Wstręt do przeklinania. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-18, 18:10   #1
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Wstręt do przeklinania.

Nie wiem, czy ze mną jest coś nie tak, czy wręcz przeciwnie, ale gdy słyszę jak ludzie przeklinają, to mnie dosłownie ponosi!! Dla mnie to jedynie świadczy o chamstwie i niewychowaniu. Najgorsi są ci ludzie, u których co drugie słowo można wstawić "wyciszacz". Ewentualnie małe dzieci, które podłapują z domu lub podwórka słowa, a potem powtarzają...
Ja tam wolę wysławiać się po ludzku i przywoicie. Jakoś wtedy mam większą satysfakcję

A jak to jest z Wami?

tyneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 18:17   #2
m-i-s-i-a
Wtajemniczenie

GG do m-i-s-i-a Send a message via Skype™ to m-i-s-i-a
Dot.: Wstręt do przeklinania.

Dołączam się! We mnie się gotuje jak słyszę "Ku*** mać, wczoraj byłam w ku*** sklepie! Ja pie***** ale tam drogo!". Słabo mi się robi jak takie coś słyszę!
Stary 2006-07-18, 18:23   #3
feVer87
Zadomowienie

Ja prawie nigdy nie przeklinam..prawie, bo czasami w przyplywie szalu cos mi się wymknie..Razi mnie natomiast jak ktos na porządku dziennym wstawia sobie takie upiększacze do języka..drazni mnie to niemilosiernie..chociaz czasami nie zwracam na nie uwagi, jezeli ktos w przyplywie emocji raz czy dwa sobie przeklnie
feVer87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 18:23   #4
Moniquee
Zadomowienie

GG do Moniquee

ja nie mogę powiedzieć że wogóle nie przeklinam bo to była by nie prawda - od czasu do czasu potrafię soczyście mięsem rzucić - ale to najczęsciej jak jestem wściekła. A pozatym to staram się raczej nie używać przerywników tego typu.
Stary 2006-07-18, 18:23   #5
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Ja tez nie lubie jak ktoś tak puszcza "wiązanki", i nie ma to znaczenia czy jest to młoda dziewczyna czy starszy męzczyzna. Rozumiem ze w gniewie mozna przekląć, ale notoryczne przerywniki w postaci k... i h.... świadczą jedynie o brakach w słownictwie i braku umiejętności wyslawiania się.
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 18:33   #6
kuki9
Zakorzenienie

Też nie lubie jak ktoś co drugie słowo przeklina.
Ale nie jestem zupełnie anty.
Sama przeklinam w sytuacjach wyjątkowych i jakoś nie wydaje mi się to niestosowne
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 18:34   #7
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Nie no owszem... w przypływie wściekłości, to każdy na pewno ma na to chęć i robi - to jeszcze według mnie jest do przełknięcia, ale notoryczne przeklinanie staje się przesadą! I w większości wypadków np: niektórzy nastolatkowie, którzy używają tych słów, mają poczucie wyższości.... - a tego to już w ogóle nie rozumiem. Mieć poczcucie wyższości, kiedy nie umiem sie wysłowić? Paranoja!

tyneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-18, 18:36   #8
Estella
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...t=przeklinanie
https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=1412133

Zdarza mi sie najczęściej jak jestem zdenerwowana. Ale to chyba każdemu
Przerywników nie stosuję.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 18:38   #9
2016070150903
Konto usunięte

przeklinam, jeśli jestem zła/zdenerwowana. nie jestem całkowicie anty-przeklinaniu, bo czasem wolę sobie właśnie słownie ulżyć. może nie robię tego, kiedy wokół mnie jest dużo osób, bo rozumiem, że nie każdy toleruje jakiekolwiek brzydkie słowa.

nie lubię natmiast wysłuchiwania ludzi, którzy słowo na 'k' traktuja jako przysłowiowego przecinka.

2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 18:42   #10
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tyneczka
Nie wiem, czy ze mną jest coś nie tak, czy wręcz przeciwnie, ale gdy słyszę jak ludzie przeklinają, to mnie dosłownie ponosi!! Dla mnie to jedynie świadczy o chamstwie i niewychowaniu. Najgorsi są ci ludzie, u których co drugie słowo można wstawić "wyciszacz". Ewentualnie małe dzieci, które podłapują z domu lub podwórka słowa, a potem powtarzają...
Ja tam wolę wysławiać się po ludzku i przywoicie. Jakoś wtedy mam większą satysfakcję

A jak to jest z Wami?
do mnie dziś prezes pytając czy przyszły materiały z urzędów do przygotowania publikacji:
"przyszly materiały? czy mam do nich zadzwonic i porzucać ku**ami?"
myślałam, ze spadnę z krzesła.

z resztą grafik w pracy nielepiej się wysławia i mm wręcz ochotę zwrócić mu uwagę ale ja juz wiem jak takie zwracanie uwagi się kończy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 18:43   #11
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Oj zdarza mi się przeklnąć... jednak potrafię się hamować. Nigdy nie przeklinam gdy jestem w miejscu publicznym typu park,sklep. Jakoś specjalnie nie przszkadza mi pojednyńcze przekleństwo wplecione w zdanie. Przesadą jest gdy ktoś jedzie autobusem i na cały pojazd drze się: 'K** wstałem ja p*** ale mnie łeb nap**, potem k** poszedłem k*** i k***...'
To mnie już odpycha. Jeśli tak koniecznie musi używać tych przecinków to niech mówi je po cichu ,a nie na pół miasta.

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 18:43   #12
paula00
Rozeznanie

Ja tez nie lubie przeklinania szczegolnie drazni mnie to u 15 letnich gowniar !!!! ... ale musze sie przyznac , ze nie lubie tego bo to moja zla cecha czesto klne ... az czasami za czesto , wiele razy mialam z tego problemy nawet ostnio na studiach 2 profesorki wzrocily mi uwage ze nie przystoi tak mlodej i ladnej dziewczynie klnac ... w domu jednak nie klne i staram sie opanowywac taki moj zly nawyk , przez kotry mi wstyd ... a nie daj bozeee jak sie juz zdenerwuje na kogos ale mam to po tatusiu
Stary 2006-07-18, 18:54   #13
Belcia
Zakorzenienie

GG do Belcia

nie znosze gdy ktos przeklina
Przeklinanie nadmierne swiadczy o ubogim slownictwie...wiec gdy widze takiego kogos to juz serdecznie dziekuje.

ze juz nie wspomne o soczystym jezyku u mlodziezy albo starszych ludzi od tego co sie czasami slyszy to az uszy bola.

oczywiscie czasmi, w chwilach slabosci zdarza mi sie przeklnac

Edytowane przez Belcia
Czas edycji: 2006-07-18 o 19:15
Belcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 18:54   #14
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Umbra
przeklinam, jeśli jestem zła/zdenerwowana. nie jestem całkowicie anty-przeklinaniu, bo czasem wolę sobie właśnie słownie ulżyć. może nie robię tego, kiedy wokół mnie jest dużo osób, bo rozumiem, że nie każdy toleruje jakiekolwiek brzydkie słowa.

nie lubię natmiast wysłuchiwania ludzi, którzy słowo na 'k' traktuja jako przysłowiowego przecinka.

myślę tak samo
Stary 2006-07-18, 18:58   #15
spray
KWC

zdarza mi się, szczególnie jak się walnę w palec u nogi. Wtedy po prostu: "o kurczę!" mi nie wystarcza. Mój TŻ bardzo jest wtedy na mnie zły i krzyczy

u innych wulgaryzmy mnie drażnią. bardzo
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 19:20   #16
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

ja nienawidze wprost jak ktos przeklina, zazwyczaj zwracam uwagę, nie potrafie tego znieśc, zarówno u meżczyzn jak i u kobiet, poprostu nie znosze tego, sama staram sie nie przeklinać, jedynie kurde u mnie przejedzie, chociaż i tego staram sie oduczyć

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 19:27   #17
Kachulec
Zakorzenienie

Ja zawsze odnosze wrażenie,że jak rozmówca przeklina w mojej obecności to mnie nie szanuję (nie mówię tu o starych znajomych których czasem w złości poniesie,bo to wybaczam) Drażni mnie gdy ktoś nowo poznany,ale słabo go znam bardzo przeklina. Nie mówię że mi to sie nie zdarza,bo owszem, w złości gdy nie panuje nad tym co mówię,ale zawsze gdy przeklnę to mnie tak odrzuca od samej siebie.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 19:33   #18
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

ja też nie lubię jak ktoś rzuca łańcuszkiem przekleństw. Jednak musze przyznać że czasami i mi zdarza się kilka razy przeklnąć ale to muszę być naprawdę wściekła. Ostatnio chwytam w pracy od babki z którą pracuję coś jakby zastępstwo. kiedy chcę powiedzieć k**** to mówię kurrrrrrrr by zapiał śmiesznie brzmi ale skutkuje i się oduczam niestey zdarza mi się ostatni przeklnąć w domu choć nigdy tego nie robiłam ale wynika to chyba z wyprowadzających mnie z równowagi kłótni z mamą

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 19:44   #19
Aeterna
Zakorzenienie

No przecineczków i temu podobnych, nie lubię, po co nadużywac i psuć tą magię ''klątwy'', jasna sprawa, ale ja uwielbiam przekleństwa..!

W sytuacjach, kiedy np. rąbnę się w małego palca u nogi z całej siły - no nie mam lepszych określeń dla oddania stanu w jakim się wówczas znajduję..!
A ile wspaniałych przekleństw dzięki mojej ''niezdarności'' czasem a czasem dzięki czemuś innemu , nawymyślałam, mucha nie siada, ech...

Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-18, 19:53   #20
Ally83
Zakorzenienie

Nie lubię , samej przeklęlo mi się może z kilka razy, np. kiedy coś spierniczyłam/wywróciłam/zepsułam, ale to i tak w myślach lub cicho hehe . Jakoś głupio mi kląć i nie czułabym się z tym dobrze, bo mi to nie pasuje . Nie cierpię ludzi rzucających mięsem na lewo i prawo , szczególnie gówniarzy lub o zgrozo... dzieci Udało mi się przystopowac kilka znajomych osób i starają się nie kląć w mojej obecności lub... po fakcie przepraszają
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 19:57   #21
asia_z
Zakorzenienie

czasem zdaża mi sie przeklnąć, ale to już naprawde w extremalnych sytuacjach jak sie bardzo wkurze ..
ale ogólnie razi mnie to niesamowicie, jak ktoś co drugie słowo mówi k**** mam ochote temu komuś zwrócić uwage, ale w sumie co to da ?? a już najbardziej mnie denerwuje jak dziewczyny puszczają takie wiązanki...
Stary 2006-07-18, 20:23   #22
Nemezja
Zakorzenienie

Ja nie klnę Niedawno szło przede mna dwóch 10-11-stolatków i prawie nie uzywali normalnych słów.Nie mozna było zrozumieć,o czym rozmawiają,bo prawie każde słowo to było k****,c*** lub p*******

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 20:32   #23
mychaaa
Raczkowanie

GG do mychaaa

ja klne jak sie wkurze ale mam np kolege u ktorego slyszlam kiedys cos takiego: "o kur** no japierd*** osz kur**" i to w jednym ciagu mnie to nie razi ze ludzie klna kto poprostu nie umie inaczej i juz, ja jak widze/mam/czytalam czy cos podobnego to jaesli m isie to naprawde podobalo to zazwyczaj uzywam okreslenia ze to jest zaje*** nie wiem dlaczego ale nie umiem znalezc slowa zastepczego
mychaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 20:42   #24
ja_dziecko_z_dworca_zoo
Raczkowanie

dziwna nie jestes.ja tez tak mam. tylko niekeidy cos mi sie wymsknie,ale pozniej bardzo tego zaluje.
Co może życie jeszcze przynieść
----Nigdy się nie zaakceptuje.
ja_dziecko_z_dworca_zoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 20:55   #25
paula007
Zakorzenienie

Ja nie przeklinam. Nie dlatego, że staram się tego unikac, tylko po prostu tak już mam. Moi rodzice nigdy nie przeklinali, w domu nie słyszałam takich słów i tak mi już zostało Czasami, ale to naprawdę rzadko, zdarza mi się użyć niecenzuralnego słowa.

Czy przeszkadza mi, kiedy ktoś przeklina?
Nie, jeśli robi to w, że tak powiem ekstremalnych sytuacjach, chwilach napięcia, przy zdenerwowaniu itp.
Tak, jeśli ktoś przekleństw używa jako przerywnik i "****a" wypowiada co drugie słowo

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 21:02   #26
anka^^
BAN stały

W napadach złości, zdenerwowaniu mi nie przeszkadza. Samej mi się coś wymsknie w takich sytuacjach. Ale co drugie słowo k****, dla szpanu, bo fajnie- wkurza mnie
anka^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-18, 21:16   #27
tootsie
Zakorzenienie

no wiadomo każdemu zdarzy sie w sytuacji stresowej przeklnąć czasami coś mi sie wypsnie ale wtedy do akcji wkracza TŻ i mnie upomina
ale gówniarzom uzywającym k...a jako przecinek pozaszywałabym mordy
wybitnie drażni mnie to w autobusie a szczególnie kiedy towarzyszy temu kretyński śmiech no i te nastoletnie panienki z papieroskiem w ustach... żenada

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-20, 23:14   #28
kiniaczeq
Zakorzenienie

może i sama jestem nastolatką ale zgadzam sie z tym wpisem nademną ja jakoś siebie nie wyobrażam pod jakąś dyskoteką klnącą i z papierosem.. fuj wogóle jak by to musiało wyglądać looool

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości