|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
mania posiadania czy-coś-w-tym-stylu :D
Tak ostatnio kupuję kosmetyki, ba dużo kosmetyków stanowczo za dużo. A i tak wszystkich nie zużyłam i tak...Na przykład:
•niedawno kupiłam sobie krem milk and honey z avonu z myślą o tym że będę go używać do całego ciałka. Zużyłam minimalną ilość a teraz już mi sie zachciewa kremidła do ciała dove. Oczywiście obiecuję sobie w duszy solennie że avonowskiego też będę używać ale ze mną to tak zawsze... •w półce z kosmetykami zalega kilka ledwie muśniętych cieni do powiek (na szczęscie firm „zwykłych” np vipera, joko) a mi się zachciało innego i poszłam do drogerii a wyszłam z lakierem bell (lakierow używam z podobną częstotliwością co cieni) i brokatowe cienie do powiek bella. Co tam że nie lubię brokatu na powiekach... •tydzień temu kupiłam sobie błyszczyk vinyl lip rimmela i mało brakowałoby żeby łupem moim padły jeszcze tubkowe maybellinki...A błyszczyków mam po prostu tyle że nic innego jak do wyboru do koloru...z 10 na pewno sie znajdzie zawsze a z każdego zużyłam maksimum ćwiartkę albo połowę •kupiłam krem do buźki miraculum z serii young ale ze nie mogłam się zdecydować czy tonująco-matujący czy taki zwykły nawilżający z witaminą C to...wzięłam oba •weszłam do drogerii z zamiarem kupienia pomadki nivejowskiej (która kupiłam i tak pozniej mimo że dosłownie 1/10 zużyłam dopiero z pierwszej bezbarwnej) a wyszłam...z utwardzaczem lakieru do paznokci bell, bo podobnoż taki dobry... Łee ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Re: mania posiadania czy-coś-w-tym-stylu :D
hm... potrzebni (i, lub):
- psychoanalityk - bogaty sponsor - odcięcie od wizaz.pl ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Spoko
![]() Ja też tak miałam, ale teraz już kupuję tylko to, co potrzebuję... Zanim czegoś nie skończe, nie kupuję następnego, chyba, że jest super promocja. Aaaa, promocje, moja zguba... Ale tez już umiem się przekonać, że coś nie jest mi potrzebne... A dzięki wizazowi robię, co dziwne, coraz mniej zakupów, bo wiem, co dobre i co wybrać, a co omijać. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A niedawno odnosłam zwycięstwo nad przemożną manią posiadania paru lakierków, choć NIENAWIDZĘ malować pazurów i paroma kosmeykami Dermedica... Idę do przodu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Taak o ile pierwsze i drugie da się spełnić (w roli psychoanalitka i bogatego sponsora to może być moja mama chociaż i tak ledwie ledwie daje sobie ze mną radę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
witam
ze mna tez tak jest,ale tylko ogladam i kupuje tylko to co jest mi potrzebne i niezbędne bo poprostu mnie nie stac na wszystko co mi sie podoba. nawet jesli mam jakis nieoczekiwany przypływ gotówki to nie zabieram jej całej do drogerii,ale dziele na 3 częsci dla męża małe coś,dla dziecka i dla siebie. pozdrawiam paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ha, ja tez to mam
![]() ![]() ![]() ![]() niemniej takie "drobne" zakupy chyba sa bardziej zdradliwe - tu błyszczyk, tu cien, tu utwardzacz - wszystko niby niskopółkowe [ewentualnie: srednio~] ale jakby to zsumowac... zgroza!!! ![]() niestety wiele moich zakupów to niewypały- głównie kremy chyba, bo uczula mnie wiele z nich... Wizaż jest mi bardzo pomocny, ale sa 2 str medalu - z jednej -zaopatrzyłam sie dzieki niemu w kilka genialnych produktów-jak np baza art deco, przed innymi mnie skutecznie powstrzymuje, niemniej jednak takze dzieki niemu czytam i wzdycham za coraz to nowymi no i trzeba pamietac, ze co dla jednego jest dobre... ba, nawet rewelacyjne... -najwieksza porazka to dla mnie etiaxil, ktorego jak sie okazalo nie moge uzywac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Oj, dokładnie to samo.
![]() Jedną szafę ubraniową z półkami (4 półki) mam zapchaną kosmetykami "na zapas". Nawet nie pytaj skąd, po co i czy zdążę zużyć. Raz na jakiś czas robię w niej porządek i obdzielam rodzinkę. ![]() A najgorsza jest u mnie mania firmowa - gdy kupię jakiś jeden kosmetyk z danej firmy, to - nawet tego nie kontrolując - dążę do tego, by poznać jej cały asortyment! Jedyne, czego sobie odmawiam to kremy przeciwzmarszczkowe. ![]() I nie pomagają comiesięczne obietnice składane samej sobie, że ni kupię niczego, dopóki nie zużyję już tych kupionych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja mam to samo, kiedy jest chwila przerwy, nalog
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Cóż ja też kocham kolekcjonowac różnego kalibru chemiękosmetyczną.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Też się już nauczyłam wszystko zużywać do końca i nie robić chomiczych zapasów. Fakt jest faktem, czasem niestety te promocje mnie gubią. No ale co mam zrobić, jak widzę, że żel do mycia twarzy Dermedica jest w pięknym promocyjnym opakowaniu wraz z dwoma miniaturkami kremu przeciwtrądzikowego i innymi próbkami ? No przecież mój obecny żel skończy się i tak za jakieś 2, 3 tygodnie...
Albo te żele pod prysznic YR, które są teraz w promocji ? Kupiłam od razu, bo przecież pieczątkę trzeba zdobyć... No dobra, te rzeczy zużyję, ale nie wiem, czy zużyję zapas trzech tuszy pogrubijących, które zakupiłam nie wiadomo po co. Najczęściej pieniędze topię w cieniach do powiek, którymi nie umiem sie umalować, albo odkładam w kąt, bo uznaję, że mam inne, lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
to ja jednak jestem normalna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mój cghłopak jeszcze mnie podpuszcza i ilekroć jesteśmy w supermarkecie lub w pobliżu YR, to podpytuje się, czy chcę wstąpić ![]() ![]() A odkąd czytam wizaż, to napewno bardziej się orientuję, które kosmetyki warto kupić, a które sobie lepiej darować. Ale także kupuję jednak więcej odkąd poznałam wizaż ![]() ale się rozpisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ha ha, u mnie to tez juz spaczenie zawodowe. Wyglądam nowości, szukam promocji, testuje ,maże, brrrrr. Zaczne chyba chodzić bez karty do BANKOMATU. Może to pomoże???;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Pozostawienie karty w domu to jest jakieś wyjście - ostatnio wypróbowałam: wizyta w Galeri Centrum w okresie wyprzedaży z jedną tylko 100 w portfelu... i jeszcze empik - wystąpiły wszystkie objawy głodu narkotycznego
![]() Najważniejsze to uświadomić sobie istnienie problemu ![]() ![]() Przynajmniej dzięki wizażowi nie zdarzają mi się już kosmetyczne niewypały. ..z nałogami jednak trzeba walczyć i popuszczać sobie tylko od czasu do czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam z tym problem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A najgorsze jest to, że raczej nikt mnie nie przystopuje jeśli sama tego nie zrobię... ![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
!! SPOŁECZEŃSTWO KONSUMPCYJNE !!
uderzenie pioruna w tle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja niestety tez to mam, kosmetyki sa jak marzenia, kiedy je osiągniesz (czyt. kupisz) tracisz nimi zainteresowanie, najlepszy jest moment wyboru, myślenia o ty, rozmarzania się, w wirtualnych zakupach pomaga wizaż, czytasz te ocenki, wyobrażasz sobie te kremiki, że je masz, porównujesz działanie, wresz cie decyzja, idziesz kupić, po przyjściu do domu szybko testujesz, bo inaczej jesteś chora, no i mazniesz sie 2 razy, po czym marzysz o nastepnym, tak w kółko, a szfa pełna. A poza tym sa fazy, tonikowa, balsamowa i chęć poznania wszystkiego. Ot, co nas gubi.
![]() |
#19 |
Gość
|
To wy macie taki sam problem z kosmetykami, jak faceci z samochodami. Najprzyjemniej sie wybiera, ale juz w tydzien po kupnie wkolo jest tyle innych ladnych samochodow... a moze i lepszych
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
W tym miejscu przydałaby się jakaś analiza psychologiczna takiej mani kupowania (a raczej wybierania, przebierania itp.) - podejrzewam, że dowiedziałybyśmy się o sobie straaaasznych rzeczy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
W takim razie mężczyźni mają większe szanse na permanentną frustracje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jak ja Wam zazdroszczę! Ja mam objawy odwrotnej choroby, tzn. zanim wydam złotówkę, zastanowię się 5 razy, bo uwielbiam czytać na wyciągu z banku pozycję: oszczędności i ich powiększający się stan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Kochane jest sposób! To czego nie wykorzystujecie po porstu wystawcie na allegro albo innej aukcji. Wtedy i kosmetyków sie pozbedziecie i zwróca wam sie pieniądze mimo ze nie w całości ale to zawsze coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
helen_ridley napisał(a):
> Kochane jest sposób! To czego nie wykorzystujecie po porstu wystawcie na allegro albo innej aukcji. Po co szukac tak daleko? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.