![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ciąża i powstające na skórze rozstępy
Cześć dziewczyny.
Chciałabym się was zapytać jakie stosowałyście kremy na rozstępy w czasie ciąży? I które byście poleciły? Bo jestem w ciąży i na piersiach powstają mu już rozstępy i chciałabym na nie szybko zadziałać żeby później nie były większe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża i powstające na skórze rozstępy
ja uzywalam 3 specyfikow, ale mimo to pod koniec ciazy przeoralo mi brzuszek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
mustela jest ok ale ciężko się rozsmarowuje
![]() ja sobie bardzo chwalę olejek z Clarins ![]() niestety z moją skłonnością do rozstępów i tak mam cały brzuch w czerwonych pręgach ;/ widzę jedynie, że rozstępy są płytsze przy stosowaniu różnych specyfików. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywalam na poczatku ciazy balsamu z rossmanna (z babydream) a od 4 miesiaca olejku Bi Oil i poki co jestem zadowolona.. wiem ze mam sklonnosc do rozstepow- mam juz spora kolekcje po okresie dojrzewania. Nie zadbalam teraz o uda i wewnatrzne strony sa niezle poszatkowane rozstepami, ale brzuch smaruje prawie regularnie i jest ''czysto'', ostatnio pojawily sie dwa rozstepy po obu stronach pepka - jeden ciemniejszy, a drugi taki blady ale to moje zaniedbanie, bo kilka dni bylam leniwa jesli chodzi o smarowanie. Mysle ze nie uzywajac niczego mialabym juz caly brzuch w kreskach.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja pierwsze rozstępy dostałam po pierwszej miesiączce. Potem już poleciało - mam je na biuście, udach, pupie i nawet na brzuchu (przed ciążą). Terez jestem na końcówce ciąży i na brzuchu mam sporo wokół pępka, ale głównie porobiły mi się nowe rozstępy w miejscu starych. Zmaruje oliwką i Mustelą. Nie wiem czy to coś daje. Mój dermatolog twierdzi, że rozstępy to kwestia genów i rozciągliwości tkanek. Także jak masz do nich skłonności to jak mówi mój lekarz - proszę się z nimi zaprzyjaźnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mi jak na poczatku dojrzewania zaczely szybko piersi rosnac to robily mi sie rozstepy ale smarowalam je kremem Fissan i powiem ze po nim mi sie jeszcze gorsze zrobily. No a teraz na brzuchu to lada dzien sie zaczna robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na poczatku ciazy olejek Weledy, potem olejek z Clarinsa rano (wbrew zaleceniom PO prysznicu) i maslo kakaowe z Body Shopa na noc. Chyba dziala, bo troche rozstepow mi wyszlo tam, gdzie nie smarowalam, czyli na udach i biodrach
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Groszek bez Marchewki Czas edycji: 2011-12-12 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
z rozstępami to raczej tak jest, ze jak ma się skonności genetyczne - to co by się nie zobiło i tak powstaną (oczywiście smarujac pewnie wpływamy na to, ze będa mniejsze).
Ja smarowałam oliwką z rossmanna i fissanem -nie mam ani jednego; obecnie w drugiej ciąży też oliwka z rossmanna. Smarowanie raz dziennie. Moja koleżanka (z tendencją) smarowała 2x dziennie oliwką z ross., fisanem, mustelą - a jest niestety cała poorana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja smaruje balsamem kokosowym z palmersa. Ale jak masz skłonność do rozstępów to i tak dużo to nie da. smaruje od samego początku a i tak mam po obu stronach pępka takie długie czerwone krechy
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Hmm... patrzę ile dziewczyn tyle produktów. Jedno na co zwróć uwagę to,żeby była wit.E oraz składniki pobudzające skórę do produkcji kolagenu i elastyny (albo kolagen i elastyna w balsamie).
Ja używam oliwki Hipp, kremu na rozstępy ZIajka, preparatu antycellulitowego Dax mama. Jednak jeżeli chodzi o rozstępy to chyba raczej kwestia szczęścia. Jednym dziewczynom wystarcza zwykła oliwka innym nie pomagaja nawet droższe preparaty. Aha, pamiętaj,żeby pić wodę i nawadniać skórę od środka to też bardzo pomaga,a często się o tym zapomina ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
fakt, jesli sie ma tendencje do rostepow, to malo co pomoze, ale wazne by nawilzac skore, by byla elastyczna, wtedy mozliwe ze nie wyjda, a jak sie cos pojawi to malutkiego. ja mialam tendencje, wiec w szoku nie bylam, wyc mi sie tylko chcialo, jak byly one czerwone, teraz, po 16 miesiacach sa calkowicie blade, wiec az tak mnie w oczy nie raza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja od 8 tc używałam Dax Perfecta Mama i oliwki Bambino. A teraz używam Bielenda Sexy Mama na zmianę z Ziajką Mammamija + oliwka z rossmana. Nowe rozstępy mi nie wyszły (tylko te z okresu dojrzewania i tycia), a te które były wygładziły się. Podobnie blizna po wyrostku. No, ale intensywny wzrost brzuszka przede mną, więc zobaczymy.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja smarowałam sie 2 razy dziennie a i tak mi duzo wyszlo,a le odkrylam je dopiero po porodzie ![]() ![]() ![]() Widocznych miałam kilka pojedynczych na boczkach, piersiach i pupie... Poczatkowo uzywalam zwykłej oliwki bambino, pózniej ziajki, palmersa, bio oil...
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2011-12-12 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy chodziłam z brzuszkiem te roztępy były jakby pod spodem i nie bylo ich widac, ponadto byly pewnie strasznie rozciągniete, jak się wszystko skurczylo to się pojawiły. na razie są czerwono - fioletowe, złuszczam to i smaruję nawet do 6 razy dziennie perfectą na rozstępy na zmianę z contatubexem na blizny, na pewno zmieniły troszkę kolor, zmniejszyć się nie zmiejszyły, choć słyszałam ze nawet kiedy smarujemy rozstępy różnymi specyfikami to nie nalezy się poddawać po 2 - 3 miesiącach tylko pielęgnować je intensywnie nawet rok i więcej przed ciążą smarowałam oliwką zwykłą i oliwkami ujędrniającymi do masażu
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
zazdroszcze wam tych 3 czy 4 preg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
na rozstępy na piersiach u mnie żadne balsamy nie pomogły, zrobiły się mimo wszystko, na brzuchu na szczęście nie powstał nawet jeden
![]() używałam perfecta mama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Wazne zeby nawilzyc skore a do tego wystarcza zwykle kremy natuszczajace. Szkoda wywalac gruba kase na drogie kremy bo jesli ktos ma sklonnosc do rozstepow, to sie przed nimi nie uchroni.
Natluszczalam brzuch cala ciaze i do 37 tygodnia zero rozstepow. Wyszly dopiero po 37 tyg i nie bylo to dla mnie zaskoczenie bo wiedzialam, ze mam ku temu sklonnosci. Mam wiele znajomych, ktore maja dzieci. Jedne smarowaly brzuchy najtansza oliwka i nie maja ani jednego rozstepu, inne ladowaly kase w najdrozsze kremy a i tak pod koniec ciazy wygladaly jak poszatkowane nozem bo jezeli ktos ma predyspozycje do takich rzeczy, to nic mu nie pomoze. Niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ponoc dobre sa kremy zawierajace w sobie alantoline, moja kolezanka uzywala i nie bylo rozstepow no ale mozna to faktycznie geny
![]() dziewczyny co do tych rozstepow to co dalej ? jak mozna sie tego pozbyc ? tylko jakimis specjalnymi zabiegami ? ja mam plaski brzuch (i nawet nie cwicze za to idzie mi w uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
rozstepow sie nie pozbedziesz, mozna je ewentualnie splycic i sprawic ze beda bledsze. ale to juz koszta poniesione u kosmetyczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam,z e jesli sa czerwone to mozna z nimi jeszcze powalczyc, natomiast jak juz zrobia sie bledsze to niestety nic...no chyba,ze specjalne zabiegi tak jak pisze bajka ![]() Mi moje pociazowe na brzuchu zrobiły sie duzo bladsze...
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
a ja w ciazy uzywałam kosmetyków palmersa ,rozstepy sie pojawily w koncowce za to po ciazy kremu revitol streach marks drogi ale jak dla mnie skuteczny po rozstepach prawie nie ma sladu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
moje sajuz calkiem blade, ale czuc je pod palcami, nie mialam czasu ani kasy walczyc z nimi roznymi zabiegami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jestem w polowie 30 tc i rozstępów jak na razie brak
![]() Po okresie dojrzewania zostały mi małe pamiątki na biodrach, ale teraz są już niewidoczne. Więc ciężko stwierdzić czy mam genetyczne skłonność. Brzuch, biodra, pośladki smaruję oliwką i balsamem dla kobiet w ciązy z Rossmanna. Skóra jest mięciutka, nawilżona, nie swędzi. Biust traktuję masłem ujędrniającym Rebuild do biustu i dekoltu. Na początku ciązy chciałam zainwestować w Vichy,Mustelle ale po przeczytaniu KWC i forum zrezygnowałam. Połowa opinii powinna być usunięta, bo jaki sens na wystawianie pozytywnej oceny kosmetykowi na rozstępy w 7 czy 8 m-cu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi dopiero pod koniec ciazy wyszły...
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
więc smaruj smaruj! ja pod koniec troszkę odpuscilam bo myslalam ze problem mnie juz nie dotyczy i teraz mam.....
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
zwłaszcza piersi, jeśli nie kremami to oliwką
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Smaruję brzuch, więc sumienie mam czyste ![]() ![]() Idę jeszcze raz nałożyć oliwkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.