Wodnik szuwarek. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-25, 11:08   #1
amiien_
Raczkowanie

Wodnik szuwarek.

Witam
mam do Was pytanie odnośnie osób spod znaku zodiaku :wodnik.
Jakie są Wasze przemyślenia odnośnie kobiet i facetów ?
Mam na myśli związki z takimi facetami i przyjaźnie z kobietami.
Zapraszam do wymiany zdań

Edytowane przez amiien_
Czas edycji: 2011-12-25 o 11:09
amiien_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 11:35   #2
sweil
Raczkowanie

Dot.: Wodnik szuwarek.

Ja jestem spod znaku wodnika - ciężki charakter
Jeżeli chodzi o facetów, to jestem w bardzo zażyłej znajomości również z wodnikiem, naprawdę dogadujemy się świetnie, ale na stały związek chyba bym się z nim nie zdecydowała, bo mogło by być groźnie. Choć ponoć wodnik-wodnik to bardzo dobre połączenie
sweil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 11:57   #3
WishIcouldKnow
Raczkowanie

Przepraszam, ale muszę to napisać:

Mamy XXI wiek i ludzie nadal wierzą w takie bzdury jak znaki zodiaku? Serio? Chcecie decydować o tym z kim być na podstawie znaku zodiaku?
Znajomość nie zależy od znaku zodiaku, a od charakteru, a ZNAK ZODIAKU nie definiuje charakteru, można znaleźć milion przypadków gdy ktoś jest całkowitym przeciwieństwem swojego znaku, a to, że czasem coś się zgadza - no cóż, placebo i czysty rachunek prawdopodobieństwa

Obudźcie się i same decydujcie o wszystkim! -,-'
WishIcouldKnow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 12:02   #4
sweil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WishIcouldKnow Pokaż wiadomość

Mamy XXI wiek i ludzie nadal wierzą w takie bzdury jak znaki zodiaku? Serio? Chcecie decydować o tym z kim być na podstawie znaku zodiaku?
Znajomość nie zależy od znaku zodiaku, a od charakteru, a ZNAK ZODIAKU nie definiuje charakteru, można znaleźć milion przypadków gdy ktoś jest całkowitym przeciwieństwem swojego znaku, a to, że czasem coś się zgadza - no cóż, placebo i czysty rachunek prawdopodobieństwa

Spokojnie! Oczywiście masz rację, ja nie opieram się na horoskopach, numerologii itp. podejmując ważne decyzje życiowe.
Powiedziałam tylko, że jestem wodnikiem - i wiele cech charakteru zgadza się z tymi, jakie przypisuje się osobom spod tego znaku.
W życiu na oprę się na astrologii w wyborze partnera.
Stary 2011-12-25, 12:10   #5
WishIcouldKnow
Raczkowanie

Sweil rozumiem Tylko chodzi o to, że praktycznie z każdego opisu znaku można dobrać cechy pasujące do naszego charakteru (mnóstwo ogólników, im dłuższy opis tym większa szansa, że coś się trafi pasującego do nas )

A chyba nie ma wierzyć w to, że gdy się rodziliśmy słońce "było" w danym gwiazdozbiorze i to niby definiuje jakiekolwiek cechy naszego charakteru
WishIcouldKnow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 12:37   #6
tamistra
Rozeznanie

Może trochę z innej strony... ale skoro już rozmawiacie o takich rzeczach, to polecam test osobowości "Enneagram" (wysatrczy wpisać w google). Test genialny i naprawdę bardzo wiernie oddający naturę znacznej części osób, cieszy się uznaniem i wiarygodnością. Można przy okazji sprawdzić sobie "dopasowanie" z inną osobą, która taki test zrobiła i sobie poczytać o wadach i zaletach takiej znajomości oczywiście, nie warto się tym kierować, wybierając przyszłgo partnera, czy w ogóle podejmując jakieś ważne decyzje, ale... poczytać zawsze można Prawdę powiedziawszy, wiele się o sobie dowiedziałam, gdy otrzymałam wynik. Ciekawa sprawa, polecam, zachęcam.
Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona.
Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..."

......................... .

wcześniej jako arcydiablica
tamistra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 12:47   #7
sweil
Raczkowanie

Cytat:
Sweil rozumiem Tylko chodzi o to, że praktycznie z każdego opisu znaku można dobrać cechy pasujące do naszego charakteru (mnóstwo ogólników, im dłuższy opis tym większa szansa, że coś się trafi pasującego do nas )

A chyba nie ma wierzyć w to, że gdy się rodziliśmy słońce "było" w danym gwiazdozbiorze i to niby definiuje jakiekolwiek cechy naszego charakteru
A to to swoją drogą, racja
Stary 2011-12-25, 12:54   #8
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiien_ Pokaż wiadomość
Witam
ludzie spod znaku WODNIKA to cudowni przyjaciele,skłonni do pomocy,nawet kosztem rodziny.
jako towarzysze życia sa bardzo trudnymi partnerami.mają swoje cele, marzenia i często dążą do nich po trupach.
uwielbiają nowinki ,gadżety,modne ciuchy,kupuja je nawet kiedy brak im pieniędzy,żyją na kredyt,dniem dzisiejszym.
jako rodzice sa tolerancyjni

oczywiscie wiele z tych cech są ogólnie przypisane do znaku WODNIK,jednak wielki wpływ na ich nasycenie jest wychowanie wyniesione z domu.dodatkowo liczy sie również czas urodzenia,ponieważ dekady mogą się nakładac ze znakami sąsiadującymi i zacierac charakterystyczny obraz WODNIKA

dla niedowiarków mam do porównania 4 osoby spod tego znaku,wychowane w różnych rodzinach.ich daty urodzenia to 07,10,13,14 luty

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-12-25 o 13:08
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 13:01   #9
201803300917
Konto usunięte

z kobietami spod znaku wodnika wychodzą mi wspaniałe przyjaźnie. z facetami wodnikami za to same romansowe kłopoty. na jakże reprezentacyjne próbie egzemplarzy dwóch stwierdzam, ze są pociągający ale problematyczni.
ale tak serio w astrologie zbyt nie wierze
choć jakby nie patrzeć to co napisała TmargoT pasuje

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2011-12-25 o 13:04
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 13:06   #10
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
z kobietami spod znaku wodnika wychodzą mi wspaniałe przyjaźnie. z facetami wodnikami za to same romansowe kłopoty. na jakże reprezentacyjne próbie egzemplarzy dwóch stwierdzam, ze są pociągający ale problematyczni.
ale tak serio w astrologie zbyt nie wierze
choć jakby nie patrzeć to co napisała TmargoT pasuje
bo to co napisałam to życie nie horoskopy
Stary 2011-12-25, 13:12   #11
JanePanzram
Zakorzenienie

Wodniki to są niezłe wariaty a tak na poważnie - z tych co znam, a to oboje rodziców - to mają skłonność do narzucania swojego zdania, w dodatku gadatliwe są, więc dają nieźle popalić wykładami, jaka jest ich wizja świata.
Przemawiają do nich racjonalne argumenty, twarda logika - więc w przypadku niezgodności sądów, nimi ich się przekona, do nich trzeba się odwoływać, a nie próbami zagadania, potyczek słownych. Przemówi do nich konkretność, a nie bajania, bajdurzenia i epopeje (chociaż sami czasami w takie coś wpadają jak dasz się rozgadać, to pół dnia zleci )

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2011-12-25 o 13:17
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 13:18   #12
szprotka_
Zakorzenienie

to ja się wyłamuje. żem wodnik (8 luty) i mam problem z ludźmi. staram się budować i dbać o swoje znajomości, ale nie mam przyjaciół. ludziska o mnie zapominają albo olewają. jedyne co to bezkonfliktowo dogaduję z TŻ'em (a teoretycznie, nie powinnam, bo on spod znaku ryb).
za to uwielbiam wszelkiej maści gadżety (gry komputerowe, konsole, aparaty im więcej tym lepiej).
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 13:23   #13
amiien_
Raczkowanie

Cytat:

Wyluzuj, dziewczyno.
Co ma luźna wymiana zdań na dany temat a podejmowanie ważnych decyzji życiowych dot.partnera itp ?bez sensu myślenie.
Do pewnych rzeczy można podchodzić z dystansem, przymrużeniem oka,
a nie od razu się spinać.

Edytowane przez amiien_
Czas edycji: 2011-12-25 o 13:41
amiien_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 13:25   #14
Arakiel
BAN stały

Znałem kobiete spod tego znaku ,towarzyska ,otwarta ,inteligentna,można się było przy niej dobrze bawić ,do związku jednak się nie nadawała.
Arakiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 13:31   #15
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
może i tolerancyjni, ale nie omieszka ci taki powiedzieć, co też sądzi, że się zrobić powinno
nie ma co liczyć, że tego oszczędzi i zachowa dla siebie

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2011-12-25 o 13:33
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 13:42   #16
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
to ja się wyłamuje. żem wodnik (8 luty) i mam problem z ludźmi. staram się budować i dbać o swoje znajomości, ale nie mam przyjaciół. ludziska o mnie zapominają albo olewają. jedyne co to bezkonfliktowo dogaduję z TŻ'em (a teoretycznie, nie powinnam, bo on spod znaku ryb).
za to uwielbiam wszelkiej maści gadżety (gry komputerowe, konsole, aparaty im więcej tym lepiej).
a powiedz,czy czasem nie jest spowodowane otwartością i szczerością
jeden z "moich wodników" jest tak szczery,że wielu ludzi się od niego odwraca.
często również mają swoją racje

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
może i tolerancyjni, ale nie omieszka ci taki powiedzieć, co też sądzi, że się zrobić powinno
nie ma co liczyć, że tego oszczędzi i zachowa dla siebie
tia...
on wie lepiej,jednak przy odpowiednich argumentach łamie sie
Stary 2011-12-25, 14:03   #17
kaja2301
Zakorzenienie

ja jestem wodnikiem i chyba glowna moja cecha charakteru jest upór..

z facetem spod tego znaku nigdy nie bylam przyjaciolki mialam i mam o nich bardzo dobre zdanie
Stary 2011-12-25, 14:45   #18
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ludzie spod znaku WODNIKA to cudowni przyjaciele,skłonni do pomocy,nawet kosztem rodziny.
jako towarzysze życia sa bardzo trudnymi partnerami.mają swoje cele, marzenia i często dążą do nich po trupach.
uwielbiają nowinki ,gadżety,modne ciuchy,kupuja je nawet kiedy brak im pieniędzy,żyją na kredyt,dniem dzisiejszym.

oczywiscie wiele z tych cech są ogólnie przypisane do znaku WODNIK,jednak wielki wpływ na ich nasycenie jest wychowanie wyniesione z domu.dodatkowo liczy sie również czas urodzenia,ponieważ dekady mogą się nakładac ze znakami sąsiadującymi i zacierac charakterystyczny obraz WODNIKA
Zgadzam się z powyższym Co do pogrubionego, dodam też, że liczą się też inne aspekty horoskopu: ascendent i położenie domów, położenie planet itp. Wodnik wodnikowi nierówny.

Lubią nowinki, gadżety, idą z duchem czasu, często cechuje takie osoby ogromny intelekt (mam taką Wodniczkę w swoim otoczeniu) i indywidualność, błyskotliwy umysł.

Jeśli chodzi o facetów-wodników, to uważam, że to taki trochę brat-łata, z wszystkimi się zna, naturalny, otwarty, niekiedy przemądrzały, ale bez zadęcia, bardziej kumpel niż kochanek czy mąż.
Stary 2011-12-25, 16:20   #19
Kiki van Goth
Raczkowanie

horoskopy i znaki zodiaku to zimny odczyt, proponuję doczytać.

każdy jest 'wrażliwy i nie lubi, kiedy się go obraża", "trochę niezależny,ale też trochę nie', zadziwia mnie umiejętność nadinterpretacji i szukania koneksji tam, gdzie ich nie ma.
Gdybym się uparł.
Kiki van Goth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-25, 17:22   #20
fiaa
Raczkowanie

ja jako wodnik moge powiedziec ze jestem az za bardzo niezalezna, typowa zosia samosia. nie umiem i nie lubie polegac na innych, oczekiwac ich pomocy. cecha wrecz meczaca.
poza tym nie lubie dzielc sie swoimi myslami z innymi, to chyba tez typowe dla tego znaku.
fiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 17:28   #21
mysia7a
Raczkowanie

Mój Tż jest wodnikiem i wcale nie jest uparty nie dąży po trupach do celu. Nie jest nadto towarzyski, a wręcz bywa trochę nieśmiały. Więc znak z charakterem czasami ma się nijak no może poza tym, że uwielbia różnego rodzaju gadżety
mysia7a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 17:51   #22
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia7a Pokaż wiadomość
Mój Tż jest wodnikiem i wcale nie jest uparty nie dąży po trupach do celu. Nie jest nadto towarzyski, a wręcz bywa trochę nieśmiały. Więc znak z charakterem czasami ma się nijak no może poza tym, że uwielbia różnego rodzaju gadżety
doczytaj proszę
Cytat:
Stary 2011-12-25, 18:52   #23
mysia7a
Raczkowanie

Cytat:
doczytaj proszę
Czytałam wszystko od początku i wyraziłam tylko swoje zdanie nikogo nie negując.
mysia7a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-25, 19:01   #24
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia7a Pokaż wiadomość
Czytałam wszystko od początku i wyraziłam tylko swoje zdanie nikogo nie negując.
no własnie ,być może czas urodzenia wpływa na twoje spostrzeżenia
Stary 2011-12-25, 21:57   #25
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaja2301 Pokaż wiadomość
ja jestem wodnikiem i chyba glowna moja cecha charakteru jest upór..
Mój mąż jest wodnikiem i jest strasznie uparty, aż do granic możliwości

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość

Lubią nowinki, gadżety, idą z duchem czasu, często cechuje takie osoby ogromny intelekt i indywidualność, błyskotliwy umysł.
Jeśli chodzi o facetów-wodników, to uważam, że to taki trochę brat-łata, z wszystkimi się zna, naturalny, otwarty, niekiedy przemądrzały, ale bez zadęcia
,
Oj tak Znam 2-3 wodników, którym można przypisać w/w cechy.

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
bardziej kumpel niż kochanek czy mąż.
Eee tam

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-12-25 o 21:59
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 22:12   #26
agnes098
Raczkowanie

Jeśli chodzi o facetów-wodników, to uważam, że to taki trochę brat-łata, z wszystkimi się zna, naturalny, otwarty, niekiedy przemądrzały, ale bez zadęcia, bardziej kumpel niż kochanek czy mąż. -Zgadzam się w 100%
agnes098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 23:06   #27
Candy_lips
Zakorzenienie

Moja mama jest spod znaku wodnika (7 luty). Jeżeli chodzi o nią to jest osobą towarzyską (odwrotność mnie). Ma bardzo wielu znajomych (także odwrotność mojej osoby). Jest sympatyczna, rozgadana, bardzo miła, rozmowa z nią to czysta przyjemność. Nie lubi gotować i sprzątać (tak jak ja), ale potrafi i tak wyczarować pyszne dania. Bardzo ważna jest dla niej rodzina, zawsze się o nas troszczy i wiem, że jesteśmy dla niej najważniejsi
Jeżeli chodzi o zainteresowania, to ja i mama mamy coś wspólnego-bardzo lubimy horrory i thrillery, także mam z kim zawsze o tym pogadać i pooglądać .
No, ale to tylko luźne spostrzeżenia, Wodnik Wodnikowi nierówny i nie ma co ślepo kierować się znakiem zodiaku.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-12-25 o 23:08
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-26, 00:29   #28
Angry
Raczkowanie

Ja to nie wiem jak jest z tymi horoskopami. W same przepowiednie nie wierzę, ale takie rzeczy jak opis znaku do mnie często pasują (wodnikiem jestem) i nie chodzi o takie pierdółki, które można dopasować do każdego. Możecie się śmiać, ale zauważyłam, że dużo osób, które znam spod znaku wodnika właśnie, skorpiona i strzelca bardzo pasuje pod te astrologiczne definicje, u reszty tak często i wiernie się to nie sprawdza. Większość znanych mi wodników (w tym ja) to te sławetne indywidualności i nie chodzi tu o superoryginalnośc i jakieś hipsterstwo, raczej fakt, że nie mogą się dopasowac i odnalezc w grupach, wrażliwe, ale pozujące na zdystansowanych luzaków - często ironizują, są złośliwi, mają skłonności do depresji; mimo to nie są zgorzkniali, potrafią się bawic, są lubiani, ale często są na uboczu - również z własnego wyboru
jeszcze co do cech typowo wodnikowych: mam rozwiniętą wyobraźnię, lubię gdybać, analizować, obmyślać jakieś strategie, ogólnie raczej przeżywam wewnętrznie. Do gadżetów w sensie nowinek technologicznych nie przywiązuję dużej wagi bo szkoda mi kasy ale lubię oryginalne, niespotykane, designerskie przedmioty codziennego użytku, lubię gdy coś jest ciekawe, zaskakujące. Lubię zmiany, nie jestem szczególnie sentymentalną osobą. Druga grupa znanych mi wodników jawi mi się jako przeciwny biegun: bezrefleksyjni hedoniści, irytujący i absorbujący - ale pewnie wynika to z tego, ze to akurat ludzie, których nie lubię
Angry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-26, 00:32   #29
Chatul
ma zielone pojęcie

Nie wierzę w horoskopy A to, co napisała Angry pasuje i do mnie. Wodnikiem nie jestem
Stary 2011-12-26, 06:48   #30
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiien_ Pokaż wiadomość
Witam
nie bylam nigdy z wodnikiem, obecny ma znak rak, podobnie jak moja mama i ogolnie ma kilka jej cech.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości