Jak sobie poradzić z uczuciem, że ktoś Cię już nie kocha? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-14, 15:16   #1
snemo
Raczkowanie

Jak sobie poradzić z uczuciem, że ktoś Cię już nie kocha?

Kiedys pisalem w innym poscie, ze rozstalem sie z dziewczyna. Poszlo o seks z mojej strony, z jej o brak zaangazowania i moj dol. I teraz zdalem sobie sprawy, ze nikt mnie tak nigdy nie kochal (inne dziewczyny, moja rodzina) i wydaje mi sie, ze nigdy mnie nie pokocha. Przez ostatnie 6 miesiecy czulem, ze juz sie dla niej tak nie licze jak kiedys. Dosyc mnie to przytlaczalo. W sumie to uczucie, ze ktos przestaje Cie kochac, a Ty wciaz kochasz, jest jednym z najgorszych w zyciu.

1) Mam teorie, ze mialem jakis deficyt milosci w zyciu i sie uzaleznilem od tej milosci?
2) Jak sobie poradzic z tym uczuciem? Ogladaniem filmow samemu, jedzeniem samemu, tym, ze nie ma sie do kogo przytulic w nocy, ani z kim porozmawiac przed snem? Ani zwierzyc sie z problemow?

Cos czuje, ze procesor przestaje mi dzialac
snemo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 16:55   #2
_Samanta
Raczkowanie

Dot.: Jak sobie poradzić z uczuciem, że ktoś Cię już nie kocha?

Najlepiej jest znaleźć pasje i poświęcić się jej. Nie można żyć przeszłością. Dziś jest Ci ciężko, ale za jakiś czas będziesz sobie pluć w brodę, że z powodu kogoś dla kogo nie jesteś ważny straciłeś czas. Musisz chcieć żyć przede wszystkim dla siebie, wtedy znajdzie się odpowiednia osoba prędzej czy później przy Twoim boku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
_Samanta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 19:57   #3
Helo567
Przyczajenie

Snemo ale jak to poszlo o seks z Twojej strony? O co chodzi dokladnie? I ile masz lat?
Helo567 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 21:51   #4
brunecia73
BAN stały

Stwierdzenie "Czas leczy rany" z jednej strony ciągle w to nie wierze, z drugiej coś w tym jest. Kwestia upływajacego czasu wiąże się z przyzwyczajeniem do nowj sytuacji i rzeczywiście z czasem jest lepiej. Czy do kocna sie z tym pogdozisz nie wiem. Ja się nie pogodziłam i nadal - mimo upływu kilku lat- gdzieś w sercu bardzo cierpię. Ale jest to słabsze niż na poczatku i radze sobie
brunecia73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 07:26   #5
kotissska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snemo Pokaż wiadomość
Kiedys pisalem w innym poscie, ze rozstalem sie z dziewczyna. Poszlo o seks z mojej strony, z jej o brak zaangazowania i moj dol. I teraz zdalem sobie sprawy, ze nikt mnie tak nigdy nie kochal (inne dziewczyny, moja rodzina) i wydaje mi sie, ze nigdy mnie nie pokocha. Przez ostatnie 6 miesiecy czulem, ze juz sie dla niej tak nie licze jak kiedys. Dosyc mnie to przytlaczalo. W sumie to uczucie, ze ktos przestaje Cie kochac, a Ty wciaz kochasz, jest jednym z najgorszych w zyciu.

1) Mam teorie, ze mialem jakis deficyt milosci w zyciu i sie uzaleznilem od tej milosci?
2) Jak sobie poradzic z tym uczuciem? Ogladaniem filmow samemu, jedzeniem samemu, tym, ze nie ma sie do kogo przytulic w nocy, ani z kim porozmawiac przed snem? Ani zwierzyc sie z problemow?

Cos czuje, ze procesor przestaje mi dzialac
Właśnie, o co poszło w łóżku, że nie wyszło?
kotissska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 09:12   #6
snemo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Helo567 Pokaż wiadomość
Snemo ale jak to poszlo o seks z Twojej strony? O co chodzi dokladnie? I ile masz lat?
Tu jest moj wczesniejszy wywod:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1229591
Stary 2018-05-15, 09:18   #7
ginewrona
Raczkowanie

Przeczytałam Twój inny wątek i to bardzo dobrze, że się rozstaliście, nie było Wam po drodze i różnicie się diametralnie np. podejściem do seksu. Czas leczy rany, daj sobie ten czas i wykorzystaj go jak najlepiej.
ginewrona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-16, 14:14   #8
elimagia
Przyczajenie

najlepszym lekarstwem na taką sytuację jest znalezienie sobie nowej partnerki
elimagia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 15:08   #9
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Samotne noce i dni są trudne, ja też bardzo nie lubię sama być w domu :-P ale musisz wierzyć w to, że znajdziesz kogoś znaczenie lepszego od niej, kogoś z kim będziesz się świetnie dogadywać, ale żeby zacząć ten nowy etap musisz przestać myśleć o swojej byłej. Próbowałeś portali randkowych? Nawet po to żeby tylko pogadać z innymi dziewczynami, może to będzie dobra odskocznia od wspomnień.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 16:38   #10
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snemo Pokaż wiadomość
Tu jest moj wczesniejszy wywod:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1229591
Chlopie tyle lat zmarnowales. Powinines sie cieszyc ze cie zostawila. To bylo chore a nie porzadny zwiazek.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 17:47   #11
snemo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ginewrona Pokaż wiadomość
Przeczytałam Twój inny wątek i to bardzo dobrze, że się rozstaliście, nie było Wam po drodze i różnicie się diametralnie np. podejściem do seksu. Czas leczy rany, daj sobie ten czas i wykorzystaj go jak najlepiej.
Tez uwazam, ze nie bylismy dobrani, ale czesto bylo bardzo fajnie i to, ze mnie tak kochala...

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez elimagia Pokaż wiadomość
najlepszym lekarstwem na taką sytuację jest znalezienie sobie nowej partnerki
Umowilem sie z super-hot dziewczyna z Ameryki Poludniowej i... mi sie jakos przykro zrobilo.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez szynka_w_toscie Pokaż wiadomość
Samotne noce i dni są trudne, ja też bardzo nie lubię sama być w domu :-P ale musisz wierzyć w to, że znajdziesz kogoś znaczenie lepszego od niej, kogoś z kim będziesz się świetnie dogadywać, ale żeby zacząć ten nowy etap musisz przestać myśleć o swojej byłej. Próbowałeś portali randkowych? Nawet po to żeby tylko pogadać z innymi dziewczynami, może to będzie dobra odskocznia od wspomnień.

Dlatego fajnie mieszkac z kims. Mieszkalem przez chwile z przyjaciolmi i wypicie z kims herbaty w robi roznice.

Portale radnkowe sa fajne, tylko ludzie sa tam nastwieni, zeby sie z kims spotykac. Chociaz poznalem pare fajncyh dziewczyn... Calkiem dobra rada. Dzieki.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Chlopie tyle lat zmarnowales. Powinines sie cieszyc ze cie zostawila. To bylo chore a nie porzadny zwiazek.

Najlepszy tekst jaki uslyszalem. Tak, wyglada na to, ze zmarnowalem tyle lat .
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości