![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Ma³y wielki problem
A oto taki ... ludzie mi mówi± ¿e jestem ³adna, cudowna, m±dra, wykszta³cona (na ostatnim roku studiów bardzo presti¿owy kierunek) mam du¿± grupê znajomych, jestem rozrywkowa, chodzê na ró¿ne eventy, imprezy, domówki, si³ownia, basen, du¿e miasto itd. ale mam wra¿enie ¿e ci±gle kot³ujê siê w tym samym towarzystwie - powiedzmy 30 osób z którymi mam styczno¶æ (g³ównie babki a faceci których traktujê jak rodzinê). Nie ma "znajomych znajomych" a jak nawet s± to s± to kobiety. No i tu pojawia siê problem znalezienia partnera. Studia siê koñcz± a ja sama wci±¿. Boje siê bo zaczyna robiæ siê coraz powa¿niej a ja na rogu sto³u jak siedzia³am tak siedzê. Jeszcze nigdy nie pozna³am kogo¶ takiego kto by mi siê w 100% spodoba³ i nie mówiê tu o jakim¶ typie w tramwaju tylko ¿ebym nie wiem chocia¿ przedstawiona mu by³a. Bliskich kolegów traktujê jak kolegów bo mnie nie poci±gaj± i tyle. No ale gdzie tu poznaæ kogo¶ sensownego. Nie mam znowu wielkich wymagañ - nie chce nikogo "powy¿ej" ani "poni¿ej" siebie (my¶lê ¿e rozumiecie o co mi chodzi). Jak czytam jakie¶ smêty na ró¿nych blogach to ca³y czas s± posty ¿e jestem sama np. z 2013 roku i ludzie s± w takiej sytuacji jak ja ale pó¼niej ju¿ nic nie pisz± i ciekawi mnie czy u nich siê co¶ zmieni³o i mo¿e dla mnie jest nadzieja. Mam wra¿enie te¿ ¿e kole¿anki s± o mnie zazdrosne (jedna jest h. i wiem o tym) jak wspomina³am o tinderze czy co¶ w ten deseñ to "nie daj sobie z tym spokój" oczywi¶cie w³asny rozum i wolê mam ale mam wra¿enie ¿e nie u³atwiaj± mi zadania. A jesli o tinderze mowa to kiedy¶ i siê tam zalogowa³am ale ilo¶æ "sebastianów" mnie powali³a i jako¶ mnie to nie wci±gnê³o. Nie wiem sama ju¿ zaczynam w±tpiæ ¿e jestem taka "super" jak inni mnie postrzegaj± - sama te¿ mam kompleksy a to ¿e brzuch za du¿y a to ¿e trochê celulitu ale widzê ¿e inne kobiety "normalne z wygl±du" z kim¶ za rêkê id±, maj± z kim i¶æ do kina czy na jak±¶ uroczysto¶æ a ja ci±gle jak ta ciotka sama. Te¿ mnie to mega czêsto wkurza bo ludzie siê gapi± na mnie i nic nie mówi±. No i tu moje pytanie czy kto¶ by³ w mojej sytuacji i uciek³ z tej "alonezone" ? Jak mu siê to uda³o ? Zacz±æ panikowaæ czy czekaæ na cud ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 323
|
Dot.: Ma³y wielki problem
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
nie mam z kim ³aziæ na te randki a nikt nie chce mnie swataæ - wiedz± kto mi siê podoba to nie ma ¿adnej reakcji z ich strony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To mo¿e zaryzykuj i zacznij siê umawiaæ na randki w ciemno, niekoniecznie z kim¶, kto Ci siê podoba. Dobrym znajomym te¿ mo¿esz powiedzieæ, ¿e je¿eli znaj± kogo¶ normalnego, kto chce kogo¶ poznaæ, to mog± Ciê umówiæ. Musisz szukaæ aktywniej i przede wszystkim wyj¶æ nieco poza swoj± strefê komfortu. Mo¿e siê okazaæ, ¿e zaiskrzy z kim¶, kogo tak z marszu nie wziê³aby¶ pod uwagê.
![]() |
#5 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 281
|
Na pocz±tek polecam wyj±æ g³owê z wiadomo jakiego miejsca... "Taka jestem pienkna rze asz mnje lóstro muwi o tem".
![]() ![]() Serio, gdyby¶ by³a taka atrakcyjna jak my¶lisz, to by siê kolejka ustawia³a. Te normalne z wygl±du mo¿e maj± przyjemn± osobowo¶æ, lubi± seks, maj± poczucie humoru itd. Ty nawet pisz±c o swoich kompleksach stawiasz siebie wy¿ej od przeciêtnych dziewczyn. Mo¿e i nie chcesz kogo¶ "wy¿ej" i "ni¿ej" od siebie, ale chyba w³asn± osobê umie¶ci³a¶ na "niew³a¶ciwej pó³ce". Czytaj±c twój wpis przypomnia³ mi siê bohater nie¶miertelnego serialu "Ch³opaki do wziêcia", który w³a¶nie mówi³ z jakiej pó³ki szuka kobiety... Mo¿e ostro, ale czujê ¿e ROAST by ci siê przyda³. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
du¿o osób mnie podrywa ale ja nie jestem nimi zainteresowana - tu jest problem - czy mam na si³ê obni¿aæ wymagania i i¶æ z go¶æmi którzy potrafi± do mnie pisaæ od pó³ roku chocia¿ ja im nie odpowiadam? No chyba nie - a z tymi mêskimi kolejkami to ju¿ nie raz nie dwa by³o tak ¿e do mnie podchodzono jak ju¿ siê kto¶ nawali³ jak szczebel i dopiero mu siê zebra³o na odwagê (ci nawaleni go¶cie mi to mówili wprost), ¿e siê cyka³ podej¶æ - wiele razy na imprezach by³o tak ¿e jaki¶ facet (nie taki stacz po 50 pod ¶cian± co wszyscy siê go boj±) siê na mnie gapi³ i nie podszed³ ale mniejsza z tym bo na imprezach to takie sytuacje to norma - mam wra¿enie ¿e ludzie siê mnie boj± - kiedy¶ te¿ mia³am tak± sytuacjê ¿e wysz³am na miasto w³a¶nie ze znajomymi znajomych i go¶ciu po prostu uciek³ XD powiedzia³a mi o tym ta kole¿anka nasza wspólna - chocia¿ kole¶ mi siê nie podoba³ to tak po kumpelsku chcia³am pogadaæ co tam i ten i uciek³. Nie wiem czy trafiam na jaki¶ sam towar wybrakowany czy ja wygl±dam jak m³oda Angelina czy stara baba jaga ¿e faceci uciekaj± (jedna z tych 3 opcji musi byæ)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 515
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
I tu siê trochê nie zgodzê bo mam przyjemn± osobowo¶æ i jestem towarzyska - nie ma tygodnia ¿ebym gdzie¶ nie wychodzi³a z przyjació³mi albo oni bardzo chêtnie zawsze do mnie wpadaj± - mo¿e mam trochê "fekalny" jak na dziewczynê humor ale to dopiero mo¿na dostrzec po bli¿szym poznaniu - a z tymi studiami to nie tak ¿e jak kto¶ z polibudy to niech spada - bardziej chodzi³o mi o wiêksz± rozbie¿no¶æ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umów siê z kim¶, z kimkolwiek na pocz±tek. Je¿eli siê nie prze³amiesz, to jak niby chcesz kogo¶ poznaæ? Przecie¿ facet nie musi byæ od razu Twoim przysz³ym mê¿em, a mo¿e siê okazaæ fajnym koleg± do rozmowy, czy pój¶cia do kina. Nie skre¶laj faceta od razu z powodu jakich¶ bzdurek. Jasne, je¿eli jest wulgarny, czy kompletnie nie Twój typ z urody, czy rozdaje ulotki i nie ma sta³ej pracy, to mo¿na zrozumieæ, ale daj szansê komu¶, kto np. teoretycznie odpowiada³by Ci na "dzieñ dobry" w 70%. Nie szukaj od razu 100%, bo nie znajdziesz. Mam wra¿enie, ¿e postawi³a¶ nie tyle sam± siebie, co wyobra¿enie o sobie na jakim¶ piedestale niedostêpno¶ci i chyba Twoi znajomi równie¿ to widz±, skoro nawet nie próbuj± Ciê z kim¶ poznawaæ. Mo¿liwe, ¿e kr±¿y o Tobie opinia "³adna, m±dra, ale..." (ale niedostêpna, trochê za bardzo "och ach", z lekkim kijkiem w d...). ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 341
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Co to jest presti¿owy kierunek studiów?
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
must be a hole in my hat
Wiadomo¶ci: 132
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ale co ma do tego sposób w jaki postrzegasz facetów?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 698
|
Cytat:
![]() Ale wszystkie te wyj±tkowe p³atki ¶niegu, które tak czêsto tu pisz± w w±tkach-klonach, bior± za presti¿owe to, co w paru ostatnich latach akademickich by³o modne. Z tym, ¿e raczej nie prawo. Wtedy dowiedzia³yby¶my siê o tym najdalej w drugim zdaniu posta. ![]() Wys³ane z mojego CLT-L29 przy u¿yciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
lubi eks swojego mê¿a
Wiadomo¶ci: 1 791
|
Mówi±c szczerze, wydajesz siê dosyæ nudn± osob±. Jeste¶ tak± przeciêtn± studentk± z du¿ego miasta, dosyæ atrakcyjn±, jako¶ tam wykszta³con±, z g³ównymi zainteresowaniami krêc±cymi siê wokó³ imprez i budowania poczucia w³asnej wy¿szo¶ci. Ale w³a¶ciwie nie wspominasz o ¿adnym ciekawym sposobie spêdzania czasu, planach na ¿ycie, szerszym rozwoju. To oczywi¶cie nie jest tak, ¿e koniecznie musisz to mieæ - mo¿na w koñcu ¿yæ z dnia na dzieñ, nikt nie broni, no ale mo¿e w³a¶nie nie przyci±gasz tym p³ci przeciwnej. Mo¿e bycie ³adn± studentk± presti¿owego kierunku (która koñczy studia! Wow! Niespotykane w tym kraju) nie wystarcza? W koñcu insteresuje siê tob± jaki¶ szereg facetów, ale ty ewidentnie strzelasz w wy¿sz± ligê. Pytanie tylko, czy ta wy¿sza liga jest tob± w ogóle zainteresowana?
![]() |
#18 |
mad lad
Wiadomo¶ci: 1 763
|
Zacz±æ dzia³aæ. Skoro nikt nigdy do ciebie nie podchodzi, to zacznij robiæ to sama – najwyra¼niej z daleka nie jeste¶ wcale taka interesuj±ca, jak ci siê wydaje. A w ten sposób mo¿esz sobie czekaæ w nieskoñczono¶æ. Czêste wyj¶cia ze znajomymi te¿ raczej daj± ci wiele okazji do poznania nowych osób – czy to zupe³nie nowych osób, czy nawet tych w gronie znajomych znajomych. Okoliczno¶ci wydaj± ci siê sprzyjaæ, tylko ty niekoniecznie z nich korzystasz.
Nie wiem jak to jest z Tinderem, bo nie korzystam, ale jako¶ ciê¿ko mi uwierzyæ, ¿e jedyn± grup± okupuj±c± ca³± aplikacjê (czy nawet jej wiêkszo¶æ) s± typowe sebixy. (Mo¿e tak uwa¿asz, bo ciekawszych mê¿czyzn nie by³a¶ w stanie zainteresowaæ profilem?) Je¶li nie chcesz zmieniæ swojego podej¶cia, to mo¿esz wci±¿ czekaæ na cud. A potem panikowaæ. Twój wybór. Ale moim zdaniem powinna¶ co¶ w sobie zmieniæ, bo wydajesz siê byæ nudn± osob±. Co¶ mnie ominê³o i politechniki zaczê³y byæ postrzegane jako co¶ z³ego? Bo oferty kierunków zdaj± siê wskazywaæ, ¿e wspó³cze¶nie politechniki to najczê¶ciej znacznie lepsza opcja ni¿ uniwersytety.
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
Mo¿e na pocz±tek olej wszystkie wymagania. Uwierz mi, ¿e jak siê kiedy¶ zakochasz z wzajemno¶ci±, Twój wybranek bêdzie poza tym, co tam sobie wymy¶li³a¶. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 617
|
Cytat:
Podpisuje siê pod tym postem ![]() Tez mam kole¿anki, które nie s± w zwi±zku, a prowadz± mniej wiêcej podobny tryb ¿ycia jak Ty i te¿ uwa¿aj±, ¿e jak to mo¿liwe, ¿e s± same?! Przecie¿ maja kupê znajomych, s± towarzyskie, studiuj± (wiêc z samego tego faktu musza byæ m±dre!) stroj± siê, maluj± itd a jednak s± same ![]() ![]() Poza tym wydaje mi siê, ¿e jeste¶ mocno pod wp³ywem swoich kole¿anek. Mnie jako faceta taka dziewczyna by odstraszyla, ale to moje zdanie ![]() Wiesz prowadzisz taki tryb ¿ycia jaki prowadzisz, to te¿ okre¶lonych facetów przyciagasz. Nie wiem ile siê bawisz, a ile czasu np spêdzasz na inne formy aktywno¶ci, ale to w jakim krêgu siê obracasz ludzi ma znaczenie. Poza tym te¿ nie podoba mi siê, ¿e jednak trochê z wy¿szo¶cia patrzysz na inne wed³ug Ciebie "normalne dziewczyny" (a Ty jeste¶ nienormalna? Czy o co chodzi ![]() Wiesz ja mam ch³opaka, chocia¿ nie mam ca³ej tej otoczki wokó³ siebie w postaci kole¿anek, znajomych, imprez, "bywania", bo mo¿e jednak inne cechy siê licz±..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 121
|
Jak zdawa³am na ASP to by³o ko³o 35.
Liczy siê?
![]() |
#22 |
.
|
Lol. To jest popularny a nie presti¿owy.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#23 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 975
|
Cava zazdraszczam ASP. Zawsze chcia³am, ale siê balam
![]() A teraz wracaj±c do tematu. Autorko czasami warto siê zainteresowaæ nawet studentem/absolwentem politechniki (swoj± drog± polibuda jest zajefajna). Ja skoñczy³am Akademiê Rolnicz±. Mê¿a pozna³am poprzez randkê w ciemno. Zostali¶my zeswatani. I mimo, ¿e on jest po Uniwersytecie (!), mamy inne zainteresowania i zdawac by sie moglo, ze nic kompletnie nas nie polaczy to jako¶ "pyk³o" i jeste¶my razem.
![]() |
#24 | |
.
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 112
|
Cytat:
Wys³ane z mojego Lenovo TB-8703X przy u¿yciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Plus fakt. Kto¶ j± zapyta o hobby a jak laska odp ' aaa chodzê na eventy cluby imprezy ¿e znajomymi' to ☠☠☠☠a rêce mi opadaj±. Wed³ug mnie nawet jakby¶ by³a miss wszech¶wiata ale nie by³o o czym z toba pogadaæ poza imprezami sam bym zwial XD mo¿e napisz o czym rozmawiaæiw jak ju¿ siê jaki¶ naiwnie? Wys³ane z mojego Lenovo TB-8703X przy u¿yciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Wizaz óczy wiêc faktycznie ciekawe o co. Ja siê dowiedzia³am ¿e studiowa³am presti¿owy kierunek, wiec mo¿e te¿ co¶ w tym stylu. ![]() A serio do autorki w±tku. Piszesz, ¿e faceci na Ciebie lec±, ale ty na nich nie. Tak syntetyzuj±c problem. Wiêc mo¿e w³a¶nie o to chodzi i to jest sedno twojego problemu. Nie lecisz na facetów. Mo¿e sobie to przemy¶l.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 | |
.
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobiety gór±? ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 281
|
Jej siê podobaj± tacy, którzy patrz± na ³adniejsze, m±drzejsze, przyjemniejsze w obyciu.
![]() Reszta nie jest warta jej spluniêcia. Nie pierwszy tutaj taki temat, ¿e dziewczyna wy¿ej sr* ni¿ d*** ma. Redpille pó¼niej maj± dowód na to, ¿e mê¿czy¼ni potrafi± obni¿yæ poprzeczkê dla partnerki, a kobiety musz± celowaæ wy¿ej ni¿ same s±. We w³asnym mniemaniu rzecz jasna nie celuj± wy¿ej bo siebie tak wysoko stawiaj±. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.