![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Kramik powakacyjny :) kolorówka + pielęgnacja apteczna
NIEAKTUALNE!!!!
Witam ![]() oto moje kosmetyki na wymianę; wszystkie są oryginalne (pochodzą z markowych perfumerii, dobrych aptek) i pełnowartościowe (nie przeterminowane, zadbane) . Wszystkie oferowane przez siebie kosmetyki nabyłam osobiście, tak więc każdorazowo mogę udzielić pełnej informacji na temat miejsca i orientacyjnej daty ich nabycia. W przypadku nielicznych pochodzących z wymiany osobiście gwarantuję oryginalność. Zdjęcia zamieszczę na życzenie. Z góry uprzedzam, że na nic spoza mojej wish-listy NAPRAWDĘ się nie skuszę ![]() Z ulgą pozbyłam się większości niepotrzebnych mi kosmetyków i jestem zdecydowana na wchodzenie w posiadanie tylko i wyłącznie takich, o których wiem, że będę mogła zużyć je osobiście ewentualnie podarować komuś z bliskich ![]() Absolutnie nie interesują mnie ciuszki, biżuteria, torebki, kosmetyki Avon/Oriflame, kosmetyki marketowe, ani też (z zasady) produkty zakupione na Allegro ![]() Proszę nie obrażać się, jeśli spytam o miejsce/orientacyjną datę nabycia interesującego mnie kosmetyku oraz poproszę o podanie kodu!!! Osoby z niewielką ilością pozytywów w IP będę prosiła, aby wysłały swoje kosmetyki jako pierwsze Do zaoferowania mam: KOLORÓWKA ! Estee Lauder puder sypki Lucidity kolor 06; połowa opakowania UWAGA! Puder jest oryginalny, zakupiony w Stanach wiosną ubiegłego roku. Połowa zawartości opakowania (ważona na wadze aptecznej ) poleciała do majolki. Druga połowa została u mnie. Ponieważ majolce bardzo zależało na oryginalnym opakowaniu, część pozostała u mnie znajduje się w opakowaniu Lucidity 06, ale nie oryginalnym, tylko w opakowaniu "starszego typu" (tym granatowym) po wcześniej posiadanym przeze mnie pudrze. Mnie to nie przeszkadzało, ponieważ w ogole nie zakładałam, że będę oddawać ten puder. Odkryłam jednak kompakt Mat Lumiere i do Lucidity chyba już nie wrócę. Christian Dior - cienie 5 Couleurs, paleta kolorów Brun Casual; zostały kolory: satynowy kakaowy, jasny złotobeżowy, ciemna gorzka czekolada; opakowanko w stanie idealnym; brak pacynek; jest kartonik - oddam za drobiazg, ponieważ cienie mają już "swoje lata"; zapach, konsystencja, trwałość bez zastrzeżeń ! Christian Dior - cienie 5 Couleurs, paleta kolorów Incognito; wersja testerowa w plastikowym przezroczystym troszkę pekniętym etui; odłamany fragment plastiku; zużycie niewielkie Helena Rubinstein Stellars Showlights Gloss kolor 66 Sweet dream (przepiękny delikatnie koralowy z intensywnym połyskiem); zostało ciut mniej niż 1/2 z wyjściowej pojemności 10 ml OCHRONA UVA/UVB Avene filtr mineralny do ochrony stref szczególnie wrażliwych; preparat nowy, nieużywany, nieotwierany; jest kartonik; termin przydatności: do grudnia 2009 La Roche Posay Anthelios AC; opakowanie pełnowymiarowe; preparat nowy, nieużywany, nieotwierany; jest kartonik; termin przydatności: do listopada 2010 DEMAKIJAŻ/OCZYSZCZANIE Avene łagodny tonik przeznaczony dla skóry wrażliwej; opakowanie pełnowymiarowe; kartonik w jednym miejscu naderwany Galenic Pur; preparat do demakijażu 2 w 1 (twarz i oczy); tubka 50 ml - wymiana z mintle Galenic Pur peeling; tubka 20 ml - wymiana z mintle Galenic Pur; żel do mycia twarzy; tubka 30 ml - wymiana z mintle Galenic; Elancyl peeling; 2 x tubka 30 ml Galenic Elancyl; tonizujący żel pod prysznic; 2 x tubka 30 ml PIELĘGNACJA SKÓRY TWARZY Avene Ystheal+Emulsion; 6 tubek po 5ml, w kartonikach Avene maseczka kojąca; 2 tubki po 5 ml; w kartonikach Avene Eluage; wersja do skóry suchej; 5 tubek po 5 ml; w kartonikach Galenic Biophycee maseczka ujędrniająca; tubka 15 - wymiana z mintle Galenic Biophycee; wszystkie kosmetyki z linii (krem na dzień, krem na noc, krem pod oczy, serum) w saszetkach po 3 ml, z każdego preparatu po 1-2 saszetki Galenic Nectalys; wersja do skóry suchej; tubka 15 ml + saszetka 3 ml Galenic Nectalys; wersja do skóry normalnej i mieszanej; tubka 15 ml + 2 tubki po 3 ml Galenic; olejek arganowy; 4 zakręcane fiolki po 3 ml każda fiolka (produkt b. wydajny) WŁOSY Jedwab do włosób BIOSILK; 4 buteleczki po 15 ml; nowe, w kartonikach Na wymianę szukam:
Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2009-09-18 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.
|
Dot.: Kramik powakacyjny :) kolorówka + pielęgnacja apteczna
moze cos u mnie za cienie diora?
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Znalazłabyś coś za niektóre z rzeczy:
Avene Ystheal+Emulsion; 14 tubek po 5ml, w kartonikach Avene maseczka kojąca; 2 tubki po 5 ml; w kartonikach Avene Eluage; wersja do skóry suchej; 5 tubek po 5 ml; w kartonikach Avene Antirougers; wersja do skóry suchej; 3 tubki po 5 ml; w kartonikach
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Znajdziesz coś u mnie za: Avene woda termalna; 50 ml; nowa nieużywana zafoliowana?
![]() |
![]() |
#7 | ||
Rozeznanie
|
kaczino,
niestety w Twoim kramiku nie znalazłam niczego, co mogłoby mi się aktualnie przydać. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- W oko wpadł mi jedynie zapach Lanvina, ten o którym piszesz, że oddasz niechętnie ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
wstępnie wpadł mi w oko zapach różany zapach YR. Z tym, że nigdy go nie testowałam, więc musiałabym się z nim zapoznać. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Niestety nie znalazłam niczego z mojej wish-listy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.
|
niestety lanvina nie oddam
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Avene Ystheal+Emulsion; 14 tubek po 5ml, w kartonikach Avene woda termalna; 50 ml; 2szt. ![]() Edytowane przez tompola Czas edycji: 2009-08-10 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Tak też sobie od razu pomyślałam
![]() Niestety poza nim naprawdę niczego dla siebie nie znajduję ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
ciuszków i biżuterii nie szukam, a wśród kosmetyków w Twoim kramiku nie ma niestety niczego, co mogłoby mi sie przydać ![]() Przykro mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ok, no problemos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Chętnie oddam "Hally" za Brun Casual Diora i jedna wodę termalną Avene, jeśli Cię to zainteresuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Wklejam obiecaną fotkę
![]() Od czasu jej zrobienia jeszcze pary razy użyłam środkowego oraz najjaśniejszego cienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Może znajdziesz jakiś zapach za poniższe?
![]() Avene łagodny tonik przeznaczony dla skóry wrażliwej; opakowanie pełnowymiarowe; kartonik w jednym miejscu naderwany Galenic Pur; preparat do demakijażu 2 w 1 (twarz i oczy); tubka 50 ml Galenic Pur peeling; tubka 20 ml Galenic Pur; żel do mycia twarzy; tubka 30 ml Avene Ystheal+Emulsion; 14 tubek po 5ml, w kartonikach - przygarnę 6 tubek Galenic Biophycee maseczka ujędrniająca; tubka 15 ml Serdecznie, Mintle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u Ciebie "wpadły mi w oko" następujace pozycje: 13. Midnight Poison, Dior, miniaturka (z koreczkiem), pojemność 4,5/5ml. Raz użyta i odstawiona 14. J'adore EDP, Dior - miniaturka (z koreczkiem), pojemność 3,5/5ml. 15. Miss Dior Cherie EDP, Dior - miniaturka (z koreczkiem), pojemność 4,5/5 ml. Słodki flakonik 16. Obsession Night, CK, miniaturka-spray, 6,5/7ml. 17. Biotherm, Eau pure - 90/100 ml. Kupione niedawno w Sephorze. Bardzo ładna mgiełka na lato, wystawiam bo a nóż kogoś skuszę...? Brak kartonika, flakon w idealnym stanie. 28. Cerruti 1881 Fraicheur d'Ete EDT 95/100 ml - tegoroczna letnia limitowanka Cerruti. 95/100 ml, brak kartonika. Są piękne, tylko kicham pod ich wpływem :/ W przypadku miniaturek Diora prosiłabym o podanie kodów oraz informację, czy kupiłaś je sama i kiedy mniej więcej zostały otwarte. Przepraszam że sie tak dopytuję, ale w przypadku pachnideł bez atomizera to jest dość istotne (utleniaja się szybciej niz hermetycznie zamknięte we flakonikach z atomizerami) Trzech ostatnich zapachów nie znam ![]() Musiałabym przetestować je w perfumerii, o ile w ogóle rozważałabyś ich oddanie w zamian za solidną porcję pielęgnacji (niektóre przekupki wymieniają zapachy tylko na inne zapachy). W przypadku zapachu Cerruti prosiłabym ewentualnie o informację na temat koloru buteleczki, żebym wiedziała co testować ![]() Nie za bardzo kojarzę limitowanki akurat tego zapachu. Uffff .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
AstronomicznaAniu
![]() Po kolei: Miniaturki - Kupiłam je w zestawie (5 szt, dodatkowo Addict 2 i Dolce Vita) w białym pudełku pół roku temu, wtedy też niuchałam wszystkie po kolei (czyli niestety wszystkie zostały otwarte, przy czym do niektórych (Midnight Poison) już nie zaglądam wcale ;>. Kody podam jutro rano, muszę je spisać w domu ![]() Obsession Night oddam bez żalu, jeśli Ci się spodobają. Mają atomizer, kupione są bardzo niedawno (dwa miesiące temu)? Kiedyś wąchałam je w perfumerii i strasznie chciałam je mieć, ale teraz już jakoś mi nie leżą. Jestem gotowa oddać zapachy (może poza Biotherm, Eau pure, które mi wyjątkowo pasują) za porcję pielęgnacji - jakoś byśmy się pewnie dogadały ![]() W szczególności chętnie oddam w dobre ręce limitowankę Cerruti - uważam że to wyjątkowo piękny zapach, po prostu nie mogę go sama używać (kicham). Rozpoznasz ją na półce po zielonym flakonie i takiej metalicznej "zatyczce" w złotawym odcieniu. Kolory nieco cieplejsze niż na zdjęciu. Mam nadzieję że uda Ci się przetestować zapachy - będę czekać na wieści. Serdecznie, Mintle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pięknie dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź ![]() Dzisiaj wieczorem wyskoczę do perfumerii i przetestuję to, co jesteś skłonna oddać, a czego nie znam (czyli Obsession Night CK oraz limitowankę Cerutti). Pozostałe zapachy (miniaturki Diora) znam ![]() Zamelduję sie po wizycie w perfumerii i przejdziemy wtedy do konkretów typu "co za co" ![]() Do tego czasu pozdrawiam ![]() EDIT: Mintle, skoro miniaturki zostały kupione tak niedawno to podawanie kodów jest w sumie zbędne. Na rzecz świeżości zestawu przemawia chociażby fakt, że w jego skład wchodzi Midnight Poison, czyli zapach wypuszczony na rynek bodajże pod koniec 2007 roku ![]() Prosiłabym natomiast o info na temat miejsca nabycia tak miniatur, jak i zapachu Cerutti. Aha! Ja ze swej strony informuję, że kosmetyki, które zainteresowały Ciebie, pochodzą z apteki Ziko w Krakowie. Termin przydatności toniku: czerwiec 2011. Na kosmetykach Galenic nie ma terminów przydatnosci (na spawach tubek podano jedynie kody). Jednak cała seria PUR została wypuszczona przez markę relatywnie niedawno (zastępując dotychczasową linię O-PUR). Również maseczka Biophycee jest najnowszym w linii Biophycee kosmetykiem, dostepnym od zaledwie paru miesięcy. Gwarantuję zatem świeżość kosmetyków, które stanowiłyby przedmiot wymiany ![]() Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2009-08-11 o 16:23 Powód: dodatkowe informacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Naturalnie: cienie zostały wyprodukowane w 2004 roku; aktualnie mają ok. 5 lat.
Kupiłam je i zaczęłam używać ok. 2,5 roku temu. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Dobrze ![]() ![]() Wtedy dam znać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
AstronomicznaAniu,
Dzięki serdeczne za wyczerpujące informacje o Twoich kosmetykach. Ja właśnie sprawdziłam pudełko z Les Parfums Dior więc i tak podam ![]() Limitowankę Cerutti kupiłam w Superpharm w Warszawie. Daj znać jak wyniki testowania, a na razie pozdrawiam serdecznie ![]() Mintle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj przed pracą zajrzałam do Super-Pharm, żeby przetestować Cerutti. Przetestowałam i zapach wydał mi się interesujący ![]() Zapachu Obsession Night CK niestety nie udało mi się przetestować. Pytałam o niego w Sephorze, ale konsultantka stwierdziła, że z ich perfumerii ten zapach został jakiś czas temu wycofany. Wolałabym raczej nie ryzykować wymiany „w ciemno” Podsumowując zatem w Twoim kramiku interesują mnie następujące pozycje:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
AstronomicznaAniu,
Cieszę się że spodobał Ci się zapach - mnie też wyjątkowo urzekł, a potem pojawiła się promocja w Superpharm i już nie miałam wątpliwości ![]() Będzie trochę nieelegancko o pieniądzach ![]() Galenic Pur; preparat do demakijażu 2 w 1 (twarz i oczy); tubka 50 ml Galenic Pur peeling; tubka 20 ml Galenic Pur; żel do mycia twarzy; tubka 30 ml Avene Ystheal+Emulsion; 6 tubek po 5 ml Galenic Biophycee maseczka ujędrniająca; tubka 15 ml To oczywiście tylko propozycja ![]() Na toniku zależy mi nieco mniej, ale jeśli by Cię interesowała wymiana dodatkowa tonik za Midnight Poison, to też jestem gotowa na takie rozwiązanie. Daj znać proszę co o tym wszystkim myślisz ![]() Serdecznie, Mintle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Twoja propozycja dotycząca Cerutti jest dla mnie jak najbardziej do przyjęcia ![]() Jesli chodzi natomiast o oddanie toniku w zamian za miniaturkę Midnight Poison, to ... hmmm... powiem szczerze, że czułabym maleńki niedosyt ![]() Tonik jest pełnowymiarowy (200 ml); jego cena kształtuję na poziomie nie mniejszym niż 55 zł. Przyznam, że zdecydowanie chętniej oddałabym go w zamian za dwie miniaturki ![]() Aczkolwiek, jeśli pozbycie sie dwóch miniaturek w zamian za tonik jest nie do zaakceptowania przez Ciebie, to ... i tak przemyślę sprawę ![]() Toniku nie zużyję na pewno, podczas gdy miniaturka MP stanowiłaby miły upominek dla mojej Mamy, która uwielbia ten zapach ![]() Proszę o info, jak to widzisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Aniu, dzięki za szybkiego odpisywacza
![]() Propozycja Midnight Poison za tonik jest faktycznie nieco "z górką" dla mnie, ale wydaje mi się że sumarycznie wymiana całości będzie z korzyścią dla nas obu ![]() Daj proszę znać co postanowiłaś - dla mnie oba warianty (z tonikiem lub bez) są jednakowo super ![]() ![]() Serdecznie, Mintle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie będę dłużej się zastanawiać ![]() Jestem zdecydowana na wymianę ![]() Ostatecznie – jak rozumiem – ustalenia są następujące: Od mnie do Ciebie „lecą”:
Od Ciebie do mnie „lecą”
Jeśli to się zgadza, to możemy przechodzić na PW w celu wymiany adresów oraz ustalenia szczegółów dotyczących sposobu i terminu wysyłki. Jako Przekupkę z relatywnie niedużym dorobkiem IP będę prosiła, zebyś wysłała swoją paczuszkę jako pierwsza. Mam nadzieję, że jest to dla Ciebie sytuacja akceptowalna. No i mam nadzieję, że nie odbierzesz tego jako wyrazu jakiejś szczególnej nieufności pod swoim adresem i nie poczujesz się urażona. Lektura Twoich postów jak najbardziej pozwala sądzić, że jesteś osobą "z klasą", mimo to chciałabym skorzystać z tego niepisanego targowiskowego zwyczaju. Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2009-08-12 o 13:32 Powód: poprawa literówek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
AstronomicznaAniu, potwierdzam ustalenia z Twojej rozpiski (i cieszę się!). Zwyczaj żeby świeżynka wysyłała jako pierwsza uważam za zdrowy i bezpieczny, więc jak najbardziej wyślę jako w pierwszej kolejności.
Przechodzę na PW i pozdrawiam ![]() Mintle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Noa Perle kupiłam niestety już trochę ponad rok temu i wtedy też otworzyłam. Perfumy przechowywałam w warunkach pokojowych, nigdy na słońcu itd.
![]() U Ciebie podoba mi się używany błyszczyk Heleny Rubinstein i mała woda termalna Avene.
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.