zle ukladajace sie ciezkie wlosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-29, 19:02   #1
wampirka
Przyczajenie

Smile

zle ukladajace sie ciezkie wlosy

co zrobic jak wlosy zle sie ukladaja jak sa troche dluzsze, jak mi troche podrosna to robia sie za ciezkie, nie da sie ich ulozyc i przetluszczaja sie u nasady, nie wiem co zrobic? moze ktos ma tez taki problem.
wampirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 19:41   #2
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: zle ukladajace sie ciezkie wlosy

Akurat takiego problemu sama nigdy nie mialam ale myślę, że coś mogę doradzić (;
1. Jeżeli nie chcesz rezygnować z długości włosów to proponuję cieniowanie albo degażowanie- zależy od tego czy masz gęste włosy no i od tego czy jaki konkretnie efekt chcesz osiągnąć (;
2. Co do przetłuszczania się włosów to jest tutaj gdzieś cały wątek na ten temat. Na pewno znajdziesz tam masę przydatnych informacji.
3. A czego konkretnie do układania włosów używałaś? I w ogóle napisz coś więcej o swoich włosach albo nawet, w miarę możliwości, dołącz ich zdjęcie. Wtedy może wspólnie uda nam się znaleźć typ kosmetyków odpowiednich dla Twoich włosów
Stary 2008-10-01, 22:35   #3
sz.p.agata
Przyczajenie

no własnie dziewczyny... jak to jest z tym degażowaniem?
bo ja mam równiez bardzo geste wlosy i nigdy nie moge ich zapuscic bo są potem klopoty z myciem, suszeniem itp. po prostu jest to niewygodne
a z kolei jak je pocieniuje lub zdegażuje to robi sie taka szopa na łbie
i chyba nie zalezy to do konca od umiejetnosci fryzjera, bo bylam strzyzona tu i owdzie w profesjonalnych salonach a tu efekt podobny...
wydaje mi sie ze sprawdzilaby sie tu równa dlugosc na wlosach, tylko co z ta cieżkoscia hmmm
czytajac niektore watki natknelam sie na opinie ze degazowanie na grubych wlosach nie jest wskazane, bo efekt strzechy gwarantowany...
może jest tu jakas grubowłosa, która znalazła antidotum na ciężkość włosów?
sz.p.agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 21:59   #4
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sz.p.agata Pokaż wiadomość
no własnie dziewczyny... jak to jest z tym degażowaniem?
bo ja mam równiez bardzo geste wlosy i nigdy nie moge ich zapuscic bo są potem klopoty z myciem, suszeniem itp. po prostu jest to niewygodne
a z kolei jak je pocieniuje lub zdegażuje to robi sie taka szopa na łbie
i chyba nie zalezy to do konca od umiejetnosci fryzjera, bo bylam strzyzona tu i owdzie w profesjonalnych salonach a tu efekt podobny...
wydaje mi sie ze sprawdzilaby sie tu równa dlugosc na wlosach, tylko co z ta cieżkoscia hmmm
czytajac niektore watki natknelam sie na opinie ze degazowanie na grubych wlosach nie jest wskazane, bo efekt strzechy gwarantowany...
może jest tu jakas grubowłosa, która znalazła antidotum na ciężkość włosów?
Mam długie, gęste i proste włosy, które gdy są nieodpowiednio obcięte opadają i przylegają do głowy pod wpływem własnego ciężaru. Z cieniowaniem i degażowaniem trzeba bardzo ostrożnie, gdy się przesadzi efekt szopy gwarantowany. Mam lekko wycieniowanie końcówki - na długości ok. 3-5 cm co sprawia, że włosy nie są takie oklapnięte, a jednocześnie nie powstaje "szopa".

Czasem robię loki za pomocą prostownicy, mają one bardziej naturalny skręt niż takie robione za pomocą lokówki.
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 22:07   #5
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość

Czasem robię loki za pomocą prostownicy, mają one bardziej naturalny skręt niż takie robione za pomocą lokówki.
Trochę off top, ale jak to robisz?

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 22:26   #6
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Trochę off top, ale jak to robisz?
Na Wizażu był podany link do tutorialu zamieszczonego na YT.

Tutaj od 7:50 dziewczyna pokazuje jak zrobić te loki. Mam mało podatne na układanie wlosy, bardzo sztywne więc te loczki wyglądały na mniej skręcone niż u niej, ale efekt był bardziej naturalny.
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 23:03   #7
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Na Wizażu był podany link do tutorialu zamieszczonego na YT.

Tutaj od 7:50 dziewczyna pokazuje jak zrobić te loki. Mam mało podatne na układanie wlosy, bardzo sztywne więc te loczki wyglądały na mniej skręcone niż u niej, ale efekt był bardziej naturalny.
Dzięki wielkie

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-06, 15:21   #8
sz.p.agata
Przyczajenie

A co myslicie o scieciu na "boba" przy tak grubych i ciezkich wlosach? chodzi mi bardziej o takiego "dluzszego"boba
Stary 2008-10-07, 16:56   #9
agisiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sz.p.agata Pokaż wiadomość
A co myslicie o scieciu na "boba" przy tak grubych i ciezkich wlosach? chodzi mi bardziej o takiego "dluzszego"boba
Moim zdaniem jak najbardziej ;-)
agisiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 16:49   #10
pau89lka
Przyczajenie

A ja mam z tyłu płaską głowę,bo jak byłam malutka to nie chciałam spać na boku.. i moja główka się spłaszczyła,a przez to nie mogę zapuścić włosów,ponieważ są za ciężkie i w ogóle nie chccą się układać ! Do tego mam oklapnięte włosy i mimo moich starań przy codziennym myciu i suszeniu na szczotce,ciągla oklapuja właśnie z tyłu przy skroniach nie jest lepiej,bo kiedy mi choć troche odrosną to zaczynają przylegć do głowy.. I nie pomaga cieniowanie,ani degażówki... I co ja mam zrobić ? Jak je obciąć?????? Bo już nie mam siły.. głupie włosy odbierają mi pewność siebie... ;((
pau89lka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 22:26   #11
trollcia
Raczkowanie

tez mam ten problem, mimo ze wlosy sie nie przetluszczaja szybko przy skorze sa przyciezkie i efekt jest oplakany
trollcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 14:00   #12
sz.p.agata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pau89lka Pokaż wiadomość
A ja mam z tyłu płaską głowę,bo jak byłam malutka to nie chciałam spać na boku.. i moja główka się spłaszczyła,a przez to nie mogę zapuścić włosów,ponieważ są za ciężkie i w ogóle nie chccą się układać ! Do tego mam oklapnięte włosy i mimo moich starań przy codziennym myciu i suszeniu na szczotce,ciągla oklapuja właśnie z tyłu przy skroniach nie jest lepiej,bo kiedy mi choć troche odrosną to zaczynają przylegć do głowy.. I nie pomaga cieniowanie,ani degażówki... I co ja mam zrobić ? Jak je obciąć?????? Bo już nie mam siły.. głupie włosy odbierają mi pewność siebie... ;((
paulka, a probowalas je jakos podtapirować u nasady wlasnie z tylu???
mam podobny problem i to czasem sie sprawdza... dopoki wlosy znow nie oklapną
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości