|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kwiaty, orient - poszukiwaneWasze propozycje zapachu kwiatowego lub kwiatowo-orientalnego Ma być słodki ( z umiarem ![]() Od razu zaznaczę że wszystkie limitowane edycje Escady uważam za jeden wielki flakon cukru więc proszę ich mi nie proponować ![]() ![]() ![]() ![]() A co lubię z cukierasów? Na pewno Touch of Pink Lacoste - dla mnie jest to taka wyważona słodycz, chociaz wiem że dla niektórych to obrzydlistwo A czy Amor Amor jest słodkim zapachem? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: zapach KWIATOWY LUB KWIATOWO ORIENTALNY, słodki ( lecz nie przesadnie) POSZUKIWANY!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapach KWIATOWY LUB KWIATOWO ORIENTALNY, słodki ( lecz nie przesadnie) POSZUKIWANY!
Może odrobina klasyki w postaci Tresor Lancome?
W nucie głowy jest morela, róża i konwalia, w nucie serca: heliotrop, irys, brzoskwinia i morela, a na nutę bazy składają się drzewo sandałowe i piżmo. Bardzo kuszący, elegancki, a zarazem radosny zapach. I edp są wręcz nieziemsko trwałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
potraktuje ten post jako dowcipny
![]() ![]() ale do rzeczy ![]() - eternity moment ck - lou lou cacharel (wiem, ze ma wiele przeciwniczek, ale wg mnie piekny ![]() - escada margaretha lay - nina ricci premier jour - j'adore dior - hypnotic poison dior - splendor EA (jest tak roznorodny, ze mozna go zakwalifikowac do praktycznie kazdej kategorii) - dolce vita dior - euphoria CK to wszystko co mi przychodzi w tej chwili do glowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wypróbuj kwiatowy (róża) Madness Chopard z nutką czerwonego pieprzu i bawełny oraz kremowo-kawowy delikatnie pikantny Jose Jose Eisenberg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kurcze, Dziewczyny, wiem że to nie na temat ale ja zupełnie, podkreslam, zupełnie nie rozumiem co ja napisałam "zlym tonem". Post miał być przyjemny a nie drażniący, pretensjonalny itp. Trochę przykro mi się zrobiło, bo miałam przeciez dobre intencje i nawet teraz gdy go sama sobie przeczytałam kilka razy nie rozumiem co kogos mogło urazić. No nie rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za Wasze odpowiedzi ;-*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Proponuję My Queen, Givenchy Very Irresistible, Dior J'adore, Nina Ricci L'Air du Temps.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Twój apel, powinien mieć formy prośby, a ma raczej formę polecenia, żeby nie powiedzieć rozkazu. Jego ton wydaję się być apodyktyczny i niestety pretensjonalny, chociaż być może nie miałaś takiego zamiaru. Zaczęłaś od słów” Wasze propozycję zapachu kwiatowego....” Na początku zabrakło chyba słowa proszę o Wasze propozycję. Użyłaś też zwrotów ”precz z...”, „nie wklejajcie mi tu Żadnych...” "ma być słodki"Itd. To wszystko razem stworzyło dość nieprzyjemny w odbiorze komunikat. Fakt, że Ci przykro, świadczy o tym,że nie miałaś złych intencji. Warto na przyszłość zwracać uwagę na ton i formę swoich wypowiedzi. Życzliwa( szczerze!) Kijanka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale najwazniejsze, ze nie mialas zlych intencji ![]() ![]() ![]() ale juz jest wszystko wyjasnione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Givenchy Very Irresistible, ten wydaje mi się godny polecenia. Jednak mnie się żle nosi i nie kupiłem. Widocznie męski nos nie trawi takich zapachów na swoim ciele, ale dla kobiet powinien być OK.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Z kwiatowo- orientalnych polecam belong Celin Dion- nie za słodki i nie kwaśny
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Polecam: Amor Amor Cacharela, Glorię CCacharela, Addict Diora, Mystery Naomi Campbell, Emporio Armani ( złote), Sensi Armaniego, Deep Red Hugo Bossa, Gucci Rush, Flower by Kenzo,Rykiel Women not for Men ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Amor Amor Cacharela - zapach kwiatowy lecz niesamowicie słodki i mdły
Glorię CCacharela - zapach mało kwaitowy a raczej wiśniowo kokosowy Addict Diora - zapach niekwiatowy, nieowocowy ale mleczny Mystery Naomi Campbell - zapach mało kwiatowy bardziej orintalny Emporio Armani ( złote) - zapach niekwaitowy a słodko-pudrowy Deep Red Hugo Bossa - zapach mało kwaitowy bardziej ciezki, skórzasty Gucci Rush - mocne słodkie kwatki z odrobiną pazura Flower by Kenzo - koszmarny duszacy i mdlacy słodziak, juz lepsze Escady
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.