|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Nurtujące pytanie-allegro
Witajcie,
mam do Was pytanko, które nurtuje mnie od kilku dni Chcę wystawić na Allegro aukcję taką że w jednej bedzie tam przykładowo 20 par kolczyków. I do wyboru do koloru. POtem nie zamierzam już wystawiać. Jak myślicie czy mogą się do czegoś doczepić??
![]() |
#2 |
Joanna d'Moder
|
Dot.: Nurtujące pytanie-allegro
o ile dobrze pamiętam to wystawianie różnych towarów w jednej aukcji jest zabronione.Za różny towar możemy już uznać,to że będą to kolczyki różnego rodzaju.Poczytaj regulamin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zabronione jest wystawianie roznych rozmiarow na jednej aukcji, kolorki moga byc do wyboru. Ale nawet jesli cos bedzie inaczej to nikt sie nie powinien doczepic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moga sie przyczepic. Teoretycznie nawet rozne rozmiary powinny byc na osobnych aukcjach. Po za tym wystawienie 20 roznych przedmiotow na jednej aukcji wprowadza sporo zamieszania. Po kazdym zakupie musisz edytowac aukcje i dopisywac, ze danego wzoru juz nie ma.
To wydawalo by sie oszczednym rozwiazaniem ,ale naprawde nie jest. Od kazdego kupionego przedmiotu i tak brana jest prowizja, jeden wuj czy od 20 przedmiotow na jednej aukcji, czy 1 przemdiotu na 20 aukcjach. A akukcje wysawic mozna i za darmo. Do ladnego zaprezetowania bizu wystarczy jedna fota, a fotki do pewnego rozmiaru (50kb bodajze) sa za free. Jesli nie chcesz wyruznienia w postaci miniaturek, pogrubien itd to masz przyzwoita aukcje za free. Tyle ze wiekszosc ludzi zwraca uwage na miniaturki. I tu masz problem przy kilku wzorach na jednej aukcji, bo miniaturke masz jedna. Pokazanie 20 par kolczykow na jenym obrazku majacym kilkadziesiat pixeli szerokosci jest niemozliwe. Wystawienie 20 par kolczykow z miniaturkami wyjdzie 2zl.. Chyba zadne pieniadze?
![]() |
#5 | ||
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Kotem.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
tylko wystawienie najtanszej aukcji kosztuje 15 groszy i to wystawienie od zlotowki, a to sie malo oplaca, bo zadko kolczyki osiagna wtedy satysfakcjonujaca nas cene zazwyczaj pojda za ok 5 zl.
Lepiej wiec wystawic odrazu za jakies np 20 zl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
O przepraszam, miniaturka to 15 gr. Zdjecia sa po 10.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ale jeszcze za każdy wystawiony przedmiot się płaci.. kwota w zależności od ceny przedmiotu
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To jest prowizja za sprzedaz. Jesli nie sprzedasz to nie naliczaja. Pobieraja tylko oplate za foty i wyroznienia.
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
a w sumie to po co bedziesz wystawiac 20 par na jednej aukcji? ja przynajmniej nigdy nie zwracam na takie uwagi - dlaczego?
po 1. nie chce mi sie ich przegladac (za duzo tego wszystkiego nie wiadomo na czym sie skupic) po 2. (nie obraźcie się jeżeli tak wystawiacie tak swoje dzieła ale wyraże tylko swoje skromne, subiektywne zdanie) kojarzą mi sie z tanim, tandetnym straganem (oczywiście nie dosłownie, to przejaskrawione porównanie) Myślę, że jeżeli wystawisz je oddzielnie w pewnych odstępach czasu będzie to wiele skuteczniejsze. Oczywiście jeżeli się mylę to mnie poprawcie, bo nigdy nie wystawiałam na allegro, wiec nie mam doswiadczen od strony sprzedawcy |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
oj zgadzam się ja też lubie jak wszystko jest osobno wiem co kupuje i niemusze potem 20 wiadomości do sprzedawcy posyłać bo coś jest nie tak teraz niezwracam uwagi na masówki wole pojedyńcze może to głupie ale jakoś tak prestisz( chyba tak się to pisze) sprzedawcy podnoszą
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja też raczej nie oglądam aukcji "z wyborem". Lepiej jak każda para jest wystawiona osobno, z opisem i zdjęciem w miniaturce (jeśli nie ma miniaturki to też rzadko kiedy zaglądam na taką aukcję). Wystaw kilka par na próbę (najlepiej tylko z opcją "kup teraz") a jak zejdą to wystaw resztę
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Taka pojedyncza aukcja może zaginąć wśród innych. Poza tym, jak i innym nie lubię przeglądać w nieskończoność. Wybieram na podstawie miniaturki i oglądam jeden egzemplarz. Więcej nie ma sensu, chyba, że różnią się wyłącznie kolorem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.