![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Grupa Wsparcia Puszystych/pulchnych Wizażanek :)![]() Pomyślałam ze można by tak załóżyc wątek dla przystych, pulchnych, zaokrąglonych ślicznych Wizażanek, gdize beda mogły się wzajemnie wspierac, dzielic problemami, opiniami czy po prostu wygadac co im na serduchu leży ![]() Sama jestem grubaską. Właściwie od zawsze. Walczyłam z tym nie raz i pewnei jeszcze nie raz mnei dopadnei żeby powalczyc. Ale jakos ostatnio utwerdzam sie w tym ze musze sie po porstu pokocha. Niby po porstu ale to strasznei trudne.... Bo jesli ja sama tego nei zrobie to nikt inny tym bardziej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak to z Wami jest? Buziaki ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa Wsparcia Puszystych/pulnych Wizażanek :)
A ja właśnie oglądałam "Rozmowy w toku" o kobietach z nadwagą i bardzo mi się podobał ten odcinek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ze mna to tak jest ze lubie sie i te "pare" kilogramow wiecej w niczym mnie to nie przeszkadza ani w tym aby pobajerowac jakiegos faceta ani w posiadaniu przyjaciol ani w czymkolwiek innym
![]() poza tym zyje z tym dobrze i uwazam ze i tak jestem piekna haha i skromna ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ech jako nastolatka bylam pulpetem.Co akurat w wieku dojrzewania proste nie jest.Chlopak uwagi nie zwroci na coś co nie jest chude i długwłose, z kolezankami pojsc na zakupy nie da rady bo nic w co sklepie wisi nie wejdzie na tylek, dobre babcie i ciocie podsuwaja pomysly na diete.Wiele razy probowalam schudnąć ale diety, ćwiczenia przynosily zero efektu.
Aż nagle przyszedł moment przełomowy.Rzuciłam diety w diabły a 15 kg poszło w dół bez żadnego wysiłku. Obecnie jestem dumna posiadaczką rzmiaru 40 w porywach 42 i nie narzekam.Nie wiem czy moge siebie dziś zaliczyć do puszystych ale z drugiej strony na pewno chuda nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Pokochałyście siebie, znajomi wam w tym pomogli, a ja ... Nawet rodzina mi wypomina, że jestem gruba i dzisiaj mam strasznego doła przez to
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Takie wypominanie boli.Wiem.Najłatwiej powiedzieć, żeby sie tym nie przejmowac ale w wielu wypadkach to nie wchodzi w gre.Moożna powiedzieć rodzinie, że nie życze sobie takich docinek bo wiem jak wygladam.Mozna sie odgryźć trafiając w jakis czuły punkt.
Też nie rozumiem takiego zachowania jakby chudsze było lepsze i zdrowsze.A tak w wielu wypadkach nie jest P.S Ja np na uwagi o mojej tuszy mówiłam "o a ciocia ciągle niezamężna" albo" o a wujaszek ciągle łysieje?" to pomaga troche |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Właśnie w tym problem, że nie potrafię tak dogryźć i cierpię w ciszy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego mam blizne na twazry i słysząam komentarzre typu krzuwe usta, lub krzywy ryj. Dziś to jeszcze boli, ale wiem ze dla innych ludzi jestem kims wartosciowy m i ważnym... Jedyne co moge Ci poradzic to zacząc wierzyc w siebei mne jeszcze jakis czas temu wydało sie yt niemożliwe....ale teraz codziennnie staje sie to bardziej realne, Tak naprawde trzeba tyl;ko chciec..... Trzymam mocno kciuki i pamietaj jetses zawsze cudowana i niezastąpiona, nei ważne co mówią inni ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tzryamj sie cieplutko ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
up up
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Alithia, kuki9 dziękuję serdecznie za wsparcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczeście zaraz muszę iść się uczyć to czas do wieczorka mi zleci szybko i pójdę się położyć spokojnie już dzisiaj spać ![]() Trzymajcie się Moja Grupo Wsparcia ![]()
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Owocnego uczenia się ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a ja niestety nie potrafię sie zaakceptować. ani trochę. jednak jakos się żyje
![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Powiem tak.. staram się siebie zaakceptować, ale różne docinki mogą to zniechęcić i jest ciężko, a w szczególności jak puszyste/grube osoby nie są za bardzo akceptowane w Polsce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Sama jestem grubaską. Właściwie od zawsze. Walczyłam z tym nie raz i pewnei jeszcze nie raz mnei dopadnei żeby powalczyc. Ale jakos ostatnio utwerdzam sie w tym ze musze sie po porstu pokocha. Niby po porstu ale to strasznei trudne.... Bo jesli ja sama tego nei zrobie to nikt inny tym bardziej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja noszę rozmiar 42-planuje schudnac jakies 15kg-tak dla wlasnej sytuacji...Moze otyla nie jestem ale gruba ![]() ![]() Pozdrawiam i gratuluje zalozenia fajnego watku!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Acha-no i nie wiem jak Wy,ale ja mam duzo kompkleksow z tego powodu...W tym rozmiarze raczej nie ma fajnych ubran,nie moge jakos fajnie wiec wygladac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No coś Ty 42 to wcale nie jest jakiś duży rozmiar.Sama noosze czasem 42.Z dostaniem ubrań w większości sieciówek nie ma wiekszego problemu.
A i wierz mi chętni mężczyźni też się znajdą ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Noszę też 42 rozmiar.. Przydałoby mi się też 15 - 18 kg zrzucić. Moim wielkim kompleksem są pośladki i nogi.. Całe sadełko, tłuszczyk mi się właśnie zbiera poniżej pasa
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hmm to ja w takim wypadku też powinnam czuć się gruba a wcale się tak nie czuje.Owszem modelką nie będe(i wcale nie chce) ale od razu gruba?
A co mają powiedzieć dziewczyny w rozmiarach 46-50 kilka? |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
42?? Ja bym chciała nosic 42
![]() Ja nosze 44 lub 46 wszystko zlaezy od fasonu...
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
dziewczynki glowy do gory
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
kociaczek popieram Cie
![]() A jeśli chodzi o faceta to nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem go.Ba jeden nawet dla mnie zostawił swoją chudą dziewczyne w rozmiarze 36 ![]() Bo często to co przyciąga ludzi to nie wygląd ale uśmiech i wiara w siebie |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja własnei próbuje sie ustawic w 100% na takei myślenei bo narazoie jestem w 80% ![]() Jeśli chcemy byc kochane musimy kochac najpierw same siebie ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnei jej jeszcze brakuje ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
wlasnie dziewczynki kochane usmiech pewnosc siebie i wiara we wlasne mozliwosci i nie patrzenie w dol tylko glowa do gory wysoko
![]() ps.ja tez mam czasem gorsze chwile i jest samoocena jakas 40% ale trwa to krotko zazwyczaj jestem ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Wprawdzie nie mam problemow z waga, ale buszujac na Wizazu od ladnych kilku miesiecy zaczelam watpic w to, ze trafie na kobiety, ktore przyznaja sie do wiekszego rozmiaru niz 40. A tu niespodzianka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
to co napiszę, będzie pewnie nieco niespójne... i może trochę głupie
mam totalne huśtawki nastrojowe co do mojego wyglądu. czasem sobie nawet myślę, że z moimi gabarytami powinnam zamknąć się w domu i oszczędzić innym tego przykrego widoku. problem leży w braku akceptacji dla samej siebie. bo nie podobam się tylko sobie. ciuszki noszę w romiarach 40-44. zależy od firmy i fasonu. moja przyjaciółka (szczupluteńka laleczka) mówi, że mimo "lekkiej" nadwagi jestem bardzo urocza, że ona chciałaby mieć tyle radości w sobie, co ja, nawet kosztem figury. mam mnóstwo znajomych. większość z nich uważa, że po prostu nie da się mnie nie lubić. ukochany traktuje mnie jak jakąś boginię... a ja tego w ogóle nie rozumiem. wstydzę się iść gdzieś, gdzie znam mało osób, bo boję się odrzucenia. okropnie stresuję się wszelkimi spotkaniami (np. w pracy, z klientami, itp...). niecierpię kupowania ubrań, bo w prawie niczym się sobie nie podobam. czasami zastanawiam się, jak w ogóle można lubić takiego grubasa. i to wszystko przez tuszę. w sumie zawsze byłam grubaskiem. bardzo ładnie schudłam na początku liceum, ale jak poszłam do pracy zaczęłam pięknie tyć - mniej ruchu, siedząca robota. tak pięknie tyłam, że przez 6 lat przybyło mi 30 kilo. co prawda 15 już się pozbyłam, ale to jeszcze za mało... w sumie jestem pogodną osobą. bardzo dbam o siebie, ale... te "parę" kilo za dużo często wpędza mnie w totalne doły. i jakoś nie potrafię zaakceptować siebie, mimo akceptacji otoczenia. P.S. tak jak teraz przeczytałam, to te relacje z odbierania mnie przez innych brzmią trochę nieskromnie. nie miało tak zabrzmieć, ale inaczej ująć tego nie potrafię :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
właśnie mi się coś przypomniało. może ma to niewielki związek z tematem wątku, ale taką jakąś potrzebę poczułam...
moja młodsza siostra (nadmienię, że szplutkie dziewczę) była na filmie "Siostry". I tak mi go opowiedziała (a wsumie jeden epizod z niego): to film o dwóch siostrach. młodszej - ładnej i zgrabnej blondyneczce, trochę trzpiotce i starszej - puszystej, zorganizowanej, ustabilizowanej. ta starsza miała mnóstwo butów. bardzo się złościła, jak młodsza wyciągała jej jakieś buty. kiedyś ta młodsza zapytała, po co starszej tyle butów. a ona odpowiedziała, że jak chce sobie coś kupić, to zazwyczaj kiepsko we wszystkim wygląda, bo jest za gruba i takie zakupy zawsze wpędzają ją w dołki. a buty zawsze dobrze leżą. ciekawa jestem co o tym sądzicie. ja też mam mnóstwo butów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.