|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Warki pod oczami
Mam 29 lat od pewnego czasu zauwarzylem u mnie worki pod oczami,wydaje mie sie ze sa spowodowane czestym spedzaniem czasu przed komputerem.Moje pytanie czy jest jakas mopzliwosc zeby te worki znowu zniknely juz od 1miesiaca probuje z tym walczyc ale bez rezultatu.
prosze o pomoc i jakas dobra rade. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Warki pod oczami
najlepszy dorazny sposob, jaki sama wyprobowalam po nieprzespanych nocach, to zamrozone gryzaczki dla dzieci
![]() ![]() a worki przede wszystkim sa skutkiem nagromadzenia wody w organizmie, takze na dluzsza mete postaraj sie zrezygnowac z soli, ktora bardzo zatrzymuje wode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Też kiedyś miałam z tym problem. U mnie worki były małe i spowodowane były tym, że bardzo mało spałam (4-5 h). Zaczęłam dużo więcej spać, z poczatku było to trudne, poniewaz cieżko było mi się wyrobić, ale dałam radę. Teraz śpię min. 7 h, czasem nawet 8
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=2927 Na początku stosowałam go kilka razy dziennie (ok. 4-5 razy), potem zaś 2 razy dziennie. Mnie osobiście pomógł, ale jak sama widzisz z recenzji nie wszystkim pomaga. Myślę jednak, że za tę cenę warto spróbować.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ok dzieki dziewczyny, jak czesto mam sobie przykladac ten lod .
ja probowalem nivea visage ale bez rezultatow moze dlatego ze jestem facetem i to na mnie nie dziala albo ten krem naprawde daje mierne winiki teraz mam zel pod oczy ze swietlikiem i babka lancetowata moze to cos pomoze . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
czesc po nalorzeniu zelu pod oczy zswietlikiem i babka odczowam pieczenie oczu dlaczego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nakładają wszelkie preparaty na skórę wokół oczu należy uważać, by nie dostały się do oczu. Poza tym możesz być uczulony na ten preparat (stosujesz żel Flos-leku, prawda?). Lub też skóra mogła być podrażniona i dlatego tak zareagowała. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki sposob. Przygotowuje bardzo mocna czarna herbate (torebka i bardzo malo wody) i mocze w niej waciki ktore pozniej przykladam do oczu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jezeli chodzi o sprawdzone dzialanie to napewno pomoze Ci wiecej snu i relaksu, ale jezeli z tym tez jest problem to proponuje "
tak jak poprzedniczki kostki lodu lub cos zimnego przykladac do oczu ja iwem jakies 15sekund nie za dlugo + masowanie pod okiem opuszkami palcow tak zeby "przepchnac" zalegajaca limfe tzn od wewnatrz oka na zewnatrz lekko uciskajac okreznymi ruchami opuszkow. po za tym ograniczyc sol i kawe P.S. masz sliczny nick ktory bardzo mile mi sie kojarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Od czasu do czasu w "babskich" gazetach pojawiają się żelowe okulary jako dodatek.Ja trzymam je w lodówce i rano cyk na minutkę i efekt naprawdę fajny
![]() ![]() W każdym razie szybkie i efektywne działanie ![]() żel flos-leku też mi służy ![]() Zamiast okularów możesz trzymać w lodówce 2 łyżeczki i je sobie na chwilę przykładać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Slyszalem cos o cherbacie z pokrzywy picie jej podobno pomaga, poniewarz jest moczopedna czy to prawda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Co do herbatek moczopednych to bym sie spierala. Nie ma sensu ich pic w nadmiarze szczegolnie bo na jedno wplywaja a na drugie szkodza. Co do pokrzywy nie wypowiadam sie a rumianek ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.