|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Boski Eden i Eau de Eden
Eden to moje najnowsze odkrycie. Dotąd nawet nie spoglądałam na tę zielonkawą buteleczkę. A tymczasem ona zawiera zapach zielonych łąk, wilgoci, traw...wszystkiego za czym teraz tęsknię. Nic to że miałam już w tym tygodniu nic w perfumerii nie kupować. Jutro idę po Eden mój własny zapach raju
![]() I boję sie czy na flaszce się skonczy...czy może jakieś pierwiastki linii kąpielowej sie pojawią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Boski Eden i Eau de Eden
Cytat:
![]() ![]() Natomiast Eau de Eden to juz zupelnie inna bajka - zapach jest swiezy, przejrzysty, bardzo rzeski, ale ten z kolei jest dla mnie zbyt swiezy i ostry. Nie chce urazic milosniczek tego zapachu i nie obrazajcie sie za to, co powiem, ale przywodzi mi na mysl odswiezacz do toalet o zapachu morskim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zapachu Eden używała (bardzo obficie) moja nauczycielka angielskiego jeszcze w podstawówce, straszna kosa. Brrrrrrrrr. Ale oczywiście to odosobniony przypadek
![]() Cieszę, się że znalazłaś swój zapach ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Szajo,zaintrygwałaś mnie tym opisem-muszę ponownie przetestować obie wersje Edenu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Znam Eden klasyczny. Wpadłam w jego sidła i od dawna noszę się z zamiarem zakupu.
Świetny jest! ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Eden jest jednym z moich faworytów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Oj, z Eden to ja mam mnostwo wspomnien...
Eau d'Eden musze sobie przypomniec, bo dawno nie wachalam. Ale z tego co pamietam to swiezy zapach z jakas ostra, drazniaca nuta, ktora powodowala, ze zapach byl dla mnie troche ciezki. Eden EDP to inna bajka. Jest taki jak flakon - ciezki, zimny, jak kamien. Bardzo bogaty, ale przerazliwie zimny, niestety z mydlanymi nutami. Rownie uzywala tego zapachu moja nauczycielka z angielskiego. Zlewala sie tym w niesamowitych ilosciach i tylko z nia mi sie ojarzy. Niestety ta osoba zmarla w bardzo mlodym wieku i moze dlatego Eden kojarzy mi sie tak nieswojo, zle... Ostatnio w Swieto Zmarlych poczulam ten zapach na cioci - naprawde niezle sie wpasowal w atmosfere. Pare dni pozniej poszlam do perfumerii i przetestowalam Eden. Byl nie do zniesienia! Caly tramwaj sie ode mnie odsuwal, a zapach dlugo siedzial w rekawie kozucha. Stwierdzilam, ze jednak nie moj, bo mydlana nuta za bardzo wybija sie na pierwszy plan. No i niestety zapach jest lekko trupi i kojarzy mi sie bardziej upiornie niz nawet Angel! Oba Edeny byly bardzo popularne w latach 90., byly doslownie w kazdej gazecie, perfumerii etc. Teraz juz ich raczej na nikim nie czuje, ale wciaz przyciagaja... Mysle, ze jesli kiedys kupie ktoras wersje to raczej wode toaletowa, a nie perfumowana, bo ta druga jest dla mnie bardzo mroczna. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boski Eden - rowniez zdecydowanie jest wsrod moich faworytow. Buteleczka raczej pospolita, a zapach jakze piekny i bardzo trwaly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na małym niewinnym blotterze...w zimny jesienny dzień.Na złośc pogodzie ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-12-22 o 13:22 Powód: stary post pod postem :) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam Eden, który znajduje się na moje liście "must have". L'Eau d'Eden jest dla mnie zbyt łagodny i delikatny, natomiast klasyczny Eden to zapach ciężki, wilgotny i soczysty. Jak napisała Margarita, to nie raj i kwiatuszki, ale zapach słodki i ciężki jak grzech. Bardzo kontrowersyjny, ale jednocześnie wyjątkowo udana kompozycja, moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Eden to klasa sama w sobie. Parno-zielony tropik o zmierzchu dnia, lekko -owocowy, nieco mdły. Niezapomniany i rozpoznawalny zawsze i na kazdym .
Eau d`Eden - lżejszy, świeży , niezobowiązujący , na lato , świetna trwałość. Czyzby kluły mi się jakieś marzenia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ropuszka ladnie napisala, ze Eden jest "bardzo bogaty, ale przerazliwie zimny, z mydlanymi nutami." Tak go wlasnie odbieram, tylko ze dla mnie to cechy pozytywne
![]() Niedawno, po 7 latach przerwy, powrocilam do Edenu.....i czuje sie w nim swietnie. Wyznam, ze te pachnialam Edenem, gdy po raz pierwszy spotkalam mojego meza- teraz, po latach bezblednie rozpoznal jego zapach ![]() Dla niego to kwintesencja kobiecosci i sexappealu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Eden wciaz powraca do mnie. Czuje go raz na rok mniej wiecej i zawsze zaskakuje mnie fakt, ze ktos tego jeszcze uzywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Eden, doceniam go- jest nie do pomylenia, ma charakter jak sie patrzy. Wyrazisty, duszny, a jednocześnie chłodny.
Zapach jednak zupełnie nie dla mnie. Ten raj jest zatruty, zimny, odpychający. Nie zostawia mi grama powietrza. Psychicznie mnie dołuje- to chyba jedyny zapach, który działa na mnie w taki sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dzis bedac w perfumerii, wypatrzylam tester Edenu. Byla tylko setka za ponad 300 zl. Oczywiscie wzielam blotter i psiknelam, ale niestety na papierze ten zapach smierdzi, a przynajmniej nie pachnie tak, jak go pamietam. On rozkwita dopiero na skorze i nie dla kazdej nosicielki jest taki laskawy. Na wiekszosci pachnie tym wspomnianym mydlem, ale wciaz ludze sie, ze gdybym go jednak kupila, to na mnie bylby zachwycajacy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Wilgoć.
Zdecydowanie. ...takie najprostsze skojarzenia z edenem. Fakt faktem, od wielu lat noszę go na codzień. Setka edenu mi zupełnie niestraszna ![]() Żaden inny zapach mnie tak nie kręci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam Edena!Świetny zapach lecz nie każdemu sie podoba.Jestem bardzo do niego przywiązana i dobrze sie z nim czuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Watek juz wymarl dawno, a ja sobie ponownie przypomnialam Eden edp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ropuszko, flaszka to głęboka woda od razu, ale - ryzyk fizyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zona najukochanszego Meza
|
A ja od wielu lat uwielbiam Eau d'Eden wedlug mnie to hiacynty, konwalie, bez i lilie wodne - jeden z najpiekniejszym zapachow od lat
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zona najukochanszego Meza
|
Asia moze chcesz zeby trafila w dobre wizazowe lapki
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nie mam kiedy tego zrobić... zawsze córa w domu a przy niej nie dam rady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ona młodsza od mojej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
na mnie eden edp pieknie łagodnieje, szlachetnieje z czasem i wcale nie jest aż tak mocny, szalenie kobiecy zapach, dla kobiety odważnej, z pazurem, oryginalnej,a w dobie byle jakich zapachów,teraz doceniam go jeszcze bardziej niz kilkanascie lat temu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.