|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Uprzejmie proszê o radê.
Hej wszystkim dziewczynom, a moze i znajdzie siê tu jaki¶ mezczyzna.
![]() A mo¿e po prostu on robi to nieswiadomie bo taka natura? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
live your passion
Wiadomo¶ci: 2 904
|
Dot.: Uprzejmie proszê o radê.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Moze po prostu musi jeszcze dojrzeæ, z tej wypowiedzi wnioskujê. Bardzo dziêkujê za odpowied¼
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Wed³ug mnie takie zachowanie jest niekulturalne nawet je¶li mê¿czyzna jest singlem. Oczywi¶cie, ma prawo patrzeæ, gdzie chce, ale mo¿e to byæ dla tej osoby baaaardzo niekomfortowe. Szczególnie je¶li obcina ty³ek, piersi, co tam jeszcze. Po prostu buractwo i tyle.
Moim zdaniem nie ma znaczenia, jak to jest w naszych zwi±zkach. Ty siê czujesz z jego zachowaniem ¼le i masz do tego prawo. Skoro jednak pytasz, mo¿e ci to pomo¿e zrozumieæ, ¿e tak byæ nie musi - jestem w twoim wieku, moj facet ma 34 lata, nigdy nie zauwa¿y³am, ¿eby siê nawet za kim¶ obejrza³. To jest moim zdaniem po prostu kulturalne zachowanie, przede wszystkim wobec innych dziewczyn. Nigdy ¿adnej nie skomentowa³ w moim towarzystwie.
![]() |
#5 |
live your passion
Wiadomo¶ci: 2 904
|
Niektórzy wcale z tego nie wyrastaj±. Skoro on ma 33 lata to nie mia³abym wielkich nadziei. Wie, ¿e robi Ci tym przykro¶æ to powinien siê powstrzymaæ. Przecie¿ to nie jest jaka¶ ¿yciowa potrzeba by obracaæ g³owê o 180 stopni, gapiæ siê i komentowaæ.
![]() |
#6 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem on po prostu taki jest i tego nie zmieni
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Kurcze, generalnie ja jestem zawsze typem osoby, ktory cos ma do siebie. Mam duzy kompleks na punkcie swojej twarzy, poniewa¿ lecze wciaz tradzik..ale nie jestem brzydka. Wrecz duzo osob mowi mi, ze naleze do osob ladnych. Ja juz zaczelam sie martwic, ze jestem toksyczna, to wszystko mi sie wydaje i mam urojenia, chora zazdrosc..moze ja po prostu za bardzo obserwuje gdzie laduje jego wzrok..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Ja podtrzymujê, ¿e takie zachowanie jest burackie ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No bo w³a¶nie poki byl na miejscu, w moim miescie nie zwracalam na nic takiego uwagi. Czulam sie wyjatkowa..a potem po tym weselu i tej sytuacji z kelnerka zaczê³am sie tym przejmowac. I do tej pory mnie trzyma, analizuje, obserwuje, az naprawdê mi siê to wydaje chore.a na widok ladnej dziewczyny mam scisk zoladka, nie moge nic zjesc przez polowe dnia. Po co ja sie tym tak przejmuje.
Edytowane przez Wizazanka1324 Czas edycji: 2018-07-29 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zielona Driada
Wiadomo¶ci: 3 514
|
Co innego spojrzeæ na kogo¶ atrakcyjnego, a co innego nachalnie siê gapiæ przy partnerce, zapominaj±c o jej istnieniu i komentowaæ czyje¶ walory.
![]() Bardzo s³abe, niekulturalne i sprawiaj±ce przykro¶æ zachowanie.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 341
|
Rozumiem i akceptujê to, ¿e inne kobiety mog± siê mojemu facetowi podobaæ, ale nie zaakceptowa³abym ani gapienia siê na inne kobiety w mojej obecno¶ci, ani komentowania przy mnie ich urody.
---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Powiedz mu wprost, ¿e martwi Ciê jego zachowanie. Je¶li mu tego nie powiesz, to on byæ mo¿e nie¶wiadomie bêdzie dalej krzywdzi³ Twoje uczucia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 634
|
Mój nie gapi siê na inne. Sprawdzi³am. Na weselu na spacerach. Perfidnie siê nie gapi. Nigdy nie widzia³am, nie przy³apa³am go. Nawet specjalnie k±tem oka obserwowa³am, on jakby nie widzia³ innych. O.o Wygl±da na to nie jest " zdrowy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 159
|
Taka natura? Twój facet jest bucem i tyle. Owszem, ka¿dy siê czasem spojrzy, ale spojrzy, a nie gapi. Znaczna ró¿nica. Brak mu zwyk³ej kultury. Nie rozumiem, dlaczego ktokolwiek twierdzi "faceci tak maj±", jakby byli oni jakim¶ dziwnym podgatunkiem cz³owieka, któremu paskudne zachowania trzeba wybaczyæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 536
|
Cytat:
Wcale nie dziwie sie, ze zle sie czujesz i ogolnie prawidlowo odbierasz jego zachowanie - ze cos jest niehalo. Ja rozumiem, mozna sie spojrzec, skomentowac nawet czy cos. Ale takie ostatentacyjne gapienie sie w kogos to juz dla mnie przesada i oznaka braku szacunku do partnerki. Nie wiem co Twoj partner ma na celu swoim zachowaniem czy chce wzbudzic Twoja zazdrosc czy chce przyciagnac zainteresowanie obiektu swoich spojrzen. Ja bym sie cuzla fatalnie z tym. Jak ja ide z moim chlopakiem to widze, ze rzuci okiem na jakas atrakcyjna dziewczyne. Ale to nie jest tak, ze sie tak gapi.
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
mad lad
Wiadomo¶ci: 1 763
|
Przecie¿ ka¿demu zdarzy siê rzuciæ okiem na atrakcyjn± osobê, która wzrok po prostu przyci±ga — Tobie pewnie na atrakcyjnego mê¿czyznê równie¿.
![]() Natomiast po konsenkwentnym gapieniu siê, mimo faktu, ¿e obok stoi przecie¿ partnerka, i jeszcze dodatkowo komentowaniu przy Tobie urody obcych kobiet — jestem gotowy Twojego faceta nazwaæ burakiem. Tak siê po prostu nie robi, to nie jest rzucanie okiem, to s± jakie¶ dziwne próby wzbudzenia Twojej zazdro¶ci. Przynajmniej moim zdaniem. Ciekawe jak by zareagowa³, gdyby¶ nagle Ty zaczê³a komplementowaæ wygl±d obcych mê¿czyzn na ulicy. ![]() I nie, mê¿czy¼ni tak nie maj±. Po sobie wiem, ¿e kiedy jestem w kim¶ zakochany/zauroczony, to obce kobiety na chodnikach dla mnie po prostu nie istniej±. Nie usprawiedliwiaj go w taki sposób, bo tylko sam± siebie próbujesz oszukaæ. Facet zachowuje siê nie w porz±dku i powienien to zachowanie zmieniæ.
![]() |
#17 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 061
|
Cytat:
Mój siê nie gapi na dziewczyny ,przynajmniej nie tak ¿ebym to zauwa¿y³a i ¿eby mi to jako¶ specjalnie przeszkadza³o. Wgapianie siê w kogos z broda oparta na d³oni - no bez przesady, odrzuciloby mnie to od faceta od razu bo od razu kojarzy mi siê z takimi którzy my¶l± tylko o jednym i s± pierwsi do zdrady. I ta super odwieczna wymówka "faceci tak maj±" - chyba nie faceci tylko buraki. Mojemu ch³opakowi zdarzy³o siê parê razy skomentowaæ, ale nie dziewczyny na ¿ywo tylko w telewizji - "piêkna dziewczyna". Nie podoba³o mi siê to wiêc za którym¶ razem powiedzia³am ze mi to przeszkadza i jak do tej pory sie to nie powtórzy³o. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 592
|
Nie, nie gapi sie. Nigdy sie nie gapi³, spojrzy jak na kazda inna osobe i nigdy nie komentuje. Za to ja tak. Nieraz zauwaze popatrz, jaka piekna dziewczyna
![]() Znam takich facetow jak twoj, dobrzy ojcowie i mezowie ale wlasnie bajarze, ogladacze. Ja bym nie znies³a ale ich zony tylko przewalaj± oczami na te teksty i ignoruj± Edytowane przez robcia Czas edycji: 2018-07-30 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu spojrzy sie i tyle. Nie zauwazylam, by przy mnie utrzymywal wzrok na jakiejs kobiecie. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;85160246]Wcale ci siê nie dziwiê bo pewnie te¿ bym tak reagowa³a przy takim facecie. Chocia¿ pewnie nie wytrzyma³abym tego i po prostu zerwa³a. Mój siê nie gapi na dziewczyny ,przynajmniej nie tak ¿ebym to zauwa¿y³a i ¿eby mi to jako¶ specjalnie przeszkadza³o. Wgapianie siê w kogos z broda oparta na d³oni - no bez przesady, odrzuciloby mnie to od faceta od razu bo od razu kojarzy mi siê z takimi którzy my¶l± tylko o jednym i s± pierwsi do zdrady. I ta super odwieczna wymówka "faceci tak maj±" - chyba nie faceci tylko buraki. Mojemu ch³opakowi zdarzy³o siê parê razy skomentowaæ, ale nie dziewczyny na ¿ywo tylko w telewizji - "piêkna dziewczyna". Nie podoba³o mi siê to wiêc za którym¶ razem powiedzia³am ze mi to przeszkadza i jak do tej pory sie to nie powtórzy³o. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No wlasie. Ja sie jeszcze tak luzno zastanawiam czy facet Autorki robi to samo, gdy jest sam. Bo rownie dobrze jezeli sie tak wgapia w te atrakcyjne kobiety, a dana kobieta odwzajemni jego zainteresowanie, to zawsze jest to jakis krok do nawiazania kontaktu itd.
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 061
|
Cytat:
![]() ![]() Potem te¿ móg³by powiedzieæ "faceci tak maj±". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;85167316]
![]() ![]() Potem te¿ móg³by powiedzieæ "faceci tak maj±".[/QUOTE] Wlansie tak moze byc. Wiadomo, ze w tym momencie to jest wrozenie z fusow . W kazdym razie takie zachowanie partnera Autorki nie wzbudza zaufania, bo to wyglada jakby szukal kontaktu z tymi kobietami.
![]() |
#22 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 184
|
Nigdy nie przy³apa³am mojego na gapieniu siê czy nawet zerkaniu, choæ co do zerkania nie mia³abym nic przeciwko, bo sama rzucê okiem. Takie zachowanie jak Twojego u mnie by nie przesz³o i nawet kiedy¶ mnie spoko facet odstraszy³ tekstem, ¿e obejrzy siê na ³adn± dziewczynê na ulicy jak ka¿dy facet. No wolê ¿eby siê przy mnie nie ogl±da³. Jak popatrzeæ to dyskretnie, a nie nie mo¿e oczu oderwaæ i jeszcze bêdzie komentowa³. Ja bym nie znies³a.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 634
|
Mój tz mówi³ ¿e dla niego inne nie istniej±. My¶la³am ¿e to po prostu takie gadanie z jego strony a OldWorldBlues te¿ tak ma. To fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 298
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Te sytuacje na weselu itd byly dwa lata temu. Z ta dziewczyna w leginsach te¿. Po moim zwroceniu uwagi bylo troche lepiej, potem znow zauwazylam, ze sie patrzy ale juz bez komentarzy. niedawno pojechali¶my razem na imprezê plenerow±, no i widzialam, ze bardzo obserwuje ludzi dookola, patrzy sie na dziewczyny. W koncu powiedzia³ do mnie "wiesz co?zauwazylem, ze te dziewczyny teraz sa strasznie mocno umalowane". Ja ju¿ naprawdê wtedy nie wytrzyma³am, bo czulam, ze nie moge dluzej trzymac w sobie zalu i powiedzialam "a ja zauwazylam, ze za bardzo zwracasz uwage na inne kobiety, chcialam z toba o tym porozmawiac".
Jak wracalismy powiedzialam mu, ze to nie wyglada elegancko, w sumie to juz nawet w nerwach rzeklam, ze to chamstwo i brak szacunku dla mnie i jezeli jeszcze raz zobacze, ze skupia sie na wszystkich dookola to wiecej razem nigdzie nie wyjdziemy. Powiedzialam takze, ze nie mam nic przeciwko przelotnemu spojrzeniu ale takie obserwowanie to troche nie bardzo. Od tamtej pory jezdzi autem z cholernie sztywna sylwetka, w ogole nie stara sie nie rozgladac choc czasami mu nie wyjdzie. Ci±gle niestety mam poczucie, ze przesadzam z tym w jego oczach. Bo on uwa¿a, ze wcale sie tak nie gapi a poza tym to jak juz obserwuje, to mezczyzn tez, bo widzi, ze maja fajne koszulki itd. To sa jego slowa. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Ja nie chce go tutaj obgadywac czy demonizowac. Bo zle sie czuje z tym teraz. Wiem, ze jest dobrym czlowiekiem. I wiele osob mowi, ze jest osoba kulturalna i z klasa.Tylko po prostu moze zbyt dlugo byl sam, stad te zachowania. Edytowane przez Wizazanka1324 Czas edycji: 2018-07-31 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 720
|
Musisz znale¼æ z³oty ¶rodek, ale taki, z którym bêdzie Ci siê dobrze ¿y³o.
To, ¿e facet siê rozgl±da i zawiesi wzrok na ³adnej dziewczynie, to nic dziwnego. Czasem kto¶ jest na tyle atrakcyjny / rzucaj±cy siê w oczy / roznegli¿owany, ¿e nie da siê go nie zauwa¿yæ. A jak facet zobaczy fajny ty³ek, albo dekolt, to siê mimowolnie zagapi. Takie zachowanie jest ok. Ale celowe rozgl±danie siê wokó³ na zasadzie "mo¿e jaka¶ ³adna gdzie¶ tu jest, trzeba j± tylko wypatrzeæ" jest nie ok. A komentarze o fajnym ty³ku obcej dziewczyny ostatecznie móg³by kierowaæ do kumpli, a nie do swojej dziewczyny. Cham i prostak. Dobrze, ¿e zmieni³ swoje zachowanie po tym, jak mu powiedzia³a¶, ¿e Ci to przeszkadza. Ale jednak chyba nawyki wracaj±. Ten zwi±zek na odleg³o¶æ plus takie komentarze sprawiaj±, ¿e zastanawiam siê czy on traktuje wasz zwi±zek na powa¿nie, czy nie jeste¶ tylko dziewczyn± na teraz. Mo¿e na zawsze, ale jeszcze nie zdecydowa³. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Mia³am kiedy¶ kolegê, z którym by³am na kawie. Bardziej kole¿eñsko, ale trochê jak randka. Gapi³ siê i komentowa³ "ale ta ma super ty³ek", "wow.. ale to... ale tamto..". Mêczy³o mnie to nawet w kontek¶cie wyj¶cia z koleg±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 506
|
raz przy³apa³am mojego T¯-ta jak ogl±dn±³ siê za dziewczyn± na pla¿y i to wtedy, gdy spotka³am jego spojrzenie jak ja siê ogl±dnê³am za ni±. By³a zjawiskowa wiêc obydwoje siê ogl±dnêli¶my za ni± w tym samym czasie
![]() Zgadzam siê z jedn± z dziewczyn, ¿e byæ mo¿e twój T¯ nie jest zdecydowany na bycie z tob±, bo to wygl±da na zwyk³e rozgl±danie siê za okazj±.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 298
|
Autorko, musisz sobie na spokojnie (niekoniecznie tutaj) przemy¶leæ raz jeszcze co konkretnie jest problemem (obecnie), a co nie - wed³ug Ciebie, bo tylko Twoja perspektywa siê tu liczy. I je¿eli trzeba znowu pogadaæ o tym z facetem, ale byæ bardziej zdecydowan±. Za³o¿y³a¶ w±tek, opisa³a¶ szereg sytuacji i problem, teraz trochê siê z tego wycofujesz - rozumiem, ¿e chcesz byæ obiektywna i sprawiedliwa wobec faceta, ale te¿ zastanów siê, czy nie w³±czy³ Ci siê tryb umniejszania istniej±cego nadal problemu w imiê ¶wiêtego spokoju w zwi±zku. Poza tym zwróci³a¶ uwagê na to, ¿e on ma tendencjê do lekcewa¿enia niektórych Twoich s³ów, obaw - mo¿e to Ciê tak naprawdê najbardziej niepokoi? Mo¿e czujesz podskórnie, ¿e on siê nie do koñca z Tob± liczy np. z uwagi na to, ¿e jeste¶ m³odsza? Przemy¶l to sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.