mu siê podoba³o... buziak w policzek to szczyt mo¿liwo¶ci. Chocia¿ na ³y¿wach by³o obejmowanie i trzymanie za rêkê.
Czy facet mo¿e byæ a¿ tak nie¶mia³y??? Czy raczej nie jest pewny czy to to i czy w³a¶nie ja mu odpowiadam?
Nie wiem co my¶leæ.. w g³owie mam sinusoidê.Jednego dnia podgrzewa atmosferê... innym razem czujê ch³ód.
Pakowaæ siê w t± relacjê?czy daæ sobie spokój?

Edytowane przez igaAnia
Czas edycji: 2018-01-28 o 11:51
igaAnia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-28, 12:14   #2
squirrelqa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 906
Dot.: Nie rozumiem o co chodzi-niesmia³y facet

Mój facet twierdzi³, ¿e w kontaktach z kobietami by³ zawsze bardzo nie¶mia³y, a jednak gdy mu siê spodoba³am od razu to wiedzia³am. Stara³ siê, zabiega³, widzia³am, ¿e chce czego¶ wiêcej ni¿ niezobowi±zuj±cych spotkañ. Taka nie¶mia³o¶æ mo¿e byæ wymówka przed pierwszym kontaktem z obc± kobieta i odrzuceniem, a nie przed osoba, z któr± siê ju¿ przegadalo tyle czasu.

Powiedz mu wprost, ¿e nie wiesz do czego to zmierza, nie chcesz marnowaæ swojego czasu, wiêc albo intesyfikujecie kontakt, albo wrzucasz go do friendzone'a.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-28, 12:26   #3
igaAnia
Raczkowanie

Dziêki za radê...chyba takiej w³a¶nie potrzebowa³am. £udzenie siê tylko oddala mnie od normalnego zwi±zku. A do tego trzeba dwóch osób, które czuj± do siebie poci±g.
Stary 2018-01-28, 12:29   #4
squirrelqa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 906

A sama z siebie zlapalas go za rêkê? Ja w ten sposób o¶mieli³am mojego partnera i tyle mu wystarczy³o, ¿eby prze³amaæ siê i zainicjowaæ bardziej intensywny kontakt cielesny. Mo¿esz spróbowaæ, jednak je¶li on nic z tym nie zrobi to szkoda czasu. Chyba nie chcesz pó¼niej siê wstydziæ, ¿e on nawet Ciê przez przypadek nie dotknie przy znajomych czy na ulicy, bêdziesz siê prosiæ o ka¿d± czulostke. To mega wykañczaj±ce.

squirrelqa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-28, 12:31   #5
White_Dove
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 634

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Poka¿ wiadomo¶æ
Mój facet twierdzi³, ¿e w kontaktach z kobietami by³ zawsze bardzo nie¶mia³y, a jednak gdy mu siê spodoba³am od razu to wiedzia³am. Stara³ siê, zabiega³, widzia³am, ¿e chce czego¶ wiêcej ni¿ niezobowi±zuj±cych spotkañ. Taka nie¶mia³o¶æ mo¿e byæ wymówka przed pierwszym kontaktem z obc± kobieta i odrzuceniem, a nie przed osoba, z któr± siê ju¿ przegadalo tyle czasu.

Powiedz mu wprost, ¿e nie wiesz do czego to zmierza, nie chcesz marnowaæ swojego czasu, wiêc albo intesyfikujecie kontakt, albo wrzucasz go do friendzone'a.

Zgadzam sie. Moj t¿ tez jest nie¶mia³y szczegolnie do kobiet., ale w sumie nie zauwazy³am zbytnio. Pisa³ do mnie codziennie w poczatkach znajomosci. Widzia³am ¿e mu zalezy, ¿e chce mnie poznaæ. Proponowa³ spotkania. Owszem nie by³a to jakas szybko znajomosc jesli chodzi o kontakt fizyczny to wszystko powoli sz³o, najpierw trzymanie za reke, przytulenia,buziaki i ca³owanie.
White_Dove jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-28, 12:37   #6
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 935

Ja bym najpierw spróbowa³a sama co¶ zainicjowaæ. Poca³uj go, zapro¶ do siebie. Spójrz na reakcjê. Bêdziesz wiedzia³a czy jest nie¶mia³y czy po prostu z jakiegos powodu sie wykrêca.

Je¶li to nie pomo¿e to pogadaj z nim szczerze. Zapytaj o co chodzi. Powody mog± byæ ró¿ne, nie dowiesz siê, dopóki nie zapytasz. Powiedz jasno, ¿e to Ciê mêczy.
Stary 2018-01-28, 12:52   #7
igaAnia
Raczkowanie

Na zaproszenie do domu zgodzi³ siê ochoczo, ale pomimo tego ¿e nikt nam nie przeszkadza³ on siedzia³ pó³ metra ode mnie

Sama z siebie z³apa³am go pod rêkê i poca³owa³am w policzek na po¿egnanie.
On ogólnie robi sporo rzeczy, które ¶wiadcz± o tym ¿e mu zale¿y...(np. ostatnio w nocy odebra³ mnie ze spotkania i odwióz³ do domu)ale brakuje tych przytulanek.
Jednak przewa¿nie ca³owanie odbywa³o siê u mnie na 2 lub 3 randce.
Stary 2018-01-28, 12:54   #8
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Wiesz czy ma do¶wiadczenie w zwi±zkach? Ile macie lat?
Stary 2018-01-28, 13:04   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Na moje oko, to on jakimi¶ szczególnymi uczuciami do ciebie nie pa³a, po prostu spêdza sobie z tob± mi³o czas. Po dwóch miesi±cach to ju¿ siê wie, czy konkretna osoba ciê kreci i je¶li tak, to d±¿ysz do jakiego¶ kontaktu, dotyku, a nie siedzisz, jak na wizycie u cioci, pó³ metra dalej.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-28, 13:08   #10
igaAnia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz czy ma do¶wiadczenie w zwi±zkach? Ile macie lat?
Podobno ma.. ale do koñca tego nie wiem , oboje jeste¶my po 30 wiêc raczej to nie jest m³odzieñcza nie¶mia³o¶æ, raczej zasiedzenie bo tak ³atwiej i pro¶ciej.. dla nowej osoby trzeba sporo zmieniæ
A zachowuje siê bardziej jak przyjaciel
Ale jest jeszcze co¶... rodzina chcia³a zrobiæ z niego ksiedza i jest religijny... ja mniej...¿eby nie powiedzieæ ze wcale

Edytowane przez igaAnia
Czas edycji: 2018-01-28 o 13:17
Stary 2018-01-28, 13:20   #11
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Hm, ale to on tego tematu nie porusza³ wcze¶niej? Je¿eli jest religijny to nie pyta³ Ciebie o Twoje pogl±dy w tej sprawie? Nie mówi³, ¿e np. on wierzy w to i w to i nie chce ¿adnych pieszczot z inn± kobiet± ni¿ z ¿on±? Wydaje mi siê, ze o takich rzeczach rozmawia siê wcze¶nie, ¿eby nie by³o potem konfilktu interesów. A nie zamiatanie tego pod dywan, jako¶ to bêdzie.
Porozmawiaj z nim. Zapytaj wprost o co chodzi, powiedz, ¿e to Ci nie odpowiada. Je¶li np. oka¿e siê, ¿e ch³opak nie chce z powodu religii niczego wiêcej ni¿ poca³unki i przytulanie na tym etapie znajomo¶ci, no to pytanie czy Ci to bêdzie odpowiadaæ czy nie czas siê rozstaæ.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-28, 13:30   #12
igaAnia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Poka¿ wiadomo¶æ
Hm, ale to on tego tematu nie porusza³ wcze¶niej? Je¿eli jest religijny to nie pyta³ Ciebie o Twoje pogl±dy w tej sprawie? Nie mówi³, ¿e np. on wierzy w to i w to i nie chce ¿adnych pieszczot z inn± kobiet± ni¿ z ¿on±? Wydaje mi siê, ze o takich rzeczach rozmawia siê wcze¶nie, ¿eby nie by³o potem konfilktu interesów. A nie zamiatanie tego pod dywan, jako¶ to bêdzie.
Porozmawiaj z nim. Zapytaj wprost o co chodzi, powiedz, ¿e to Ci nie odpowiada. Je¶li np. oka¿e siê, ¿e ch³opak nie chce z powodu religii niczego wiêcej ni¿ poca³unki i przytulanie na tym etapie znajomo¶ci, no to pytanie czy Ci to bêdzie odpowiadaæ czy nie czas siê rozstaæ.
On chodzi do ko¶cio³a co niedziele, ja nie- i on wie ¿e tak jest... ale nigdy nie zapyta³ mnie wprost czy jestem wierz±ca.
Ja nie skre¶lam ludzi z uwagi na religiê, wiêc mi to nie przeszkadza³o, ¿e on wierzy, ale faktycznie przez to ¿e ja mam du¿± tolerancjê nie pomy¶la³am, ¿e to mo¿e byæ problem.
Sex dopiero do slubie nie wchodzi w grê wiêc bêdzie ...albo..albo.
Czeka mnie po prostu powa¿na rozmowa,
Stary 2018-01-28, 13:51   #13
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez igaAnia Poka¿ wiadomo¶æ
On chodzi do ko¶cio³a co niedziele, ja nie- i on wie ¿e tak jest... ale nigdy nie zapyta³ mnie wprost czy jestem wierz±ca.
Ja nie skre¶lam ludzi z uwagi na religiê, wiêc mi to nie przeszkadza³o, ¿e on wierzy, ale faktycznie przez to ¿e ja mam du¿± tolerancjê nie pomy¶la³am, ¿e to mo¿e byæ problem.
Sex dopiero do slubie nie wchodzi w grê wiêc bêdzie ...albo..albo.
Czeka mnie po prostu powa¿na rozmowa,
Nie chodzi o skre¶lanie katolika, po prostu o takich rzeczach siê rozmawia wcze¶niej, a nie udaje, ¿e nie ma problemu. I potem jest problem, bo fajnie siê gada, ale trzeba siê rozstaæ, bo sie nie dogadacie w tak wa¿nej kwestii jak seks i pieszczoty.
Masz racjê pogadaj z nim no i potem podejmiesz decyzjê.
Stary 2018-01-28, 14:42   #14
Sondrina
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 888

Ja te¿ kiedy¶ widywa³am siê z takim facetem. Zero czu³o¶ci innych ni¿ przytulanie. Pewnego dnia uzna³am, ¿e jeste¶my kumplami i tak zaczê³am podchodziæ do naszych spotkañ. Wtedy w nim co¶ pêk³o, zacz±³ ³apaæ mnie za rêkê, obejmowaæ i ca³owaæ. Potem siê dowiedzia³am, ¿e by³ kilka lat z bardzo religijn± dziewczyn±, która nie pozwala³a siê dotkn±æ. Ja mu siê podoba³am, wiêc nie chcia³ mnie zraziæ do siebie, dlatego by³ bardzo zachowawczy. Pogadaj z nim szczerze. To, ¿e katolik, nie znaczy, ¿e z seksem bêdzie czeka³ do ¶lubu. Ludzie s± ró¿ni
Sondrina jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-28, 16:00   #15
igaAnia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ kiedy¶ widywa³am siê z takim facetem. Zero czu³o¶ci innych ni¿ przytulanie. Pewnego dnia uzna³am, ¿e jeste¶my kumplami i tak zaczê³am podchodziæ do naszych spotkañ. Wtedy w nim co¶ pêk³o, zacz±³ ³apaæ mnie za rêkê, obejmowaæ i ca³owaæ. Potem siê dowiedzia³am, ¿e by³ kilka lat z bardzo religijn± dziewczyn±, która nie pozwala³a siê dotkn±æ. Ja mu siê podoba³am, wiêc nie chcia³ mnie zraziæ do siebie, dlatego by³ bardzo zachowawczy. Pogadaj z nim szczerze. To, ¿e katolik, nie znaczy, ¿e z seksem bêdzie czeka³ do ¶lubu. Ludzie s± ró¿ni
O tym nie pomy¶la³am, ¿e poprzednia dziewczyna mo¿e nie da³a mu siê dotkn±æ
Jest warto¶ciowym cz³owiekiem dlatego muszê siê dowiedzieæ o co chodzi. Trzymajcie kciuki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-28, 17:33   #16
Nymerth
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 597

Ja uwa¿am, ¿e jest w porz±dku. Powodów jego zachowania mo¿e byæ du¿o, ale je¶li pokazuje w inny sposób, ¿e jeste¶ dla niego wa¿na to wszystko jest dobrze. Po prostu z nim porozmawiaj, inaczej siê nie dowiesz.
Nymerth jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-28, 17:52   #17
Capucin
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 72

Moim zdaniem mo¿esz spróbowaæ 1 raz przej±æ inicjatywê, korona ci z g³owy nie spadnie. Nie mów mu wprost czy co¶ jest miêdzy wami, nie mów wprost o zwi±zku bo jak naprawdê jest nie¶mia³y to siê jeszcze wystraszy.

Daj mu do zrozumienia ¿e ci siê podoba swoim zachowaniem. Popatrz siê na niego tak jakby¶ chcia³a go schrupaæ, poca³uj lub z³ap za rêkê i powiedz jaki¶ komplement w stylu ¿e super siê z nim spêdza czas albo ¿e dobrze siê z nim czujesz.

Jak ch³opak tego nie chwyci i nie poci±gnie sam dalej to odpu¶æ sobie, po takich wskazówkach ju¿ powinien wiedzieæ co ma robiæ.
Capucin jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-29, 00:06   #18
ANKA54321
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 188

Mo¿e serio sie wstydzi. Zamieñcie siê rolami i to ty przejmij inicjatywê.
ANKA54321 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-29, 17:15   #19
igaAnia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ANKA54321 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e serio sie wstydzi. Zamieñcie siê rolami i to ty przejmij inicjatywê.
Spotkamy siê najszybciej w piatek... zamierzam dzia³aæ dam znaæ jaki by³ rezultat... dziêkujê za wszystkie rady. Czasem jak kto¶ spojrzy z innej strony widzi wiêcej...
Stary 2018-01-30, 11:42   #20
ANKA54321
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 188

No to daj znaæ. Jak kto¶ spojrzy inny, to wcale nie widzi wiêcej, bo nie wiemy co jest przyczyn± jego zachowania.
ANKA54321 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-05, 16:13   #21
igaAnia
Raczkowanie

Nareszcie wiem na czym stojê. Faktycznie on ba³ siê mojej reakcji ale na swoim terytorium zosta³ zdobywc± i okaza³ siê czu³ym facetem Dobrze ¿e siê zdecydowa³am dzia³aæ
Czasem warto zaryzykowaæ
Stary 2018-02-05, 17:50   #22
Fortuna1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 715

Cytat:
Nareszcie wiem na czym stojê. Faktycznie on ba³ siê mojej reakcji ale na swoim terytorium zosta³ zdobywc± i okaza³ siê czu³ym facetem Dobrze ¿e siê zdecydowa³am dzia³aæ
Czasem warto zaryzykowaæ
Super !

Stary 2018-02-05, 18:31   #23
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Czasem warto zaryzykowaæ
Ale super! Powodzenia
Stary 2018-02-05, 22:55   #24
nora_ela
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 144

Cytat:
Czasem warto zaryzykowaæ
Gratulujê Mój obecny T¯ te¿ by³ nie¶mia³y. O¶mieli³ siê dopiero wtedy, gdy ubra³am to, w czym twierdzi³, ¿e bêdê wygl±da³a bosko. Potem sam przyzna³, ¿e nie wiedzia³, jak sprawdziæ, czy lubiê go jako kolegê czy ma szanse na co¶ wiêcej. Rzuci³ wiêc tekst o tym, ¿e super wygl±da³abym w tym i tym z nadziej±, ¿e to za³o¿ê na nastêpne spotkanie. Ubra³am siê w to i od razu sprawy posz³y do przodu, bo uzna³, ze chcê mu siê podobaæ. Nie¶miali faceci to czêsto dobrze i warto¶ciowi ludzie, dlatego trzeba ich czasem trochê o¶mieliæ
nora_ela jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-06, 16:29   #25
igaAnia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nora_ela Poka¿ wiadomo¶æ
Gratulujê Mój obecny T¯ te¿ by³ nie¶mia³y. O¶mieli³ siê dopiero wtedy, gdy ubra³am to, w czym twierdzi³, ¿e bêdê wygl±da³a bosko. Potem sam przyzna³, ¿e nie wiedzia³, jak sprawdziæ, czy lubiê go jako kolegê czy ma szanse na co¶ wiêcej. Rzuci³ wiêc tekst o tym, ¿e super wygl±da³abym w tym i tym z nadziej±, ¿e to za³o¿ê na nastêpne spotkanie. Ubra³am siê w to i od razu sprawy posz³y do przodu, bo uzna³, ze chcê mu siê podobaæ. Nie¶miali faceci to czêsto dobrze i warto¶ciowi ludzie, dlatego trzeba ich czasem trochê o¶mieliæ
Dok³adnie tak... ja mówiê mu ¿e sprowadzam na z³± drogê Ale potwierdzam warto czasem o¶mieliæ faceta
Dziêkujê ... jest szansa na co¶ naprawdê trwa³ego.. czas pokarze

Edytowane przez igaAnia
Czas edycji: 2018-02-06 o 16:30
Stary 2018-02-09, 10:44   #26
PaniAsia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Dok³adnie, tak jak wysz³o...mo¿e inaczej go postrzegasz, a prawda nied³ugo wyjdzie na jaw :P Tak jak my bywamy ró¿ni, oni tez - wiec to mozliwe ze jest nie¶mia³y, ale nie ma w tym nic z³ego. Moim zdaniem lepszy taki ni¿ osiedlowy bawidamek :P
PaniAsia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-02-09 11:44:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.