Modny kolor włosów 2008 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-13, 20:11   #1
Beczik
Przyczajenie

Talking

Modny kolor włosów 2008

Witam!
Nigdy jeszcze nie farbowałam włosów, ale czuję, że czas na zmiany. Chciałabym się dowiedzieć jakie są trendy na ten rok - nie chce wydać kasy i wyglądać nie na czasie.

Mój kolor włosów to brąz - jak każda ciemnowłosa mam chrapkę na blond. Chciałabym połączyć blond z czernią lub z czerwienia (swego czasu była taka moda) - to znaczy u góry były blond, a na dole (albo końcówki) na czarno/czerwono lub inny kolor kontrastowy. Załączam zdjęcie połączenia kolorów jaki mi się podoba i chciałbym tak zafarbować.

Jeżeli ktoś wie co jest modne na ten rok/sezon to proszę o poradę! Chcę zmienić kolor, ale też nie chce żeby był on kiczowaty i niemodny(tym bardziej, że będzie to mój pierwszy raz).

Dziewczyny ratujcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emo9.jpg (30,5 KB, 364 załadowań)
Beczik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 20:49   #2
flyhigh17
Raczkowanie

Dot.: Modny kolor włosów 2008

Wiosną 2008 modne będą klasyczne barwy wzmocnione jaskrawymi akcentami.
Ale moim zdaniem NAJŁADNIEJSZE są kolory naturalne, które zawsze będą w modzie (nawet jeśli miałyby być uzyskane przez farbowanie) i długie włosy bez żadnych "udziwnień" typu balejaż, pasemka itp. Naturalność jest najpiękniejsza.
To jest moja opinia, no ale ona się tutaj nie liczy ;-)
Zrób tak żeby było Ci do twarzy i żebyś dobrze się czuła w nowym kolorze.
Może nie eksperymentuj za bardzo? Dodaj tylko blasku swoim włosom?
pozdrawiam.
flyhigh17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 22:04   #3
nusia2605
Rozeznanie

Wink Dot.: Modny kolor włosów 2008

Ja również stawiam na naturęPo 12 latach farbowania na wszystkie możliwe kolory postanowiłam że będę miała naturalne(ciemno brązowe)włoski.Zdrowe,lśn iące i bez okropnych odrostówA w tym roku to śliwki i fiolety widzę często na głowach kobitek więc......
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-14, 09:37   #4
siennamiller
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Ja również stawiam na naturęPo 12 latach farbowania na wszystkie możliwe kolory postanowiłam że będę miała naturalne(ciemno brązowe)włoski.Zdrowe,lśn iące i bez okropnych odrostówA w tym roku to śliwki i fiolety widzę często na głowach kobitek więc......
Śliwki i fiolety? Typowo wiejsko-polskie podejście. Czy widziałaś,żeby ktoś w Mediolanie czy Paryżu tak chodził? No sory to kicz. Tak samo jak te biało czarne włosy,które większość dziewczyn nosiło. Przecież nigdy nie było mody na takie badziewie. Nie wiem skąd wam się biorą takie pomysły w główkach!
siennamiller jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-14, 10:21   #5
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siennamiller Pokaż wiadomość
Śliwki i fiolety? Typowo wiejsko-polskie podejście. Czy widziałaś,żeby ktoś w Mediolanie czy Paryżu tak chodził? No sory to kicz. Tak samo jak te biało czarne włosy,które większość dziewczyn nosiło. Przecież nigdy nie było mody na takie badziewie. Nie wiem skąd wam się biorą takie pomysły w główkach!
No sory... ale skąd Ty możesz wiedzieć co jest kiczem a co nie. To co teraz jest kiczem, może okazać się zarok,za dwa hitem na wybiegach...
nie można być tak zamknietym i ślepo podążać za modą.
Jak się coś komuś podoba to niech nosi, nic nikomu do tego.
Badziewie i kicz to pojecia subiektywne

Beczik, uważam, że masz adny kolor włosów (o ile to Ty w avatarze)..ja bym na Twoim miejscu nie robiła takiego blondu jak w załączniku..zbyt nienaturalnie. Jeśli koniecznie chcesz zmienić to może karmel..ewentualnie kasztan,odcienie rudego.
Stary 2008-02-14, 10:30   #6
kokuryu
Rozeznanie

Z tego co widzę przeglądając katalogi, w modzie będą naturalne średnie i ciemne blondy i brązy.
Fryzury długie i krótkie, ale proste bez udziwnień, do tego miękkie fale, proste grzywki i tradycyjne kucyki.
Na pewno nie emo, dwuwarstwowe "kury na grzędzie" czy pasemka. Wielobarwne czupryny już były i raczej się nie sprawdziły.

Oczywiście każdy nosi, to na co ma ochotę.
kokuryu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-14, 10:52   #7
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siennamiller Pokaż wiadomość
można wyrażać swoją opinię w grzeczniejszy sposób, ode mnie zolta kartka
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 15:15   #8
anulka262
Zadomowienie

maja byc modne blondy po szale brazow
anulka262 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-14, 15:23   #9
noell88
Rozeznanie

Wedlug mnie w modzie zawsze jest dobry gust i podkreslanie w oryginalny sposob swojego wlasnego piekna. A ta dziewczyna na zdjeciu dla mnie jest tak nienaturalna, ze az brzydka.

Moze wklisz swoje zdjecie i wtedy cos Ci doradzimy? Bo nie wiem czy w avatorku to Ty...jesli tak, to moze zamiast farby nowa fryzurka?

Jednak osobiscie bym Ci radzila nie farbowac wlosow, a jak juz musisz to idz do fryzjera. Po roznych zmianach u siebie- kilka razy sama, kilka u fryzjera, oplakuje stan swoich wlosow(zawsze uzywalam markowych farb, raz tylko niestety sprobowalam palette;().
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-14, 17:29   #10
Beczik
Przyczajenie

Tak na avatarku to jestem ja
Oczywiście jakbym farbowała poszłabym do fryzjera, bo wiem jak łatwo sobie coś zepsuć. Od koleżanek i z różnych komentarzy dowiedziałam się, że właśnie z tą farbą Palette jest coś nie tak.

Czyli mówicie, że mają być naturalne?Żadnych balejaży i najlepiej brąz? No więc moje plany legły w gruzach - muszę zostawić tak jak jest.

Niestety nie mam lepszego zdjęcia - ale jak radzisz pomyślę nad nową fryzurką zamiast farbowania. Chociaż kusi
Stary 2008-02-14, 18:05   #11
iustitia
Zadomowienie

Ja również przychylam się do opinii, że najważniejsze, abyś Ty się dobrze czuła we fryzurce i kolorze Musisz je dobrać do kształtu twarzy, rodzaju włosów i wziąć pod uwagę, ile czasu będziesz mogła im poświęcać.

Osobiście uwielbiam wszystkie fryzury emo, sama sobie zrobiłam coś w tym stylu tylko na krótko, ale trudno powiedzieć, czy będzie to do Ciebie pasowało, sama powinnaś czuć

Ale najważniejsze to dobry fryzjer Taki, który nie tylko fajnie zrobi ale przede wszystkim doradzi rozsądnie
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 18:35   #12
*sweet dreams*
Rozeznanie

Nie no jeżeli dziewczyna nigdy nie farbowała włosów to się nie dziwie,że chce jakiejś zmiany. W sumie każda kobieta zmienną jest jak tak bardzo ci się podoba blond to możesz zafrabować chociaż jeśli chcesz uzyskać ten kolor co wkleiłaś ,myśle,że farbowanie nie wystarczy trzeba rozjaśniać włosy po czym one się niszczą ale różnego typu odżywki maseczki itp. przywracają je do połysku. Sama sobie rozjaśniałam włosy i mam teraz blond z którego jestem zadowolona no ale jak zawsze kłopot jest z odrostami.Pozdrawiam
*sweet dreams* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 13:00   #13
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

fryzura na zdjęciu które załączyłaś jest super, ale pod takie EMO podjeżdża
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 18:30   #14
paipai
Raczkowanie

Podsumowując wczesniejsze wypowiedzi:
- blondy a nie brązy (szkoda, bo wlasnie zmnieniam kolorek na braz)
- kucyki
- lekkie fale
- proste grzywki

Od swojej fryzjerki wiem, ze odchodzi sie od balejazy i pasemek. teraz cały łep na jeden kolor, ewentualnie jedno pasmo w innym kolorze.

A macie jakieś fotki fryzurek modnych w tym sezonie?
Stary 2008-02-27, 21:25   #15
nGirl
Przyczajenie

Question Dot.: Modny kolor włosów 2008

Farbuję od dłuższego czasu włosy w kolorze brązu.. Teraz stwierdziłam, że trochę mnie postarza i chciałabym je przefarbować na średni blond.. Mój naturalny kolor był w takim kolorze. Obawiam się jednak, że raczej nic mi z tego nie wyjdzie, chciałabym poprosić o jakąś rade.. Z góry dziękuję! Pozdrawiam!
nGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-27, 21:29   #16
kokuryu
Rozeznanie

nGirl- jeśli farbowałaś na ciemny kolor, przed powróceniem do naturalnego przyda Ci się dekoloryzacja, gdyż sama farba nie jest w stanie rozjaśnić wcześniej farbowanych włosów.
Stary 2008-02-27, 23:08   #17
blacha266
Raczkowanie

mieszkam w UK i tutaj co druga kobieta,dziewczyna ma na glowie boba,nie wazne czy ma 40 lat czy 20 jak moda to moda.Niestety w polsce tego niema mysle ze 40-letnia kobieta nie zdecydowala by sie na boba tak jak tutaj.No i jeszcze pojedyncze pasemka na grzywce i z przodu.A kiedy idzie polka z baleyage rozniacymi sie odcieniami od siebie to odrazu wiadomo ze to polka idzie.Pewnego razu angol mi zadal takie pytanie<co wy polki macie z tymi balejazami>to taka moja mala refleksja
blacha266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 09:32   #18
Beczik
Przyczajenie

Jaki to jest kolor KARMELOWY? jasny brąz?? Chii1986 już o nim wspomniała, ale nie mogę dojśc do tego jak on wygląda. Mógłby ktoś wkleić fotkę albo opisać?
Stary 2008-02-28, 09:42   #19
kokuryu
Rozeznanie

Na forum jest cały wątek o karmelowych włosach, znajdziesz tam wiele zdjęć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 09:46   #20
LaLaRe
Rozeznanie

coś w tym rodzaju. to dość ciepłe odcienie średniego brązu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hair.jpg (35,3 KB, 226 załadowań)
Stary 2008-02-28, 23:08   #21
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

jak dotąd nadal królować będą czekoladowe brązy, bardzo wyraźne o głębokiej tonacji , może ja tylko ewentualnie podkreślić..złamać pasmo w odcieniu karmelowym , lub na odwrót kolor karmelowy może przeplatać sie z akcentem brazu, odcienie ciemnego kasztanowego brązu sa również na tak
blondy , naturalne nie za jasne w odcieniu naturalnym i złotym..... w którym mogą znaleźć sie platynowe pasma
akcenty , bloki.. powinny znalezc sie na jednym boku , wylaniajac sie jakby spod koloru glownego..i ewentualnie gdies asymetrycznie pod spodem z drugije strony. w zaleznosci od rodzaju fryzury i strzyżenia
włosy krótkie wróciły do łask ale ich kolor powinien być jednolity i wyraźny- brąz lub blond
dlugie proste grzywki, fale, loczki to rowniez akcenzy nadchodzycego sezonu
Stary 2008-02-29, 12:47   #22
Ankalime
Zadomowienie

ja stawiam tak samo jak większośc dziewczyn tutaj, na naturalne kolory. moj kolor wlosow mi sie totalnie nie podoba mysio-blondo-rude cuś :P dlatego ja farbuję wlosy. jakiś czas temu zakochalam się w kolorku welli (wellaton 8/03 jesienne złoto). i jestem zwolenniczką farbowania na jeden kolor, ale takie mini refleksywe wloskach tez sa wg mnie ok natomiast grube odcinajace sie pasma koloru - nie.
a przede wszystkim sama musisz zdecydować jaki kolor ci odpowiada i jaka fryzura
ja nosilam bardzo dlugo krotkie wlosy, a teraz znow zapuszczam, nie ma to jak zarzucic grzywa na ulicy
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 10:55   #23
diamelen
mała księżniczka

Natura - Rules!

Sama wracam do naturalnego (trochę mysiego) blondu.

diamelen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 18:12   #24
MalutkaWit
Przyczajenie

Question Dot.: Modny kolor włosów 2008

Mam wlosy za ramiona kolor blond mialam wczesniej braz i blond pasemka. Chciala bym jakis ladny braz czy czarny pomieszany z jakims kolrem tylko nie wiem jaki dziewczyny dajce jakies rady z kolorami albo jakies fotyyyyy dziekiiiii
MalutkaWit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 20:09   #25
jaskuleczka
Raczkowanie

bardzo podoba mi się kolor viking z loreal preferance. Może któraś z was już używała? jak wychodzi na ciemnych włosach? Może ktoś ma zdięcia. będę bardzo wdzięczna
jaskuleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 13:26   #26
mondo37
Raczkowanie

Ja czytałam że najmodniejsze będą takie 'naturalne brązy' czyli ciepłe blondy kolory karmelu,starego złota.Mnie najbardziej się podobają takie kolory w połączeniu z pięknymi orzechowymi oczkami
mondo37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 10:12   #27
nusia2605
Rozeznanie

Wink Dot.: Modny kolor włosów 2008

siennamiller mnie kiedyś skrytykowała za wypowiedz choć nie miała racji!!!!! Czytałam w czasopismach mody i oglądałam tv i co????? Jednak hit tego sezonu to ŚLIWKA i CIEMNE FIOLETY
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 15:47   #28
MMaaJJaa
Przyczajenie

a może zafarbuj szamponetką na taki jakis karmelkowy brąz... albo jakims innym kolorem zeby nadać im połysk (tym bardziej ze teraz bedzie coraz więcej słonca )... do tego nowa fryzurka i bez niszczenia włosów byś się odmienila na wiosnę :P
MMaaJJaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 12:54   #29
ADLENNE
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Za tydzień wybieram się do fryzjera i dlatego bardzo proszę was o radę. Zdecydowałam się na farbowanie bo chciałabym ożywić moje włosy. Mój naturalny kolor średni brąz, karnację mam dosyć jasną i niebieskie oczy. Nie wiem na co się zdecydować. Chodzi mi o jakiś ciepły odcień brązu, ciemniejszy niż mój naturalny, rozjaśniony jakimś jaśniejszym odcieniem. Doradźcie co będzie lepsze pasemka czy balejaż? Dołączam zdjęcie, które znalazłam gdzieś na forum, co o nim myślicie? Zdecydować sie na coś takiego czy na balejaż?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nikita_g.jpg (18,5 KB, 139 załadowań)
ADLENNE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 13:26   #30
noell88
Rozeznanie

Witaj ADLENNE

bardzo fajne wlosy ma ta pani.

ja bym Ci doradzala raczej delikatne pasemka-ciekawie zrobione u dobrej fryzjerki moga wyjsc naprawde ladnie. za to mase dziewczyn nosi teraz balejaze...ja bym na Twoim miejscu go nie robila. jak Ci sie nie bedzie podobal efekt to chyba latwiej jakos uratowac wloski z pasemek niz z balejazu.
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości