![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
włoski na twarzy-jak usunąć?
Czy znacie metodę na usunięcia białych włosków z twarzy? mam na myśli nie takie nad górną wargą, ale po bokach twarzy, w okolicach żuchwy i uszu. Nie są one jakoś widoczne, mają jasny kolor, ale może jest sposób ba trwałe usunięcie? nie stosowałam wosku, bo boję się, że zaczną odrastać i będą ciemniejsze, a tego bym nie przeżyła chyba :P czy któraś z Was miała ten problem? Czy mogę prosić Panią Kosmetyczkę o radę? serdecznie dziękuję!
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: włoski na twarzy-jak usunąć?
Cytat:
![]() ja nie mialam na ten przyklad wloskow strasznie widocznych na brzuchu a teraz mam gaszcz czarnych klakow... z calego serca odradzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z wiekiem zapomnisz o nich,bo sa wazniejsze problemy i wcale tego nie mówie niegrzecznie,tylko ze szczerego serducha pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja mam ledwo widoczne włoski na policzkach i wdłuż lini szczęki oraz nad gorna wargą .Depiluje je za pomocą plastrów do depilacji i jestem zadowolona. Po każdej takiej depilacji mam piękną gładką skóre . Ja nie musiałam tego robić tylko mialam dużo wyprysków wdłuż lini szczęki i od kiedy depiluje tam włoski mam ładną skóre. Ja polecam z całego serca!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja mam włoski po bokach twarzy i troszke na brodzie.Depiluje je plastrami z woskiem.Wystarczaja do 2 tygodni potem trzeba rwac znowu.Slyszalam o laserze,ze pomaga,ale nie mam odwagi pojsc z tym do gabinetu.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja mam na gornej wardze i bardzo mnie to zlosci bo z bliska je bardzo widac ,a ze wzgledu ze jestem brunetka tym bardziej.Myslalam o depilcji laserowej ale ....
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam taki problem. Włsoki pojawiły mi sie po odstawieniu tabletek anty. Sa miękkie i jasne, ale widoczne, zwłaszcza na brodzie o wokół ust - siostra się śmieje ze mam buzię jak brzoskwinka (w sensie ze taką włochatą). Włoski są widoczne zwłaszcza pod słońce i pod odpowiednim katem.
Zastanawiam się, czy warto zaczynać "zabawę" np. kremami do depilacji - czy włoski bedą odrastały ciemniejsze i twardsze?? Czy jak bedą się "wykluwać" to będą wygladać jak u faceta dzień po goleniu ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
hmm...a ja mam takie wokol uszu na twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Ostatnio widziałam w tv reklamę jakiegoś , zdaje się że kremu, który osłabia włoski na tyle ,że w końcu zanikają. Nie zdążyłam zapisać nazwy i oczywiście natychmiast wyleciała mi z pamięci
![]() Może któraś z forumowiczek zna/pamięta nazwę tego specyfiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: włoski na twarzy
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bodajze na biochemii jest o tym watek, zapraszam do przejrzenia, trwa juz tam dyskusja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
chyba właśnie tak. dzięki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam duży problem... Wstydzę się gdziekolwiek wychodzić, całe wakacje spędzam w domu... To przez to, że mam włoski na całej twarzy (policzki, wąsik, broda i czoło). Rosną mi WSZĘDZIE - na twarzy, na piersiach, klatce piersiowej, brzuchu, plecach, palcach (nie na opuszkach) i nogach. Czy to jakaś choroba czy mam problem z hormonami? Włoski co prawda nie są ciemne, ale bardzo szybko rosną. Ja mam dopiero 13 lat i bardzo boję się powiedzieć o tym mamie. Nie chce mi się żyć. Ogółem jestem dość ładna, ale te okropne włoski mnie niszczą. Będę musiała tak żyć już zawsze czy może powinnam iść na wosk do kosmetyczki albo zdecydować się na depilację laserową? Błagam o pomoc niedługo koniec wakacji a nie moge sie TAK pokazać ludziom!!! Bardzo proszę o pomoc!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włoski na całej twarzy!
Nie wstydż sie rozmowy z mamą bo ona może Ci pomóc. Może to hormony dlatego najlepiej iść do lekarza.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ale na czym polegają te badania hormonalne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Badania hormonalne badają poziom hormonów w twoim organizmie. Powód włosków może być różny. Czasem jest to taka natura, czasem dziedziczne po mamie/cioci/babci, czasem to wynik choroby (zespół policystyczych jajników, rak, problemy z tarczycą). A co do laseru to laser pomaga tylko na czarne włosy, ponieważ one zawierają najwięcej melaniny, na jasne nie pomoże.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam do wątku o depilacji. Proszę nie powielać istniejących tematów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Każdy ma włoski na całym ciele
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Też mam włoski na twarzy ale wąsik np wyrywam woskiem na brodzie juz mi własnie tez rosną. No ale moja siostra tez ma to samo jest starsza i badania miała robione i wyszło wszystko dobrze. Robiłam badania hormonalne bo derm mi kazała z tego co powiedziała to ze mam dobre wyniki ale zawyżone przysadki mózgowej i kazała iśc do ednokrynologa. pozdrawiam
![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
idź do endokrynologa najlepiej, bo to mogą być jakies zaburzenia hormonalne. badania hormonów to tylko testy z krwi, wiec nie masz sie co martwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
endokrynolog pobierze Ci krew do badań.
wynik stwierdzi jaki masz poziom hormonów. dobierze ewentualne lekarstwa.
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Też mam identyczny problem .. tyle ze u mnie na twarzy te włoski nie sa aż tak bardzo widoczne , ale jak sie patrzy pod słońce to jest masakra .; ( najwięcej jest ich tu w okolicach uszu ..ale to to jeszcze jestem w stanie znieść ..ale to co dzieje sie na moim brzuchu juz nie . ; ( rosną mi tam długie ,ciemne ,gęste włosy . .poszałm najpierw do lekarza rodzinnego zeby skierował mnie do odpowiedniego specjalisty , ale pani doktor wysłała mnie tylko na USG zeby zbadać nadnercza.. wyniki były dobre , wszystko było w porządku i pani doktor powiedziała ze to juz taka moja uroda i zebym sie nie przejmowała bo jest wiele dziewczyn borykającyc sie z tym problemem ..a ja nie moge sie nie przejmować bo jest to bardzo krępujące i liczyłam ze lekarka da mi skierowanie do niewiem no np . hmmm endokrynoooga? lub bedzie kazała zbadać własnie hormony .. a ona nic . .tylko tyle miala do powiedzenia; NIE PRZEJMUJ SIE . TO NIE JEST AZ TAK BARDZO WIDOCZNE ; / A ja cie doskonale rozumiem bo to naprawde jest okropne ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mi nikt nie dawał skerowania na takie badania poszłam do przychodni zapłaciłam za badania i teraz ide prywatnie do ednokrynologa..
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
A ile kosztują takie badania ? i wizyta u endokrynologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Mam 15 lat i również dotyczy mnie ten problem, z tym że to owłosienie robi się coraz ciemniejsze. Byłam w szpitalu w Prokocimiu i lekarz endokrynolog-ginekolog po obejrzeniu mnie zlecił badania:
*z piciem glukozy(najpierw pobierają krew, później pije się chyba 100g glukozy i po 2 godz. znowu pobierają krew) *2 tyg. po glukozie badania prolaktyny z tabletką (podobnie jak z glukozą, tylko czeka się godzinę) *pobieranie krwi między 5 a 7 dniem owulacji *USG jajników i nadnerczy Teraz czekam na wynik. Podejrzewam, że mam zespół policystycznych jajników, ponieważ mam większość objawów. Skutkiem nieleczenia tej choroby może być bezpłodność. Więc jak macie nadmierne owłosienie zgłoście się do endokrynolog! Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Nie zawsze nadmierne owłosienie u kobiet świadczy o zaburzeniach hormonalnych. Czasami wynika z tzw. typu urody. Ja np. jestem typową brunetką z gęstymi włosami i czarnymi krzaczastymi brwiami. Niestety to bujne owłosienie rozprzestrzeniło się również tam gdzie nie potrzeba, porastając całe nogi, brzuch, pośladki czarnym gęstym zarostem niczym u mężczyzny. Przez całe lata zmagałam się z tym problemem, na szczęście są gabinety dermatologii estetycznej i zabiegi laserowe, które go eliminują do minimum. Oczywiście to mit,ze depilacja laserowa na stałe usuwa zarost. Ja jestem po ośmiu zabiegach i z tego co widzę to nie koniec, trzeba się nastawić na okresowe powtarzanie tych zabiegów, gdyż włoski jednak odrastają. Pomimo wszystko uważam iż ta niemała inwestycja jest czymś najlepszym co mogłam dla siebie zrobić...wreszcie koniec problemów z wrastającymi włoskami, stanami zapalnymi itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja robiłam badania które mi kazała zrobic derm i kosztowały mnie ok 120zł i teraz kazała mi jeszcze raz zrobic ale to juz same tarczycowe które kosztują ok80zł. No a prywatnie wizyta bedzie mnie kosztować 100zł.
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Nie mysl o zadnej depilacji laserowej , skoro włoski rosną ci na całym ciele to prawie na pewno problemy hormonalne. Idz z mamą do endokrynologa. Łatwo po diagnozie to zahamować.
Włoski zaczynają tez rosnac na calym ciele u osob nadmiernie sie odchudzających, gdy ich waga zaczyna byc krytycznie niska...Odchudzasz sie moze?
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post25485480 E.L.F, smashbox, minerały,soir de lune itp. Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2010-08-24 o 01:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.