|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Piękny ale do niego nie wrócę
Czy miałyście tak że używałyscie z lubością perfum a pod koniec flakonu zaczęły Was mierzić?
Kiedyś zakochałam się w Edenie, przyznaję że był piękny i charakterny ale bałabym się kupić go ponownie - tak męczył otoczenie! Było zauroczenie Dolce Vita - nadal uważam że to super zapach - ale ja sama dusiłam się w jego oparach. zachowałam na pamiątkę piękną buteleczkę ![]() Uwielbiałam Anais Anais i Blase - teraz, po 20 latach czuję że to zapachy nie na czasie - za mocne, za nachalne, zbyt charakterystyczne... Ostatnio skończyłam Chance - był ładny i chwalony przez otoczenie. Ale wrócić do niego... ta lekka męska nuta... brrr! To nie jest dubel wątku "Kochałam a nienawidzę" (czy coś w tym stylu), chodzi mi o to że coś używanego dawniej nadal się Wam podoba, ale nie powtórzyłybyście zakupu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Piękny ale do niego nie wrócę
Tak, miałam podobną sytuację z Neonaturą Cocon
![]() ![]() Niestety, w trakcie używania okazało się, że nuty kakao nieładnie leża na mojej skórze, zapach nabiera jakby "zjełczałej" barwy, poza tym jest dramatycznie nietrwały (chociaż na mnie dobrze trzyma się tylko Słoń ![]() Cocon nadal lubię i cenię, po prostu nie jest dla mnie.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja tak mam z Addictem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Czarna Koszmara. Piękna jest, miałam ale oddałam. Powrotu nie planuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wiedźma
|
Anglomania, Kingdom, Eau d'Iparie - w każdym z nich róża, choć w najlepszym stylu, stała się dla mnie nieznośna.
Opium - od kiedy poznałam wersję męską straciłam serce do damskiej, choć nadal uważam, że zapach jest piękny. ![]() W ogóle nie wrócę chyba do nut kwiatowych. Ale tu świadomie piszę chyba, bo kto wie, jak ewoluuje mój nos w ciągu najbliższych siedemdziesięciu lat... ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Klasyczna Organza - piękna, ale za bardzo kojarzy mi się z okresem, do którego nie chcę już wrócić
![]() La Perla Shiny Creation i L'Or Torrente - nie wrócę do nich z powodu ich marnej trwałości ![]() Belle de Minuit - piękny, ale czuję się w nim jak pierniczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
angel innocent-bardzo lubię wąchać-jest taki magiczny i bajkowy, ale na mnie staje się zbyt ulepkowaty. Poza tym kojarzy mi się z pewnym okresem w życiu, któremu z ulgą pomachałam na pożegnanie (mam nadzieję)
![]() W zasadzie jeszcze żadnego flakonu nie miałam więcej niż raz. Może nie znalazłam jeszcze "tego jedynego". Poza tym lubię sposób w jaki zapach przywołuje wspomnienia, dlatego zwykle na mniejsce jednego flakonika wybieram inny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Angel TM (jego piękno doceniam na innych,dla mnie była to droga przez mękę)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Myślę, ze to jest tak, że kończy się jakiś etap w naszym zyciu, czasem związany z jakimś mężczyzną, z uniesieniami...I nasz nos
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kezno Jungle - niegdys ukochany zapach, pierwszy, który zdarzyło mi sie kupić drugi raz. No i klapa, po pierwszych paru dniach stwierdziłam, że nuży mnie i męczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie perfumami na raz są sezonówki Escady. Zawsze przyjemne na lato
![]() I moja wielka stara miłość Ardenbeauty E. Arden - teraz już bym kolejnej butelki nie zniosła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja mam tak zazwyczaj, że jak skończe opakowanie, o którym wcześniej śniłam, to już nie kupuję go drugi raz. Wyjątkiem jest OMNIA Bvlgari- Kocham je! i Miss Dior Cherie (tylko dlatego, że mąż jest uwielbia). Mogłabym tu sporo wymieniać ale z takich najbardziej może nie znienawidzonych ale, które pod koniec męczyłam z kwaśną miną to, a śniły mi się po nocach:
Max Mara Le perfum- przestała mi się podobać, a zaczęła mdlić Escada Magnetism- bardzo mnie na koniec męczyła Sonia Rykiel (pomarańczowa koszulka)- wydawało mi się, że jakoś się sfermentowała i zaczęła śmierdzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Poeme na poczatku bylam w nim zakochana po uszy, ale gdy juz go zdobylam milosc szybko sie skonczyla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%, ale jednak wciąż wracam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jest dużo,pierwsze trzy o których pomyślałam to
Indian Summer-piękne,teraz tylko sentyment pozostał. Wish Chopard-nagle bardzo się wysłodził i skarmelizował-znudził... Allure edt-powiało nudą,zbyt grzeczne i uładzone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja z kolei tak miałam z Be Delicious DKNY, tym zielonym. Piekny na początku a potem czułam się bardzo rozdrażniona przez niego...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.