młodszy facet.. jakie macie doświadczenia? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-01-15, 22:11   #1
dormonka
Raczkowanie

młodszy facet.. jakie macie doświadczenia?

Witam wszystkie Panie. Proszę o jakieś słowo otuchy, a może słowo krytyki? - na pewno macie jakieś doświadczenia
w tym względzie.. Oczywiście, że chodzi o faceta, sęk w tym, że zajętego (od wielu lat!) a w dodatku 3,5 roku młodszego (no dobra - rocznikiem 4 lata, kurde!). Zawsze miałam facetów starszych, a nawet baaardzo dużo starszych, a tu masz ci los - zauroczenie (mam nadzieję obustronne). Czuję się przy nim...dziwnie, jak stara baba, zwłaszcza, że on jest cholernie przystojny. Na szczęście ja też wyglądam na młodszą niż wskazuje metryka. Podzielcie się doświadczeniem, czy taki związek miałby szansę, baba przecież starzeje sie szybciej i ta "presja młodości" mnie nieco przeraża. A poza tym, czy warto rozbijać związki wieloletnie (i jego, i mój), już nieco "zakurzone" dla czegoś, co nie wiadomo, czy ma szanse przetrwać..? Boże, co ja mam zrobić??!
dormonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-15, 22:28   #2
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Re: młodszy facet.. jakie macie doświadczenia?

znam to doskonale,mimo,że jestem od Ciebie 10 lat młodsza Wróce tu rano i skrobę cos konkretnego,bo teraz juz padam na nos

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-15, 23:56   #3
Taverney
Zakorzenienie

no jak najbardziej, wiek az taki istotny tu nie jest, moja mama jest starsza od taty o 3 lata i jakos im to nigdy nie przeszkadzalo.
Ale...piszesz, że
<chodzi o faceta, sęk w tym, że zajętego (od wielu lat!)>
nie będziesz potem miała wyżutów sumienia?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-16, 00:20   #4
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Ja jestem starsza od mojego chłopaka, wprawdzie tylko o rok, ale w moim otoczeniu mam sporo takich par i nie widzę nic zdrożnego - moja bardzo dobra znajoma ma chłopaka młodszego o 6 lat i są razem już długo. Nie sądzę aby wiek mógł być przeszkodą. Dla mnie problem lezy gdzie indziej. Nie lubię mówić że ja nie, ja nigdy, ale w tym wypadku wiem że nie chciałabym, nie, nie mogłabym budować swego szczęścia na cudzym cierpieniu. Rozbijanie innego związku jest dla mnie rzeczą naganną, i to bez względu na to co mówiłby hipotetyczny ukochany (bo mówić to on może różne rzeczy).

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-16, 01:17   #5
tao
Raczkowanie

GG do tao

hej!!! od roku jestem z chłopakiem młodszym o dwa lata,a od paru miesięcy mieszkamy ze sobą, widzę pewne różnice między nami (podejście do życia,stosunek do pieniędzy itd) ale prawdą jest,że wszystko zależy od charakterów....można się dopasować a słowo kompromis jest mi teraz bliższe,szczególnie,że on jest rzeźbiarzem a ja designerem....ogólnie wybuchowo...a szczęście lepiej budować z wolnym facetem....powodzenia
dormonka napisał(a):
> Witam wszystkie Panie. Proszę o jakieś słowo otuchy, a może słowo krytyki? - na pewno macie jakieś doświadczenia
> w tym względzie.. Oczywiście, że chodzi o faceta, sęk w tym, że zajętego (od wielu lat!) a w dodatku 3,5 roku młodszego (no dobra - rocznikiem 4 lata, kurde!). Zawsze miałam facetów starszych, a nawet baaardzo dużo starszych, a tu masz ci los - zauroczenie (mam nadzieję obustronne). Czuję się przy nim...dziwnie, jak stara baba, zwłaszcza, że on jest cholernie przystojny. Na szczęście ja też wyglądam na młodszą niż wskazuje metryka. Podzielcie się doświadczeniem, czy taki związek miałby szansę, baba przecież starzeje sie szybciej i ta "presja młodości" mnie nieco przeraża. A poza tym, czy warto rozbijać związki wieloletnie (i jego, i mój), już nieco "zakurzone" dla czegoś, co nie wiadomo, czy ma szanse przetrwać..? Boże, co ja mam zrobić??!
tao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-16, 08:39   #6
ZU!
Raczkowanie

Dormonka! Za mało danych, za mało danych... Trudno ci powiedzieć idź w to, albo nie rozwalaj związków: swojego i jego. Cała ta sytuacja na pewno nie jest taka czarno-biała. Piszesz najpierw o zauroczeniu (nawet nie jesteś pewna jak to z jego strony wygląda)a za chwilę już układasz sobie z nim życie. Nie wiedząc jak to wygląda naprawdę, nie wezmę odpowiedzialności za twoje życie. Skąd mam wiedzieć czy warto rozbijać wasze obecne związki? Myślę, że na to pytanie musicie odpowiedzieć sobie sami: Ty i On. Zalecana kolejność: najpierw zakończcie stare związki a potem startujcie z "czystą kartą", inaczej może wlec się za wami poczucie winy (niepotrzebnie komplikujące i tak niezbyt prostą sytuację).
Co do różnicy wieku. Wydaje mi się ona sprawą wtórną, zwłaszcza, że na tym etapie życia(nie wypominam ci lat, sama jestem w podobnym wieku) różnica 3,5 roku zaczyna sie zacierać. Znam (znałam)sporo par, w których różnice wieku są spore i bywa z tym różnie. Myślę, że przyczyna tkwi raczej w charakterach niż w różnicy wieku.
Pomogłam? Chyba nie bardzo...
Aaaa! Kochasz tego "starego partnera"? Nowym jesteś zauroczona, a co tak naprawdę czujesz do tego "zakurzonego"? Jeśli jesteś pewna, że nie ma już miłości w obecnym związku, to tak czy inaczej nie ma sensu tego kontynuować.
Niełatwa ta twoja sytuacja. Przemyśl to porządnie i staraj się "na chłodno". Powodzenia!
ZU! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-16, 08:46   #7
k-n
Wtajemniczenie

Dormonka, moja koleżanka jest od 2 lat z chłopakiem o 7 lat młodszym Wczesniej miała 3 nieudane związki ze starszymi facetami o (2 razy) 2 i 4 lata. Teraz twierdzi że jest najszczęśliwsza na świecie, chociaż na początku nie było łatwo bo przeciwni temu związkowi byli rodzice Tomka, a co do reakcji znajomych to wszystko było ok, bo wszyscy stwierdzili że skoro się kochają to nic nie stoi na przeszkodzie by byli razem
Z moją mamą pracuje kobieta która ma męża o 9 lat starszego Są małżeństwem od 10 lat i mają dwoje dzieci
U mnie w rodzinie też jest związek, gdzie kobieta jest starsza od faceta o 6 lat, "razi" to tylko dziadka ale on ma ponad 80 lat
W rodzinie mojej koleżanki jest taka "tradycja" (śmiejemy się obie że tradycja bo każda babka jest starsza od faceta) i Agata ją podtrzymuje bo sama też jest z chłopakiem młodszym o rok.

Dla mnie związki gdzie kobieta jest starsza to żadne "przestępstwo" Przecież nie ma nigdzie przepisu, że babka ma być młodsza a jej partner starszy, wiek także nie odgrywa roli czy związek będzie udany czy rozpadnie się w niedługim czasie.
Warto zastanowić się "co naprawdę czuję, czy go kocham, czy chce z nim byc?" Bo jeśli tak, to opinia otoczenia w ogóle nie obchodziłaby mnie, bo liczą się nasze uczucia i to co my czujemy a nie to co inni myślą o naszym związku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-01-16, 08:54   #8
Nutka
Nutka nie gryzie!

!) gdy sie ma 17 lat różnica jest widoczna im później tym ta róznica się zaciera bardziej, tym bardziej że 4 lata to nie tak duzo
2) kobieta wcale nie starzeje sie szybciej (!!!!) to bzdura..przypatrz sie parom równolatków np. w wieku 40, 50 lat ..kobiety zadbane i eleganckie a faceci z brzuchami nie dbajacy o wygląd (oczywiście bywaja wyjatki)

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-16, 09:11   #9
dormonka
Raczkowanie

młodszy facet - dzięki Wam za te słowa..

To ja - autorka postu. Dziękuję Wam za te miła słowa. Szczerze powiem, że bałam się włączyć dziś komputer, co by gromy na mnie nie spadły Sama znam małżeństwo, gdzie facet jest młodszy o 7 lat, ale ona traktuje go jak dziecko, nawet nie pozwala mu nic w domu robić, wszystko ma podstawione pod nos - no i facet zgnuśniał, brakuje tej iskry..(nie mają dzieci). A propos "zakurzonych związków": ja swojego faceta NIE KOCHAM, ale wiele mu zawdzięczam. On zresztą o tym wie (dziwne prawda?) - jest ode mnie wiele starszy i to też ma kolosalne tutaj znaczenie. Natomiast TAMTEN chłopak - czy jest szczęśliwy? Z tego co widzę -tak sobie, chociaż dziewczyna sympatyczna (znam ją niestety..). Jak się dalej potoczy NIE WIEM. Może mi przejdzie?, zwłaszcza, że znamy się sporo czasu(zawodowo), a teraz zaczęłam patrzeć na to wszystko przez inny pryzmat.. Nooo, wiecie.. Ale fajnie jest czuć po wielu latach motylki w brzuchu
dormonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-16, 10:44   #10
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1
Re: młodszy facet - dzięki Wam za te słowa..

hej...dopiero teraz zauważyłam ten wątek
Jesli chodzi o wiek-nie przejmuj się...Mój mąz jest młodszy ode mnie o 4 lata i prawie trzy miesiące.Można z takim być szzcęśliwą
Większym problemem jest to,ze oboje jestescie w innych związkach.Nie znam szczegółów,wiec nie chcę wydawać jakichś konkretnych wniosków.Ale uważam,że warto zaryzykować,jeśli chcecie tego .

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-16, 21:14   #11
wersta
Zakorzenienie

Re: młodszy facet - dzięki Wam za te słowa..

to nie zalezy od wieku tylko od charakteru.
znam jednego 40-latka o odpowiedzialnosci nastolatka,
20 letni chlopak moze byc o wiele bardziej dojrzaly niz jego tata.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 10:31   #12
nicka01
Wtajemniczenie

Dot.: młodszy facet.. jakie macie doświadczenia?

dobra
teraz ja się pochwalę

Jestem z chłopakiem od kilku dni...
Jest młodszy o rok.
Niby to nie wiele, ja mam 20 on 19
Jednak wszystko jest inne
ja już po maturze, liceum, on dopiero zdaje maturę bo jest w technikum
on jeszcze w szkole
ja już pracuje

dziwna jest ta cała sytuacja, chciałabym by już skończył ta szkołę, jakoś czułabym się lepiej

dodatkowo jest też dosyć nieśmiały

co jeszcze bardziej utrudnia nasze relacje
zobaczymy jak to będzie

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 11:05   #13
sine.ira
BAN stały

No. Daj znac za 4 lata
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 12:47   #14
Naomi21
Zakorzenienie

Ja byłam z facetem młodszym o 4 lata i nie przetrwało, okazał się zbyt dziecinny, niepewny siebie w tym związku, nieśmiały. Na początku to było urocze, później przestało mi się podobać, że on we wszystkim zdaje się na mnie. Nie był dla mnie mężczyzną, tylko chłopcem. Inna sprawa, że miał wtedy 20 lat, może później coś by się zmieniło

Ogólnie uważam, że nie ma reguły, znam szczęśliwe pary, w których kobieta jest starsza o kilka lat. Jednak to nie dla mnie, ja już nie szukam młodszych
Naomi21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 14:41   #15
Kirsti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nicka01 Pokaż wiadomość
dobra
teraz ja się pochwalę

Jestem z chłopakiem od kilku dni...
Jest młodszy o rok.
Niby to nie wiele, ja mam 20 on 19
Jednak wszystko jest inne
ja już po maturze, liceum, on dopiero zdaje maturę bo jest w technikum
on jeszcze w szkole
ja już pracuje

dziwna jest ta cała sytuacja, chciałabym by już skończył ta szkołę, jakoś czułabym się lepiej

dodatkowo jest też dosyć nieśmiały

co jeszcze bardziej utrudnia nasze relacje
zobaczymy jak to będzie
No bez przesady, rok to jeszcze nie taka różnica znam wiele takich związków, nawet moja mama jest rok starsza od mojego taty rozumiem, że ta sytuacja jest dla Ciebie dziwna, ale potraktuj ten rok, kiedy on kończy szkołę, jako przejściowy.

Ja sama jednak szukam starszego, bo jak obserwuję tych w moim wieku, to zachowują się, jak totalne dzieci. Kiedyś taki chłopak, 5 lat młodszy ode mnie, zaczął się do mnie przystawiać, adorować itp. Było to miłe, jednak na końcu zachował się bardzo brzydko i nie w porządku wobec mnie. Ale się na niego nie gniewam bo w to jeszcze małolat
Stary 2009-11-09, 15:41   #16
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kirsti Pokaż wiadomość
No bez przesady, rok to jeszcze nie taka różnica znam wiele takich związków, nawet moja mama jest rok starsza od mojego taty rozumiem, że ta sytuacja jest dla Ciebie dziwna, ale potraktuj ten rok, kiedy on kończy szkołę, jako przejściowy.

Ja sama jednak szukam starszego, bo jak obserwuję tych w moim wieku, to zachowują się, jak totalne dzieci. Kiedyś taki chłopak, 5 lat młodszy ode mnie, zaczął się do mnie przystawiać, adorować itp. Było to miłe, jednak na końcu zachował się bardzo brzydko i nie w porządku wobec mnie. Ale się na niego nie gniewam bo w to jeszcze małolat

Ja tylko pytam

Chociaż zaczyna mnie martwić że nie jest wobec mnie asertywny ;/

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 17:42   #17
uczennica maga
Przyczajenie

dołączam się, mój ukochany jest 4 ( !!! ) lata młodszy. na początku nie czuć było tej różnicy, obecnie jesteśmy zaręczeni .... i tyle.... ani o ślubie ani o dziecku nie chce słyszeć. ciągle się wymiguje że miałam 4 lata więcej żeby dorosnąć. a on nie itp. kurcze dziewczyny, coś czuje że o dzidziusiu mogę pomarzyć..

odchudzam się!

60,5 kg - cel - 45 kg

bioenergoterapeutka , Reiki , tarot
uczennica maga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 08:20   #18
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Hej
Mam 26 lat i 7 letniego synka. Moje zyie nie bylo latwe do momentu az poznalam JEGO - przystojny, wysoki, mlodszy o 3 lata chlopak..... bardzo szybko zakochalismy sie w sobie i w marcu mija juz 1,5 roku jak jestesmy razem.
Ja nigdy nie czulam sie przy nim staro - wrecz przeciwnie..... zaczelam bardziej dbac o siebie, poczucie humoru mi sie poprawilo.
To nie prawda ze kobiety starzeja sie szybciej. Majac mlodszego faceta masz ogromna motywacje zeby zawsze byc zadbana i swieza - w koncu konkurencja nie spi.
Oczywiscie zdarzaja sie czasami "różnice pokoleń" ale miłość pokona wszystko
A swoja droga to jezeli koles jest zajety odpuscila bym. Jezeli zostawi swoja partnerke po wielu latach zwiazku to jaka masz pewnosc że za pare lat nie zostawi Ciebie dla mlodszej, zgrabniejszej.....pomyśl
_sylwia_czewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 14:47   #19
mycha2013
Przyczajenie

Hej, również się dołączam uczennica maga a można wiedzieć w jakim wieku jesteście?
Mój facet jest 3 lata młodszy ode mnie (ja 23, On 20), jesteśmy już prawie rok ze sobą, jest bardzo dojrzały, jestem z nim szczęśliwa, jednak mam czasami wątpliwości czy nie tracę z nim swojego "cennego" czasu wiadomo latka lecą... chciałabym się już ustatkować, a On jeszcze na studiach... Naprawdę go kocham, ale po prostu momentami nachodzą mnie czarne myśli :/
mycha2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 12:49   #20
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dormonka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panie. Proszę o jakieś słowo otuchy, a może słowo krytyki? - na pewno macie jakieś doświadczenia
w tym względzie.. Oczywiście, że chodzi o faceta, sęk w tym, że zajętego (od wielu lat!) a w dodatku 3,5 roku młodszego (no dobra - rocznikiem 4 lata, kurde!). Zawsze miałam facetów starszych, a nawet baaardzo dużo starszych, a tu masz ci los - zauroczenie (mam nadzieję obustronne). Czuję się przy nim...dziwnie, jak stara baba, zwłaszcza, że on jest cholernie przystojny. Na szczęście ja też wyglądam na młodszą niż wskazuje metryka. Podzielcie się doświadczeniem, czy taki związek miałby szansę, baba przecież starzeje sie szybciej i ta "presja młodości" mnie nieco przeraża. A poza tym, czy warto rozbijać związki wieloletnie (i jego, i mój), już nieco "zakurzone" dla czegoś, co nie wiadomo, czy ma szanse przetrwać..? Boże, co ja mam zrobić??!
Wszystkie moje starsze kobity chyba byly zadowolone Zalezy od osoby, metryka to tylko cyferki, a w pewnym wieku 3-4 lata niewiele juz znacza.

Wiekszy problem, to to, ze zajety i w powaznym zwiazku. Moja rada: jesli myslisz, ze to moze byc wielka milosc, cos powaznego i trwalego, to mozesz jeszcze myslec... ale jesli nie, to nie zawracaj chlopu gitary. Zycze pomyslengo rozwiazania dylematu

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 23:45   #21
SOCKI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Wszystkie moje starsze kobity chyba byly zadowolone Zalezy od osoby, metryka to tylko cyferki, a w pewnym wieku 3-4 lata niewiele juz znacza.

Wiekszy problem, to to, ze zajety i w powaznym zwiazku. Moja rada: jesli myslisz, ze to moze byc wielka milosc, cos powaznego i trwalego, to mozesz jeszcze myslec... ale jesli nie, to nie zawracaj chlopu gitary. Zycze pomyslengo rozwiazania dylematu
Myślę, że autorka już zdążyła rozwiązać dylemat

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości