![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nic na siłę - ale warto!
NIEAKTUALNE!!!
Witam, to mój pierwszy wątek i dlatego proszę o wyrozumiałość. Poniższych rzeczy nie muszę wymieniać na siłę, tak jak w tytule ![]() Najpierw poszukiwane: - The Body Shop Glow Enhancer - Lancome Poudre Majeur Excellence kolor 01 - Cleanance K lub Effaclar K lub innych ratowników - Bioderma Hydrabio Legere krem W dalszej kolejności przygarnę jaśniutkie podkłady nawilżające i pudry, cienie i lakiery w tonacjach czekolady, fioletu, beżu i szarości. Rozważę także transparentne błyszczyki, toniki, maseczki do twarzy, dobre produkty do pielęgnacji włosów i akcesoria kosmetyczne. Można próbować z innymi rzeczami, ale tu szanse już będą nikłe :P Dziekuję za ubrania, książki itd. Oto rzeczy, które moge zaproponować: 1. Podkład Isa Dora Hydralight nr 61 classic beige. Naprawdę świetny, leciutki, dziecinnie prosta aplikacja, woda różana w składzie. Dla mnie niestety za ciemny ![]() 2. Escada Moon Sparkle, prawie 50 ml, psiknęłam w sumie 8 razy. Szczerze mówiąc w drogerii podobała mi się bardziej, oszalałam na jej punkcie! Teraz trochę oprzytomniałam:/ Ale nie myślcie, że popadła w niełaske na tyle, żeby oddać ją za bezcen. Tylko za coś, co szczególnie wpadnie mi w oko z uwzględnieniem wish listy ![]() 3. AA oceanic matujący podkład kryjący nr 1 kość słoniowa. Najjaśniejszy a i tak za ciemny jak na moją jaśniutką, traktowaną kwasami skórkę. Użyty tylko dla wypróbowania koloru na twarzy w świetle dziennym (w super pharm na nadgarstku był w porządku ![]() Polecam ze względu na konsystencję. Producent zapewnia, że nie uczula i nie zatyka porów oraz że nadaje się nawet do cery wrażliwej i trądzikowej. 4. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy. Jest kartonik - nieaktualne 5. [B]Garnier Czysta Skóra podwójny peeling przeciw niedoskonałościom[/B]. Ładnie złuszcza, ale rezygnuję już z peelingów mechanicznych. Zaznaczę, że skórę jednak mam bardzo wrażliwą, więc w 90 % przypadków nie będzie za ostry. Może ktoś akurat szuka... Użyte 5 razy. 6. Vichy Capital Soleil, krem do twarzy z filtrem spf 50+. Świetnie chroni, dla mnie niestety nieco za tłusty - polecam dla cer normalnych i suchych - będzie w sam raz. Kupiony w sierpniu, użyty 8 razy tylko na twarz. Mam kartonik 7. Beauty Formulas, Deep cleansing nose strips - głęboko oczyszczające płatki na nos. Z 6 w opakowaniu zostały mi 4. Ze względu na kwasy zamiennie z maseczkami nawilżającymi nawet nie mam czasu stosować ![]() 8. Isa Dora Bronzing Powder XXL (Puder brązujący do twarzy i ciała). Zaznaczam, że tylko, jeśli będę miała na coś wyjątkową chrapkę ![]() ![]() 9. Fakultatywnie: Bioderma Sensibio H2O płyn micelarny 250 ml. Raz zmywałam nim makijaż twarzy, żeby wypróbować, więc ubytek znikomy. Mam jeszcze sporo micela avenki, ale jak wiadomo szybko się kończą. Wymienię (być może wraz z czymś innym) za coś super, bo wcale nie muszę - wycofuję, zaczęłam używać 10. Vichy, Lingette Autobronzante - chusteczka samoopalająca. Kupiłam w wakacje i o niej zapomniałam ![]() 11. AA plus New Skin DHEA Lekki krem na dzień z filtrami UVA/UVB 30 ml. Nieużywany, nietrafony prezent dla mojej mamy (Mama nie zdradza swojego kremu) W związku z tym tylko rozpakowany i powąchany na oczach ofiarodawcy. Nawet nie maźnięty. Kartonik - nieaktualne 12. Armani Code próbka wody toaletowej dla kobiet 1,5 ml - nowa 13. [B]Bioderma Sebium, Gel Gommant, peeling. [/B]Pełnowymiarowe opakowanie zawiera 100 ml, zostało jakieś 75 ml. Jest bardzo dobry, gruntownie oczyszcza i wygładza skórę. Nie używałam często, bo jednak zazwyczaj mam podrażnioną skórę i nie moge sobie na to pozwolić. Ostatecznie przerzucam się na enzymatyczne, bo pewnie przy moim tempie się przeterminuje:/ Kupiony w sierpniu 2007 Mogę zrobic odlewki w uprzednio uzgodnionej ilości: 14. Gosh Moisturizing Body Lotion with witamine E and avocado oil link do kwc: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1310 15. Gosh Soft Shower Gel with aloe vera (oba o zapachu classic!) Uprzedzam, że tylko, jeśli będzie mi na czymś bardzo zależało, bo choć nie są drogie, to trudno je dostać, a jestem do nich bardzo przywiązana. 16. Bioderma Sensibio Mask, maseczka nawilżająco - łagodząca. Pełnowymiarowae opakowanie - 75 ml. - nieaktualne 17. [B]Sephora, fond de teint compact, podkład w kompakcie, odcień D 25. [/B]Daje bardzo fajne pudrowe wykończenie, dość ładnie kryje. Kupiłam we wrześniu, gdy byłam jeszcze opalona, wypróbowałam 2 razy. Próbowałam aplikować na mokro i zupełnie się nie sprawdził. Wylądował na dnie kosmetyczki. Ostatnio dałam mu drugą szansę - tym razem wciskałam w skórę na sucho i rewelacja! Niestety moja wysuszona buzia nie pozwala mi na używanie go, nawet na tłusty krem. Nie posiada filtrów, a obecnie trudno mi sie bez nich obyć. Dla cery tłustej lub mieszanej jaką miałam jeszcze pół roku temu będzie w sam raz Ciepły kolorek dla średnio jasnej karnacji. 18. Estee Lauder, Ideal Matte Refinishing Compact Makeup Refill SPF 12, wkład do podkładu w kompakcie, odcień 01 fresco. Kiedyś był to mój absolutnie ulubiony podkład. Żaden inny kompakt nie daje takiego efektu. Gdy przestałam sie ragularnie opalać (na różne sposoby ![]() Do czasu wymianki wkładzik zdeponuję na półce, szczelnie owinięty folią, ale wiadomo, że nie może leżec w nieskończoność. Kolor fresco, mimo ze najjaśniejszy, nadaje sie de facto do średnio jasnej karnacji. W porównaniu z lancome czy clinique byłby to drugi, może nawet trzeci najjaśniejszy. 19. Rimmel Blush, kolor 037 smoked oyster. Kupiłam póltora roku temu. Nie ma niestety daty ważności ![]() ![]() 20. Manhattan, Dip Eyeliner Waterproof, dziecko fazy ubóstwiania Amy Winehouse ![]() Jestem również aktualnie w posiadaniu próbek (wszystkie próbki nowe!): - podkładu matującego Aera Teint Vichy nr 35 moyen sand - toniku oczyszczającego Purritin Iwostinu - luminizer smooth and matifying Sephory (baza pod makijaż) - Collistar, Hydro-Gel Cream with water liposomes (krem z wodnymi liposomami do cery mieszanej i tłustej) - Bioderma Hydrabio Riche, krem nawilżający o bogatej konsystencji, tubka 5 ml - Bioderma Sebium, Gel Gommant, peeling, tubka 5 ml - Clinique program trzech kroków dla typu nr 2 (mieszany w kierunku suchego): liquid facial soap, clarifying lotion i ddml, każdy po 1,5 ml - Collistar, Intensive Anti - Stretchmarks Cream, intensywny krem przeciw rozstępom, 8 ml - Avene Cleanance Gel Nettoyant - tubka osławionego żelu 5 ml - Avene Hydrance Optimale Riche (skóra sucha) - tubka 5 ml - Avene Tinted Cream SPF 50+ - krem koloryzujący z bardzo wyskoką ochroną przeciwsłoneczną - tubka 5 ml - La Roche - Posay Active C - krem dermatologiczna korekcja zmarszczek (skóra sucha) - 1,5 ml - La Roche - Posay Hydraphase Riche - krem intensywnie nawilżający o przedłużonym działaniu (skóra sucha) - 2 ml - La Roche - Posay Redermic - przeciwzmarszczkowy krem ujędrniający (skóra sucha) - 1,5 ml - La Roche - Posay Effaclar - łagodny żel oczyszczający - 7 ml - La Roche - Posay Iso - Urea - wygładzająco - nawilżające mleczko do ciała - 7 ml - Avene Couvrance Correcteur de Teint, podkład korygujący SPF 15, kolor - naturalny beż - 3 ml - Avene Couvrance Correcteur de Teint, podkład korygujący SPF 15, kolor - piaskowy beż - 3 ml Kolejne zdjęcia wkrótce ![]() Edytowane przez Buła Czas edycji: 2009-01-24 o 16:58 Powód: wątek nieaktualny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: nic na siłę
3. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy.
wiem, ze tylko za coś ekstra, ale może cos Cię zaintereuje? ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: nic na siłę - ale warto!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Przekupka: 7 pkt / 100% pozyt.
|
cos za:
1. Podkład Isa Dora Hydralight nr 61 classic beige. Naprawdę świetny, leciutki, dziecinnie prosta aplikacja, woda różana w składzie. Dla mnie niestety za ciemny wymienię za coś fajnego, najchętniej za ten sam, tylko jaśniejszy. Użyty 2 razy
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam Tomamę,
u Ciebie zainteresowała mnie głównie kolorówka (we właśnie tej kolejności): - Stephane Marais, Fond de Teint Fluide kolor 02 (jasny beż bez domieszki różu) - Clinique Blushing Blush Powder Blush, odcień 110 precious posy - Clinique, Clarifying Powder Makeup, odcień 01 clariryfing cream Czekam na odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Po dokładniejszym przebadaniu Twojej oferty moją uwagę zwrócił też Nuxe Creme Fraiche Beaute. Zaznaczyłaś, że wymienisz za złuszczający Nuxe albo Nirvanesque, ale może się dogadamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
cos za bioderme i garniera?
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej Sasetka,
w zasadzie interesuje mnie tylko Avon, serum na zniszczone końcówki, ale byłabym skłonna wymienic jedynie za garniera. Bioderma tylko za coś, co mi się naprawdę przyda, bo wcale nie musze się pozbywać. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hej
Czy może coś za AA oceanic matujący podkład kryjący nr 1 kość słoniowa w moich wątkach,albo napisz czego szukasz ,może to posiadam poza wątkiem ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Czy może coś za AA oceanic matujący podkład kryjący nr 1 kość słoniowa w moich wątkach,albo napisz czego szukasz ,może to posiadam poza wątkiem
_________________________ _________________________ _____ Czego szukam?? Hmm... Przydałaby się jakaś odżywka do włosów albo coś do paznokci. Jestem otwarta na propozycje. Jeśli znajdziesz coś, co mogłoby przypaść mi do gustu, to zamieść w wątku. Sprawdzam 2 razy dziennie, więc od razu odpiszę. W Twoim wątku niestety niczego dla siebie nie znalazłam, ale mam nadzieję, że pozostaniemy w kontakcie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
cos u mnie za:
3. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy. pozdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
cos za
. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy. oddam sporo
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Może podkład LRP z mojego wątku + coś? Interesuje mnie ID.
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej Paprak, u Ciebie moją uwagę zwrócił, jakby inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety fluid juz prawie "sprzedany" ![]() Pozdrawiam i zycze milych wymianek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Przypominam się
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jest to kolor do średniej karnacji. Na pewno nie jest najjaśniejszy. A czego szukasz?
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Paul's girl
|
coś u mnie za:
3. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
hej,
zwolnil sie u mnie podklad diora ![]() bylabym zainteresowana kremem biodermy i micelem. sama nie wiem czy bylabym zadowolona z takiej wymianki i musze to przemyslec ale pytam czy ty w dalszym ciagu bys chciala podklad ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
3. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy.
8. Fakultatywnie: Bioderma Sensibio H2O płyn micelarny 250 ml. Raz zmywałam nim makijaż twarzy, żeby wypróbować, więc ubytek znikomy. Mam jeszcze sporo micela avenki, ale jak wiadomo szybko się kończą. Wymienię (być może wraz z czymś innym) za coś super, bo wcale nie muszę. 9. Vichy, Lingette Autobronzante - chusteczka samoopalająca. Kupiłam w wakacje i o niej zapomniałam ![]() Jestem również aktualnie w posiadaniu próbek: łagodnego żelu oczyszczającego Toleriane LRP, podkładu matującego Aera Teint Vichy nr 35 moyen sand oraz toniku oczyszczającego Purritin Iwostinu. Mogę dorzucić. Może znajdziesz coś za czesc tych rzeczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.