![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Reakcja rodziców na kolczyki?
Hey,
no to się doigrałam. Wczoraj zrobiłam sobie 2 kolczyka w uchu. Dziś mama go zauważyła i... no właśnie. Obraziła się na mnie, bo powiedziała, że nie liczę się z jej decyzją itp. To nieprawda!!! Pół roku mówiłam jej o tym kolczyku, prosiłam, po prostu wszystko!! Najpierw się nie zgadzała, potem powiedziała, że da mi odpowiedź pod koniec września. Potem, że pod koniec października. Jednak zawsze, kiedy ją prosiłam o rozmowę, to mówiła, że nie ma czasu. W końcu nie wytrzymałam i zrobiłam go. Wiem, że to było trochę nie fair wobec mamy, ale nie zrobiłam tego całkiem bez jej wiedzy, naprawdę b. długo jej o nim mówiłam. Teraz się do mnie nie odzywa ![]() Jak myślicie, co mam teraz zrobić? Przejdzie jej? Bardzo nie chciałabym wyjmować kolczyka, bo jest super ![]() ![]() A jaka była reakcja Waszych mam/rodziców? Pzdr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Reakcja rodziców na kolczyki?
Na pewno prędzej, czy później złość przejdzie. Trudno jest wziąć tu czyjąkolwiek stronę, bo zarówno Ty, jak i Twoja mama postąpiłyście trochę nie fair względem siebie nawzajem. Po prostu poczekaj, w końcu wszystko rozejdzie się po kościach.
A kolczyka gratuluję, skoro się z niego cieszysz. Mnie się to nie podoba, ale - kwestia gustu. ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiecie co? Przed chwilą rozmawiałam z mamą i już jest duuuużo lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widać to była taka chwilowa reakcja (mam nadzieję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pzdr ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
reakcja? Hm ja to glownie z mamusia moja przebywalam ojciec goscinnie - no coz - ' nie podoba mi sie ale rob co chcesz'
to samo na tatuaze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
niedawno zrobiłam sobie kolczyka pod dolną wargą, z lewej strony. bez wiedzy i zgody rodziców oczywiście. mamę na mój widok lekko zamurowało ale teraz jest już dobrze, chociaż nadal otwarcie mówi że jej się to nie podoba
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja drugiego kolczyka w uchu zrobilam w podstawowce i wydaje mi sie teraz ze to takie "nic" i do teraz sie dziwie jak mama mogła się nie godzić ale w końcu sama zabrala mnie do kosmetyczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
3 i 4 kolczyk w uchu to nic- to był pomysł mojej matki... ale kolczyk w języku... Ze skutkiem ukrywałam 3 miesiące...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
no cóż.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
krecą nosem od 4 lat... ojciec powiedział ze juz powinnam wyrosnąc z takich rzeczy i wyglądac jak powazna studentka... ale ja nic nie wyjmę narazie
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
zaczelo sie od drugiego kolczyka w uchu... mama zaprowadzila mnie do kosmetyczki jeszcze w podstawowce - twierdzila ze jej sie podoba. nastepny kolczyk bez wiedzy mamy - nie gniewala sie. kolczyk w pepku - postawilam przed faktem dokonanym... wrocilam z zakupow i powiedzialam "nic sobie nie kupilam ale mam fajnego kolczyka" - mama walnela mnie gazeta powiedziala "co te moje dziecko ze soba robi" a na koniec zaczela sie smiac i stwierdzila ze jej sie podoba. ciekawe jak zareaguje na tatuaz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
heheh no nie wiem nie wiem ;d;d; ale wg mnie mnie masz całkiem 'lajtowa' mamcię więc powinno być OK
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja- poważna pani magister-
![]() ![]() ![]() Tata sie dawno pogubił, mama kupuje mi kolczyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
heheeh nieźleee ;d;d;d;;dd;d;d
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja od małego nie miałam kolczyków, bo tata twierdzi ze to jest okaleczanie ciała.
W koncu sie zdecydowałam, bo uwazam ze posiadanie po jendej dziurce w uchu to bardzo normalne i dodaje uroku. Mama sie zgodziła, powiedziałam jej ze ide przekuc uszy. Tata sie dowiedział po miesiacu bo zobaczyl kolczyki. Zdenerwowal sie, ze robie cos za jego plecami i ze posiadanie metali w ciele jest chore :/ Ale przeciez siła mi ich nie wyjmie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Trzeba pamietać, że kolczyki zawsze można wyjąć a tatuaż zostanie na zawsze i tego rodzice tak łatwo nie przełkną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
... choć nie Westwood
|
Już od bardzo dawna chce mieć kolczyka w nosie, ew w brwi, ale moja mama nie chce się na to zgodzić. Jestem pełnoletnia, a traktuje mnie jak dziecko
![]() Cytat:
Ręce opadają. Wrrr
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co na to rodzice? w koncu musialam miec ich zgode. 'moje cialo, moje ozdoby' mama poprosila tylko, zeby tatuaz byl w miare niewidocznym miejscu ![]() a tatuaz mam na karku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
W wieku 16 lat "zrobiłam" sobie troszke dziurek w uchu i w rezultacie miałam 3 kolczyki w lewym a 2 w prawym uchu.Nie pamietam jaka była dokładna reakcja moich rodziców z pewnością przyznali zebym już nie szalała.Jesli chodzi o pierwsze przekłucie to rodzice sami poszli ze mna i z moja starsza siostra do kosmetyczki a miałam wtedy z 7 lat
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ale musze Ci powiedzieć, że strasznie mi się podoba jak taka mała dziewczynka ma w uszach małe skromne kolczyki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
U mnie rodzice zareagowali spokojnie, gdy po trzy miesięcznej nieobecności w domu wróciłam z kolczykiem w języku i w nosie. Tata powiedział jedynie "coś Ty sobie dziecko zrobiła". Jednak pretensji czy żalu nie było, u mamy tak samo. Gdy rok później ozdobiłam jeszcze pepek, również nie wzbudziło to szczególnych emocji, coś na zasadzie Twoje ciało, rób z nim co chcesz. No a dziś jestem posiadaczką 4 kolczyków, język, pępek i po jednym w każdym uchu.
Zawsze mówiłam rodzicom, że podobają mi się kolczyki w języku i pępku, i że kiedyś zrobię, może dlatego tak zareagowali. Jeśli chodzi o Ciebie to bardzo indywidualna sprawa, rodziców sobie nie wybieramy, nie potepiam ale też nie pochwalam, każdym z nas jest / był kiedyś młody, Twoi rodzice również i chyba nie potrafią jeszcze zrozumieć, że Ty również popełniasz błędy młodści, wydaje mi się jednak, że z czasem się do tego przyzwyczają i będą zdziwieni jak kolczyka już nie będzie. Ja na Twoim miejscu bym go nie wyciągnęła.
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no bo w uszach zostają ![]() jak to jest?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Moja mamusia jakoś to przebolała że zrobiłam sobie drugi i trzeci kolczyk bez jej zgody. Na poczatku była wielce obrazona ale po pewnym czasie stwierdziła że to nawet fajnie wygląda
![]() ![]()
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
a ja do dzisiaj moim nie daruję, że dali się podejść 6 latce i przebili jej uszy.
10 lat kolczyków już nie noszę, do dzisiaj mi uszy się nie zrosly. Ja sobie sama kolczyka nie strzelę - no way. a wracjąc do Twojej mamy - to nie możesz jej się tak dawać emocjonalnie szantażować. Chciałaś z nią porozmawiać, chciałaś przedtawić argumenty, wytłumaczyć. Nie chciała Ci nawet chwili poświęcić - więc co to jest za cyrk pt. nie obchodzi Cię moje zdanie, nie liczysz się ze mną, i w ogóle jak mogłaś. i foch. Moja mama w obrażaniu się jest prawdziwą specjalistką, wiec doskonale wiem, jak to jest przeżywać fochy mamusi. Dopiero odkąd osiągnełam pełnoletność potrafię jej powiedzieć, że nie będę z nia rozmawiać skoro się obraża jak małe dziecko. Bo czasami rodzic ma prawo czuć się zawiedzonym, gdy dziecko naprawdę coś skopie. Ale nie można się dawać tak podchodzić i znosić humory - zwłaszcza, gdy Ty jesteś osobą wrażliwą, i bardzo Cię boli, że Twoja mama nie chce z Tobą rozmawiać.
demo demokracji demo uczciwości demo miłości demo robienia swego demo czasu wolnego demo kultury masowej demo ameryki demo nie dawania demo samokrytyki demo nie brania demo ruszenia głową demo szlachetnych postaw demo pracy nad sobą demo winy i kary demo wychowania demo wiary demo mnie samego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wypowiem tylko jesli chodzi o uszy, że w moim przypadku rzeczywiście dziurki (te dodatkowe 2 w lewym i jedna w prawym) pozostały "czynne" mimo, że używam je kilka razy do roku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze od razu walnac dziecku tatuaz slicznego motylka? ja decyzje o kolczykach podjelam sam w wieku ok 12 lat ,poszlam z mama do kosmetyczki ,kolejne dziurki w uszach robilam sama bez decyzji rodziców ,przyjeli to :twoje cialo -rob co chcesz",tatuaz w wieku 19 lat. podoba mi sie kolczyck w pepku i brwi ale boje sie bolu i paprania wiec pozostawie to w sferze marzen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
gdybym nie nosila kolczykow przez trzy tygodnie to nie wlozylabym ich powtornie. dziurki by mi zarosly. ta nad gorna warga tez zarosla dosyc szybko...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
serio serio. Jakąś skórę mało podatną mam na zrastanie ![]() Np uderzyłam przypadkiem, pół roku temu, wierzchem stopy w kant niskiego stołu ![]() zrobiłam malutką dziurkę w rajstopach i w tym miejscu tylko 1 kropla krwi się pojawiła. mam bliznę do dzisiaj ![]()
demo demokracji demo uczciwości demo miłości demo robienia swego demo czasu wolnego demo kultury masowej demo ameryki demo nie dawania demo samokrytyki demo nie brania demo ruszenia głową demo szlachetnych postaw demo pracy nad sobą demo winy i kary demo wychowania demo wiary demo mnie samego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.