![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
podkład matujący- co polecacie???
mam problemy ze świecącą buzią, więc chciałabym kupić sobie jakiś supermatujący podkład....
nie chce go stosować na codzień bo boję się, że pozatyka mi pory i będę miała pełno syfków na twarzy, ale od święta chciałabym się nie świecic... ![]() co polecacie?? jakie podkłady matujące są najlepsze??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: podkład matujący- co polecacie???
Myśle,ze podkłady to bardziej indywidualna sprawa i naprawde zależy od rodzaju cery... np ja używam podkładu Maybelline Fresh Mate i powiem Ci szczerze,ze nie jestem zadowolona z matu. Natomiast moja siostra ma po nim sliczną buzie, matowa i w efekcie też porcelanową . Wszystko zależy też od ilości sebum jakie wydziela Twoja skóra. Sama mam z tym problem , wiec podbijam temat i chętnie poczytam ' co chwalicie'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jeżeli przy tłustej lub mieszanej cerze masz problem z niedoskonałościami polecam Vichy Normateint. Skóra pozostaje czysta, jednolita i matowa.
Fluid nie gromadzi się w miejscach nadmiernego wydzielania sebum. Używam go i jestem zadowolona ale co będzie w upalne dni przy 30 stoponiach ?! Jestem ciekawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
zajrzyj na KWC --> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=5
![]() ja osobiście używam obecnie infallible l'oreala i nie narzekam - cenię go głównie za to, że trzyma się dosyć długo w porównaniu z innymi podkładami, pryszczy specjalnie nie mam więc nie wiem jak on daje radę z tego typu problemami. na kwc sporo osób na niego narzeka, dla mnie jest ok. Nienawidzę uczucia spływania podkładu w wysokiej temperaturze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Powinnas stosować podkłady typu oil-free (beztłuszczowe) i matujące . A tu podaje link do podobnego wątku :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95016 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie
![]() KWC prawde Ci powie... a co do 30 stopni to nie wiem czy ktorykolwiek podklad to wytrzyma:P
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja mam cerę mieszaną i na co dzień używam matującego musu z Maybelline na przemian z Rimmel Recover - w zależności od tego jaki efekt chcę osiągnąć. Słyszałam, że rewelacyjnym podkładem matującym jest podkład z Vichy. Sama (jeszcze)go nie używałam, ale może warto spróbować? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja moge z czystym sumieniem polecic Chanel Double Perfection, swietnie sie trzyma na twarzy pomimo 30 stopniowego upalu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
z tanich wibo matujacy (w musie) ale nie polecam na te upaly, chociaz troche tez daje rade. Ale pod grzywka roznie bywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
deborah- do cery tłustej i mieszanej zapewniał mi mat absolutny, choc może okazać się za ciężki na lato, ale to bardzo dobry podkład; matuje na bardzo długo, nawet revlon colorstay (softflex) nie zapewnia takiego idealnego matu jak właśnie deborah - ale uważam te dwa podkłady za równie dobre; to najlepsze podkłady, z jakimi się spotkałam pod wieloma względami, a już na pewno jeśli chodzi o zapewnienie matu
![]() ![]() ![]() może na lato przydałoby się coś lżejszego, ale wolę cięższy podkład w mniejszej ilości niż świecącą się buzię |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dziękuję Wam dziewczęta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, deborah jest bardzo dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja obecnie używam wspomnianego wcześniej Vichy Normateint i nie jestem z niego za bardzo zadowolona. nie warto liczyć na matt
![]() ![]() też będę z ciekawością podczytywać wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam zapytac czy po Vichy Notmateint, skóra długo nie będzie tłusta ? Mam z tym straaszny problem i już po godzinie od umycia twarzy zaczynam się świecic. Próbowałam już różnych podkładów ( Lasting Performance, z 2 razy użyłam Colorstay, nus Z Rimmela...), pudrów a nawet skrobi i żaden z tych kosmetyków nie zmatowił mi twarzy na dłużej niż 2 godziny
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Witam a ja kolejny raz polecam revlon colorstay skora na dlugo zosatje matowa, nie swieci sie i makijaz nie splywa z twarzy, poza tym jest duza gama kolorystyczna wiec kazdy znajdzie cos dla siebie, nadaje sie idelanie do skory tlustej, ja sama taka posiadam i znalzlam idealny podkald dla siebie po wielu latach poszukiwan,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Podbijam watek.
Mam cere w sumie czyta, moim problemem jest paskudnie swiecaca sie strefa T (co w szczegolnosci widac na zdjeciach). W przyszly piatek wybieram sie na studenckie polowinki... elegancko , moznaby porownac ze studniowka. Zaczelam obmyslac makijarz (w moim przypadku kreska a`la MM wytuszowane rzesy i troszke przymatowiona twarz ![]() Tylko mamine stoja na polce duzo za ciemne dla mnie ![]() Poszukuje czegos co naprawde skutecznie przymatowi moja twarz, a w sumie klopotliwa strefe. I moze nie koniecznie podklad tylko puder zeby lekko przypruszyc te miejsca i moc w trakcie imprezy poprawiac? Ale jaki puder? Sypki czy prasowany? ![]() W ogole o kolorowce poza tuszami i lakierami do paznokci mam malo do powiedzenia bo na codzien nie uzywam - wiec pomocy dziewczyny! ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
moze sprobuj uzyc matujacej bazy pod podkład?? dobra jest moim zdaniem baza z sephory. mialam ja na studniowce, na to dream matte mousse i odrobine pudru i makijaz trzymal sie w idealnym zdanie przez cala impreze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dobry podkład matujacy to CLINIQUE stay true makeup teint mat,mam ten sam problem co ty a ten podkłąd jest wspanily,zastosuj tez baze pod podkład tak jak mowila kolezanka jak juz chcesz miec super pewnosc ze nie błysniesz w zadnym miejscu,ja uzywam bazy DAXa i bardzo ja soebie chwiale,miłej zabawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Odpada...
![]() Za duzo mazania, za duzo kosmetykow do kupienia;( W ogole nie znosze wszelkich podkladow i innych , zle sie z tym czuje wiec na pewno tyle warstw mazi bym na twarz nie polozyla ![]() Do Sephory nie mam dostepu, a Clinique troszke przydrogi zeby kupic tylko na kilka wyjsc ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
hmm nie rozumiem pytasz o podkład matujacy o potem piszesz ze nie znosisz podkładów.... a co do baz to one na ogol bardziej przypominja krem wiec absolutnie nie ma wrazenia ciezkosci(oczywiscie jesli sie nałozy mala ilosc)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie pytam konkretnie o podklad. Pytam takze o puder sypki lub prasowany.
Poza tym jak pisalam podklad na wielkie wyjscia (no chyba bez sie nie da) a na codzien nie mam zamiaru uzywac... bo ich zwyczajnie nie lubie ... sa sytuacje w ktorych musimy korzystac z pewnych rzeczy mimo ze ich nie lubimy... I dlatego wlasnie ze nie umusze i nie lubie takich mazidel ( i uzywam tylko do wilkiego dzwonu) to nie chce kupowac podkladu, bazy i pudru jeszcze na to bo w moim przypadku naprawde szkoda wydawac tylu pieniazku zeby pozniej kosmetyki te zestarzaly prawie nieuzywane...
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o puder sypki to vipera ma niezle i tanie (ok 17zł). z prasowanych fajne sa moim zdaniem rimmel stay matte i sensique. z tymze naprawde lepiej by wygladalo jakbys nalozyła pod to jakis podkład. mzoe byc leciutki np wlasnie dream matte mousse albo chociaz krem tonujacy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za opowiedz
![]() Obejrze sobie ten Rimmelowski i Vipery chociaz nie mam pomyslu gdzie mozna dostac bo dawno juz nie widzialam nigdzie tych kosmetykow ![]() Nie jestem do konca przekonana co do podkladu pod to ... nie mam co ukrywac, jedynie to blyszczenie... W ogole mam nadzieje ze maja takie jasne kolorki pudrow/podkladow ... ![]() Kilka lat temu kiedy bylam jeszcze mloda i glupia i perfekcyjny pelny makijaz byl nawet jak sie ze smieciami szlo pamietam ze byl taki fajny sypki Matis tylko ze on nie byl chyba matujacy... hmm pamietam tylko ze ladnie wygldal i pieknie pachnial ![]() Ale Matisa tez juz dawno w ogole nie widzialam... Uroki mieszkania w nieduzym miescie...
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Też jestem w trakcie poszukiwań jakieś podkładu matującego ale nie drogiego tak do 30zł. Teraz używam z AA matujący podkład kryjący ale on tylko kryje a matuje wogóle nawet puder nie pomaga :-( Więc podajcie dziewczynki jeszcze jakieś propozycje niedrogich podkładów matujących do cery mieszanej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Ja polecam Lirene City Matt
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
ja polecam pudry w kompakcie, rewelacyjnie matują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
ja z checia bym wyprowała lirene city matt ale niestety kolorki sa koszmarne. nawet najjasniejszy jest dla mnie o wiele za ciemny. no coz taki urok ,,arystokratycznej bladosci"
![]() Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2008-01-18 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lirene rzeczywiście nie nadaje się dla osób o jasnej karnacji. Co do recovera to muszę powiedzieć, że mam takie same spostrzeżenia jak ty ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.