|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Piekarnik który spala;/
Witam.
Mam ogromny problem z moim piekarnikiem a mianowicie spala mi wszystkie ciasta zaczawszy od babek sernikow biszkoptow skonczywszy na kruchych ciastach. Nie minie nawet polowa czasu ktory jest potrzebny do upieczenia a juz ciasto robi sie czarne;/. Ostatnio to ciasto bylo juz z zewnatrz czarne a w srodku ciasto surowe.Próbowalam na termobiegu spalalo. Bez termoobiegu tj gora i dol spalalo. Probowalam mniejsza temperature i tez nic co moge zrobic aby przestalo mi wszystko palic?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piekarnik który spala;/
dziwne, moj spala bo ma chyba ze sto lat, odsuwam troche ta dolna szuflade pod piekarnikiem. Czasem dziala, czasem nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A moj ma gora 5 lat:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Może nie wystarczająco zmniejszyłaś temperaturę, przy korzystaniu z termoobiegu zmniejsza się temperaturę o 25 stopni, ale każdy piekarnik trzeba wyczuć, zmniejsz temperaturę o 30-50 stopni, jeżeli nadal będzie palić to pewnie masz walnięty termostat i nie wyłącza się grzanie po uzyskaniu ustawionej temperatury.
Ja większość ciast piekę na termoobiegu z grzaniem od góry i dołu i w temperaturze 175 stopni.
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Miałam podobną sytuację, palił wierzch mimo że ciasto było w środku surowe. Rzeczywiście mimo kompletnego braku talentu kucharskiego nie było w tym mojej winy. ![]() Wymiana i po kłopocie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wyłaczylam juz nawet termoobieg i nadal pali:/ Ja niektore ciasta juz probowalam zamiast w 180 stopniach piec w 150 i nadal to samo:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nadal pali to pozostaje dać go do naprawy lub kupić nowy.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A jak sprobuje w 100 stopniach to mam duzej piec jesli tak to o ile??
Dzis dokladnie sprawdzilam i wogle sie juz teraz nie zgasza ta lampka kiedys to raz na stoale sie zgaszala a teraz wogle;/ Edytowane przez cadddy meddy kadmy any Czas edycji: 2008-12-10 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz oddać piekarnik do naprawy lub wybrać się na zakupy po nowy. Ustawienie piekarnika na 100 stopni nic w tym wypadku nie pomorze.
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Aha dzieki a to z jakiegos powodu sie popsulo np. zlego uzytkowania lub cos czy tak jak kazda inna rzecz uzytku codziennego tak ot tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.