Pocieniowane włosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-03, 19:04   #1
ASieńka_24
Przyczajenie

GG do ASieńka_24

Pocieniowane włosy

prawie od zawsez mam pocieniowane włosy i zawsze sie tak ścinałam, ale ostatnio zauwazyłam, że moej włosy porozdwajały sie przez to i są dość zniszczone. Może znacie jakies sposoby na wzmocnienie włosów? Aha planuje je zapuścić tak żeby wyrównały sie pasma ze sobą i były równej długości, czy myślicie, że powinnam iść do fryzjera troche je wyrównać? Przynajmniej te co mozna, chociaż ja mam niektóre krótkie i długie pasma i to dość moco nie no srednio, a nie chcem miec krotkich wlosow. Prosze o rade;]
ASieńka_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-03, 19:14   #2
~~Creedka~~
Przyczajenie

Dot.: Pocieniowane włosy

Co do rozdwajania to możesz wypróbować serum na rozdwajające się końcówki Avon. Sprawdziłam, u mnie przyniósł efekty . A na wzmocnienie... może jakieś odżywki, maseczki? Pełno teraz tego jest, myślę, że znajdziesz coś dla siebie .

A jak jest u ciebie ze stosowaniem suszarki, prostownicy, lokówki itp.?
~~Creedka~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-03, 19:24   #3
ASieńka_24
Przyczajenie

GG do ASieńka_24

no właśnie w tym jest problem, bo to po części moja wina, ponieważ za często używałam prostownicy w tej chwili rzadko to robię. Używam Elseve odżywek i szamponów w tej chwili, ale odżywki itp. zbytnio nie pomahają;/ a swoje robią wizyty u fryzjera, który mi niszczy włosy za pomocą takiego ustrojstwa do cieniowania, dlatego przestalam chodzic;/
Stary 2007-05-03, 19:39   #4
~~Creedka~~
Przyczajenie

Zamiast prostownicy możesz stosować Fluid do włosów Joanna lub krem do prostowania włosów Efekt Żelazka Sunsilk (wygładza włosy i chroni je podczas prostowania prostownicą).

A do fryzjera chodź regularnie na podcinanie końcówek (tak na prosto). Tylko, niestety, na początku taka fryzura (czyli prosto ścięte końcówki a wyżej pocieniowane) mogą wyglądać niezbyt korzystnie...
Stary 2007-05-03, 22:17   #5
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ~~Creedka~~ Pokaż wiadomość
Zamiast prostownicy możesz stosować Fluid do włosów Joanna lub krem do prostowania włosów Efekt Żelazka Sunsilk (wygładza włosy i chroni je podczas prostowania prostownicą).

A do fryzjera chodź regularnie na podcinanie końcówek (tak na prosto). Tylko, niestety, na początku taka fryzura (czyli prosto ścięte końcówki a wyżej pocieniowane) mogą wyglądać niezbyt korzystnie...
Efekt żelazka Sunsilk nie chroni włosów poddawanych stylizacji w wysokiej temp. Producent nie wspomina o tym ani słowa, a na pewno by się "pochwalił", gdyby tak było: http://www.sunsilk.pl/app/product9
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-04, 13:01   #6
rozmarynek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ASieńka_24 Pokaż wiadomość
prawie od zawsez mam pocieniowane włosy i zawsze sie tak ścinałam, ale ostatnio zauwazyłam, że moej włosy porozdwajały sie przez to i są dość zniszczone.
jak to? porozdwajały CI sie dlatego ze byly pocieniowane? RAczej dlatego ze bly przesuszone, zniszczone... itp. Ja tez zawsze mam pocieniowane (od dzis mocno mocno mocno pocieniowane) i nie dopatrzyłam sie nigdy w tm powodu rozdwojonych koncowek (a takowych nie posiadam)

Cytat:
Może znacie jakies sposoby na wzmocnienie włosów?
odżywki, witaminki, maski...

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/thebest.php?kat=165
<--- moze sie przydać

Pozdrawiam.

Albert Einstein

rozmarynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-04, 15:49   #7
ASieńka_24
Przyczajenie

GG do ASieńka_24
Unhappy Dot.: Pocieniowane włosy

juz nie uzywam prostownicy....odżywek zawsze uzywałam, ale zbytnio to nie pomaga;/

Edytowane przez ASieńka_24
Czas edycji: 2007-05-04 o 16:00 Powód: ponieważ powtórzyłam drugi raz to samo i nie udało mi sie zacytować
Stary 2007-05-04, 15:53   #8
ASieńka_24
Przyczajenie

GG do ASieńka_24

Cytat:
a swoje robią wizyty u fryzjera, który mi niszczy włosy za pomocą takiego ustrojstwa do cieniowania, dlatego przestalam chodzic;/
To mi nieźle tez zniszczyło włosy i przestałam chodzic to fryzjera;/
Stary 2007-05-04, 18:32   #9
untouchable
Wtajemniczenie

Może spróbuj olejku rycynowego? Rób maseczki No i rozdwojone włosy trzeba obciąć, bo same nie znikną, no chyba, że się złamią lub wykruszą.
Stary 2007-05-04, 18:45   #10
Kamma1507
Zakorzenienie

Mnie też po cieniowani strasznie rozdwoiły się końcówki, na pwno po tym bo prostownic ani żdnych innych wynalazków nie używam, i jeszce cały czas używam odżywek a moje włoski śa przesuszone i rozdwojone:-( Dobrym sposobem jest maseczka z żółtka jajka i oliwy pomaga moim zdaniem;-) A jak znacie jakieś inne sposoby to ja też chętnie poczytam;-)

[...] Może jutro znów odkryjesz, że życie jest wciąż szalone,
jeśli po prostu się uśmiechniesz."

Kamma1507 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-04, 19:55   #11
ASieńka_24
Przyczajenie

GG do ASieńka_24

dziekuje wypróbuje ta maseczke z żółtka i oliwy. hehe olejek rycynowy na wszystko dobre ;] dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-04, 19:59   #12
~~Creedka~~
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Efekt żelazka Sunsilk nie chroni włosów poddawanych stylizacji w wysokiej temp. Producent nie wspomina o tym ani słowa, a na pewno by się "pochwalił", gdyby tak było: http://www.sunsilk.pl/app/product9
No cóż... Ja gdzieś czytałam, że właśnie ma też za zadanie chronić włosy podczas stylizacji prostownicą, czy suszarką. Ale na stronce faktycznie o tym nie wspomina...
Stary 2007-05-04, 20:08   #13
Uleńka_20
Przyczajenie

To nieco dziwne, ja tez, odkąd pamiętam, cieniuję włosy (bo są cieniutkie i wycieniowane znacznie lepiej się układają). Co do rozdwajających się końcówek qmpelki polecały mi preparat do rozdwajających się włosów z Gliss Kur. Ponoć jest naprawdę skuteczny. Z mojego doświadczenia śmialo mogę powiedzieć, że warto inwestować w kosmetyki i odżywki do włosów, oczywiście jeśli mozecie sobie na to pozwolić W profesjonalnych salonach fryzjerskich jest niezły wybór i każdy znajdzie coś dla siebie. Pozdrawiam
Uleńka_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości