|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Perfumy w torebce?
Często postach na forum pojawia się stwierdzenie, że dane perfumy (buteleczka) pasują bądź nie do torebki, że piszczą w sklepach perfumeryjnych, że kiedyś wypadły z torebki i się rozbiły, i w ogóle że je ze sobą nosicie.
A ja się dziwię. Noszę ze sobą próbki perfum - bo czasem decyduję co psiknąć na siebie w pracy ![]() ![]() To po co w ogóle nosić buteleczki w torebce? Ja to z Wami jest - nosicie falkony torebkach czy psikacie się w domu?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy w torebce?
Nie noszę flakonów w torebkach, ponieważ panicznie się boję tego, że go stłukę. Jednak wpadłam na pomysł i przepsikuję zapach do fiolki/próbki i wkładam do kosmetyczki, no i w ten sposób zawsze mam jakieś perfumy pod ręką, kiedy mi się zachce odświezyć zapach.
Wyjściem są też miniaturki, bo i mniejsze i lżejsze. Ja dysponuję tylko 2 miniaturami, ale jedna z nich to Angel także nie mam niedosytu. ![]() A przede wszystkim psikam się perfumami w domu...
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem fanka pieknych flakonow i nie ma dla mnie znaczenia czy sa wygodne czy nie, bo raczej nie nosze ich w torebce. Choc powinnam, bo wszystko ulatuje ze mnie w okamgnieniu
![]() Gorzej z cudem typu Baby doll... Sama sie sobie dziwie, ze nie nosze, ale to chyba wynika ze sklerozy (zapominam wsadzic do torebki, a jak juz wsadze to zapomne wyjac). No i jeszcze nie ma gdzie sie psikac, chyba, ze w toalecie. W miejscach publicznych nie wypada chyba tak ostentacyjnie, w kazdym razie nie lubie sie psikac, kiedy ktos jest obok (zostawic na nim smuge czegos, co moze mu sie nie podobac albo wywolac jakies niepotrzebne komentarze). Toalety sa dla mnie za ciasne z reguly, zeby tam szperac i sie psikac, a jak juz sie wyjdzie gdzies kolo umywalki/lustra to pelno tam bab ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam identycznie jak ty, noszę ze sobą fiołeczki, lub maleńkie atomizerki, co prawda nie mam fikuśniej torebeczki ![]() ![]() Nie nosze jednak ze względów estetycznych, bardzo denerwują mnie podrapane, poobcierane, lub w inny sposób zniszczone flakony, jak ostatnio zobaczyłem w jakim stanie jest flakon BC mojej siostry to się załamałem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja generalnie psikam w domu, ale czasami, gdy zalezy mi, zeby ladnie pachniec np pod koniec dnia a nie wracam w miedzyczasie do domu wrzuce flakonik do torebki i dopsikam w ciagu dnia
![]() mam w zasadzie same "setki" wiec noszenie ich nie nalezy zdecydowanie do przyjemnosci, dlatego tez nie robie tego czesto i przy kupowaniu perfum stawiam wlasnie glownie na trwalosc, zebym nie miala problemow z "dopsikiwaniem" ![]() jednak niektorych buteleczek nie obawiam sie nosic w torebce, bo wygladaja bardzo solidnie, np sun moon stars czy tez t-girl hilfiger jesli jednak chcialabys nosic ze soba perfumy, ktorych aktualnie uzywasz w celu odswiezenia zapachu co jakis czas, polecalabym Ci malutkie flakoniki, dostepne np w sephorze, douglasie, ale takze na stoiskach, gdzie sprzedaja te, za przeproszeniem, badziewne, rozlewane "perfumy" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
staram sie nie nosic flakonow, a jedynie zapachy przepsikane do perfumetek, lub probki(ale to rzadziej).Ale czasami zdarza mi sie pobrzekiwac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie - po pierwsze to strasznie ciężkie, a poza tym bałabym się, że jak postawię bardziej stanowczo torebkę to się buteleczka zbije. Wolę nie ryzykować. A próbki są leciuchne
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
[quote=evee;2681011]Ale czasami zdarza mi sie pobrzekiwac
![]() ![]() Dobre, ale się uśmiałem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja noszę albo próbeczki (jak mam), albo przepsikane z flach parę mililtrów do atomizerka. Kupiłam sobi kilka za grosze na allegro i mam poutykane chyba we wszystkich torebkach
![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
dreamer, ciesze sie ,ze dostales i sprawilo Ci to troszke radosci, opisz koniecznie wrazenia!
![]() przepraszam za offtop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja raczej się staram nosić perfumy ze sobą aby się w ciągu dnia odświeżyć jeśli nie wracam do domciu. chyba ze to są bardzo trwałe zapachy i jestem gdzieś krótko -to nie mam ze sobą.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja nie noszę ze sobą butelek w torebce, bo po pierwsze boję sie, że się stłuką, a po drugie w mojej pracy nie wypada brzękać szkłem w torebce, hi hi
![]() Psikam się więc tylko w domu i ewentualnie po południu w domu dopsikuję, kiedy czuję, że zapach ulotnił się ze mnie. Inna sprawa, gdy wychodzę rano i nie wracam do domu, bo prosto po pracy gdzieś idę - wtedy zabieram flakon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj noszę ze sobą perfumy,chyba że zapomnę.Nie przepsikuję ani nie zabieram próbek bo przy takim ogromie nadprogramowych rzeczy jakie zwykle ze sobą zabieram jedna butelka,choćby 100-tka nie robi różnicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie noszę ze sobą perfum, ponieważ moja skóra świetnie trzyma zapachy, o czym już zresztą pisałam w innym wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...76#post2320276.
Poza tym moje torby są i bez tego ciężkie ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie, ja raczej nie zabieram ze soba perfum, nie chcę sie dopsikiwac w pracy, żeby nie zaczadzić współpracowników
![]() Dopsikuję się po powrocie z pracy przed jakimś wyjściem, jeśli nie wracam do domu i od razu idę, to wtedy ewentualnie biorę ze sobą flaszkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Staram sie nie nosić flaszek w torebce od momentu kiedy Theorema poszła w pył. To był koszmar, po prostu wypadła z torebki jak sięgałam po porfel. Zabieram ze sobą flakon tylko wtedy gdy po pracy jeszcze gdzieś idę, jednak zawsze pakuję go do osobnej kosmetyczki albo do aksamitnego woreczka. Luzem do terebki wrzucam tylko Nu edp. Flakon wygląda solidnie i mam do niego zaufanie.
Tak jak Ropuszka mam problem z tym gdzie się psikać - w miejscu publicznym nie bardzo mi to pasuje. Odziewanie się w zapach w toalecie pełnej babeczek, nie za fajnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a ja mam perfumki w pudeleczku podpobnym do szminki
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja mam różne okresy w swoim życiu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A ja tam nosze
![]() ![]() Oczywiscie zawsze mam pełno próbek, czasem jakis atomizetek z odlewka, ale tylko wtedy, kiedy nie mam pelnowymiarowego flakonu. Nie lubie przepsikiwac do atomizerkow, tak, jak kiedys juz pisalam, dla mnie perfumowanie sie to rytual, i uwielbiam perfumowac sie z oryginalnych buteleczek, przeciez po to sa tak piekne, zeby perfumowac sie z nich a nie zeby byc ozdoba toaletki. A w ogole czemu nosze? Czesto podczas "rozwijania" sie zapachu, mam ochote na poczatkowe nuty, wiec co? Dopsikuje, albo aplikuje na nadgarstek, rowniez nie robie tego przy kims, a ze mam swoje biuro, moge "robic to" kiedy chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Muszę przyznać, że noszę ze sobą coraz rzadziej. Po prostu zauważyłam, że i tak się nie dopsikuję w ciągu dnia, to po co to dźwigać? Zwłaszcza że zwykle mam 100tki...
Ale teraz kusi mnie strasznie pure poison amulets - i to do torebki właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Ja zawsze do szkoly nosze butle(mam wszystkie 100), i dopisuje sie niestety w toalecie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Współczuję Twister
![]() Kiedyś targałam flakony, ale i mnie się zdarzało nie skorzystać z tego w ciągu dnia, więc zaniechałam. Teraz przesikuję do atomizerków i zawsze mam w kosmetyczce ulubione zapachy. Skorzystam czy nie - eliminuję ryzyko potłuczenia lub zagubienia skarbu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj noszę (wyłączając największe kilery). Traktuję jak amulety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie noszę z tego względu,że większość moich flakonów to 100 lub 75 ml
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Nie noszę perfum w torebce bo również panicznie boję się, że mi się flakon stłucze
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Staram sie nie nosic flakonow ze soba, glownie ze wzgledu na ich wielkosc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś nosiłam w torebce perfumy, ale ostatnio zaczęłam nosić mniejsze torebki... No i teraz to tylko próbki wchodzą w grę. Odpsikuję sobię do malutkiej próbeczki i jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.