Utrzymanie faceta - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-02-07, 18:13   #1
Nyks_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Utrzymanie faceta

Cze¶æ Drogie Wiza¿anki,
od d³u¿szego czasu mam dylemat i potrzebujê obiektywnego spojrzenia na sprawê, bo sama czujê w sobie zmieszanie.
Mam 21 lat, a mój ch³opak 24. Studiujemy dziennie, jeste¶my w zwi±zku od prawie dwóch lat, a mieszkamy razem pó³torej roku. Mój ch³opak nie pochodzi z bogatej rodziny, ma problemy finansowe, ale dla mnie pieni±dze nie by³y wa¿ne. Od samego pocz±tku wspólnego mieszkania pomaga³am mu finansowo, bo studiowanie dzienne i praca na pó³ etatu w weekendy nie jest ³atwa ( sama tego do¶wiadczy³am wielokrotnie). Wszystko by³oby w porz±dku gdyby ten facet by³ fair wobec mnie i mojej rodziny.
Zwi±za³am siê z nim ze wzglêdu na charakter. Z jego opowiadañ wydawa³ siê ambitny, inteligentny itd. Jak zamieszka³am z nim to wszystko okaza³o siê moim naiwnym wyobra¿eniem. Ch³opak d³ugo nie móg³ znale¼æ pracy (nie ma w tym nic dziwnego jak raz na miesi±c wysy³a³ dziesiêæ CV i czeka³ na zbawienie). Nie uczy siê za dobrze, a mi siê wydawa³o, ¿e te problemy finansowe s± przez naukê. Jak dobrze pójdzie to bêdzie mieæ in¿yniera w wieku 26 lat ( in¿ynier trwa 3.5 roku). Sze¶æ lat robienia czego¶ jak mo¿na o wiele krócej. Zauwa¿y³am to z tego, ¿e projekty czy naukê na sesjê zostawia na ostatni dzieñ przed zaliczeniem. Zdenerwowa³o mnie to. Dodatkowo mu ¿ycie w ma³ej kawalerce, spanie do 14 i granie na komputerze w zupe³no¶ci wystarczy. On nie oczekuje niczego wiêcej. Dodatkowo na uczelni jest 2-3 razy w tygodniu, wiêkszo¶ci na jedne zajêcia max blok 5h. Jak to zauwa¿y³am to ró¿owe okulary spad³y mi z oczu. Nie twierdzê, ¿e jestem wspania³a czy co¶, ale on przesta³ mi siê podobaæ. Gdyby co¶ projektowa³ do tych gier, rozwija³ siê, ale on po prostu wegetuje z dnia na dzieñ. Pó³torej miesi±ca temu straci³ pracê, bo zlecenie siê skoñczy³o. Od pó³torej miesi±ca szuka jak mu przypomnê. Zawsze mu pomagam w szukaniu pracy wysy³am CV, pomagam mu je napisaæ, szukam ofert pracy. On by³ na kilku rozmowach, ale nie chcieli go. Ogólnie to ma³o tych ofert by³o, bo mój ch³opak celuje tylko na jedno stanowisko, ale ja jeszcze wymusi³am na nim aby na sprzedawcê w empiku itd. te¿ sk³ada³. Jedn± ofertê na pewno mia³, ale odrzuci³, bo musia³by prawie godzinê doje¿d¿aæ. No tak, o 14 wstaje, na kolegów ma czas, ale praca tylko na jego warunkach. Zapyta³am siê go jak ma zamiar zap³aciæ czynsz za siebie? Przez ten ca³y czas tylko ja kupowa³am produkty spo¿ywcze, chemiê, nie chcia³am aby mia³ dodatkowe wydatki. Dzisiaj dzwoniê do niego jak tam z szukaniem pracy. Odpowiedzia³ mi, ¿e mo¿e na weekend bêdzie co¶ mieæ. Mo¿e...Mówi³am mu, ¿e ja kolejny raz za niego nie zap³acê. Nie mam tylu pieniêdzy. On mi nic nie opowiedzia³. Kupujê mu ubrania, chemiê i produkty spo¿ywcze do domu, ale nie zap³acê kolejny raz czynszu na niego. Ma czas pracowaæ, ale tego nie robi ( dzisiaj jak zadzwoni³am to by³ u kolegów, a sesjê mia³ i pracy dalej brak). Ja obecnie nie pracuje, ale nawet je¿eli, przecie¿ to dziwne aby pracowa³a, ¿eby utrzymaæ swojego ch³opaka w 100%. Nigdy od niego nie wymaga³am, aby on p³aci³ za mnie. Nie oczekiwa³am od niego pieniêdzy dla siebie. On niby te¿, ale umowê na mieszkanie mamy wspóln±, butów na zimê nie mia³ w ogóle itd. On nie da³ mi znaæ jak z jego finansami na koncie, a jak mam wypowiadaæ umowê o mieszkanie muszê wiedzieæ miesi±c wcze¶niej. Nie wiem co mam o tym wszystkim my¶leæ. Sama oszczêdzam aby jemu daæ i to by³oby ok, ale on moim zdaniem postêpuje ¼le odno¶nie pracy. Jak w uwa¿acie?
Przepraszam je¿eli tekst jest chaotycznie napisany, ale historia w rzeczywisto¶ci jest bardzo d³uga oraz piszê to pod wp³ywem emocji.

Edytowane przez Nyks_
Czas edycji: 2018-02-07 o 18:21
Nyks_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-07, 18:23   #2
kalor
Gazela inteligencji

Wiadomo¶ci: 6 371
Dot.: Utrzymanie faceta

Rodzice kazaliby mi siê w g³owê pukn±æ, je¶li mia³abym utrzymywaæ faceta za ich pieni±dze. Chyba ze utrzymujesz w pe³ni siebie i jego za stypendia i oszczêdno¶ci.

Uwa¿am, ¿e utrzymywanie partnera to nic z³ego, je¶li d±¿y do usamodzielnienia siê. Nawet w dalszej perspektywie. Je¶li jednak siedzi na ty³ku przez 4 dni w tygodniu, to co¶ tu jest nie tak. Podejrzewam, ¿e po tym in¿ynierze tez bêdzie „szuka³” pracy. Czyli wstawa³ o 14 i gra³ w gry.

Zrezygnuj z tego mieszkania, przestañ sponsorowaæ jego ¿ycie, w tym jedzenie, to jedyna szansa na to, ¿e siê ogarnie i mo¿e bêdziecie razem szczê¶liwi. Inaczej tego nie widzê.
Stary 2018-02-07, 18:23   #3
ginewrona
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 406

Masz 21 lat i wyhodowa³a¶ sobie paso¿yta.. najwy¿szy czas siê go pozbyæ, marnujesz swój czas i przede wszystkim pieni±dze. On siê powinien wstydziæ ¿erowania na m³odszej dziewczynie, gdzie jego honor?! Co na to jego rodzice?
ginewrona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-07, 18:33   #4
linaya
astro-loszka

Wiadomo¶ci: 7 511

Wyhodowa³a¶ paso¿yta, czas siê odrobaczyæ

Które z Was bardziej d±¿y³o do wspólnego zamieszkania - on czy Ty?
Jak wyobra¿a³ sobie Wasze mieszkanie razem, tak¿e w kwestii finansowej?

Wygl±da na to, ¿e bêdziecie musieli przestaæ mieszkaæ razem. Przestañ kupowaæ mu ubrania, nie jeste¶ jego matk±. To, ¿e jeste¶ lepiej sytuowana finansowo, pomagaj± Ci rodzice, nie upowa¿nia go, by uwiesza³ siê na Tobie i jawnie paso¿ytowa³, olewaj±c szukanie pracy.
Stary 2018-02-07, 18:45   #5
Nyks_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez linaya Poka¿ wiadomo¶æ

Które z Was bardziej d±¿y³o do wspólnego zamieszkania - on czy Ty?
Jak wyobra¿a³ sobie Wasze mieszkanie razem, tak¿e w kwestii finansowej?

Wygl±da na to, ¿e bêdziecie musieli przestaæ mieszkaæ razem. Przestañ kupowaæ mu ubrania, nie jeste¶ jego matk±. To, ¿e jeste¶ lepiej sytuowana finansowo, pomagaj± Ci rodzice, nie upowa¿nia go, by uwiesza³ siê na Tobie i jawnie paso¿ytowa³, olewaj±c szukanie pracy.
Sama nie wiem kto bardziej. Ogólnie sytuacja by³a taka, ¿e musia³am przeprowadziæ siê do jego rodzinnego miasta na studia. Szuka³am kogo¶ do wspólnego mieszkania, a ¿e mia³am ch³opaka i obaj mieli¶my ró¿owe okulary to tak wysz³o. Uzna³am wtedy, ¿e to ¶wietny sposób aby dowiedzieæ siê czy nam siê uda zwi±zek. Obecnie dla mnie jest do¶æ ¶rednio, ale wiem, ¿e sama ³atwo siê denerwujê. On mi te¿ wypomina³, to ¿e rodzice mi pomagaj±. By³o mi wtedy strasznie g³upio. Teraz korzystam z oszczêdno¶ci z poprzedniej pracy ( na czas sesji musia³am zrezygnowaæ, bo mój kierunek jest bardzo wymagaj±cy w ilo¶æ projektów jak± trzeba oddaæ) oraz z pieniêdzy rodziców. Nie raz p³aka³am i krzycza³am, ¿e nie jestem baniem dla niego. Wspieram go, bo wierzê, ¿e chce skoñczyæ ten kierunek. On nie chce z niego zrezygnowaæ i zmieniæ na ³atwiejszy ( nie oczekujê, ¿e rzuci studia i pójdzie do pracy). Chcê aby siê rozwija³, ale nie kosztem moich nerwów. Ogólnie zawsze jak sobie co¶ kupujê to mam wyrzuty sumienia, wstydzê siê mu to pokazaæ itd. Przyzwyczai³am siê do jego obecno¶ci i mam mêtlik w g³owie przez sprzeczne emocje :c
Nie mam pojêcia jak to bêdzie. Jestem obecnie na pierwszym roku. On na drugim. Jeszcze wiele lat musia³abym ¿yæ wyrzekaj±c siê wszystkiego lub p³ac±c za wszystko je¿eli bêdzie dochodziæ do takich sytuacji z prac±. Nie mam te¿ pewno¶ci kiedy dok³adnie je skoñczy, czy mi bêdzie tak mocno pomagaæ finansowo jak ja jemu.
To jest ch³opak o dobrym charakterze, ale ta niestabilno¶æ finansowa mnie strasznie dobija. Zawsze kto¶ ma jakie¶ wady, ale nie wiem co z tego wyniknie. Jest to mój pierwszy zwi±zek i chyba nie powinnam by³a wskoczyæ od razu na g³êbok± wodê.
Stary 2018-02-07, 18:48   #6
kalor
Gazela inteligencji

Co na to twoi rodzice, ¿e go utrzymujesz? Moi serio by powiedzieli, ¿e skoro mi siê tak powodzi, ¿e jestem w stanie utrzymaæ 2 osoby i jeszcze facetowi ciuszki kupowaæ, to mog± mi dawaæ mniej.
Stary 2018-02-07, 19:06   #7
Nyks_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kalor Poka¿ wiadomo¶æ
Co na to twoi rodzice, ¿e go utrzymujesz? Moi serio by powiedzieli, ¿e skoro mi siê tak powodzi, ¿e jestem w stanie utrzymaæ 2 osoby i jeszcze facetowi ciuszki kupowaæ, to mog± mi dawaæ mniej.
Wiesz, chyba odziedziczy³am swój dobroduszny charakter po mamie. Zreszt± u mnie w rodzinie kiedy¶ by³o bardzo ciê¿ko przez ojca, ale on siê zmieni³ i wszystko finansowo te¿ zaczê³o siê uk³adaæ. Moja mama ma du¿o empatii w sobie i nie raz mieli¶my pod górkê w ¿yciu. Ona wysy³a mi okre¶lon± kwotê na prze¿ycie. Odliczam na swój czynsz. Kupuje najtañsze jedzenie, ubrania raz na rok lub jak ju¿ bardzo muszê. Nie przeszkadza mi to, ¿e nie kupuje sobie jaki¶ tam super ciuchów, bo ubrania nie s± dla mnie jako¶ wa¿ne. To co mog³abym kupiæ sobie, kupuje jemu. Obecnie ju¿ tego nie robiê, ale jak kogo¶ bardzo kocham to wolê jemu kupiæ ni¿ sobie, bo mi kolejna para spodni nie jest potrzebna, a u¶miech na twarzy osób dla mnie wa¿nych sprawia, ¿e siê cieszê. G³upio jest mi w stosunku do rodziców. Oni wiedz±, ¿e teraz nie pracuje. Widz±, ¿e kupuje co¶ sobie bardzo rzadko ( jemu te¿ kupowa³am co¶ co jaki¶ czas, bo nie mam jaki¶ du¿ych funduszy). Wiadomo, ¿e jak pracowa³am to by³o lepiej, jak on pracowa³ to te¿. Nie wiem jak ta relacja mo¿e siê rozwin±æ, czego mogê oczekiwaæ jak on skoñczy studia ( raczej na pewno skoñczy wcze¶niej, bo ja dopiero po pierwszym semestrze jestem [ na poprzednich studiach mam dziekankê, ale zaliczy³am 1 rok]). Zaczynam siê niecierpliwiæ, bo za kilka dni bêdzie nasza druga rocznica, a ja czujê, ¿e stojê w miejscu. Wszystko stoi pod znakiem zapytania, a od niego za wiele nie wyci±gnê informacji. Mo¿e to ¼le, ¿e wymagam stabilno¶ci od faceta w wieku 24 lat? Mo¿e powinnam dopiero za kilka lat. Du¿o rozmawiam, a raczej prowadzê monolog ze swoim facetem i on o wszystkim wie.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2018-02-07, 20:28   #8
agatulina
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 102

Z tego co piszesz to du¿o dajesz od siebie, ale niewiele otrzymujesz od niego - w sensie wsparcie, wyrozumia³o¶æ.
On ma 24 lata i jest dojrza³ym facetem, powinien zapracowaæ na siebie i pomagaæ Ci w codziennych wydatkach.
Serio chcesz siê mêczyæ i z miesi±ca na miesi±c zamartwiaæ wydatkami?
Czy on Ci kiedykolwiek podziêkowa³ chocia¿ za to co dla niego robisz, czy uwa¿a, ¿e jemu siê to zwyczajnie nale¿y, bo mieszkacie razem???
Wypowiedz to mieszkanie, u¶wiadom mu, ¿e nie staæ Ciê aby d³u¿ej to wszystko utrzymywaæ - mo¿e w taki sposób go zmobilizujesz i siê usamodzielni, bo ewidentnie jest zwyk³ym leniem i leserem.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Piszesz, ¿e to Twój pierwszy powa¿ny zwi±zek i rzuci³a¶ siê na g³êbok± wodê... Masz racjê. Jeszcze tego nie wiesz zapewne, ale czasami trzeba byæ egoist±.
Rozmawia³a¶ nim, mobilizowa³a¶ do pracy, wysy³a³a¶ za niego CV i nie pomog³o, wiêc rzuæ to w cholerê.
Jeste¶ m³oda, powinna¶ cieszyæ siê ¿yciem, a tracisz nerwy... Zamieszka³a¶ z nim ¿eby siê przekonaæ jak bêdzie i wysz³y pewne nie¶cis³o¶ci miêdzy Wami, totalnie inne podej¶cie do ¿ycia i partnerstwa. Dla mnie taka sytuacja jak Twoja by³aby wystarczaj±ca ¿eby odej¶æ i powiedzieæ do¶æ.
agatulina jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-07, 21:09   #9
Cytrynowy_Sorbet24
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 761

Mogê napisaæ tyle, ¿e wspó³czujê.

Przypuszczam, ¿e skoñczysz studia szybciej od niego i zaczniesz pracowaæ na Was dwoje. On dalej bêdzie udawa³, ¿e studiuje i szuka pracy. Znam to.

Trochê szybko zamieszkali¶cie razem i chyba nie zd±¿yli¶cie ustaliæ jak to ma wygl±daæ finansowo. On w tej sytuacji wygra³ los na loterii, ale Ty niestety da³a¶ siê wrobiæ w ciê¿ki uk³ad.
Cytrynowy_Sorbet24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-07, 21:21   #10
Nyks_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynowy_Sorbet24 Poka¿ wiadomo¶æ
Mogê napisaæ tyle, ¿e wspó³czujê.

Przypuszczam, ¿e skoñczysz studia szybciej od niego i zaczniesz pracowaæ na Was dwoje. On dalej bêdzie udawa³, ¿e studiuje i szuka pracy. Znam to.

Trochê szybko zamieszkali¶cie razem i chyba nie zd±¿yli¶cie ustaliæ jak to ma wygl±daæ finansowo. On w tej sytuacji wygra³ los na loterii, ale Ty niestety da³a¶ siê wrobiæ w ciê¿ki uk³ad.
Wina te¿ jak najbardziej le¿y po mojej stronie. Ogólnie teraz nie mogê wybaczyæ sobie swojej g³upoty i naiwno¶ci. Kiedy by³am w nim jeszcze bardzo zakochana uwa¿a³am, ¿e mieszkanie z facetem po pó³ roku zwi±zku jest ok ( nasze ¿ycie kiedy nie mieszkali¶my razem wygl±da³o ca³kiem inaczej) to stwierdzi³am, ¿e uk³ad pieni±dze od moich rodziców + moje + jego do wspólnego bud¿etu. Po kilku miesi±cach zaczê³am siê wykrêcaæ z tego, bo przejrza³am na oczy, ¿e to nie jest facet na ca³e ¿ycie. W ka¿dym razie dosta³am na co zas³u¿y³am z w³asnej g³upoty. Eh, tak d³ugo nie by³am w ¿adnym zwi±zku i wtedy wydawa³o mi siê, ¿e ten facet to strza³ w dziesi±tkê i ¿e na pewno z nim bêdê. Teraz ¿a³uje, ¿e nie by³am w innych zwi±zkach, nie pozna³am jak to wygl±da w praktyce. Ogólnie od kilku miesiêcy mamy zasadê, ¿e p³acimy czynsz za siebie. On sta³ siê bardziej skryty. Nie powie mi ile zarobi³ ( jak pracowa³), ile ma na koncie. Kolejny temat tabu jak jego studia.
Stary 2018-02-07, 21:49   #11
Hurin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 65

Typ wiecznego dzieciaka, nie zdziwiê siê, je¶li tych studiów w ogóle nie skoñczy, a "dzieciñstwo" na Twój koszt przeci±gnie do 30. Sorry, ale tak nie zachowuje siê facet, który kocha i ma jakiekolwiek ambicje. Rozumiem, gdyby uczy³ siê od rana do nocy i by³aby to sytuacja krótkofalowa. Go¶ciu przedstawia sytuacjê, mówi, ile mniej wiêcej ona potrwa i kiedy odda pieni±dze - je¶li siê zgadzasz, wszystko jest w porz±dku.

W obecnej sytuacji tylko zmarnujesz czas, nerwy i pieni±dze (nawet nie do koñca Twoje, szlag by mnie trafi³ gdyby moja córka utrzymywa³a takiego nieroba).
Hurin jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-08, 07:36   #12
clintjones
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 272

Przecie¿ to trollowy w±tek. Kopiuj - wklej tego:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211576
Autorka tylko w swoich fantazjach zamieni³a faceta z pracuj±cego po 10h i studiuj±cego zaocznie na lenia studiuj±cego dziennie.
Nawet wieku siê zmieniæ nie chcia³o.
clintjones jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-08, 07:45   #13
robcia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 592

Przepraszam ale ludzie ,którzy pochodz± z biedniejszych domów dostaj± socjal i to nie ma³y ,je¿eli dochody na osobê sa niskie. Je¿eli studiuje dziennie powinien sobie to za³atwiæ . A nawet je¿eli zasi³ek mu sie nie nale¿y , mozna w wakacje jechaæ chocby za granice na zbiory i przy odrobinê chêci i oszczêdno¶ci utrzymac sie spokojnie .Robisz b³±d podaj±c mu wszystko na tacy ,psujesz go na poczatku zwi±zku, wszystko u³atwiasz , na dodatek ju¿ wzbudza w tobie poczucie winy ,jakby to by³ grzech ,¿e twoich rodziców staæ ,¿eby ci pomóc. Maja to daj± , wydajesz jak chcesz a jemu nic do tego, szczególnie ,¿e ju¿ do¶æ siê na pomaga³a¶. Ch³opak musi sie starac ,pokazaæ ,¿e mu zale¿y ,¿e ma honoru ciut i ambicjê ,¿eby go kobieta nie utrzymywa³a ale ,¿eby to by³o partnerstwo. Ja rozumiem ,s± zwi±zki ,gdzie jednej osobie czasowo lepiej sie powodzi ,bo ju¿ pracuje i ma ,stac j± ,¿eby wspomagaæ t± ,która chwilowo jest w gorszej sytuacji ale te¿ musi widziec ,¿e ta osoba sie stara ,robi wszystko ,¿eby jak najszybciej zmienic ten stan albo chociaz udziela sie wiecej w domu.
robcia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-08, 09:27   #14
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez linaya Poka¿ wiadomo¶æ
(...)
Genialny tekst i jednocze¶nie najlepsza rada dla Autorki.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-08, 13:10   #15
Nyks_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez clintjones Poka¿ wiadomo¶æ
Przecie¿ to trollowy w±tek. Kopiuj - wklej tego:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211576
Autorka tylko w swoich fantazjach zamieni³a faceta z pracuj±cego po 10h i studiuj±cego zaocznie na lenia studiuj±cego dziennie.
Nawet wieku siê zmieniæ nie chcia³o.
Nie wiedzia³am, ¿e jest taki w±tek, ale chêtnie przeczytam. Mo¿e co¶ mi podpowie.
Swoj± drog± historie siê powtarzaj± i jak uwa¿asz, ¿e tylko jedna dziewczyna na ile¶ tam tysiêcy u¿ytkowniczek ( nie wspomnê o osobach, które nie s± na forum) ma super oryginaln± historiê ¿ycia to siê mylisz. ¯yjemy w tym samym ¶wiecie, a nie na innej planecie. Naj³atwiej jest oceniaæ innych prawie nic o nich nie wiedz±c. Swoj± drog± prosi³abym aby nie spamowaæ w w±tku swoimi wyrzutami.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez robcia Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam ale ludzie ,którzy pochodz± z biedniejszych domów dostaj± socjal i to nie ma³y ,je¿eli dochody na osobê sa niskie. Je¿eli studiuje dziennie powinien sobie to za³atwiæ . A nawet je¿eli zasi³ek mu sie nie nale¿y , mozna w wakacje jechaæ chocby za granice na zbiory i przy odrobinê chêci i oszczêdno¶ci utrzymac sie spokojnie .Robisz b³±d podaj±c mu wszystko na tacy ,psujesz go na poczatku zwi±zku, wszystko u³atwiasz , na dodatek ju¿ wzbudza w tobie poczucie winy ,jakby to by³ grzech ,¿e twoich rodziców staæ ,¿eby ci pomóc. Maja to daj± , wydajesz jak chcesz a jemu nic do tego, szczególnie ,¿e ju¿ do¶æ siê na pomaga³a¶. Ch³opak musi sie starac ,pokazaæ ,¿e mu zale¿y ,¿e ma honoru ciut i ambicjê ,¿eby go kobieta nie utrzymywa³a ale ,¿eby to by³o partnerstwo. Ja rozumiem ,s± zwi±zki ,gdzie jednej osobie czasowo lepiej sie powodzi ,bo ju¿ pracuje i ma ,stac j± ,¿eby wspomagaæ t± ,która chwilowo jest w gorszej sytuacji ale te¿ musi widziec ,¿e ta osoba sie stara ,robi wszystko ,¿eby jak najszybciej zmienic ten stan albo chociaz udziela sie wiecej w domu.
Ano masz racjê. Powiem mu ¿e jak nie wyjedzie zarobiæ na wakacje to ma mi siê wiêcej nie pokazywaæ. Rok temu w wakacje pracowa³ tylko na pó³ etatu. Przecie¿ przez wakacje mo¿na od³o¿yæ trochê gotówki na utrzymanie siê podczas studiów.
Stary 2018-02-08, 14:10   #16
kalor
Gazela inteligencji

To nawet nie jest podobna historia, oprócz tego, ¿e autorki i ich partnerzy studiuj±. Tamten chocia¿ pracuje.
Stary 2018-02-08, 16:10   #17
wikyy9558
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 107

Jak dla mnie tak jak dziewczyny pisz± wy¿ej to wyhodowa³a¶ sobie paso¿yta i czas kopn±æ go w dupê i mieæ ¶wiêty spokój. Co to za facet, ¿eby kobieta musia³a go w 100% utrzymywaæ? Rozumiem, mo¿na szukaæ pracy, to nie jest ³atwe ale no trzeba w³o¿yæ w to trochê wysi³ku i chêci a nie uprzeæ siê na jedno stanowisko... ¯adna praca nie hañbi i je¶li ma problem ze znalezieniem jej na konkretnym, upatrzonym przez siebie stanowisku to powinien rozejrzeæ siê za innymi og³oszeniami. Dodatkowo czemu oszczêdzasz na sobie a jemu non stop dajesz? To Twoje pieni±dze, co prawda rodzice Ci pomagaj± ale daj± je TOBIE i te¿ powinna¶ mieæ co¶ od czasu do czasu dla siebie a nie pchaæ wszystko w niego. Co innego jak chce siê komu¶ sprawiæ prezent, oszczêdza siê na niego i nie kupi siê czego¶ sobie aby tej drugiej osobie sprawiæ przyjemno¶æ ale czy on sprawia Tobie od czasu do czasu jaki¶ prezent na dan± okazjê? Pomy¶l te¿ trochê o sobie i nie daj mu siê
wikyy9558 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-02-08, 19:42   #18
felixindahouz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 719

Podsumujmy:
Nie pracujesz, ale:
- mieszkasz w mieszkaniu z facetem
- masz pieni±dze na ¿ycie
- kupujesz mu ró¿ne rzeczy

Nie Ty go utrzymujesz, a Twoi rodzice. Ty nic nie masz - b±d¼my precyzjni.

I jakkolwiek ten facet to jaka¶ pora¿ka, to mnie zastanawia jedno: jakim cudem doj¶cie do tak odkrywczych wniosków zajê³o Ci a¿ 2 lata? Przez pó³ roku nic nie by³o widaæ? Nie by³o widaæ, ¿e uczy siê s³abo i na ostatni± chwilê? ¯e jest leniwy i spêdza czas na kompie na grach?
Albo po 2-3 miesi±cach wspólnego mieszkania, ¿e nie wykazuje ¿adnej inicjatywy aby znale¼æ sobie pracê i wspomóc Ciê finansowo?

No nic, trzeba to zrzuciæ na brak do¶wiadczenia. Z kolejnym facetem ju¿ bêdziesz wiedzia³a na co zwracaæ uwagê
Stary 2018-02-08, 20:12   #19
wikyy9558
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 107

Cytat:
Napisane przez felixindahouz Poka¿ wiadomo¶æ
Podsumujmy:
Nie pracujesz, ale:
- mieszkasz w mieszkaniu z facetem
- masz pieni±dze na ¿ycie
- kupujesz mu ró¿ne rzeczy

Nie Ty go utrzymujesz, a Twoi rodzice. Ty nic nie masz - b±d¼my precyzjni.

I jakkolwiek ten facet to jaka¶ pora¿ka, to mnie zastanawia jedno: jakim cudem doj¶cie do tak odkrywczych wniosków zajê³o Ci a¿ 2 lata? Przez pó³ roku nic nie by³o widaæ? Nie by³o widaæ, ¿e uczy siê s³abo i na ostatni± chwilê? ¯e jest leniwy i spêdza czas na kompie na grach?
Albo po 2-3 miesi±cach wspólnego mieszkania, ¿e nie wykazuje ¿adnej inicjatywy aby znale¼æ sobie pracê i wspomóc Ciê finansowo?

No nic, trzeba to zrzuciæ na brak do¶wiadczenia. Z kolejnym facetem ju¿ bêdziesz wiedzia³a na co zwracaæ uwagê
Autorka napisa³a, ¿e wcze¶niej pracowa³a, ma trochê oszczêdno¶ci, z których te¿ korzysta ale to prawda, ¿e rodzice równie¿ jej pomagaj±
Te¿ mnie to zastanawia, ¿e dopiero po tak d³ugim czasie zaczê³o jej to przeszkadzaæ.
wikyy9558 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-02-08 21:12:58

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.