|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
Pokaż wyniki sondy: Który z męskich bohaterów najbardziej ci się podoba? | |||
Angel |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 50,00% |
Spike |
9 | 50,00% |
Riley |
0 | 0% |
Xander |
0 | 0% |
Giles |
0 | 0% |
Oz |
0 | 0% |
Robin |
0 | 0% |
Głosujący: 18. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() fani Buffy/Anioła ciemności
Witam! czy są tu fani tych seriali ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: fani Buffy/Anioła ciemności
Oj Buffy to moze nie jeden z ulubionych ale sentyment mam ogromny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na seriale mam wbite, ale S.M. Gellar a szczegolnie J. Alba bardzo podnosza ich ocene w moim przekonaniu hyhy
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "Anioł ciemności" - główna postać grana przez aktora Davida Boreanaz "Cień anioła" - główna postać grana przez aktorkę J. Albę różnica dość znacząca, zwłaszcza dla nastolatek i nastolatków ![]() a seriale mają wartość sentymentalną jak dla mnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
So sorry, moj blad, pochrzanilem te seriale (lecialem po oryginalnych tytulach). Z ww wzgledow wolalbym jednak ten z Alba :P
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-08-24 o 00:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja się tu podłączam, Buffy to najlepszy serial jaki znam, od lat ulubiony. Zgadzam się, że jego mocną stroną są błyskotliwe dialogi, ale na plus zaliczam przede wszystkim równowagę między humorem, ewolucją świetnie napisanych postaci i naprawdę wciągającą, zapętloną akcją.
Bardzo symboliczna, wielowarstwowa opowieść. Jeśli podobały się Wam odcinki emitowane w Polsce, polecam sięgnąć po dalsze serie, szczególnie 6. W ankiecie nie wiem, o co dokładnie chodzi - Angel faktycznie był najprzystojniejszy (w tamtym czasie aktor okupował miejsca w setce najpiękniejszych ludzi świata), Spike to jedna z najbarwniejszych postaci serialowych w ogóle, Oz - chłopak niemal idealny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
O jaaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wolałam Buffy, ale lepszy był chyba Anioł ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
No ba. Też oba oglądałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
widzę, że Angel i Spike idą łeb w łeb
![]() długo nie chcieli puścić 3 sezonu. w końcu się doczekaliśmy 3 i 4 od razu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam wszystkie seriale Whedona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak w ogóle to zakupiłam jakiś czas temu "The Angel Chronicles vol.1" i "The Watchers Guide" w zakresu pierwszych dwóch sezonów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się Alison o niebo lepsza, a czy któraś z Was czytała może 8 sezon BtVS wydany w komiksie? co prawda to nie to samo co serial, ale w ostatnim numerze działo się oj działo, niestety kolejny numer dopiero we wrześniu
![]() AtS również kontynuowany jest w wydaniu komiksowym, jednak mnie nie wciągnął. BTW kto ma dostęp do kanału Sci Fi puszczają na nim BtVS od poniedziałku do piątku o godz. 16.40 i zapowiedzieli, że puszczą wszystkie 7 serii (!). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
bujasz?! wszystkie 7 serii?? i ja tego kanału nie mam!?!?!? trzeba będzie założyć satelitę jakąś na nowym mieszkaniu. może zdążę się załapać.
o 8 sezonie wiem najważniejsze: że Angel stworzył personę Twilighta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
no nie bujam, mam nadzieje, że się z tego tylko nie wycofają bo info potwierdzone mailowo od stacji. zresztą z tego co pamiętam to w zeszłym roku emitowali Anioła na Sci Fi właśnie!
co do komiksu to uwaga SPOILER: w ostatnim numerze Buffy i Angel byli razem ponownie! przenieśli się do innego 'twilight'owego' swiata, jako byty wyższe, czy coś w ten deseń, jednak Buffy postanawia wrócić by uratować swoich przyjaciół, a Angel wrac z nią jest walka itp. a na ostatniej stronie pojawia się kto? SPIKE! i przerwa do września! masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
na czym jest Sci-Fi?? i która seria teraz leci??
a teraz powiedz: poszli na całość czy nie?? :P bo z tego co wiem to tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Sci Fi jest napewno na cyfrze i 'n', sezon 2 odcinek 3 dzisaj.
Tak poszli i to kilka razy! od zawsze byłam fanką Bangel, w komiksie Angel mówi Buffy, że są dla siebie jak jing i jang, dlatego po dość nudnym początku komiksu, teraz tak bardzo ciekawi mnie jak to potoczy się dalej i co ze Spikem, który nagle się pojawił!mam nadzieję, że nie namiesza bardzo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
czyli się nie załapię na 2 sezon?? ;(
jezu, szkoda, ze te komiksy są u nas dość drogie.... jak Spike namiesza, a ja się dowiem, to go powieszę za jaja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.