|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
młodszy facet.. jakie macie doświadczenia?
Witam wszystkie Panie. Proszę o jakieś słowo otuchy, a może słowo krytyki? - na pewno macie jakieś doświadczenia
w tym względzie.. Oczywiście, że chodzi o faceta, sęk w tym, że zajętego (od wielu lat!) a w dodatku 3,5 roku młodszego (no dobra - rocznikiem 4 lata, kurde!). Zawsze miałam facetów starszych, a nawet baaardzo dużo starszych, a tu masz ci los - zauroczenie (mam nadzieję obustronne). Czuję się przy nim...dziwnie, jak stara baba, zwłaszcza, że on jest cholernie przystojny. Na szczęście ja też wyglądam na młodszą niż wskazuje metryka. Podzielcie się doświadczeniem, czy taki związek miałby szansę, baba przecież starzeje sie szybciej i ta "presja młodości" mnie nieco przeraża. A poza tym, czy warto rozbijać związki wieloletnie (i jego, i mój), już nieco "zakurzone" dla czegoś, co nie wiadomo, czy ma szanse przetrwać..? Boże, co ja mam zrobić??! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: młodszy facet.. jakie macie doświadczenia?
znam to doskonale,mimo,że jestem od Ciebie 10 lat młodsza
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
no jak najbardziej, wiek az taki istotny tu nie jest, moja mama jest starsza od taty o 3 lata i jakos im to nigdy nie przeszkadzalo.
Ale...piszesz, że <chodzi o faceta, sęk w tym, że zajętego (od wielu lat!)> nie będziesz potem miała wyżutów sumienia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem starsza od mojego chłopaka, wprawdzie tylko o rok, ale w moim otoczeniu mam sporo takich par i nie widzę nic zdrożnego - moja bardzo dobra znajoma ma chłopaka młodszego o 6 lat i są razem już długo. Nie sądzę aby wiek mógł być przeszkodą. Dla mnie problem lezy gdzie indziej. Nie lubię mówić że ja nie, ja nigdy, ale w tym wypadku wiem że nie chciałabym, nie, nie mogłabym budować swego szczęścia na cudzym cierpieniu. Rozbijanie innego związku jest dla mnie rzeczą naganną, i to bez względu na to co mówiłby hipotetyczny ukochany (bo mówić to on może różne rzeczy).
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hej!!! od roku jestem z chłopakiem młodszym o dwa lata,a od paru miesięcy mieszkamy ze sobą, widzę pewne różnice między nami (podejście do życia,stosunek do pieniędzy itd) ale prawdą jest,że wszystko zależy od charakterów....można się dopasować a słowo kompromis jest mi teraz bliższe,szczególnie,że on jest rzeźbiarzem a ja designerem....ogólnie wybuchowo...a szczęście lepiej budować z wolnym facetem....powodzenia
dormonka napisał(a): > Witam wszystkie Panie. Proszę o jakieś słowo otuchy, a może słowo krytyki? - na pewno macie jakieś doświadczenia > w tym względzie.. Oczywiście, że chodzi o faceta, sęk w tym, że zajętego (od wielu lat!) a w dodatku 3,5 roku młodszego (no dobra - rocznikiem 4 lata, kurde!). Zawsze miałam facetów starszych, a nawet baaardzo dużo starszych, a tu masz ci los - zauroczenie (mam nadzieję obustronne). Czuję się przy nim...dziwnie, jak stara baba, zwłaszcza, że on jest cholernie przystojny. Na szczęście ja też wyglądam na młodszą niż wskazuje metryka. Podzielcie się doświadczeniem, czy taki związek miałby szansę, baba przecież starzeje sie szybciej i ta "presja młodości" mnie nieco przeraża. A poza tym, czy warto rozbijać związki wieloletnie (i jego, i mój), już nieco "zakurzone" dla czegoś, co nie wiadomo, czy ma szanse przetrwać..? Boże, co ja mam zrobić??! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dormonka! Za mało danych, za mało danych... Trudno ci powiedzieć idź w to, albo nie rozwalaj związków: swojego i jego. Cała ta sytuacja na pewno nie jest taka czarno-biała. Piszesz najpierw o zauroczeniu (nawet nie jesteś pewna jak to z jego strony wygląda)a za chwilę już układasz sobie z nim życie. Nie wiedząc jak to wygląda naprawdę, nie wezmę odpowiedzialności za twoje życie. Skąd mam wiedzieć czy warto rozbijać wasze obecne związki? Myślę, że na to pytanie musicie odpowiedzieć sobie sami: Ty i On. Zalecana kolejność: najpierw zakończcie stare związki a potem startujcie z "czystą kartą", inaczej może wlec się za wami poczucie winy (niepotrzebnie komplikujące i tak niezbyt prostą sytuację).
Co do różnicy wieku. Wydaje mi się ona sprawą wtórną, zwłaszcza, że na tym etapie życia(nie wypominam ci lat, sama jestem w podobnym wieku) różnica 3,5 roku zaczyna sie zacierać. Znam (znałam)sporo par, w których różnice wieku są spore i bywa z tym różnie. Myślę, że przyczyna tkwi raczej w charakterach niż w różnicy wieku. Pomogłam? Chyba nie bardzo... Aaaa! Kochasz tego "starego partnera"? Nowym jesteś zauroczona, a co tak naprawdę czujesz do tego "zakurzonego"? Jeśli jesteś pewna, że nie ma już miłości w obecnym związku, to tak czy inaczej nie ma sensu tego kontynuować. Niełatwa ta twoja sytuacja. Przemyśl to porządnie i staraj się "na chłodno". Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dormonka, moja koleżanka jest od 2 lat z chłopakiem o 7 lat młodszym
![]() ![]() Z moją mamą pracuje kobieta która ma męża o 9 lat starszego ![]() ![]() U mnie w rodzinie też jest związek, gdzie kobieta jest starsza od faceta o 6 lat, "razi" to tylko dziadka ale on ma ponad 80 lat ![]() W rodzinie mojej koleżanki jest taka "tradycja" (śmiejemy się obie że tradycja bo każda babka jest starsza od faceta) i Agata ją podtrzymuje ![]() Dla mnie związki gdzie kobieta jest starsza to żadne "przestępstwo" ![]() Warto zastanowić się "co naprawdę czuję, czy go kocham, czy chce z nim byc?" Bo jeśli tak, to opinia otoczenia w ogóle nie obchodziłaby mnie, bo liczą się nasze uczucia i to co my czujemy a nie to co inni myślą o naszym związku. ![]()
![]() |
#8 | ||
Nutka nie gryzie!
|
!) gdy sie ma 17 lat różnica jest widoczna im później tym ta róznica się zaciera bardziej, tym bardziej że 4 lata to nie tak duzo
![]() 2) kobieta wcale nie starzeje sie szybciej (!!!!) to bzdura..przypatrz sie parom równolatków np. w wieku 40, 50 lat ..kobiety zadbane i eleganckie a faceci z brzuchami nie dbajacy o wygląd (oczywiście bywaja wyjatki)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
młodszy facet - dzięki Wam za te słowa..
To ja - autorka postu. Dziękuję Wam za te miła słowa. Szczerze powiem, że bałam się włączyć dziś komputer, co by gromy na mnie nie spadły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Re: młodszy facet - dzięki Wam za te słowa..
hej...dopiero teraz zauważyłam ten wątek
![]() Jesli chodzi o wiek-nie przejmuj się...Mój mąz jest młodszy ode mnie o 4 lata i prawie trzy miesiące.Można z takim być szzcęśliwą ![]() Większym problemem jest to,ze oboje jestescie w innych związkach.Nie znam szczegółów,wiec nie chcę wydawać jakichś konkretnych wniosków.Ale uważam,że warto zaryzykować,jeśli chcecie tego . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Re: młodszy facet - dzięki Wam za te słowa..
to nie zalezy od wieku tylko od charakteru.
znam jednego 40-latka o odpowiedzialnosci nastolatka, 20 letni chlopak moze byc o wiele bardziej dojrzaly niz jego tata. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: młodszy facet.. jakie macie doświadczenia?
dobra
teraz ja się pochwalę ![]() Jestem z chłopakiem od kilku dni... ![]() Jest młodszy o rok. Niby to nie wiele, ja mam 20 on 19 Jednak wszystko jest inne ja już po maturze, liceum, on dopiero zdaje maturę bo jest w technikum on jeszcze w szkole ja już pracuje dziwna jest ta cała sytuacja, chciałabym by już skończył ta szkołę, jakoś czułabym się lepiej ![]() dodatkowo jest też dosyć nieśmiały ![]() co jeszcze bardziej utrudnia nasze relacje ![]() zobaczymy jak to będzie ![]()
![]() |
#13 |
BAN stały
|
No. Daj znac za 4 lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam z facetem młodszym o 4 lata i nie przetrwało, okazał się zbyt dziecinny, niepewny siebie w tym związku, nieśmiały. Na początku to było urocze, później przestało mi się podobać, że on we wszystkim zdaje się na mnie. Nie był dla mnie mężczyzną, tylko chłopcem. Inna sprawa, że miał wtedy 20 lat, może później coś by się zmieniło
![]() Ogólnie uważam, że nie ma reguły, znam szczęśliwe pary, w których kobieta jest starsza o kilka lat. Jednak to nie dla mnie, ja już nie szukam młodszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sama jednak szukam starszego, bo jak obserwuję tych w moim wieku, to zachowują się, jak totalne dzieci. Kiedyś taki chłopak, 5 lat młodszy ode mnie, zaczął się do mnie przystawiać, adorować itp. Było to miłe, jednak na końcu zachował się bardzo brzydko i nie w porządku wobec mnie. Ale się na niego nie gniewam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tylko pytam ![]() Chociaż zaczyna mnie martwić że nie jest wobec mnie asertywny ;/ ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
dołączam się, mój ukochany jest 4 ( !!! ) lata młodszy. na początku nie czuć było tej różnicy, obecnie jesteśmy zaręczeni .... i tyle.... ani o ślubie ani o dziecku nie chce słyszeć. ciągle się wymiguje że miałam 4 lata więcej żeby dorosnąć. a on nie itp. kurcze dziewczyny, coś czuje że o dzidziusiu mogę pomarzyć..
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mam 26 lat i 7 letniego synka. Moje zyie nie bylo latwe do momentu az poznalam JEGO - przystojny, wysoki, mlodszy o 3 lata chlopak..... bardzo szybko zakochalismy sie w sobie i w marcu mija juz 1,5 roku jak jestesmy razem. Ja nigdy nie czulam sie przy nim staro - wrecz przeciwnie..... zaczelam bardziej dbac o siebie, poczucie humoru mi sie poprawilo. To nie prawda ze kobiety starzeja sie szybciej. Majac mlodszego faceta masz ogromna motywacje zeby zawsze byc zadbana i swieza - w koncu konkurencja nie spi. Oczywiscie zdarzaja sie czasami "różnice pokoleń" ale miłość pokona wszystko ![]() A swoja droga to jezeli koles jest zajety odpuscila bym. Jezeli zostawi swoja partnerke po wielu latach zwiazku to jaka masz pewnosc że za pare lat nie zostawi Ciebie dla mlodszej, zgrabniejszej.....pomyśl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Hej, również się dołączam
![]() Mój facet jest 3 lata młodszy ode mnie (ja 23, On 20), jesteśmy już prawie rok ze sobą, jest bardzo dojrzały, jestem z nim szczęśliwa, jednak mam czasami wątpliwości czy nie tracę z nim swojego "cennego" czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiekszy problem, to to, ze zajety i w powaznym zwiazku. Moja rada: jesli myslisz, ze to moze byc wielka milosc, cos powaznego i trwalego, to mozesz jeszcze myslec... ale jesli nie, to nie zawracaj chlopu gitary. Zycze pomyslengo rozwiazania dylematu ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.