|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
farbowanie zarostu szamponetką.. można?
a więc tak jak w temacie interesuje mnie farbowanie zarostu, tylko nie wiem za bardzo czym, a zależy mi na tym żeby zabieg był praktyczny i bezpieczny dla skóry..
mój problem polega na tym że mój zarost nie jest jednobarwny, dominuje zdecydowanie ciemny odcień, ale zdarzają się niestety włoski koloru rudego.. sic! ![]() nie jestem pewien czy pytanie skierowałem do odpowiedniego działu (może Biochemia kosmetyczna?), oprócz samej skuteczności farbowania, chciałbym się upewnić czy będzie to bezpieczne dla skóry i wystarczy jedynie zrobienie próby uczuleniowej np. w zgięciu łokcia. Obawy mam z tego względu że szamponetka jest docelowo przeznaczona do farbowania włosów. W intrukcji napisanej prawdopodobnie dla kobiet jest wyraźnie zaznaczone żeby nie farbować nią brwi i rzęs. Chodzi jedynie o to żeby preparat nie dostał się do oczu? to może jednak na zarost możnaby spróbować. W końcu nawet jeżeli nic nie wyjdzie to zarost można po prostu zgolić ![]() czekam na wasze opinie i ewentualnie jakieś inne propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: farbowanie zarostu szamponetką.. można?
nie sądzę że podziała, włosy na zaroście w ogóle nie są zniszczone więc do czego by się przylepiła szamponetka jak nie do odstających łusek ?
spróbować możesz, szamponetka w rossmanie to jakieś 3-4 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a czym innym mógłbym jeszcze farbować swój zarost?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dzięki szamponetce będziesz miał plamy na całej twarzy
![]() Ja polecam hennę, bezpieczna, naturalna, kobiety farbują tym brwi i rzęsy, już nie mówiąc o włosach na głowie, więc zarost- czemu nie? Ale kup taką prawdziwą, do brwi i rzęs którą mieszasz z woda utlenioną ![]() np taka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,18872,henna-cream.html&next=1 chociaż dziewczyny piszą o niej, że jej trwałość jest kiepska, ale jest dużo produktów tego typu. Edytowane przez Fuzukatsu Czas edycji: 2012-01-09 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
najprościej farbą. ja farbuje zwykle brwi pod kolor włosów na głowie, a moj znajomy zarost tez farbuje na ciemno bo ma jaśniejsze pojedyncze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ale to jest chyba dość niebezpieczne dla delikatnej skóry na twarzy? Amoniak, rezorcyna, utleniacz. Zwłaszcza ten ostatni, bo to reaktywna forma tlenu, i raczej wpłynie na szybkość starzenia się skóry. No i ciemne farby zostawiają plamy które ciężko zmyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
propozycja Fuzukatsu wydaje mi się bardzo ciekawa, a przede wszystkim praktyczna w przypadku konieczności częstych poprawek itp..
z tego co wywnioskowałem są tylko 3 odcienie tej henny, ale nie powinno to stanowić problemu, jestem szatynem, wypróbuje czarnej i brązowej |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
to zmyj plamy zaraz po nalozeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.