|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Niesforne podkłady!!!!!!
Witam dziewczyny!! mam problem z doborem podkładu,nie pamiętam już od kiedy ale pewnie parę lat używam tego o to fluidu http://kosmetyki-perfumy.com/lirene/...717060333.html jak dla mnie jest dobry ale potem cera moja błyszczy się strasznie,mam cere mieszaną strefa T ,raz wypróbowałam od siostry ten o to podkład http://www.esteelauder.pl/makijaz_po...treme_new.html ten z kolei okropnie się wazył na mojej twarzy dosłownie policzki i nos wygladały okropnie byłam wsciekła bo nic nie miałam przy sobie w pracy i wyglądałam zle, jestem skołowana nie wiem jaki dobrać sobie podkład pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zawsze jest jakieś jutro
|
Dot.: Niesforne podkłady!!!!!!
Poczytaj KWC, wątek zbiorczy "Jaki podkład?", to na początek. Używasz kremu pod podkład albo bazy? Może fixer pomoże? I przede wszystkim, jaką masz cerę?
"- W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."
Ćwiczę: Jillian Michaels Cassey Ho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
używasz podkładu rozświetlającego przy cerze mieszanej? powinnaś raczej wybrać podkład matujący. wtedy nic nie będzie Ci się świeciło
![]() polecam podkład rimmel match perfection. Jest naprawdę bardzo dobry. Cały dzień utrzymuję się na buzi. Matuję i do tego wygląda naturalnie
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A ja kupiłam Revlon Color Stay do cery tłustej i jest super.Kryje i matuje,ale to zależy od upodobań
![]() Lirene też mialam i się zawiodłam,bo za te cenę można kupić coś o wiele lepszego. Edytowane przez aneta2903 Czas edycji: 2013-02-22 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z mojego doświadczenia wynika, że nie w każdym wypadku, do cery mieszanej czy tłustej, sprawdzi się podkład matujący. Tłusta cera również potrafi być jednocześnie przesuszona - spotykam się z tym coraz częściej. Wtedy np. wspomniany wyżej Revlon Colorstay będzie wyglądał niekorzystnie. Moim odkryciem jest Guerlain Parure Aqua, ale niestety jego cena powala z nóg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Święte słowa. Nie ma podkładu podkreślającego suche skórki-raczej podkłady podkreślające zły stan skóry.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczęta za porady,reasumując powinnam kupować podkłady matujące , cerę mam niestety tłustą i wysuszoną używam kremu nawilżająco- matującego ,jesli chodzi o podkłady to te rozświetlające nie podkreślają tak zmarszczek a matujące tak i znajdz tu jakiś środek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.