Gdańsk - dobre i tanie jedzenie w sezonie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 17:30   #1
201606210931
Konto usunięte

Gdańsk - dobre i tanie jedzenie w sezonie

Możecie polecić jakieś miejsce, gdzie można smacznie i w miarę tanio zjeść? Najlepiej w okolicach ul. Klinicznej?
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 20:29   #2
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Gdańsk - dobre i tanie jedzenie w sezonie

W samym Gdańsku to niestety- jak w każdym kurorcie, oszczędzają na wszystkim i nikt Ci nie zagwarantuje, ze zjesz smacznie i Ci nie zaszkodzi.

Mam dwa typy, sprawdzone i pewne:

1. Restauracja Kresowa ( z prawdziwym klimatem przedwojennych Kresów i takąż gościnnością) http://www.kresowagdansk.pl/index.ph...awy-z-ryb.html

2. Restauracja Checz Rybacka w Borowie za Żukowem ( ja nie cierpię ryb.....ale gdy tam jestem kocham, kocham ryby!) http://checzrybacka.pl/pl/about.html

Smacznego^^
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 21:19   #3
Ciemna163
Kociara

No kochana, ale w Kresowej to raczej tanio nie jest....

ja mieszkam niedaleko Klinicznej i niestety ale w tych okolicach nie ma wiele knajpek.

Rybę polecam w Tapas Rybka na Brzeźnie (mały lokal, z dużym ogórdkiem na lato; byłam tam po kuchennych rewolucjach i jest super przekąski za 5-7 zł, a rybki proste, bez udziwnień, za to super świeże!)

Na przekąskę polecam bar z sałatkami, kanapkami i świeżymi koktajlami owocowymi na SKM politechnika. Taka szara budka, super ceny i mega zdrowo, świeżo

Na SKMce jest też taki jakby bar z obiadowymi gotowcami, ale nie wiem czy tam jest smacznie, nie jadłam. Takie domowe jedzonko.

Za to polecam Spageciarnię na SKM Politechnika - może średnio zdrowe, bo te sosy smakują jak z puszki, ale pół kilo spaghetti za 7-8zł to jednak jest deal - zwłaszcza dla mojego Tż, ja kupuję małe porcje

W Gdańsku jest sporo dobrych barów mlecznych - mój ulubiony to Syrenka (na Grunwaldzkiej, koło przyst. Jaśkowa Dolina, dobry jest ten na starówce naprzeciwko DaGrasso, w tym na Dlugiej nie byłam jeszcze; na pewno nie polecam baru na Grunwaldzkiej przy MIszewskiego - studencki czy jakos tak).

Suuuper pizza jest na Pańskiej, Sicilia się nazywa. Dość tania i po prostu rewelacja. Robi ją dwoch Włochów, na miejscu, na oczach klientów, gotowa od podstaw w ok. 10 min, bo tyle powinno to trwać

Przepyszne jedzenie o sporych porcjach (takich naprawdę mega!) jest w K.O.S. -ie na Piwnej, ale tam w trakcie sezonu nie ma promocji (od poniedziałku do czwartku cala karta -50%, po 18/19:00, super akcja, bo oni nie tracą świeżych składników, a Ty jesz zdrowo za pół ceny )

Acha, no i super miejscem jest naleśnikarnia Manekin - to koło kampusu UG, ale warto! Ceny są super, a wybór naleśników ogromny: słone, słodkie, wytrawne - no cudo, zawsze mi tam smakuje!

Jeśli kebeb to tylko w Jerusalem koło baszty Jacek, w tym ciągu budek z kebabami.

Jeśli ciacho to cafe Kamienica na Mariackiej. Ciasta tam są re-we-la-cyj-ne, za to kawa i herbata po prostu dobre

Na Długiej (na końcu, koło Neptuna) jest też hamburgerownia. Ja nie jadam w Mc'Donaldsie itp. ale tam hamburger jest jak obiad! Są mega wypasione i zdrowe - z rukolą, warzywami, robiona na oczach gości

To mam nadzieję, że coś pomogłam.
Odradzam wszelkiem Greenway'e, jak już to Bioway, ale na pewno nie nalesniki z owocami (kupiłam niedawno i w srodku lata dostałam mrożone owoce i owoce z puszki -.-)

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
W samym Gdańsku to niestety- jak w każdym kurorcie, oszczędzają na wszystkim i nikt Ci nie zagwarantuje, ze zjesz smacznie i Ci nie zaszkodzi.

Mam dwa typy, sprawdzone i pewne:

1. Restauracja Kresowa ( z prawdziwym klimatem przedwojennych Kresów i takąż gościnnością) http://www.kresowagdansk.pl/index.ph...awy-z-ryb.html

2. Restauracja Checz Rybacka w Borowie za Żukowem ( ja nie cierpię ryb.....ale gdy tam jestem kocham, kocham ryby!) http://checzrybacka.pl/pl/about.html

Smacznego^^

Acha i z tym się nie zgodzę, bo Gdańsk to normalne miasto a nie "kurort" Tu jest masa pysznego jedzenia, tylko trzeba wiedzieć gdzie iść, a nie sugerować się oczo☠☠☠nymi informacjami dla turystów.
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 23:43   #4
Doris Day
Zadomowienie

Polecam bary mleczne w Centrum - Turystyczny, ul. Szeroka 8/10 i Zielonego smoka -Szeroka 125 ( róg ul. Pańskiej, po schodach w dół). Jest też bar mleczny Syrena we Wrzeszczu (Grunwaldzka 71/73) - nieco droższy niż Turystyczny z tego co pamiętam, ale ceny nadal niższe niż w standardowej restauracji Niedaleko (tez Grunwaldzka) jest bar mleczny Studencki, ale tam jadłam tylko raz w życiu, wiec niewiele mogę o nim powiedzieć Polecam tez pizzerię Ósemka na ul Wajdeloty 24 we Wrzeszczu. Podobno dobry kebab jest w Aleppo przy ul Grunwaldzkiej 44.

22.06.09 - start: zapuszczam i dbam o włosy

Co było, a nie jest,
nie pisze się w rejestr

Doris Day jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 13:34   #5
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

ja mieszkam niedaleko Klinicznej i niestety ale w tych okolicach nie ma wiele knajpek.

Rybę polecam w Tapas Rybka na Brzeźnie (mały lokal, z dużym ogórdkiem na lato; byłam tam po kuchennych rewolucjach i jest super przekąski za 5-7 zł, a rybki proste, bez udziwnień, za to super świeże!)

Na przekąskę polecam bar z sałatkami, kanapkami i świeżymi koktajlami owocowymi na SKM politechnika. Taka szara budka, super ceny i mega zdrowo, świeżo

Na SKMce jest też taki jakby bar z obiadowymi gotowcami, ale nie wiem czy tam jest smacznie, nie jadłam. Takie domowe jedzonko.

Za to polecam Spageciarnię na SKM Politechnika - może średnio zdrowe, bo te sosy smakują jak z puszki, ale pół kilo spaghetti za 7-8zł to jednak jest deal - zwłaszcza dla mojego Tż, ja kupuję małe porcje

W Gdańsku jest sporo dobrych barów mlecznych - mój ulubiony to Syrenka (na Grunwaldzkiej, koło przyst. Jaśkowa Dolina, dobry jest ten na starówce naprzeciwko DaGrasso, w tym na Dlugiej nie byłam jeszcze; na pewno nie polecam baru na Grunwaldzkiej przy MIszewskiego - studencki czy jakos tak).

Suuuper pizza jest na Pańskiej, Sicilia się nazywa. Dość tania i po prostu rewelacja. Robi ją dwoch Włochów, na miejscu, na oczach klientów, gotowa od podstaw w ok. 10 min, bo tyle powinno to trwać

Przepyszne jedzenie o sporych porcjach (takich naprawdę mega!) jest w K.O.S. -ie na Piwnej, ale tam w trakcie sezonu nie ma promocji (od poniedziałku do czwartku cala karta -50%, po 18/19:00, super akcja, bo oni nie tracą świeżych składników, a Ty jesz zdrowo za pół ceny )

Acha, no i super miejscem jest naleśnikarnia Manekin - to koło kampusu UG, ale warto! Ceny są super, a wybór naleśników ogromny: słone, słodkie, wytrawne - no cudo, zawsze mi tam smakuje!

Jeśli kebeb to tylko w Jerusalem koło baszty Jacek, w tym ciągu budek z kebabami.

Jeśli ciacho to cafe Kamienica na Mariackiej. Ciasta tam są re-we-la-cyj-ne, za to kawa i herbata po prostu dobre

Na Długiej (na końcu, koło Neptuna) jest też hamburgerownia. Ja nie jadam w Mc'Donaldsie itp. ale tam hamburger jest jak obiad! Są mega wypasione i zdrowe - z rukolą, warzywami, robiona na oczach gości

Odradzam wszelkiem Greenway'e, jak już to Bioway, ale na pewno nie nalesniki z owocami (kupiłam niedawno i w srodku lata dostałam mrożone owoce i owoce z puszki -.-)

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Acha i z tym się nie zgodzę, bo Gdańsk to normalne miasto a nie "kurort" Tu jest masa pysznego jedzenia, tylko trzeba wiedzieć gdzie iść, a nie sugerować się oczo☠☠☠nymi informacjami dla turystów.
bardzo dziękuję Ci za tyle informacji teraz to już z głodu na pewno nie padniemy a po Twoich opisach chyb a zagoszczę w każdej wymienionej knajpce
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 09:04   #6
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Doris Day Pokaż wiadomość
Polecam bary mleczne w Centrum - Turystyczny, ul. Szeroka 8/10 i Zielonego smoka -Szeroka 125 ( róg ul. Pańskiej, po schodach w dół). Jest też bar mleczny Syrena we Wrzeszczu (Grunwaldzka 71/73) - nieco droższy niż Turystyczny z tego co pamiętam, ale ceny nadal niższe niż w standardowej restauracji Niedaleko (tez Grunwaldzka) jest bar mleczny Studencki, ale tam jadłam tylko raz w życiu, wiec niewiele mogę o nim powiedzieć Polecam tez pizzerię Ósemka na ul Wajdeloty 24 we Wrzeszczu. Podobno dobry kebab jest w Aleppo przy ul Grunwaldzkiej 44.
O, o ten mi chodziło - nie polecam. Ja jadłam pare razy, ale niestety wszystko takie mdłe i bez smaku :/

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
bardzo dziękuję Ci za tyle informacji teraz to już z głodu na pewno nie padniemy a po Twoich opisach chyb a zagoszczę w każdej wymienionej knajpce
To cieszę się, że pomogłam
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 09:15   #7
mpt
Zakorzenienie

Mleczny na Grunwaldzkiej to Akademicki, nie Studencki Ale polecam, ja ogólnie lubię bary mleczne. Warto zajrzeć do Kmara na Przymorzu http://www.kmar.pl/ . Podłączam się tez pod pozytywną ocenę Manekina (kampus Oliwa). Pizzeria Pepe - Oliwa naprzeciw hali Oliwii (galeria jakaś-tam) i w Sopocie w bok od Monciaka na wysokości tego przejazdu podziemnego w prawo stojąc paszczą do morza Jeśli chodzi o rybę - podobno bar Przystań w Sopocie. Wszyscy chwalą, zawsze są tłumy i w ogóle jakiś szał. Polecam sprawdzić, sama też zamierzam. Jeśli Gdynia, to tylko Anker i budki hot dogowe przy Kamiennej Górze/Świętojańskiej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 21:41   #8
isabel mountain
Raczkowanie

w sezonie... przy głównej alei można się zdrowo najeść na przycumowanym kutrze rybackim, tylko za chiny ludowe nie przypomne sobie nazwy.
Radzę uważać, ponieważ cennik przewiduje 100g a w rzeczywistości porcje są dużo większe i można się nadziać nieźle.
P.s. warto pytać które ryby są świeże. Kelnerki od razu wymieniały które to mrożone a które świeże.
Stary 2013-12-27, 06:09   #9
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabel mountain Pokaż wiadomość
w sezonie... przy głównej alei można się zdrowo najeść na przycumowanym kutrze rybackim, tylko za chiny ludowe nie przypomne sobie nazwy.
Radzę uważać, ponieważ cennik przewiduje 100g a w rzeczywistości porcje są dużo większe i można się nadziać nieźle.
P.s. warto pytać które ryby są świeże. Kelnerki od razu wymieniały które to mrożone a które świeże.
Bo cena jest podana za 100g, ale przecież nikt Ci nie utnie 100g ryby Normalne, że kawałek jest ważony i płacisz za jego wagę, a możesz sobie zażyczyć, żeby był mały.
Stary 2016-05-10, 11:09   #10
konka221
BAN stały

Po drodze do Gdańska polecam zatrzymać się w Malborku, serwują tam bardzo dobry kotlet schabowy z kapustą
konka221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-10, 13:41   #11
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konka221 Pokaż wiadomość
Po drodze do Gdańska polecam zatrzymać się w Malborku, serwują tam bardzo dobry kotlet schabowy z kapustą
A konkretnie?

Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-11, 05:45   #12
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dla mnie Manekin to najgorsze naleśniki w całym trójmieście, a dawalam im trzy szanse. Klapa za każdym razem.
Stary 2016-05-11, 10:15   #13
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Dla mnie Manekin to najgorsze naleśniki w całym trójmieście, a dawalam im trzy szanse. Klapa za każdym razem.

Ja dałam dwie szanse- kilka lat temu i ostatnio i za każdym razem było super

Polecam pizzę w Sempre w Sopocie przy plaży, La Vita w Gdyni- świetne jedzenie, ale czas oczekiwania skandalicznie długi

Tanio i smacznie w bistro Knedelek w Gdyni- fantastyczne pierogi- dużo okrasy, dużo nadzienia, 10zł za 6 sztuk, kobieta się naje, facet może mieć lekki niedosyt.

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 13:07   #14
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Wybacz, ale jadam dość często w Kresowej, nie jestem turystą. NIgdy nie trafiłam tam na zonka.

Natomiast Manekin? Najgorsza naleśnikarnia w Gdańsku. Kiedyś były tam dobre naleśniki, często chodziliśmy w przerwach między zajęciami.

Spageciarnia? Kup sos z torebki i najtańszy makaron, zrób sama. Taniej wyjdzie a smak ten sam.

Natomiast Syrenka- najwspanialsza! Gotują świeżo, domowo i tanio. Niestety, no nie po drodze mi.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-05-11, 16:35   #15
Keket
Zakorzenienie

Polecam włoską knajpkę na ul. Dębinki, tuż obok bramy wejściowej do szpitala UCK. Mają pyszne makarony, pizze i desery.

Trattoria La Cantina się zwie.

Edytowane przez Keket
Czas edycji: 2016-05-11 o 16:36
Stary 2016-05-11, 16:49   #16
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Naleśniki mają dobre, ale obsługa jest straszna. Za każdym razem jak tam jestem to albo masakryczny czas oczekiwania (1-1,5h czekać na naleśnika to jest przesada), albo kelnerka zapomni o zamówieniu. A jak mają komplet gości, to już w ogóle dzieje się dramat. Dla ludzi o mocnych nerwach (ja takich nie mam).

Jak jestem w centrum, to lubię się stołować w Pyra Barze. Wszystkie wariacje nt. ziemniaka (baba z warzywniaka - moja ulubiona).

Sempre ma jeszcze dwa lokale w Gdańsku (na długiej i koło targu rybnego). Pizze bardzo dobre, ale drogo.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 17:01   #17
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Ja dałam dwie szanse- kilka lat temu i ostatnio i za każdym razem było super

Polecam pizzę w Sempre w Sopocie przy plaży, La Vita w Gdyni- świetne jedzenie, ale czas oczekiwania skandalicznie długi

Tanio i smacznie w bistro Knedelek w Gdyni- fantastyczne pierogi- dużo okrasy, dużo nadzienia, 10zł za 6 sztuk, kobieta się naje, facet może mieć lekki niedosyt.
Przepraszam, że nie na temat, ale
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 23:31   #18
TuliPanka89
Raczkowanie

Kresowej nie polecam, pracowałam tam podczas studiów jako kelnerka, to co się dzieje w kuchni to na pewno nie jest "kresowa gościnność".
W Gdańsku polecam ziemniaki w Barze Pod Rybą, bodaj przy ul. Piwnej.
Warto się wybrać SKM-ka do Gdyni, świetny bar Słoneczny przy Władysława IV, a przy 3 Maja jest Texas Chicken - tortille jak w kfc, ale dużo tańsze i pełno swiezych warzyw.
TuliPanka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-12, 04:58   #19
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez TuliPanka89 Pokaż wiadomość
Kresowej nie polecam, pracowałam tam podczas studiów jako kelnerka, to co się dzieje w kuchni to na pewno nie jest "kresowa gościnność".
Możesz napisać coś więcej? Ktoś kiedyś powiedział, że jeśli ludzie idą na obiad do restauracji nie powinni pod żadnym pozorem zaglądać tam do kuchni bo zapewne nigdy nic już nie zjedzą w żadnej restauracji. Zapewne coś w tym jest- no nie oszukujmy się: restauracja jest jak sklep. Ma przynosić przede wszystkim zysk, więc aż tak naiwna nie jestem by wierzyć, że nawet w najdroższej restauracji chodzi o dobro klienta i wszystko tam jest najlepszej jakości i świeżości. Po jajecznicy na jajkach z proszku na śniadaniu w jednym z ekskluzywnych hoteli (bynajmniej nie było wliczone w cenę pokoju) nic mnie już nie zdziwi a od koleżanki pracującej w jednej z najlepszych restauracji też wiem, że potrawy mogą mieć swoje drugie a nawet trzecie życie i klient wciąż za nie płaci jak za przysłowiowe zboże.

To, czego nie toleruję jest mobbing pracowników. Czy to masz na myśli pisząc o "kresowej gościnności" ?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-12, 07:31   #20
blue3
dead & alive

Moja była współlokatorka pracowała w Kresowej. Nie miała mydła w łazience przez kilka miesięcy i właściwie nie było jej potrzebne, bo dłonie myła chyba tylko podczas kąpieli. Nigdy więcej tam nie poszłam
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-12, 20:22   #21
cindy17
Raczkowanie

Rok temu spędziłam jakis czas w wakacje w Gdańsku. Spałam w Brzeznie ale ulicy nie pamiętam. Było bardzo blisko morza. Ale wracając do tematu był tam taki mały bar Posejdon przepyszne jedzenie w super cenie. A porcje mega duże. Polecam.
cindy17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-12, 22:06   #22
TuliPanka89
Raczkowanie

Jeśli chodzi o Kresową: p. Tamara sprawia wrażenie bardzo miłej osoby, lecz to tylko wrażenie. Płacą niewiele, wymagają bardzo dużo. Ja pracowałam tak krótko, bo to był czas studiów, ale za nic w świecie nigdy niczego tam nie zjem. Stosunek do pracowników- tragedia. A jeśli chodzi o jedzenie to moim zdaniem naprawdę nie jest warte tych cen, a widziałam, jak się je przygotowuje.
TuliPanka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 11:26   #23
donusiaa
wiatr we włosach

Smile Dot.: Gdańsk - dobre i tanie jedzenie w sezonie

my bylismy w weekend odwiedzaliśmy kuzynkę, która zabrała nas do nowej tajskiej knajpki thao thai fusion to się nazwywało. to moój pierwszy raz kiedy jadłam ostrygi i mule w ostrym sosie. świetne to było. ktoś z was też lubi tajskie jedzonko? co polecacie ??
donusiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 18:57   #24
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Natomiast Manekin? Najgorsza naleśnikarnia w Gdańsku. Kiedyś były tam dobre naleśniki, często chodziliśmy w przerwach między zajęciami.
Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
Naleśniki mają dobre, ale obsługa jest straszna. Za każdym razem jak tam jestem to albo masakryczny czas oczekiwania (1-1,5h czekać na naleśnika to jest przesada), albo kelnerka zapomni o zamówieniu. A jak mają komplet gości, to już w ogóle dzieje się dramat. Dla ludzi o mocnych nerwach (ja takich nie mam).
.
Cytat:
Dziewczyny a jakie naleśnikarnie polecacie w Gdańsku? żależy mi na dużym wyborze, fajnych cenach no i oczywiście na jakości

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 12:00   #25
Aniasz77
Przyczajenie

Ja polecam restaurację Panorama na ul Wały Piastowskie 1. jak mąż zabrał mnie tam pierwszy raz na kolacje to byłam zauroczona widokiem (do tej pory tak jest). A do tego bardzo miła i dyskretna obsługa i przepyszne jedzenie.
Aniasz77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 21:26   #26
Keket
Zakorzenienie

To ja polecę Dom harcerza na Ogarnej. Przepyszne domowe obiady i niedrogie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Stary 2017-02-14, 16:48   #27
spod_chmurki
Przyczajenie

Ciekawie wygląda restauracja Szafarnia10. Jest przy starówce, obok Mariny Gdańsk (adres taki jak nazwa). Na stronie można menu sprawdzić. Mają głównie dania kuchni polskiej i regionalnej, czyli np. dania rybne. Odwiedzając Gdańsk, koniecznie trzeba spróbować ryby
spod_chmurki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-05, 11:22   #28
MarysiaWiec
Przyczajenie

Talking Dot.: Gdańsk - dobre i tanie jedzenie w sezonie

Wczoraj trafiłam z koleżankami na Wyspę Spichrzów i tam do Słonego Spichlerza. Najtaniej nie jest, ale też nie jest jakoś wyjątkowo drogo Za to trafiłyśmy w naprawdę urocze miejsce z cudowną obsługą i jedzeniem
MarysiaWiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-02, 10:38   #29
adaadawit
Przyczajenie

Ja mogę spokojnie polecić Piwnicę Rajców. Pierwszorzędne jedzenie (polecam zupę rybną i makaron z owocami morza). Serwują też super piwo własnej produkcji. Klimatyczna i miła knajpa z dobrą obsługą. Myślę że każdemu się może spodobać
adaadawit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-02, 11:39   #30
princess_consuela
Raczkowanie

Pizzeria No Okrągło na Wrzeszczu - najlepsza pizza jaką jadłam, kocham wręcz.
princess_consuela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości