|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Perły Lalique - bardzo nietrwałe:(
Witajcie
Kupiłam kilka dni temu w Douglasie perły. Zapach bardzo mi się spodobał, ale co z tego skoro jest ledwie wyczuwalny. Może przez jakieś pół godziny pachnie, potem to już jakieś resztki i trzeba sie naprawdę postarać żeby coś wyczuć. Dodam, że robię już po jakieś 10 psiknięć i to zarówno na skórę jak i na ubranie i dalej nic. Czy Wy też macie podobne spostrzeżenia co do tej perfumy? Żeby nie był - otoczenie też ich nie czuje ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perły Lalique - bardzo nietrwałe:(
Dziwne, gdy ich używałam wydawały mi się całkiem trwałe. Może nie jakieś kilery, ale generalnie nie narzekałam. Niestety dużo zależy od skóry. Inna sprawa, że ja ich używałam w ciepłe dni. Wtedy miały możliwość się rozwinąć. Może chłodne temperatury to po prostu nie ich żywioł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Może masz rację. Może zima im nie sprzyja
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
na mnie się trzymają
![]() w sobotę użyłam ok. 8 rano, o 12 w południe zostaly skomplementowane ![]() sama czułam je jeszcze długo pózniej, pewnie dlatego że wcześniej miałam dłuższą przerwę od tego zapachu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na mnie trzymają się ok 3-4 godziny,
tzn intensywne są przez 2 a potem to już dogorywają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
U mnie również krótko się trzymają. Nie wiem, czy występuje balsam z tej serii, gdyby tak, to może go sobie spraw i nakładaj na kilka miejsc, które spryskujesz zapachem, a potem spryskaj dopiero perfumami - może zadziała na dłużej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Zawiodłam sie na tych perfumach tym bardziej, że Pani w douglasie zachwalała je jako bardzo trwałe i to po zaledwie dwóch psiknięciach.
![]() |
#8 |
El Cumpleaños Secreto
|
Z mojego doświadczenia wynika, że bardziej wyczuwalne są latem, w ciepłe dni, a poza tym zawsze lepiej trzyma zapachy skóra mieszana, tłusta niż sucha. Dla mnie to perfumy na ochłodę w gorące dni
![]()
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to właśnie po dwóch psiknięciach. Psikam o 7 rano, a w południe koleżanka mi mówi, że pachnę kamforą. ![]() Ja już nie czuję, ale inni tak. Jak użyję więcej czuję od rana do wieczora. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Sprawa indywidualna. Ja nie czuję na sobie L'ambre Hermesa. Już po pięciu minutach... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może skóra Kejcik77 nie faworyzuje takiego zestawienia składników? A może "winna" jest jej (skóry) suchość? Zresztą, cokolwiek byłoby przyczyną, tak przykrej niespodzianki współczuję. ![]() BTW, Bulgari Omnia Amethyste; po testach tego ustrojstwa miałam wrażenie, że równie dobrze mogłam skropić się spirytusem salicylowym. ![]()
![]() "Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu". "Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze". Stanisław Jerzy Lec Obłąkane Retorty Ż ≠ RZ
U ≠ Ó KS ≠ X!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tych perfum... - fakt strzeliłam gafę ![]() Skórę mam raczej suchą, ale mocno nawilżam ją balsamami. Że też dałam namówić się na 100-kę...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.