![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 646
|
Platki Fitness
jest reklama ze w 14 dni zmiescisz sie spowrotem w swoje letnie ciuchy jedzac te platki http://www.hipernet24.pl/prodinfo.ph...o_id=&char_id= chce wiedziec czy dzieki jedzeniu takich pladkow na sniadanie i obiad lub kolacje naprawde moze pomoc nam po wolutku tak przynajmniej 1kg na 2 tygodznie schudnac?? albo czy pozwoli nam latwiej pozbyc sie tlluczszu ?? prosze o opinie osob ktore probowaly ?? czy naprawde po dlugim czasie jedzenia mozna schudnac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 656
|
Dot.: Platki Fitness
Nie wierz w takie bzdury.
To czysta polityka reklamowa Nestle. ¯eby schudn±æ trzeba du¿o æwiczyæ i mieæ naprawdê zbilansowane menu. Organizm musi dostaæ i trochê owoców, i nabia³, i miêso i nawet trochê czego¶ s³oskiego ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jakby sie jadlo WYL¡CZNIE platki to moze by poskutkowalo, ale ani to zdrowe- bo dieta musi byc róznorodna- ani tanie.. bo te platki jesc codziennie to jakis tam koszt jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 538
|
Te p³atki akurat s± ubogie w warto¶ci od¿ywcze. Wystarczy przejrzeæ tabele Instytutów ¯ywno¶ci i tam oceniane s± na zaledwie 3 na 5. O wiele bardziej zdrowe jest musli robione np. w takich proporcjach: 1/2 szklanki otr±b, 1/2 p³atków owsianych, 1/2 p³atków ¿ytnich, pestki dyni i s³onecznika. Kilka ³y¿ek takiej mieszanki codziennie rano z mlekiem jest nie tylko zdrowe (du¿o witamin i b³onnika, który usprawnia pracê przewodu pokarmowego), ale te¿ na d³ugo zasysa. Wiêc pewnie te¿ i siê chudnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 446
|
![]()
Toczy³a siê ju¿ na ten temat dyskusja na forum fitness - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...B3atki+fitness zapraszam do lektury
![]() Moim zdaniem takie jedzenie tego samego non stop przez d³ugi czas mo¿e spowodowac spadek wagi, ale czy to jest dobre, jesli chodzi o nasze zdrowie to tu ju¿ mam w±tpliwo¶ci i to spore. Zdrowa dieta powinna siê sk³adaæ z urozmaiconych posi³ków. Zastanawiam siê czy po takiej fitnessowej diecie po powrocie do normalnego sposobu ¿ywienia, czasami nie wróci³oby siê do porzedniej wagi ![]() A tak na marginesie to ja chyba bym nie wytrzyma³a dwa tygodnie non stop jedz±c p³atki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 188
|
procja takich p³atek z mlekiem ma 250-300kcal. Je¶li bedziesz je jad³a jako 2 posi³ki dziennie to wynosi to 600kcal. Za³u¿my, ¿e na obiad jesz ok.500kcal, a gdy jeste¶ na diecie to jeszcze mniej. A wiêc na diecie fitness bedziesz jad³a ok.1000-1500kcal [zale¿y czy jeszcz jeszcze 2 ¶niadanie i podwieczorek]. a na diecie o takiej kaloryczno¶ci napewno sie chudnie. Tylko po co je¶æ tak monotonnie? nie lepiej przej¶æ na diete i samemu sobie dobieraæ posi³ki?
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 063
|
Ja p³atki Nestle Fitness jem, bo lubiê
![]() ![]() Tato przywióz³ mi z Niemczech Nestle Fitness czekoladowe-pychotka. Nie chcê zak³adaæ osobnego tematu wiêc tutaj napiszê (chodzi rówznie¿ o p³atki Fitness). Moja mama mówi: "A to du¿o dali tych jogurtowych" (z ironi±). Przecie¿ oczywiste, ¿e gdyby w opakowaniu by³y same jogurtowe to ju¿ w ogóle nie nadawa³yby siê dla odchudzaj±cych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 188
|
ja zawsze wybieram sobie same jogurtowe, bo mi najbardziej smakuj±
![]() a ile kalorii ma np. ³y¿ka p³atków fitness? Bo ja zawsze jak otworze p³atki fitness to zanim sie obejrze znika ca³a paczka ![]()
![]() |
#9 |
♥
Wiadomo¶ci: 13 672
|
kasia skad ja to znam ale stwierdzi³am ze teraz kupuej zwyk³e bo potem jak mi sie nudzi to wyjadam te jogurtowe hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
jezeli bedzie sie ladlo 2 razy dziennie platki, przez 2 tygodnie pewnie ze stracisz jakis kilogramik, ale to oznacza ze twoj obiad to platki i sniadanie, nie dojadaj miedzy posilkami i masz diete, czy madra to nie wiem,ale napewno skapa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 284
|
Z tego co mi wiadomo to WSZYSTKIE p³atki nestle zawieraj± za du¿o cukru, soli i witamin (tak, tak nadmiar tez potrafi zaszkodziæ...). J jem codzinnie rano zwyk³e p³atki owsiane i w ci±gu 2 -3 miesiêcy tak schud³am ¿e teraz chcê przytyæ, bo nie staæ mnie na wymianê wszystkich spodni na wê¿sze, bo mnie na to nie staæ. Oprócz ¶niadañ nie zmieni³am swojej diety czyli jad³am normalnie. P£ATKI OWSIANE GÓR¡!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 656
|
MarzenaX dobrze mówi
![]() P³atki muesli i fitness i wszelkie inne gotowe mieszanki zawieraja sporo cukru, nierzadko równiez takie dodatki jak miód, karmel, suszone owoce, s³onecznik, to wszystko jest kaloryczne, w nadmiarze szkodzi. P³atki owsiane gór±, s± smaczne i zdrowe ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 683
|
A ja uwielbiam te platki mam do nich slabosc, ale do tych najzwyklejszych, bez dodatkow typu jogurcik czy suszone owocki
![]() ![]() ![]() nigdy ich z mlekiem nie jadlam tylko tak sobie otwieralam paczuszkê i wcinalam, az cala zniknêla.. hahahah grzeszylam niezle.. Sathi dobrze radzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 757
|
Osobiscie jem te platki bo bardzo je lubie, chociazby suche ale najlepiej smakuja z jogurtem aktivia wisniowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja tez bym sobie kupila - niestety, jestem na diecie nielaczenia, a glupio tak jesc platki bez mleka czy jogurtu
![]() i rzeczywiscie mozna schudnac na nich. ale po dwoch-trzech dniach zaczynaja sie juz przejadac. no bo ilez mozna?... :/
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiêksz sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowo¶ci z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbli¿sze dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 454
|
![]()
¿eby nie zak³adaæ podobnego w±tku dopiszê siê tutaj
![]() jak samemu skomponowaæ zdrowe musli ? tzn. pozywne.. z du¿± dawk± witamin..najlepiej ¿eby dzia³a³o "na urodê" (w³osy, cera itp), lekkie (nie bardziej kaloryczne od kupnego musli, a najlepiej mniej ![]() z tego co wyczyta³am warto ¿eby siê w nim znalaz³y: - p³atki owsiane - otrêby - siemiê lniane - orzechy (tylko jakie najlepiej?) jakie powinny byæ proporcje i co jeszcze mo¿na do³o¿yæ? czy rodzynki by³by dobre? albo suszone ¶liwki? i co ewentualnie mo¿na dodaæ do smaku? rodzynki i inne "suszki" za³atwi³yby sprawê ale s± baardzo kaloryczne..wiêc mo¿e lepiej trochê miodu? i czy dodatek kupnych p³atków zbo¿owych by³by dobry czy raczej zbêdny?
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 245
|
Dot.: komponujemy musli
A ja przypomne pytanie które tutaj pad³o bo sama ciekawa jestem- Ile kalori ma ³y¿ka ( du¿a)p³atków fitness????????
![]() |
#18 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 572
|
obca Mi siê wydaje, ¿e to co wymieni³a¶ by³oby ok
![]() Jeszcze mo¿na dodaæ innych p³atków: ¿ytnich czy jêczmiennych (raczej nie kukurydzianych ) Jakie proporcje? No najwiêcej p³atków, trochê otrêbów i trochê siemienia. Orzechów te¿ trochê (mo¿na wiêcej, ale wtedy bedzie bardziej kaloryczne ![]() Z suszków poleca³abym ¶liwki suszone, morele lub jab³ka suszone. Rodzynki te¿ s± niepolecane ![]() Ach jak o tym teraz myslê to az mi smak przyzed³ na musli-sa³atkê piêkno¶ci Heleny Rubinstein ![]() Tak to jest jak siê po dziale o diecie buszuje ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 51
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 306
|
Ja po prostu uwielbiam te p³atki. I na pewno lepiej zast±piæ nesquik p³atkami fitness, jesli siê nie lubi musli :0.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
czy musli z jogurtem owocowym maja duzo kcal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
HEJ ILENKO
to jest tak wszystko jest super jak jest w racjonalnej ilo¶ci. Ka¿dy pokarm na dobr± sprawê mo¿e zaszkodziæ np Jab³ka sa zdrowe ale od kg mozesz dostaæ rozwolnienia ![]() ![]() ¯ycze Ci duuu¿o zdrowia :-* trzymaj sie cieplutko papa
![]() |
#23 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 577
|
uwielbiam te platki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 063
|
Ja te¿ je kocham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 34 839
|
tiaa 14 dni 2 razy dziennie platy ,stracisz kilka kg a potem mega efekt jojo ,problem z ¿o³adkiem ,skór±,itp
nie wiem jak mozna produkowac takie smieci a potem sie dziwia ze bulimia i anoreksja. dieta powinna byc wartosciowa i roznorodna plus cwiczenia i do konca zycia pilnowac sie ,skolonnosc do tycia to przypadlosc na cale zycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 314
|
mnie tam to raczej nie interesuje czy schudne czy nie ale wiem ze p³atki s± przyszne
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Te p³atki s± pyszne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BTW: Co do kaloryczno¶ci, to zauwa¿y³am, ¿e niewiele ró¿ni± siê od innych p³atków Nestle, wiêc nie wierzê w to dzia³anie odchudzaj±ce... Poza tym to g³ównie pszenica i cukier, a to napewno nie odchudza (pomijaj±c dobroczynne dzia³anie b³onnika) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 673
|
Ja nie moge zyc bez platkow Fitness i mleka, nie wazne jaka diete stosuje, platki i mleko zawsze na sniadanko zjadam, a poza tym (tak to sobie tlumacze) lepej zjesc rano wszystko co tluste, slodkie i wysoko kaloryczne niz na wieczor
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 569
|
a ja mam takei pytanko bo mnei nastraszylyscie ze schudne po platkach owsianych
Oostanio przeczytalam ze platki owsiane sa zdrowe i bardzo dobzre wplywaja rowniez na paznokcie a na tym mi najbardziej zalezy a tu sie dwwiaduje ze schudne a tego bym bardzo nei chciala gdyz i tak jestem drobna i malo wazne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 085
|
Ja bym na takiej diecie na pewno nie schud³a, bo bym najzwyczajniej na niej d³ugo nie wytrzyma³a
![]() PRzez dwa tygodnie jesc tylko p³atki? Ja dziêkuje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.