![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jestem zazdrosna?...o brata mojego Tż-ta? :/
KONIEC WąTKU
Edytowane przez cinkapooh Czas edycji: 2006-11-12 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem zazdrosna?...o brata mojego Tż-ta? :/
Troche to musi być uciążliwe dla Ciebie, skoro Tż ci coś obiecuje a w ostatniej chwili rezygnuje z tego dla brata. Chorobliwie zazdrosna to ty nie jesteś, ale trudno ci znieść że on rezygnuje z rzeczy z tobą, nie bardzo wiem co ci poradzić. Może pogadaj z Tż o tym że poświęca ci mało czasu, może rozmowa da jakieś skutki.. życze powodzenia
![]()
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co to nie jest zazdrosc to chyba jest to ze nie poswieca Tobie tego czasu tylko jemu, ze kiedy tamten ma problem to ten wszystko rzuca i leci.Wiem co to znaczy bo ja mam tak samo.Swiat sie kreci wokol braciszkow mojeo tz i tak juz nie jest rak jak bylo ale wciaz musza sie wpieprzac w nie swoje sprawy, szczegolnie takich dwoch (a ma ich 5 ale reszta jest ok) mam czasem wrazenie ze oni nic nie potrafia zalatwic sami do wszystkiego musza miec kogos.Albo widza sie przez caly dzien (ogladaja mecze , na szczescie nie u mnie) a potem jak wraca do domu i chcemy wreszcie posiedziec i pogadac a on tez chce pobyc z nasza coreczka to zaczynaja sie tel od tych dwoch i potrafia tak gadac po godzinie.albo ma wolny dzien siedzimy sobie a ten jego braciszek ma przerwe w pracy wiec zaraz dzwoni i cala swoja przerwe gada (czasem ma godzine) nawet niewiem o czym mozna tak duzo gadac non stop.Widze ,ze czasem moj Tz ma tego dosc ale nie powie nic bo to jego bracia.Denerwuje mnie jak wyjdziemy gdzies razem i zaraz do niego dzwonia bo gdzie on jest ze go nie ma w domu.Takie dwie zakaly, niewiem czy wlasnego zycia nie maja czy co.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
-
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
w końcu zacznie tęsknić za czasem spędzanym z Tobą, zacznie porównywac z czasem że Ty robisz coś inaczej niż jego brat inaczej zachowujesz się w jakiś sytuacjach niż jego brat zacznie mu doskwierać tęksnota wewnętrzna za Tobą :/ i za Twoim zachowaniem, osobą i za czasem spędzanym razem sama z TŻ jestem 3 lata z kawałkiem i zauważam różne rzeczym zawsze porównuje wszystkich z którymi przebywam do niego
#7 |
Rozeznanie
|
-
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jedyne co możesz zrobić to pogadać z nim o tym
![]() ![]()
#9 |
Rozeznanie
|
-
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A co w tym złego,że rodzina trzyma się razem?
Kogo brat ma porposić o przysługę-kolegę a może sąsiada? I nieważne,czy jest to remont,wystawienie czegoś na allegro,naprawa kompa. Podoba mi się to,że w ich rodzinie mogą na siebie liczyć. Ten,który akurat może-pomaga temu,który tej pomocy potrzebuje. Natomiast Wy-nie jesteście jeszcze małżeństwem-nie musi przebywać z Tobą 24/24.Spróbuj postawić się w jego sytuacji-gdyby Ciebie rodzeństwo poprosiło o pomoc i już byś wiedziała,że napotkasz skwaśniałą minęTŻ.Chyba nie byłoby to zbyt miłe.Takie rozdarcie-pomiędzy TŻ a rodzinką -i kogo tu wybrać. Poza tym,chyba lepiej,że spędza ten czas z bratem,a nie nie wiadomo z kim i gdzie. Rodzina to rodzina. I jeśli jest zgrana i trzyma się razem-to tylko na plus,dla nich oczywiście.
#11 |
Rozeznanie
|
-
Edytowane przez cinkapooh Czas edycji: 2006-11-12 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to jest różnica ![]() Cytat:
A rozerwać się-jest trudno. Coś trzeba wybrać-albo rodzina ,albo kochana osoba. A ten wybór łatwy nie jest-więc po co jeszcze dodatkowo go utrudniać nieuzasadnionymi fochami? Nie ma za co,napisałam -jak ja to widzę ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, to całkowicie zgadzam się z Fresą. Utrzymywanie dobrych stosunków z rodziną jest bardzo ważne. Podobna sytuacja była z bratem mojego taty i jego żoną. Kiedy tylko mój tato lub dziadek, albo ktokolwiek inny chciał się spotkać z moim wujem, jego żona robila skwaszoną minę. Tak samo było na spotkaniach rodzinnych, kiedy wuj rozmawiał sam na sam z tatą. Nie bylo to mile, a rodzina nigdy do końca nie zaakceptowala ciotki. A potem wszystko się rozwaliło w rodzinie, a ciotka "triumfuje". Teraz jest natomiast niezadowolona, że rodzina nie trzyma się razem. I tak źle, i tak niedobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja zawsze tkwi pośrodku. Czyli i jedna i druga strona-jakieś racje mają. Sztuka polega na tym-by ten środek znaleźć i trzymać się tego,co łączy a nie dzieli. Innymi słowy mówiąc-kompromis. Dlaczego na przykład nie pójdziesz z TŻ do jego brata? Chyba u niego też moglibyście razem ,miło spędzić czas? Nie wiem...pograć ,pośmiać się,wypić herbatę,zjeść ciastko. Od razu atmosfera między Wami byłaby lepsza i mielibyście dobre stosunki rodzinne.
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
-
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
choc to jesat zazdrosc to nie chorobliwa. po prostu ktos na kim ci bardzo zalezy juz spędza czas nie tylko z Toba. mysle ze jakos sie przyzwyczajisz a jak njuie to pozostaje tylko szczera rozmowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
cinkapooh pozostaje jedynie szczera rozmowa a jak to nie poskutkuje to klotnia. Z kim Twoj TŻ w koncu jest? Z Toba czy z bratem?? Ja rozumiem ze tak mozna raz na jakis czas, ale sprawy zwiazane z dziewczyna powinny byc na pierwszym miejscu! Jak woli spedzac czas z bratem to proponuje by z nim zamieszkal. Gdybym tak miala ciagle z dzieciakami siedziec, a oni by siedzieli w kuchni to bym powiedziala co mysle i wyszla.
![]() ![]() PS.czy ty sie boisz swojego TŻta?
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby dlaczego brat miał załatwić pacę dla Twojego TŻ?Tylko dlatego,że miałby takie możliwości? Nepotyzmu nie popieram. Każdy powinien dojść do czegoś w życiu-ale własnymi drogami,a nie poplecznictwem. Cytat:
....to cięko w ogóle cokolwiek już powiedzieć.
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Fresa jej po prostu jest przykro. Przeciez jesli sie idzie do rodziny to raczej powinno sie siedziec razem a nie osobno,prawda?? Jak ja jade do TŻta i przypuscmy siedze w innym pokoju, to mnie wolaja bym posiedziala z nimi i porozmawiala.
#20 |
Zakorzenienie
|
Razem-to się siedzi sam na sam.
Natomiast jeśli chodzi o odwiedziny u rodziny,nie bądźmyu tacy formalni. Chyba nie chodzi o to,żeby wszyscy skakali wokół osoby towarzyszącej? Pobawienie się z dziećmi podczas ,gdy TŻ z bratem są zajęci sprawami komputerowymi to żadna obraza majestatu. Korzyść jest wielowymiarowa-dzieci zajęte,jesteście razem,TŻ nie musiał odmówić bratu tylko po to,żeby się z Tobą spotkać. Wszyscy zadowoleni(oczywiście powinni być). Nie trzeba cały czas kurczowo się siebie trzymać,jak papużki nierozłączki.
#21 |
Rozeznanie
|
-
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Fresa napisala:
Cytat:
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
a ja rozumiem Twoje pretensje do TŻta
![]() dziewczyny dobre stosunki z rodziną to jedno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Freso nie rozumiem Twojego podejścia ![]() a fair jet to że Ona ma niańczyć dzieci brata TŻta w drugim pokoju gdy oni razem dwaj się śmieją i bawią w najlepsze ![]() ![]() nie mówię że ma tam nie chodzić, ale nie tak to powinno wyglądać ![]() zresztą to chyba są dorośli ludzie i dobre więzi rodzinne to jedno, a jak to się mówi nieodcieta pępowina ![]() cinkapooh pogadaj z TŻtem na spokojnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cinkapooh-może postaraj się przedyskutować na spokojnie całą sprawę i jasno wytłumaczyć o co Tobie chodzi. Mam nadzieję że wszystko ułozy się dobrze ![]()
,,Niechaj Bóg ma w swojej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, psotna, okrutna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe ,dlaczego wcale mnie to nie dziwi
![]()
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cinkapooh porozmawiaj z TŻtem koniecznie, ty w koncu tez masz swoje potrzeby. Powinnas powiedziec mu co czujesz. Ja rozumiem ze on ma brata, ale czas powinien w takim razie chocby po rowno dzielic miedzy was, nie powinien przekladac umowionych spotkan itp. Ty cierpisz przez to wszystko, a tak nie powinno byc. Unikasz konfrontacji z TŻtem i to wszystko poteguje. Wez sie w garsc i porozmawiaj z nim, nie boj sie klotni, badz szczera i powiedz co na sercu Ci lezy. ![]() Moze Fresa dlatego nie rozumie tego co Cinkapooh czuje, bo nie byla w takiej sytuacji.
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ![]() cinkapooh nie rozmawiając z TŻetem na ten temat poniekąd dajesz ciche przyzwolenie na takie jego zachowania względem Ciebie. Pogadaj z nim za wczasu bo potem on przyjmie to jako normę i jak się odezwiesz po jakims tam czasie to bedzie "wczesniej jakoś Ci to nie przeszkadzało" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.