|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
testy ciazowe![]() Dziewczyny mam takie pytanie po ilu czasie mozna zrobic test ciazowy i czy mozna zrobic go w 17 dniu cyklu czy najlepiej jak niema okresu i które testy sa wam najlepsze .Wiem ze był juz watek ale ponawiam. ![]() ![]() I KOCHANA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: testy ciazowe
testy wskazują już ciążę po dniu spodziewnej miesiączki. wcześniej nie ma sensu ich robić.
ja zawsze kupuję taki w małym kartoniku z dzidziusiem (quick view - o ile dobrze pamiętam nazwę). 2 razy kupiłam inny i w ogóle nic nie wyszło, więc ten najlepiej lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jesli starasz sie o dziecko to rozumiem ,jesli nie to :"zawsze kupuje" brzmi dziwacznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wczesny test ciążowy PRETEST płytkowy wykrywa ciaze w dniu spodziewanej miesiączki ma 99% skutecznosci a wiec tyle samo co tabletki anty.a wiec są rzadkie przypadki pomyłki tylko trzeba go dobrze wykonać mi wykazało 2 razy ciąże wczesniej nie powinno sie testów wykonywac dlatego że jest cos takiego jak poronienie samoistne czyli dochodzi do zapłodnienia ale organizm z jakis naturalnych powodów ta mikroskopijną ciąże odrzuca i normalnie kobieta dostaje okres bez rzadnych komplikacji ponoc kazda znas to ma i nawet o tym nie wiemy oczywiscie mam na mysli nas czyli kobiety które współżyją seksualnie i nawet na ulotce testu jest napisane żeby go wczesniej nie robic bo może wykazać ciąże a potem sie okazać może że jednak ciąży niema POZDRAWIAM i mam nadzieje że pomogłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poronienie to sytuacja, w ktorej dochodzi do odrzucenia juz zagniezdzonej zaplodnionej komorki jajowej. Moment od zaplodnienia do wydalenia na zewnatrz wraz z okresem komorki jajowej nie nazywamy ciaza czy poronieniem. Jest to stan, w którym nie zostały zapewnione wszelkie wymogi fizjologiczne by moglo dojsc do zadniezdzenia (np. za male endometrium) Ciaza to stan liczony od chwili zagniezdzenia sie zaplodnionej komorki jajowej w blonie sluzowej macicy.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jago witam cie i pozdrawiam ja wiem bardzo dobrze o co ci chodzi w twojej wypowiedzi MIKROSKOPIJNA CIAZA użyłam poprostu tych słów dla lepszego zrozumienia jak to jest z tym poronieniem samoistnym zreszta kiedy zaczyna sie naprawde ciaza a kiedy nie to tez jest jeszcze temat do dyskosji i kwestia przekonan ale nie o to mi chodzi bo w sumie ja jestem tego zdania co i ty ja poprostu tych słów użyłam w przenosni poprosto NIE KAZDY zabardzo rozumie i potrafi sobie wyobrazic te wszystkie medyczne słowa kture piszesz a tym barzdiej dopasować je do siebie .....
A skoro twierdzisz że niema czegos takiego jak poronienie samoistne to dlaczego tych określen uzywa sie w medycynie a PRZEDEZ WSZYSTKIM na testach ciążowych bo skoro na ulotce testu pisze aby nie robic za wcześnie testu bo może dojsc do poronienia samoistnego czyli do wydalenia nie zagniżzonej tej komórki w raz z okresem to dlaczego w takim razie jest jak byk napisane PORONIENIE SAMOISTNE mało tego poinformowała mnie takżę o tym pani farmaceutka W takim razie skoro tak piszesz to na wszystkich testach kture sa dostepne w POLSKICh aptekach piszą poprostu NIEPRAWDE........ JAGO 2001 wejdz na strone www.nasz-bocian.pl lub na inne podobne strony w kturych bardzo dokładnie opisane są poronienia samoistne w kturych dziewczyny poprostu myślą iz dostaja miesiaczka a niestety jest to PORONIENIE SAMOISTNE i robia wczesniej testy ktury ciążę stwierdza a potem okazuje sie że niestety ale ciąż już niema dużo także pisze o ciążach biochemicznych czy cos takiego a wiec wszystko jest troszke inaczej opisane niż ty napisałaś ........ Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-02-22 o 16:09 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
edyytka, nastepnym razem uzyj opcji "edytuj"
![]() ja nie pisalam, ze nie istnieje cos takiego jak poronienie samoistne, owszem jest, z tym, ze ty podalas bledna jego definicje. Z Twojej wczesniejszej wypowiedzi wywnioskowac mozna, ze poronienie zachodzi rowniez, gdy do zaplodnienia dojdzie a do zagniezdzenia juz nie. Otoz jest to bledne twierdzenie. Wystarczy, ze jajo zagniezdzi sie na kilka godzin lub nawet minut i to juz jest ciaza. Po tych kilku godzinach/minutach moze dojsc do poronienia, ktore bedzie objawialo sie jako bardziej obfitsza miesiaczka, przez co wiele kobiet nawet nie wie, ze w ciazy byly (tu sie z Toba zgodze z tym co pisalas wczesniej). To nazywamy poronieniem samoistnym! Jesli nie dojdzie do zaniezdzenia nie mamy do czynienia z ciaza! I nie mieszaj w to przekonan, bo to nie ma sensu. Testy ciazowe opieraja sie na wykrywaniu w moczu hormonu HCG. Hormon ten produkowany jest dopiero gdy zaplodniona komorka jajowa zagniezdzi sie w macicy, nie wczesniej! Ten fakt neguje cala Twoja teorie. A na przyszlosc radzilabym zasiegac informacji z bardziej wiarygodnych zrodel. Polecam lekture: http://zdrowie.org.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=644 Pozdrawiam ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Więc z tego co piszesz Jago zrozumiałam tyle że nie istnieje samoistne poronienie ?
Moja siostra byłą w ciąży , test zrobiła sobie po miesiącu od daty ostatniej miesiączki, wszystko grało,po 2 tygodniach poszła do lekarza, prawdopodobnie to był 3-4 tydzień. Po tym wszystkim dostała miesiączkę bardzo obfitą i strasznie bolesną. 2 tygodnie po miesiączce kupiła test, no i oczywiście żadnej ciązy nie ma. Ja już nie rozumiem, więc jak nazwać to zdarzenie ? Co to jest za małe endometrium ? Jak wytłumaczyć to siostrze ? I czy jeśli takie coś u niej wystąpiło, to czy będzie miała problem z zajściem w następną ciążę ?
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku Twojej siostry nastapilo widac te samoistne poronienie. Przyczyny tego moga byc rozne (czyt. link w poprzednim poscie). Endometrium jest to blona sluzowa, ktora jest zluszczana w czasie miesiaczki, a w ktora zagniezdza sie zaplodniona komorka jajowa. wystarczy ze tego endometrium jest za malo lub za duzo a uniemozliwia to zagniezdzenie komorki jajowej a tym samym uniemozliwia zajscie w ciaze. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witajcie niewiasty, bez obrazy Jago
![]() ![]() Dostrzegam u Ciebie Jago duży zasób wiedzy, może wiesz coś na temat "tyłozgiecia" jaki ma ono wpływ na zapołodnienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...i%EAcie+macicy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza ty, moze i edyytka napisala jasniej ale za to nieprawde. Ja to tylko sprostowalam. A co do tylkozgiecia macicy to zaplodnienie moze, lecz nie musi byc utrudnione. Moja mama ma tylozgiecie a bez problemow zaszla w ciaze i urodzila ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mniejsza o to, wypowiedziałam się. Dzięki za informacje.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.