|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mleko wegańskie
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mleko wegańskie
Ale przecież to co smakuje jednej osobie może nie podpasować Tobie. Musisz wypróbować. Ja próbowałam sojowe i ryżowo-kokosowe i żadne mi nie pasuje do kawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Naczelna Nastolatka
|
Domowej produkcji kokosowe. Inne mi do kawy nie podeszły
siła spokoju
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie kokosowe i owsiane. Inne są zbyt "cienkie", wodniste, mają słabe smaki i po prostu ich nie czuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Sojowe waniliowe.
![]() Moim zdaniem najlepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja do kawy lubię sojowe i owsiane.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Interleukina Druga
|
Co jakiś czas mam ochotę spróbować nowego mleka roślinnego, tak z czystej ciekawości, bo ogólnie nie mam potrzeby żeby odstawiać mleko krowie.
Sojowe według mnie jest obleśne, smakuje jak papier wymieszany z wodą i pozostawia mi w ustach smak starego kapcia. Podchodziłam dwa razy, próbowałam z różnych firm, efekt ten sam. Fuj. Mleko migdałowe samo w sobie jest dla mnie obojętne w smaku, ale niestety też pozostawiało mi w ustach dziwny posmak, który bardzo mi przeszkadza. Kokosowe mnie nie powaliło. Też było mi takie obojętne w stronę lekko pozytywną (zapach + leciutki posmak kokosa). Ale odstrasza mnie cena, jest najdroższe z tych wszystkich i według mnie nie warte swojej ceny za ten przeciętny smak. Dzisiaj chwyciłam w biedronce mleko ryżowe i jestem pod wrażeniem, chyba zostanę przy nim na dłużej. Pierwsze, które mi zasmakowało z tego wszystkiego. Słodziutkie (a że na co dzień kawy nie słodzę to dało dużą różnicę w smaku - jako jedyne dało różnicę na plus), delikatne w smaku, nie pozostawia dziwnego posmaku. Chyba jedynym wyjściem jest próbowanie żeby znaleźć to, co Ci pasuje. Edytowane przez Cytokina Czas edycji: 2018-06-11 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja uwielbiam kokosowe
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobra kawa jest z mlekiem kokosowym z puszki (gestym, takim ktore trzeba wybrac lyzeczka). Niestety jest ono bardzo tluste. Ale kawa - pyszna. Dodam, ze najlepiej zmiksowac w blenderze, bo inaczej moga plywac grudki.
Edytowane przez Sandieke Czas edycji: 2018-06-13 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Migdałowe - trzeba sprawdzać, czy jest słodzone czy nie. Naturalnie jest ono słonawe. Czasem nachodzi mnie ochota na wytrawną kawę i wtedy robię ją na mleku migdałowym tzn używam go zamiast wody (gotuję wtedy kawę na tym mleku w małym garnku). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Kawa tylko z mlekiem kokosowym
![]() Raz w jednej kawiarni piłam kawę z mlekiem migdałowym i mi smakowała, ale jak próbowałam ja odtworzyć w domu to tym razem mleko migdałowe nadało niefajny posmak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A można używać do kawy mleka kokosowego w proszku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, może pytanie durne, ale wybaczcie bo jestem laikiem trochę w tym temacie. Otóż:
Czy z orzeszków ziemnych też zrobię mleko ? Co o tym sądzicie ? ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Tak, jak najbardziej. Ale smaku nie potrafie sobie wyobrazic.
Ja uwielbiam mleko kokosowe, pije takie z dodatkiem wapnia - mam alergie na nabial. Nie polecam jedynie Alpro (nie wiem czy jest w PL) ze wzgledu na fosforany w skladzie. Migdalowe dla mnie jest fu, posmaku nie znosze. Z orzechow laskowych jest pyszne, przy okazji smakowe ![]() Edytowane przez katsummer Czas edycji: 2018-07-04 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mleka Alpro są chyba wszystkie wzbogacane o dodatki. Ja przeważnie kupuję te z prostymi składami (typu woda + owies pełnoziarnisty), one są też zresztą tańsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ano zgadza sie, dlatego w ogole niw kupuje tej marki. Smak tez jest za bardzo kokosowy. Kupowałam takie z 3-4 składnikami i organiczne, ale niestety u mnie jest cieżko z dodatkowa podażą wapnia. Teraz piję Koko (i znowu - nie wiem, czy jest w PL). Prosty, dobry skład + wapń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja strasznie lubie mleko w proszku, a tego wegańskiego to jeszcze nie próbowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.