|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mozilla Thunderbird 0.2 - problem z wysyłaniem maili
Mam mały problem i myślę, że może tu mi ktoś pomoże. Otóż mam zainstalowany wyżej wspomniany program. Na początku wszystko było ok, ale od jakiegoś czasu coś się pochrzaniło i maile można wysyłać tylko z domyślnego konta. Z żadnego innego nie idą. Wyświetla się komunikat "Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd. Odpowiedź serwera -tu nazwa danego konta, z którego usiłuję wysłać maila-: Sensder address rejected: not owner by used -tu nazwa konta domyślnego-. Sprawdź adresatów wiadomości a następnie ponów próbę" To jeszcze nie wszystko... Gdy próbuję wysłać odpowiedź na wizażowy konkurs SVR wyświetla się komunikat "Nie można wykonać tej operacji ponieważ domyślny klient pczty elektronicznej nie został prawidłowo zainstalowany" Na innych stronach jest możliwe wysłanie wiadomości w ten sposób, a na Wizażu nie... Buuu... Czy ktoś wie co tu się porobiło? Dodam jeszcze, że aktualnie mój kurier obsługuje trzy konta i wszystkie trzy są na tlenie. Czekam na rady i porady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Mozilla Thunderbird 0.2 - problem z wysyłaniem maili
Podciągam i czekam na pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
wyslij po prostu maila na adres konkurs@wizaz.pl z odpowiedzią - ale wpisując adres z klawiatury - powinno to załatwić problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Czy dla każdego konta masz osobno ustawione serwer smtp? Osobiście nie wiem jak to jest jak się ma trzy konta na tym samym serwerze, bo ja każde konto mam na innym, ale smtp musisz mieć zdefiniowane dla każdego konta osobne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tekla napisał(a):
> Czy dla każdego konta masz osobno ustawione serwer smtp? Osobiście nie wiem jak to jest jak się ma trzy konta na tym samym serwerze, bo ja każde konto mam na innym, ale smtp musisz mieć zdefiniowane dla każdego konta osobne. Dzięki za radę. Pomogło!!! Do tej pory miałam ustawiony jeden serwer smtp, bo tak zalecali nawet w przypadku wielu kont, ale jak tylko do każdego konta przypisałam inny (choć w sumie ten sam) serwer, maile idą normalnie. Tylko z tym wizażowym konkursem nadal coś nie tak i muszę adresik ręcznie wpisywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ech... Znowu mam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mozilla Thunderbird 0.2 - problem z wysyłaniem maili
Witajcie.
Mam problem z Mozilla Thunderbird już nie mam do niego cierpliwości. Będę wdzięczna za każdą pomoc. Wysyłałam sobie wiadomości (trochę ich było) no i nagle już nie mogę. Czy ktoś wie może dlaczego? Wyskakuje mi okienko ze niby smtp nie halo ale jak nie halo jak wszytko jest. 10 maili wysalam a reszty już nie chcial. Kiedys mialam podobny przypadek ale przyszel pierwszy (w miesiacu) i jakos wszytko nagle zaczeło dzialac. Czy tam jest jakis limit co do jasnej ciasnej mi blokuje ![]() Przeciez nie bede czekac do konca miesiaca. Aha na IncreditMail tez nie chodzi a w poczcie jak sie loguje na stronie (np. onecie) wszytko idzie jak burza. Moze mi ktos powiedziec co tam sie dzieje z ta moja poczta ? Pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
Problem z uwierzytelnieniem servera smtp
![]() http://mozillapl.org/forum/about-31726.html aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
To chyba jednak nie to.
Wyskakuje mi komunikat: BŁĄD WYSYŁANIA WIADOMOŚCI Wysyłanie wiadomości nie powiodło się. Wysyłanie wiadomości nie powiodło się, ponieważ połączenie z serwerem poczty wychodzącej SMTP poczta.interia.pl było niemożliwe. Serwer może by niedostępny lub może odrzuca połączenia. Należy sprawdzić poprawność ostawień serwera poczty wychodzącej w Konfiguracji kont, a następnie sprobować ponowieni lub skontaktować sie z administratorem sieci. Mam poczty na Interii, onecie i yahoo. Na wszytkich to samo. A normalnie jak wyśle ze skrzynki na któryś z tych portali to jest ok. Co Mozilla Thunderbird blokuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Hmm... a może firewall?
![]() Wyłącz go i wtedy spróbuj.
![]() |
#11 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Raczej nie wygląda to na problem z firewallem.
Na moje oko rację ma Aniołek i tam trzeba szukać, czyli: - dokładnie, spokojnie jeszcze raz sprawdzić połączenia z serwerem smtp - sprawdzić, czy jest możliwość zmiany numeru portu serwera smtp z 25 na jakiś inny - posprawdzać u dostawcy internetu, czy nie blokuje komunikacji pop3/smtp jakimś bardzo yntelygentnym programem do ochrony przeciwspamowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witajcie ponownie
u mnie dalej nic z ta poczta ![]() Dziwne to dla mnie wszystko zobaczcie ze mam wszytko ok powpisywane http://img147.imageshack.us/img147/5157/0002sz7.jpg myślicie ze to mój "dostawca" internetu ;( ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
sophisticated
|
Cytat:
EDIT sprawdziłam sama, piszą, że wystarczy to co masz, no to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.