![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Prezerwatywa antygwałtowa.
http://kobieta.interia.pl/seks/news/...kobiet,1063317
Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prezerwatywa antygwałtowa.
świetny pomysł
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak pogodzić to ze współżyciem z TŻtem? Bo się właśnie nad tym zastanawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pomysł bez sensu- takie prezerwatywy ograniczają swobodę. Za każdym razem jak bede się chciała kochać z Tżtem bede lecieć do lekarza by mi to zciągnął
![]() Poza tym gwałciciel, który poczuje ból od takiego czegoś może się rozwścieczyć i wyładować agresję na kobiecie, którą chciał zgwałcić...
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie podoba mi się ten pomysł
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Beznadziejne.
Nosisz to parę lat,zdejmiesz i zdarzy Ci się ta krzywda i zostaniesz zgwałcona.Kasa w błoto,a ból psychiczny i tak pozostaje i myślę,że nie zmniejszy go fakt tego,że penis zwyrodnialca jest poraniony.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Mnie też się to nie podoba...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kompletnie bezsensu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
a gdzie bylo napisane, ze to sie wklada na miesiac, bo kasa w bloto ?:| przeciez to jak prezerwatywa :| naklada sie i zdejmuje bez wiekszego problemu. Przed spontanicznym sexem mozna to wyjac i juz.
Uwazam, ze jest to malo praktyczne tak czy siak, lepiej chyba nosic paralizator, ale wcale nie takie glupie. Przy pierwszym "pchnieciu" facet skowyczy z bolu co daje nam szanse na ucieczke, dostaje przy okazji nauczke i latwo go zlapac. Nie wiem tylko kiedy mialabym to zakladac, czy zawsze jak wychdoze z domu, czy gdzies na impreze np, wiedzac, ze bede wracac sama i bedzie juz pozno.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
błąd.
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja również uważam to za dość bezsensowne, jednak z drugiej strony, gdyby sie rozpowszechnił mogł by działać odstraszająco.
Nie mówie o Polsce ale właśnie np o Afryce gdzie gwalty są plagą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Chii1986 jeżeli dobrze zrozumiałam to tam jest zapisane że tylko lekarz może ją zdjąć z poszkodowanego członka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Według mnie taka prezerwatywa to niezaciekawy pomysł. Prawdopodobne, że facet, który nadzieje się na cos takiego wścieknie się jeszcze bardziej i z tej wściekłości czy bólu rozwali kobiecie głowę o najbliższy kamień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
"Skuteczność Rapexu jest o tyle wątpliwa, że nie zapobiega on gwałtowi - może go jedynie przerwać. (...) nagły ból może wywołać u napastnika reakcje agresywne, a zranienia jakie powodują u gwałciciela haczyki mogą zwiększyć ryzyko zakażenia wirusem HIV."
Dla mnie powyższy cytat z tego artykułu wystarcza, aby stwierdzić, że pomysł jest baaardzo kiepski. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, nie widzę w tym pomyśle nic a nic świetnego... Lepiej się zająć skuteczną profilaktyką gwałtów, a nie czymś takim...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a masz jakiś pomysł na tę profilaktykę gwałtów?
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie mam, ale to nie zmienia faktu, że przerwany gwałt, a gwałt to podobne traumatyczne doświadczenia i żeby było ok, to nie powinno do niego w ogóle dojść czyż nie?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to pomysl i dobry i zly.Dobry bo z jednej strony gwalciciel mialby nauczke ale rzeczywiscie przez ten bol ktoryby go spotkal moglby zrobic swojej ofierze cos gorszego np,brutalnie pobic albo i zabic
![]() A co ze wspolzyciem z partnerem?Kobieta albo musialaby byc samotna albo zyc w celbacie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Jeśli dziewczyna może sama sobie to wkładać, kiedy chce i na jak długo chce, to uważam, że raczej dobrze, że pojawia się wybór, i kobieta ma możliwość tak właśnie się zabezpieczać, gdy uzna, że jej się to przyda. Może ta prezerwatywa nie jest (nie będzie) zbyt hitaśna/wygodna, ale z biegiem czasu pewnie powstaną lepsze rozwiązania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Lepszy pas cnoty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
pomysł ciekawy. szkoda tylko że taka prezerwatywa szalenie niepraktyczna i raczej nie da się tego używać. ale jak najbardziej bestiom które dopuszczają się gwałtu należałaby się taka sroga nauczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ten kondom to wg mnie nie jest dobry pomysł :no:
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Pomysl smieszny bo nie rozwiazuje prawdziwego problemu jakim jest gwalt ,nalezy zapobiegac a nie poslugiwac sie polsrodkami i to w dodatku kobieta jest tym obarczona, agresja,gwalty biora sie miedzy innymi z biedy,niewiedzy,ogranicze n mozliwosci,braku perspektyw,mentalnosci,wy chowania,chorob.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Owszem, owszem, niemniej uważam, że dobrze, gdy pojawia się jakaś alternatywa, zanim jeszcze mądre głowy wymyślą, co zrobić, by zmienić społecznie chorą sytuację.
2 mln gwałtów rocznie. Jakiś koszmar. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2008-02-23 o 22:23 Powód: styl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No i? Zgadzam się z Tobą po prostu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ta prezerwatywa może tylko doprowadzić gwałciciela do wściekłości (jak zostało to już napisane) i pobić, a nawet zabić kobietę. Jasne, że "lepiej", jak facet "tylko" spróbuje zgwałcić, a nie zgwałci. Ale uraz psychiczny na pewno zostanie taki sam, a chyba lepiej przeżyć?
"Plus" byłby taki, że tylko lekarz potrafi te kolce usunąć z penisa, więc gwałciciel zostanie złapany (a właściwie sam się podstawi) i ukarany. No i problem właśnie ze współżyciem ze swoim facetem... W artykule nie ma nic na temat tego, czy kobieta może tą prezerwatywę wyciągać sama, kiedy chce. Bo jeśli nie może, to się pojawia "mały" problem... Ja osobiście nie dałabym sobie tego założyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.