![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
dobieranie podkładu
Mój problem polega na tym, że kolor twarzy znacznie rózni się od koloru szyi (nie uzywam samoopalacza ani nie chodzę na solarium). Gdy nałożę podkład nawet idealnie dobrany do koloru twarzy, różnica pogłębia się. Co mam z tym zrobić? Dobierać podkład do szyi?!!!!
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
dobieranie podkładu
Mój problem polega na tym, że kolor twarzy znacznie rózni się od koloru szyi (nie uzywam samoopalacza ani nie chodzę na solarium). Gdy nałożę podkład nawet idealnie dobrany do koloru twarzy, różnica pogłębia się. Co mam z tym zrobić? Dobierać podkład do szyi?!!!!
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam takie pytanie, mam 13 lat , niestety zaczelam 1 temu zaczelam uzywac podkladu i nie wyobrazam sobie nie uzywanie...bo moja skora jest wmiare ale mam przebarwienia od czasu do czasu pare pryszczy......ale nigdy nie moge znalezc dobrego podkladu , idealnego dla mnie...ktory by dobrze kryl a zarazem wygladala naturalnie.Znacie moze jakies dobre podklady?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkład Idealny
Wizazystka nie jestem,wiec moja wypowiedz profesjonalna nie bedzie..ja tez od mlodych lat mialam fatalna cere...podkladu zaczelam uzywac gdzies od 15 roku zycia.. juz teraz nie pamietam czego uzywalam, ale dopiero teraz ( majac niecale 20 lat) trafilam na podklad prawie idealny
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Raczej uważam , że ciężko znaleźć idealny podkład dla wszystkich ... może przeglądnij KWC? : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Może coś z Vichy?
Chociaż ja uważam, że 12 lat to stanowczo za wcześnie na podkład. Jeżeli masz problemy z przebarwieniami w tak młodym wieku, zastanów się lepiej jak je leczyć, a nie maskować.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam 14
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem w tak młodym wieku nie powinnaś używać podkładów. Mimo wszystko zatykają one pory i mogą powodować jeszcze więcej problemów niż masz teraz. Ewentualnie mała ilość lekkiego pudru, ale nie podkład.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
kiedy mialam 14 lat to konczylam sie bawic lalkami
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
też uważam że 13 lat to trochę za wcześnie na podkład ale jest taki krem tonujący vichy, nie pamiętam dokładnie nazwy, Lumines...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ale ona nie prosi o odwodzenie od decyzji tylko pomoc w dobrze
![]() Sama zaczęłam używać podkładów w podstawowce, ale nie sama tylko mama mi ładowała je na twarz, a pod spód tonę kremu, zwlaszcza w zimie. ale to przez moje strasznie widocznie naczynka, ktore trzeba chronic. najlepiej isc do sklepu i sobie potestowac parę podkladow, wazne zeby nie robicly maski na twarzy, bo na takiej mlodej buzi zle to wyglada! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: dobieranie podkładu
podbijam po tylu latach:d !!!
może ktoś odpowie ![]()
Jedynym kluczem do szczęścia jest bunt w nim nie ma winy ani wstydu. Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto! "czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Bardzo mocno bym się zastanawiała, czy dla tak młodej skóry podkład jest odpowiedni... Cera nastolatek to często festiwal wszelkich możliwych kłopotów skórnych (od pryszczy do podrażnień i alergii) i najpierw lepiej byłoby chyba tę cerę ustabilizować za pomocą odpowiednio dobranych kosmetyków pielęgnacyjnych.
Może zamiast podkładu raczej coś w rodzaju kremu tonizującego/koloryzującego, jak radzą dziewczyny powyżej? Wyrówna koloryt cery, a ryzyko zapchania porów i przeciążenia skóry dużo mniejsze... Albo dobry krem o matujących i antybakteryjnych właściwościach (jeśli Twoim kłopotem są wypryski i połysk) tudzież hipoalergiczny dla wrażliwej skóry (jeśli zmagasz się z podrażnieniami). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
A znacie jakies dobre kremy koloryzujace?
Te vichy? Przypomnisz sobie nazwe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym dobranie podkładu to długa droga i zazwyczaj sukces u jednej osoby, nie oznacza zadowolenia drugiej. Gdyby istniał idealny, to niewątpliwie wątek na jego temat byłby niezmiennie na wierzchu forum ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Szukając peelingu, zauważyłam dziś w drogerii dwa rodzaje kremu koloryzującego:
z serii Nivea Visage Young - http://www.nivea.pl/products/show/432 i z nowej, antybakteryjnej serii Nuno firmy Ziaja - http://www.ziaja.com/pl/?a=prod2&idC...d=2&idProd=267 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Oj wcale nie za wczesnie. 13 latki mimo powszechnych opini tez mają klopoty z cera i to powazne. Możesz używać normalnego podkładu nie konieczne tylko kremów lekko koloryzujących. Ja robie to od 11 roku zycia i skora wcale mi sie nie zniszczyla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dermatolog dermatologiem ( chociaz mi nic nie pomogl, pomogly mi dopiero tabletki anty) ale chyba kazdy chce wygladac schludnie,kazdy marzy o ladnej i swiezej cerze, nie wazne czy w wieku 13 czy 60 lat..
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
O to chodzi, żeby wyglądać schludnie. 12-13-14-latki z podkładem na twarzy mnie przerażają, niestety przeważnie wygląda to strasznie nienaturalnie i po prostu... blee. A kiedy zaczyna sie używać takich cieżkich kosmetyków (bo tak czy siak zatykają pory i skóra się męczy, nie może swobodnie oddychać itd.) w tak młodym wieku, potem będzie tylko coraz gorzej. Ja radzę lekki puder, ewentualnie ten krem koloryzujący czy jakoś tak z Nivea.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ale Ci dziewczyny truja.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam ale jestem jedna z tych ktore na widok 12-13 latki z make upem na twarzy szokuja sie i patrza z przerazeniem
![]() Ale jak juz uprzesz sie uzywac podkladu to JAK CIE PROSZE lekkie ktore wyrownaja Ci koloryt cery! nie zaczynaj od ciezkich bo za 10 lat bedziesz wygladac o +5 starsza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
podkład zaczęłam podkradać mamie mając 14 lat, bo miałam kompleks pajączków na twarzy. pamiętam taki moment, że koleżanka mnie wyśmiała, że się maluję
![]() przez długi czas miałam taki oto patent na to, aby podkład wyglądał jak najbardziej naturalnie: otóż przed nałożeniem mieszałam go z kremem. używałam bodajże Dream Matte Mousse Maybelline wraz z Happydermem L'oreala - fantastycznie się łączyły i dzięki temu lekko ożywiałam koloryt cery, bez efektu maski, wyglądało to bardzo naturalnie. oczywiście zandego kremu nie sugeruje, bo to indywidualna sprawa i należy sobie dobrać coś zgodnie z wiekiem i rodzajem cery (np. krem do cery problemowej), ale myślę że może warto tym się zainteresować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
ja też polecam krem tonujący Ziaji z serii NUNO, ja sama go używam choć mam więcej lat niż Ty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Perfumoholik z wyboru
|
Kiedy miałam 15 lat używałam Revlona - fakt, ze czasem mnie zapchal, ale podklad sobie bardzo cenię
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
O wlasnie - krem tonujacy Nuno z Ziaji! Uzywam go na codzien (a takze jestem duzo starsza od Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Jest to ciekawe pytanie i ostatnio sama się z nim borykam. Jednak staram się dobrac taki odcień żeby zlewał sie z kolorem szyji (która u mnie jest zółtawa podczas gdy twarz od beżowej po zaczerwienioną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że to jest jedyne rozsądne wyjście, dobierać do szyi
![]() Anyway wyczytałam tu kiedyś w jakimś wątku, że podkłady w drogerii należy właśnie testować na szyi, blisko linii żuchwy. W ten sposób najłatwiej dobrać właściwy odcień. Obecnie tak właśnie robię i rezultaty są bardzo zadowalające.
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
czasem bardzo cieżko jest dobrac podkłady spróbuj znaleść podkład ktory bedzie zbliżony i do szyi i do twarzy, rzeczywiście łatwiej będzie w Twoim przypadku jesli sprawdzisz go na lini rzuchwy. wiesz raczej tego nie stosuje ale mozesz tez spróbowac nałozyc podkład tez na szyje, w niewielkiej ilości i dobrze rozetrzec aby był praktycznie nie widoczny to tez może sprawić że załagodzisz ta granice. Zastanów sie tez nad uzyciem zamiast podkładu kremu koloryzującego, sa delikatniejsze mniej kryjace przez co tez może ta rożnica byc łagodniejsza.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.