|
|||||||
| Notka |
|
| Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
~~KaRteCzKI SyLwI ~~
Hej tak zawsze przygladałam sie waszym kartką , ale teraz postanowiłam pokazać moje karteczki i proszę o szczerą ocene i o zrozumienie (mam 14 lat )
Oto te karteczki :
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
ciag dalszy :
a i jeszcze chciałam przeprosić za jakość ale robione telefonem to sa karteczki i takie bileciki ![]()
|
|
|
|
|
#3 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: ~~KaRteCzKI SyLwI ~~
Witaj Sylwio
Jak na początek to prace całkiem dobre Bez zastrzeżeń i absolutnie podoba mi się 3-cia karteczka z różyczkami, jest świetnie skomponowana i bardzo ładnie wykonana. Fajne są też karneciki Podoba mi się też pierwsza kartka, jest taka bardzo delikatna i skromna. Kompozycyjnie dodałabym coś jeszcze w środek kwiatka, żeby nie był taki pusty. Druga z serduszkami też jest bardzo sympatyczna, fajnie wykorzystałaś galanterię do wyrobu karteczki. Teraz część mniej przyjemna to jest uwagi ![]() Musisz w kartkach zwrócić uwagę na wycinanie i klejenie. W pierwszej troszkę staranniej powinnaś przykleić kwiatka, zwłaszcza tego na dole. W czwartej napis jest krzywo przyklejony i tło pod napisem źle wycięte i zbyt małe. Krzywo jest też chyba przyklejony obrazek. To są rzeczy na które musisz zwracać baczną uwagę, bo jeśli chodzi o kompozycję kartki to zawsze trafisz w czyjś gust, ale warunkiem jest super wykonanie. Ale te drobne niedociągnięcia zrzucam na Twój młody wiek i pośpiech w robieniu wszystkiego (co jest niezaprzeczalną cechą młodości) więc jak na początek i żeby Cię zachęcić do dalszej pracy to proponuję +4 Ogólnie bardzo udany debiut i chwała Ci za to, że masz taką piękną pasję jak tworzenie kartek |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Thx. Te uwagi napewno wezme sobie do siebie ;]
Dziekuje ze Byłas szczera Spróbuje sie poprawić ;] |
|
|
|
|
#5 |
|
CraftMod
|
Fajny początek. I powtórzę za Ewą, dokładność to podstawa.
Ps. witam na forum |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też witam, bo wiem jak trudne są początki
Z biegiem czasu wyrobisz sobie nawyki i będziesz czasami robiła coś kilka razy aby wyciąć dobrze, lub cos przykleić Oczywiscie tylko bez nerwów![]() Pozdrawiam
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Karteczki bardzo mi się podobają
Widzę, że wykorzystujesz sprawdzone motywy (kwiaty, rameczki itd). Mogę poradzić, żebyś nie bała się bawić papierem Wymyślaj, twórz, wycinaj, przyklejaj, koraliki, sizal, rafia, wstążeczki... Kartki dają niesamowite pole do popisu! Jednak jak na początek jest bardzo ładnie Brawo! ![]() Podpiszę się jednak pod uwagą koleżanek. Precyzja to podstawa! Na kartkach wbrew pozorom widać wszystkie niedociągnięcia - nie da się ich ukryć
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
kochana jak na 14 lat masz bardzo dobre początki
pogratulować, pogratulować! (co prawda jestem troszke młodsza) |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo wam dziekuje
![]() Jak juz pisałam postaram sie poprawić z tą dokładnościa chociaz myslę ze czasm fajnie to wyglada jak coś jest troszqe kszywo wycięte ![]() ![]() ale wziełam sobie wasze uwagi do serca i jeszcze raz dziekuje jak zrobie następne karteczki to waM pokaże ![]()
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() fajnie, że pokazujesz swoje karteczki, które są pomyslowe i ładne, a jeżeli popracujesz jeszcze troszkę to napewno będą jeszcze fajniejsze. Realizuj swoje pomysły i pokazuj je nam |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Witam na forum i ja ;-)
I zachęcam do dalszego tworzenia, bo masz pomysły - a to podstawa ![]() Podobają mi się zaprezentowane przez Ciebie karteczki, zwłaszcza druga z serduszkami ![]() Realizuj swe pomysły dalej, a z czasem zrobisz dużu postęp ![]() Podpisuję się pod słowami dziewczyn, w kartkach ogromnie ważna jest prezycja w wycinaniu i przyklejaniu poszczególnych elementów. Czasami przez brak precyzji kartka odpada, chociaż pomysł był fajny. Tak więc warto czasami poświęcić trochę więcej czasu na staranne wycięcie i przyklejenie wszystkiego ![]() Piszesz, że czasami fajnie wygląda jak coś jest "trochę krzywo" przyklejone. Fakt - ale wtedy, kiedy ta krzywizna pasuje do kompozycji i nie razi ;-) Tak więc śmiało twórz dalej, będziemy z chęcią oglądać Twe kartki
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Witam na forum świetne karteczki robisz
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje wszystkim bardzo za miłe słowa ale również za uwagi .Jutro pokaże wam karteczki które zrobiłam dzisiaj ;]
poZdrawiaM |
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Ja również serdecznie witam Cię na naszym forum
![]() Debiut uważam za udany. Moje szanowne koleżanki mają rację co do uwag więc nie będę już za nimi powtarzać. Chciałam natomiast powiedzieć, że bardzo podoba mi się karteczka z serduszkami oraz ta z amorkiem (mniemam, że sama go rysowałaś). Bardzo fajnie Ci to wyszło!!! |
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje castilia
cHciałam wam pokazaĆ moje nowe KarteczKi ale niesteTy apaRat mi sie Zepsów , a z komówrki wychodzą nie zbyt ładne ![]() Ale jak tylko bede miała aparta to zrobie zdjęcie i wam pokaże |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Czekamy czekamy!
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
bardzo fajne te twoje kartki
podoba mi się ta z falowanymi brzegami pozdrawiam
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam wstawić dzisiaj zdjecia nowych kartek i próbuje juz przez cały dzień
ale niestety chyba jest jakis bład lub coś bo nie moge ![]()
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
juz moza
wiec oto one (tylko 2 )
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Świetny początek! Gratuluję! Najbardziej ze wszystkich przedstawionych karteczek podoba mi się druga z serduszkami. Ale wszystkie bardzo fajne!
Co do dokładności... Wiem co czujesz, bo ja też dopiero zaczynam (mimo że jestem nieco starsza ) Ale biorąc sobie do serca wszystkie rady bardziej doświadczonych koleżanek myślę, że wytrwamy i się poprawimy... Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#21 |
|
CraftMod
|
Jeśli miałabym wybrać to wybrałabym tą drugą, w pierwszej mogłaś dokładniej wyciąć kółka od wózka. Ale grunt to nie podawać się i ćwiczyć dalej!
|
|
|
|
|
#22 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Druga bardzo mi się podoba
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

: