![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wodnik szuwarek.
Witam
![]() mam do Was pytanie odnośnie osób spod znaku zodiaku :wodnik. Jakie są Wasze przemyślenia odnośnie kobiet i facetów ? Mam na myśli związki z takimi facetami i przyjaźnie z kobietami. Zapraszam do wymiany zdań ![]()
"Jeśli nie możesz komuś pomóc, to przynajmniej go nie krzywdź" Edytowane przez amiien_ Czas edycji: 2011-12-25 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wodnik szuwarek.
Ja jestem spod znaku wodnika - ciężki charakter
![]() Jeżeli chodzi o facetów, to jestem w bardzo zażyłej znajomości również z wodnikiem, naprawdę dogadujemy się świetnie, ale na stały związek chyba bym się z nim nie zdecydowała, bo mogło by być groźnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, ale muszę to napisać:
Mamy XXI wiek i ludzie nadal wierzą w takie bzdury jak znaki zodiaku? Serio? Chcecie decydować o tym z kim być na podstawie znaku zodiaku? Znajomość nie zależy od znaku zodiaku, a od charakteru, a ZNAK ZODIAKU nie definiuje charakteru, można znaleźć milion przypadków gdy ktoś jest całkowitym przeciwieństwem swojego znaku, a to, że czasem coś się zgadza - no cóż, placebo i czysty rachunek prawdopodobieństwa ![]() Obudźcie się i same decydujcie o wszystkim! -,-' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie! Oczywiście masz rację, ja nie opieram się na horoskopach, numerologii itp. podejmując ważne decyzje życiowe. Powiedziałam tylko, że jestem wodnikiem - i wiele cech charakteru zgadza się z tymi, jakie przypisuje się osobom spod tego znaku. W życiu na oprę się na astrologii w wyborze partnera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Sweil rozumiem
![]() ![]() A chyba nie ma wierzyć w to, że gdy się rodziliśmy słońce "było" w danym gwiazdozbiorze i to niby definiuje jakiekolwiek cechy naszego charakteru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Może trochę z innej strony... ale skoro już rozmawiacie o takich rzeczach, to polecam test osobowości "Enneagram" (wysatrczy wpisać w google). Test genialny i naprawdę bardzo wiernie oddający naturę znacznej części osób, cieszy się uznaniem i wiarygodnością. Można przy okazji sprawdzić sobie "dopasowanie" z inną osobą, która taki test zrobiła i sobie poczytać o wadach i zaletach takiej znajomości
![]() ![]() ![]()
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." ......................... . wcześniej jako arcydiablica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako towarzysze życia sa bardzo trudnymi partnerami.mają swoje cele, marzenia i często dążą do nich po trupach. uwielbiają nowinki ,gadżety,modne ciuchy,kupuja je nawet kiedy brak im pieniędzy,żyją na kredyt,dniem dzisiejszym. jako rodzice sa tolerancyjni oczywiscie wiele z tych cech są ogólnie przypisane do znaku WODNIK,jednak wielki wpływ na ich nasycenie jest wychowanie wyniesione z domu.dodatkowo liczy sie również czas urodzenia,ponieważ dekady mogą się nakładac ze znakami sąsiadującymi i zacierac charakterystyczny obraz WODNIKA dla niedowiarków mam do porównania 4 osoby spod tego znaku,wychowane w różnych rodzinach.ich daty urodzenia to 07,10,13,14 luty Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-12-25 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
z kobietami spod znaku wodnika wychodzą mi wspaniałe przyjaźnie. z facetami wodnikami za to same romansowe kłopoty. na jakże reprezentacyjne próbie egzemplarzy dwóch stwierdzam, ze są pociągający ale problematyczni.
![]() ale tak serio w astrologie zbyt nie wierze ![]() choć jakby nie patrzeć to co napisała TmargoT pasuje ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2011-12-25 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wodniki to są niezłe wariaty
![]() Przemawiają do nich racjonalne argumenty, twarda logika - więc w przypadku niezgodności sądów, nimi ich się przekona, do nich trzeba się odwoływać, a nie próbami zagadania, potyczek słownych. Przemówi do nich konkretność, a nie bajania, bajdurzenia i epopeje (chociaż sami czasami w takie coś wpadają ![]() ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-25 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
to ja się wyłamuje. żem wodnik (8 luty) i mam problem z ludźmi. staram się budować i dbać o swoje znajomości, ale nie mam przyjaciół. ludziska o mnie zapominają albo olewają. jedyne co to bezkonfliktowo dogaduję z TŻ'em (a teoretycznie, nie powinnam, bo on spod znaku ryb).
za to uwielbiam wszelkiej maści gadżety (gry komputerowe, konsole, aparaty im więcej tym lepiej). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co ma luźna wymiana zdań na dany temat a podejmowanie ważnych decyzji życiowych dot.partnera itp ?bez sensu myślenie. Do pewnych rzeczy można podchodzić z dystansem, przymrużeniem oka, a nie od razu się spinać.
"Jeśli nie możesz komuś pomóc, to przynajmniej go nie krzywdź" Edytowane przez amiien_ Czas edycji: 2011-12-25 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Znałem kobiete spod tego znaku ,towarzyska ,otwarta ,inteligentna,można się było przy niej dobrze bawić ,do związku jednak się nie nadawała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma co liczyć, że tego oszczędzi i zachowa dla siebie ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-25 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeden z "moich wodników" jest tak szczery,że wielu ludzi się od niego odwraca. często również mają swoją racje ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
on wie lepiej,jednak przy odpowiednich argumentach łamie sie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja jestem wodnikiem i chyba glowna moja cecha charakteru jest upór..
z facetem spod tego znaku nigdy nie bylam przyjaciolki mialam i mam o nich bardzo dobre zdanie ![]()
![]() |
#18 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() Lubią nowinki, gadżety, idą z duchem czasu, często cechuje takie osoby ogromny intelekt (mam taką Wodniczkę w swoim otoczeniu) i indywidualność, błyskotliwy umysł. Jeśli chodzi o facetów-wodników, to uważam, że to taki trochę brat-łata, z wszystkimi się zna, naturalny, otwarty, niekiedy przemądrzały, ale bez zadęcia, bardziej kumpel niż kochanek czy mąż.
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
horoskopy i znaki zodiaku to zimny odczyt, proponuję doczytać.
każdy jest 'wrażliwy i nie lubi, kiedy się go obraża", "trochę niezależny,ale też trochę nie', zadziwia mnie umiejętność nadinterpretacji i szukania koneksji tam, gdzie ich nie ma.
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja jako wodnik moge powiedziec ze jestem az za bardzo niezalezna, typowa zosia samosia. nie umiem i nie lubie polegac na innych, oczekiwac ich pomocy. cecha wrecz meczaca.
poza tym nie lubie dzielc sie swoimi myslami z innymi, to chyba tez typowe dla tego znaku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mój Tż jest wodnikiem i wcale nie jest uparty
![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Czytałam wszystko
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Mój mąż jest wodnikiem i jest strasznie uparty, aż do granic możliwości
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Eee tam ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-12-25 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o facetów-wodników, to uważam, że to taki trochę brat-łata, z wszystkimi się zna, naturalny, otwarty, niekiedy przemądrzały, ale bez zadęcia, bardziej kumpel niż kochanek czy mąż. -Zgadzam się w 100%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Moja mama jest spod znaku wodnika (7 luty). Jeżeli chodzi o nią to jest osobą towarzyską (odwrotność mnie). Ma bardzo wielu znajomych (także odwrotność mojej osoby). Jest sympatyczna, rozgadana, bardzo miła, rozmowa z nią to czysta przyjemność. Nie lubi gotować i sprzątać (tak jak ja
![]() ![]() Jeżeli chodzi o zainteresowania, to ja i mama mamy coś wspólnego-bardzo lubimy horrory i thrillery, także mam z kim zawsze o tym pogadać i pooglądać ![]() No, ale to tylko luźne spostrzeżenia, Wodnik Wodnikowi nierówny i nie ma co ślepo kierować się znakiem zodiaku. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-12-25 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja to nie wiem jak jest z tymi horoskopami. W same przepowiednie nie wierzę, ale takie rzeczy jak opis znaku do mnie często pasują (wodnikiem jestem) i nie chodzi o takie pierdółki, które można dopasować do każdego. Możecie się śmiać, ale zauważyłam, że dużo osób, które znam spod znaku wodnika właśnie, skorpiona i strzelca bardzo pasuje pod te astrologiczne definicje, u reszty tak często i wiernie się to nie sprawdza. Większość znanych mi wodników (w tym ja) to te sławetne indywidualności i nie chodzi tu o superoryginalnośc i jakieś hipsterstwo, raczej fakt, że nie mogą się dopasowac i odnalezc w grupach, wrażliwe, ale pozujące na zdystansowanych luzaków - często ironizują, są złośliwi, mają skłonności do depresji; mimo to nie są zgorzkniali, potrafią się bawic, są lubiani, ale często są na uboczu - również z własnego wyboru
jeszcze co do cech typowo wodnikowych: mam rozwiniętą wyobraźnię, lubię gdybać, analizować, obmyślać jakieś strategie, ogólnie raczej przeżywam wewnętrznie. Do gadżetów w sensie nowinek technologicznych nie przywiązuję dużej wagi bo szkoda mi kasy ale lubię oryginalne, niespotykane, designerskie przedmioty codziennego użytku, lubię gdy coś jest ciekawe, zaskakujące. Lubię zmiany, nie jestem szczególnie sentymentalną osobą. Druga grupa znanych mi wodników jawi mi się jako przeciwny biegun: bezrefleksyjni hedoniści, irytujący i absorbujący - ale pewnie wynika to z tego, ze to akurat ludzie, których nie lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
ma zielone pojęcie
|
Nie wierzę w horoskopy
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
nie bylam nigdy z wodnikiem, obecny ma znak rak, podobnie jak moja mama i ogolnie ma kilka jej cech.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.