|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pocieniowane włosy
prawie od zawsez mam pocieniowane włosy i zawsze sie tak ścinałam, ale ostatnio zauwazyłam, że moej włosy porozdwajały sie przez to i są dość zniszczone. Może znacie jakies sposoby na wzmocnienie włosów? Aha planuje je zapuścić tak żeby wyrównały sie pasma ze sobą i były równej długości, czy myślicie, że powinnam iść do fryzjera troche je wyrównać? Przynajmniej te co mozna, chociaż ja mam niektóre krótkie i długie pasma i to dość moco nie no srednio, a nie chcem miec krotkich wlosow. Prosze o rade;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pocieniowane włosy
Co do rozdwajania to możesz wypróbować serum na rozdwajające się końcówki Avon. Sprawdziłam, u mnie przyniósł efekty
![]() ![]() A jak jest u ciebie ze stosowaniem suszarki, prostownicy, lokówki itp.? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no właśnie w tym jest problem, bo to po części moja wina, ponieważ za często używałam prostownicy w tej chwili rzadko to robię. Używam Elseve odżywek i szamponów w tej chwili, ale odżywki itp. zbytnio nie pomahają;/ a swoje robią wizyty u fryzjera, który mi niszczy włosy za pomocą takiego ustrojstwa do cieniowania, dlatego przestalam chodzic;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Zamiast prostownicy możesz stosować Fluid do włosów Joanna lub krem do prostowania włosów Efekt Żelazka Sunsilk (wygładza włosy i chroni je podczas prostowania prostownicą).
A do fryzjera chodź regularnie na podcinanie końcówek (tak na prosto). Tylko, niestety, na początku taka fryzura (czyli prosto ścięte końcówki a wyżej pocieniowane) mogą wyglądać niezbyt korzystnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() odżywki, witaminki, maski... http://www.wizaz.pl/kosmetyki/thebest.php?kat=165 <--- moze sie przydać ![]() Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
juz nie uzywam prostownicy....odżywek zawsze uzywałam, ale zbytnio to nie pomaga;/
Edytowane przez ASieńka_24 Czas edycji: 2007-05-04 o 16:00 Powód: ponieważ powtórzyłam drugi raz to samo i nie udało mi sie zacytować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Może spróbuj olejku rycynowego? Rób maseczki
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mnie też po cieniowani strasznie rozdwoiły się końcówki, na pwno po tym bo prostownic ani żdnych innych wynalazków nie używam, i jeszce cały czas używam odżywek a moje włoski śa przesuszone i rozdwojone:-( Dobrym sposobem jest maseczka z żółtka jajka i oliwy pomaga moim zdaniem;-) A jak znacie jakieś inne sposoby to ja też chętnie poczytam;-)
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
dziekuje wypróbuje ta maseczke z żółtka i oliwy. hehe olejek rycynowy na wszystko dobre ;] dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
To nieco dziwne, ja tez, odkąd pamiętam, cieniuję włosy (bo są cieniutkie i wycieniowane znacznie lepiej się układają). Co do rozdwajających się końcówek qmpelki polecały mi preparat do rozdwajających się włosów z Gliss Kur. Ponoć jest naprawdę skuteczny. Z mojego doświadczenia śmialo mogę powiedzieć, że warto inwestować w kosmetyki i odżywki do włosów, oczywiście jeśli mozecie sobie na to pozwolić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.