|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zapach cedru lub igliwia-szukam
Szukam perfum [damskich] o zapachu cedru - bez zadnych dodatkowych skladnikow. Szukam rowniez czegos o zapachu lasu iglastego, czyli po prostu charakterystycznego zapachu igiel[?]. Czy mozecie cos podpowiedziec? Z gory dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapach cedru lub igliwia-szukam
Cytat:
jest jeszcze parę wątków o zapachach Cię interesujących. Jednak z założenia damskie trudno będzie znaleźć, przeważnie drewniaki/zapachy leśne są dedykowane płci męskiej, w najlepszym wypadku to uniseksy. jednak to kwestia dość umowna, a dla mnie osobiście żaden problem ![]() Po drugie - i tu problem większy - nie znalazłam jeszcze zapachu stricte drzewnego - przeważnie drewno jest jednym ze składników, a poza tym kadzidło, dymy, pieprz, wetiwer, paczule, oudy, róże, przyprawy, orienty ... a mnie od dawna też się marzy zapach świeżo heblowanych desek bez dodatków ![]() Moi najwięksi drzewni faworyci to: Gucci Pour Homme, Wonderwood Comme des Garcons, Cedre Bleu Yves Rocher. W niszy wiele drzewnych, ale dla mnie raczej przekombinowane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuje
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- dopisek: w tym drugim zapachu chodzi mi nie tyle o zapach drewna, co zapach igliwia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja bym szukała w niszy - a tam nie ma raczej podziału na damskie/męskie.
Igliwie jest w Fille en Aiguilles Lutensa, warto powąchać Arso Profumum Roma. Dodam, że perfumy wyraziście pachnące igliwiem sama chętnie bym znalazła (jak dotąd na takie, idealne, nie trafiłam). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Panaroja
|
Igliwiem pachnie Fir Tree IHP ale trwałe to to nie jest .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja polecam Ci w takim razie perfumy DSQUARED She Wood. W opisie mają niby różne nuty ale ja na skórze czuję tylko i wyłącznie drewno ;-) cedrowe oczywiście. Mam wrażenie że ta nuta jest tak silna ze zabija wszystkie inne :-P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Na mnie She Wood jest strasznie słodkie, bleh.
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mnie też kompletnie nie pasuje, drewna tam żadnego nie czuję tylko fiołki i wodne zieloności migrenogenne dla mnie - podobnie jak w pozostałych "woodach" Dsguared
![]() Edytowane przez dixi Czas edycji: 2014-07-28 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hinoki CdG, Encens Flamboyant Goutal, Fever męski Celine, Wood Man Bogner, ale to unisexy raczej i nisza
![]() Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2014-07-28 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Nie rozumiem tej 'niszy' - w tym kontekście.
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- O co chodzi z tą niszą? ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Dziękuję bardzo wszystkim - dokładnie spiszę nazwy i przy najbliższej okazji będę wąchać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Kapsule Woody Lagerfeld, to dla mnie cedr, cedr i jeszcze raz cedr... i tyle. (ten zapach łatwo dostać)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy czym cedr ulatnia się najszybciej, potem śliwki i zostaje przypalony cukier ![]() no nic, nie ma dla mnie ratunku... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Recenzja kolegi Marcina bardzo dobrze opisuje zapach ![]() Cytat:
![]() Można się uposażyć o olejek cedrowy który można rozrobić w spirycie ![]() Ja mam na ten przykład taki, gwajakowy i jakieś jeszcze. Cedr = Tumulte PH, wiem, że męski, ale co z tego, moim zdaniem jak Gustawa potrafią nosić odważne kobiety, to czemu nie Tumulciaka? A może Noble Cedar? Dużo lżejszy i bardziej dystyngowany od Tumultu ![]() Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2014-08-06 o 00:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;47587551]
A tam ![]() Można się uposażyć o olejek cedrowy który można rozrobić w spirycie ![]() [/QUOTE] Robiłeś kiedyś? Bo właśnie mam olejek cedrowy w domu i zastanawiam się jakich proporcji można użyć. Czysty olejek daje gumową podeszwą ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;47587551]
A tam ![]() Można się uposażyć o olejek cedrowy który można rozrobić w spirycie ![]() Ja mam na ten przykład taki, gwajakowy i jakieś jeszcze. Cedr = Tumulte PH, wiem, że męski, ale co z tego, moim zdaniem jak Gustawa potrafią nosić odważne kobiety, to czemu nie Tumulciaka? A może Noble Cedar? Dużo lżejszy i bardziej dystyngowany od Tumultu ![]() Gustawa kocham i z noszeniem nie mam żadnego problemu, znaczy się jestem odważna kobieta ![]() tak samo z tumulciakiem, jednak jedynie próbkę dane mi było wykończyć, ale fajny, moje klimaty ![]() ![]() jednak wszystkie one mają nuty kadzidła, spalenizny - a mnie marzy się aromatyczne drewno świeżo ścięte, nie spalone, bez dymu - bardzo blisko jest Cedre Bleu YR , tylko słabizna i trochę za słodki.... może faktycznie ten olejek cedrowy plus iso e i spiryt i wyjdzie to co chcę ![]() Noble Cedara testnęłam kiedyś w superpharmie, ale coś mi nie zapadł w pamięć, musze powtórzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam mieszankę iso e super (1:9 ze spirytem) i dodałam kilka kropli olejku cedrowego i
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Keket;47604550] mieszankę iso e super
co to jest to 'iso' i dalej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
El Cumpleaños Secreto
|
A ja chcę zaproponować coś, co teraz rozbieram i co podobno powala najpiękniejszym, naturalnym cyprysem. To Royal Vintage Micallef, który jest przez wielu recenzentów porównywany do Aventusa Creeda, ale zwykle z podkreśleniem, iż RV oszałamia niezwykłym pięknem leśnego cyprysu, przez co wydaje się bardziej szlachetny. Bardzo chciałabym poznać to cudo, bo udało mi się wyszukać flaszkę w świetnej cenie na rozbiór i liczę, iż będę miała szansę na poznanie go, jeśli dopiszą chętni
![]()
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle olejki lepiej pachną jak są w mniejszej koncentracji, a czasem miewają wówczas lepszą trwałość i projekcję, że o łądniejszym zapachu nie wspomnę. Czysty gwajak wali zbutwiałym drewnem ![]() https://shop.perfumersapprentice.com...e-super-i.aspx |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.