Dziwne zachowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-09-25, 11:08   #1
Mbuch1955
Przyczajenie

Dziwne zachowanie

Witam, moze ktos mi doradzi o co w tym chodzi. W sierpniu pojechalam ze znajomymi mojej kolezanki na festiwal. Wsrod tej grupy byl owy chlopak od samego poczatku cos miedzy nami zaiskrzylo.Patrzyl sie na mnie inaczej niz na dziewczyny z grupy, razem jechalismy uberem i caly czas stal przy mnie, szukal ze mna kontaktu, zlapalismy wspolny vibe i ciagnelo mnie do niego, podczas pierwszej godziny razem pilismy drinki a pozniej podczas koncertu przytulilismy sie do siebie. Bylam lekko pijana i powiedzialam glupote, ze jak chce moze bawic sie z innymi dziewczynami bo ja nie jestem fajna osobą. Nie wiem dlaczego to powiedzialam. Mojej kolezanka chciala do WC wiec poszlam z nia, ale on zostal ze znajomymi. Od tego momentu juz na tej mprezie sie nie spotkalismy. On napisal jeszcze do mnie smsa, ale nie wiedzialam ze to on, zreszta koncowke imprezy mialam zepsuta wiec nie korzystalam z telefonu. Na nastepy dzien widzialam go moze z 3 razy i za kazdym razem patrzył sie na mnie, zagadywal tez" co tam" ale rozmowa byla dosc krotka, tez peszyl mnie troche, jestem niesmiala jak mi sie ktos podoba. Wieczorem mial isc na 2 dzien festiwalu a ja z kolezanka w inne miejsce, siedzialam w grupie i on przyszedl, przyniosl mi wspolne zdjecie ktore zrobilismy, powiedzial ze ladnie wyszlam na nim, mi sie srednio podobalo i na tym nasz kontakt sie skonczyl bo na nastepny dzien wyjechal rano. Myslalam, ze moze nie poczul tej chemii co ja, zreszta nie odezwal sie juz po wyjezdzie. Tak minelo 3 tyg i jakis czas po tym czasie zaprosil mnie i moja kolezanke do znajomych na fb co uznalam ze nie jest to nic wyjatkowego. Tydzien temu wyjechalam na urlop do Grecji, na koncowke urlopu nagle w ciagu dnia napisal owy chlopak wiadomosc"Hej, miło było Cię poznać. Wciąż mam pamiątkowe zdjęcie Instaxa, które zrobiliśmy tam razem. Jesteś super osobą, więc nie myśl o sobie tak, jak to było na evencie. Mam nadzieję, że trochę Cię przekonałem, żeby to zmienić."Jak to przeczytalam zrylo mi glowe, niby mile ale stawia siebie jako jakiegos wybawce. Zapytalam go dlaczego do mnie napisal to odpisal, ze zawsze tak uważał i czuł że zostawiliśmy naszą znajomość w takim dziwnym miejscu, chciał napisać to wcześniej ale czuł że potrzeba trochę czasu aby opadły emocje. Napisalam mu ze luzik i zaczelam z nim normalną konwersację. Nie bylo w niej flirtu bo nie wiedzialam jak do tego podejsc, a poza tym bylam na urlopie wiec mialam mniej czasu. Wysylalam mu zdjecia z wyjazdu ale on dziwnie odpisywal, pozniej napisal mi kolo 22 czasu polskiego a ja tego wieczoru wychodzilam wiec odczytalam i napisalam mu rano, on zaczal mi tylko serduszkowac odpowiedzi i kolejna wiadomosc odczytal na drugi dzien takze serduszkiem. I do chwili obecnej juz nic nie napisal. Nie rozumiem jego zachowania, po miesiacu odzywa sie i nie wiem co on ode mnie chce bo czuję ze napisal do mnie z braku laku. Chcialam sie odezwac do niego i zapytac jaki cel mial byc tej wiadomosci ktora do mnie napisal bo jego zachowanie jest jak malego dziecka. Ale kolezanka mowi ze to przypal i wyjde na desperatke. Jest on mlodszy ode mnie o 6 lat i jest typem czlowieka aktywnego, troszkę atencyjnego goscia. Tanczy batchate i prowadzi bardzo aktywny instagram i inne sociale. Nie wiem co robic bo jestem wkurzona ze do mnie napisal bo staralam sie zapomniec o nim , mam dosc niedojrzalych mezczyzn ktorzy nie wiedza czy im sie podoba dziewczyna tylko prowadza jakos gre. Poza tym napisal mi ze wybiera sie na jakis koncert w weeked i ja zle to zrozumialam bo wyszlo ze sie z nim chetnie umowie kiedys tylkp nie w ten weekend bo mam zajety, wyszlam na idiotke wpraszajaca się. Co myslicie o co mu chodzi, dlaczego tak sie zachowuje bo nie rozumiem go totalnie. Olać go czy zapytać o co mu chodzi. Dzieki za odpowiedzi
Mbuch1955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-25, 14:38   #2
skara
Zakorzenienie

Dot.: Dziwne zachowanie

Oboje się dziwnie zachowujecie, ale ty bardziej. Czego oczekujesz po tak krótkiej znajomości? Jak chcesz rozwijać znajomość to zaproponuj spotkanie, jak nie to go olej i tyle. Tu nie ma żadnej filozofii.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-25, 14:51   #3
Aelora
Wtajemniczenie

Olałabym go, gość młodszy, skoro jest towarzyski pewnie utrzymuje kontakty z wieloma osobami i nic niezwykłego że napisał. Liczy się to, że przestał odpisywać, na koncert nie chce z Tobą iść ani sam nic nie proponuje, więc nie jest zainteresowany utrzymaniem znajomości poza imprezą z %%%. Szkoda czasu, nie wiem o co chcesz go jeszcze pytać, to się dopiero ośmieszysz drążąc temat.

Edytowane przez Aelora
Czas edycji: 2024-09-25 o 14:52
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-25, 15:27   #4
Mbuch1955
Przyczajenie

No właśnie nic nie oczekiwałam, bo skoro po samym wyjezdzie się nie odezwał uznałam, że poprostu nie podobam się mu. I nie chodzi mi o to że to wielkie coś, że napisał tylko to po co napisał bo nie rozumiem jego intencji i tego, że sam coś probuje zaczac a pozniej się o cos obraża. Mi się on podobał i czułam pociąg ale jeśli na tak początkowym etapie facet daje mieszane sygnały to jednak znajomość nie ma szansy na rozwinięcie.

To że jest mlodszy mi to nie przeszkadza, ale brak jasnej komunikacji, nie mam oporów przed napisaniem do niego ale też nie chce wyjść na desperatkę po tak krótkim pisaniu. Nie lubię jak ktoś narusza mój spokój jak nie ma w stosunku do mnie dobrych intencji
Stary 2024-09-25, 19:45   #5
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mbuch1955 Pokaż wiadomość
No właśnie nic nie oczekiwałam, bo skoro po samym wyjezdzie się nie odezwał uznałam, że poprostu nie podobam się mu. I nie chodzi mi o to że to wielkie coś, że napisał tylko to po co napisał bo nie rozumiem jego intencji i tego, że sam coś probuje zaczac a pozniej się o cos obraża. Mi się on podobał i czułam pociąg ale jeśli na tak początkowym etapie facet daje mieszane sygnały to jednak znajomość nie ma szansy na rozwinięcie.

To że jest mlodszy mi to nie przeszkadza, ale brak jasnej komunikacji, nie mam oporów przed napisaniem do niego ale też nie chce wyjść na desperatkę po tak krótkim pisaniu. Nie lubię jak ktoś narusza mój spokój jak nie ma w stosunku do mnie dobrych intencji
ale jakie naruszanie spokoju i niedobre intencje ty tu widzisz
gosciu napisal do ciebie nie chcesz z nim gadac to go zablokuj,chcesz z nim gadac to do niego napisz
strasznie dramatyczna jestes ,nie wiem skad te myslenie ze wyjdziesz na desperatke?skoro on do ciebie napisal po miesiacu to chyba ty tez mozesz nie widze tu zadnej desperacji
wez sie zastanow czego ty chcesz,bo facet jest duzo mlodszy i moze nie spelniac twoich dziwnych standardow jak sie zachowywac w stosunku do ciebie
Stary 2024-09-26, 01:59   #6
Natalie_Alex
Zadomowienie

Ale wszystko sobie komplikujesz. Po prostu mu się spodobałaś i do ciebie zagadał. Jeśli też ci się podoba, to z nim pogadaj i się umów. A jak ci się nie podoba, to nie pisz. Pisząc do niego normalnie, bez jakichś dziwnych oskarżeń o niewiadomo co, nie wyjdziesz na desperatkę.

Chyba w ogóle nie potrafisz flirtować.
Natalie_Alex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-26, 08:10   #7
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakie naruszenie spokoju, jak nie chcesz żeby pisał do Ciebie ktoś nieproszony nie musisz dodawać tej osoby do znajomych na fb ani w ogóle otwierać wiadomości od niej. Chciałaś iść z nim na koncert, on wprost powiedział że źle go zrozumiałaś, co tu jeszcze analizować. Chcesz jeszcze raz spróbować i umówić się, to po prostu napisz czy chciałby gdzieś wyjść, ja już nie robiłabym tego skoro gość nie chciał ostatnio i mało odpisuje, ale to Twoje życie i Twoja decyzja. Na pewno nie radzę dopytywać go, co miał na myśli, po co pisał itd., bo nawet dla mnie jako totalnie obcej osoby wydaje się to jakieś dziwne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2024-09-26, 09:18   #8
Mbuch1955
Przyczajenie

To są znajomi mojej koleżanki, więc dziwne by było jakbym go do znajomych nie dodała, co do koncertu to źle go zrozumiałam i on napisał tylko że się wybiera a nie mnie zaprasza, więc napisalam mu ze chętnie się z nim gdzieś wybiorę w innym terminie bo w weekend bylam niedostępna czasowo. Gdybym nie chciała z nim nic więcej to bym się nie zastanawiala, jestem osobą wrażliwą i bardzo dużo rozkminiam, troszkę skrzywdzoną przez facetów i im nieufającą stąd moje dziwne podejście. Kiedyś odzywałam się pierwsza i później kończyło się na tym że mieli mnie gdzies, jednak jest tak ze raz okażesz zainteresowanie to oni je tracą. Tak nie umiem flirtowac i większość spraw zamiast olać biorę na powaznie taki mam problem. Ale dzięki za odpowiedzi
Stary 2024-09-26, 09:47   #9
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
To są znajomi mojej koleżanki, więc dziwne by było jakbym go do znajomych nie dodała, co do koncertu to źle go zrozumiałam i on napisał tylko że się wybiera a nie mnie zaprasza, więc napisalam mu ze chętnie się z nim gdzieś wybiorę w innym terminie bo w weekend bylam niedostępna czasowo. Gdybym nie chciała z nim nic więcej to bym się nie zastanawiala, jestem osobą wrażliwą i bardzo dużo rozkminiam, troszkę skrzywdzoną przez facetów i im nieufającą stąd moje dziwne podejście. Kiedyś odzywałam się pierwsza i później kończyło się na tym że mieli mnie gdzies, jednak jest tak ze raz okażesz zainteresowanie to oni je tracą. Tak nie umiem flirtowac i większość spraw zamiast olać biorę na powaznie taki mam problem. Ale dzięki za odpowiedzi
Nie to nie dziala w ten sposob
Traca zainteresowanie bo moze nie pasuje im twoj charakter kiedy cie lepiej poznaja
Nie ma obowiazku dodawac znajomych znajomych ja dodaje tylko tych z ktorymi znam i chce miec cos
wspolnego .Nie dodalam nawet niektorych ludzi z pracy bo mnie z nimi nic poza miejscem pracy nie łączy
Radzilabym ci skonsultowac sie z terapeutą przepracowac swoje problemy a dopiero pozniej brac sie za relacje z facetami na ta chwile nie nadajesz sie do zwiazku ,doszukujesz sie problemow tam gdzie ich nie ma i nie umiesz odczytywac sygnalow poza werbalnych plus dopowidasz sobie to czego nie ma (np .zle intencje )

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2024-09-26 o 09:51
xfrida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-26, 11:09   #10
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Skoro mu zasygnalizowałaś że chętnie pójdziesz w innym terminie piłeczka jest teraz po jego stronie. Jak się odezwie i zaproponuje wyjście to fajnie, jak nie to po prostu nie chce/zapomniał i szkoda dalej rozmyślać. Musisz popracować nad tym rozkminianiem i dopowiadaniem sobie, bo podobnych sytuacji pewnie będziesz miała jeszcze mnóstwo, ludzie piszą nieraz cokolwiek z nudy byle popisać, a Wasza znajomość w sumie jest bardzo luźna bo kojarzycie się tylko z tamtego festiwalu więc nie ma co przywiązywać do tego tak dużej wagi.
Stary 2024-09-26, 13:03   #11
Mbuch1955
Przyczajenie

Wiem że to tylko luźna znajomość, wiadomo że nic nie było więcej, poprostu napisałam posta żeby ktoś spojrzał na to obiektywniej niż ja, on się już nie odezwie bo jakby chciał zrobiłby to już tydzień temu, a ja dla jakiegoś faceta nie zamierzam być opcja na zabicie nudy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-09-26, 13:51   #12
mw86
Raczkowanie

GG do mw86

Cytat:
Wiem że to tylko luźna znajomość, wiadomo że nic nie było więcej, poprostu napisałam posta żeby ktoś spojrzał na to obiektywniej niż ja, on się już nie odezwie bo jakby chciał zrobiłby to już tydzień temu, a ja dla jakiegoś faceta nie zamierzam być opcja na zabicie nudy
Nic z tego by nie było bo zasabotowałaś sytuację.

Wymianka
mw86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-29, 00:18   #13
Natalie_Alex
Zadomowienie

Cytat:
A jaka opcją masz być dla faceta, który raptem widział cię raz? Większość ludzi spotyka się ze znajomymi po to, by zabić nudę. Nawet tymi, których znają dłużej. A ty w sumie nie znasz tego chłopaka, a masz już takie wymagania, jakby ci coś obiecywał. Równie dobrze może napisać do ciebie miesiąc później, bo teraz nie ma czasu. Nie jesteś obecnie jego partnerką, ani nawet potencjalną randką, żeby musiał ci coś od razu proponować.
Z takim podejściem, do w zasadzie nieznajomych jeszcze ludzi, dużo stracisz. Nie opieraj swojego dobrego samopoczucia na tym, czy ktoś tam się do ciebie odezwał. I nic ci to nie da, bo ludzie nie będą nawet wiedzieć, o co masz do nich pretensje.
Natalie_Alex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-29, 18:43   #14
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Z tego co piszesz to nie dałaś mu żadnych znaków,że Ci się podoba. Nawet mógł odebrać,że w ogóle nie jesteś nim zainteresowana.
Jeżeli do niego napiszesz to nie wyjdziesz na desperatkę, a zawsze lepiej spróbować.

Wysłane z mojego Nokia G42 5G przy użyciu Tapatalka
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-30, 10:42   #15
Mbuch1955
Przyczajenie

Może nie dałam, ale też nie miałam jak, dla mnie internet to nie miejsce żeby szukać znaków zainteresowania, jeśli chcialby to by się że mna umówił, zreszta pisałam mu ze z nim wyjde w innym terminie, zreszta myślę że on do mnie napisal tylko po koleżeńsku i poprostu na tym chcial to pozostawić a ja sobie coś dopowiedzialam i wszyscy co piszą tutaj maja rację, nie będę budować swojego poczucia wartości na tym że jakiś chlopak o mnie sobie przypomnial. Jakby chcial to już by się umówił, a nie zrobil tego wiec mam.sprawe jasna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2024-09-30, 13:19   #16
Pati_Hr
Raczkowanie

Cytat:
Może nie dałam, ale też nie miałam jak, dla mnie internet to nie miejsce żeby szukać znaków zainteresowania, jeśli chcialby to by się że mna umówił, zreszta pisałam mu ze z nim wyjde w innym terminie, zreszta myślę że on do mnie napisal tylko po koleżeńsku i poprostu na tym chcial to pozostawić a ja sobie coś dopowiedzialam i wszyscy co piszą tutaj maja rację, nie będę budować swojego poczucia wartości na tym że jakiś chlopak o mnie sobie przypomnial. Jakby chcial to już by się umówił, a nie zrobil tego wiec mam.sprawe jasna.
Masz zaskakującą tendencję do komplikowania sobie bardzo prostych spraw.
Pati_Hr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości