|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Zmieniająca się cera - z suchej do tłustej->mieszanej
Ostatnio zmienia mi się rodzaj cery z suchej do tłustej->mieszanej. Przyczynę tego znam, chodzę do endokrynologa, wszystko jest w porządku. Ale muszę się przerzucić z kosmetyków do cery suchej, na coś do cery mieszanej i alergicznej (jestem atopikiem). Do ust używam tradycyjnego nivea, do twarzy obecnie też nivea tylko, ale jest za mocny i mi pryszcze po nim wyłażą. Nie lubię się babrać, więc najlepiej poproszę o polecenie czegoś w stylu: krem na dzień (z filtrem anty UV) i na noc i na tym koniec, bo tyle mi wystarczy. Wcześniej przydawał mi się ziaja med fizjoderm, maść alantan plus, linoeparol, maść tranowa i generalnie same tłuste maści i kremy, które były wręcz niezbędne by mi atopizmy nie wychodziły. Cenowo to tak do 30 zł za 50 ml kremu +/-.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmieniająca się cera - z suchej do tłustej->mieszanej
Cytat:
Zwykłego kremu z filtrem raczej się nie opłaca kupować, bo one nie mają żadnej ochrony UVA, a taka właśnie jest potrzebna zimą, kiedy słońce świeci mało. Bardzo chwalony jest lekki krem Alantan Dermoline, on może być dobrym wyborem dla cery przesuszonej i przetłuszczającej się (dla typowo tłustej jest już trochę za ciężki). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zmieniająca się cera - z suchej do tłustej->mieszanej
Mam krem ziaja med SPF 50 ale do cery suchej jeszcze z wcześniejszych czasów jak moja cera była sucha. Bo teraz używam zwykłego Nivea ale po nim mi wychodzą wypryski więc jest dla mojej skóry chyba za ciężki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.