|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() zle ukladajace sie ciezkie wlosy
co zrobic jak wlosy zle sie ukladaja jak sa troche dluzsze, jak mi troche podrosna to robia sie za ciezkie, nie da sie ich ulozyc i przetluszczaja sie u nasady, nie wiem co zrobic? moze ktos ma tez taki problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: zle ukladajace sie ciezkie wlosy
Akurat takiego problemu sama nigdy nie mialam ale myślę, że coś mogę doradzić (;
1. Jeżeli nie chcesz rezygnować z długości włosów to proponuję cieniowanie albo degażowanie- zależy od tego czy masz gęste włosy no i od tego czy jaki konkretnie efekt chcesz osiągnąć (; 2. Co do przetłuszczania się włosów to jest tutaj gdzieś cały wątek na ten temat. Na pewno znajdziesz tam masę przydatnych informacji. 3. A czego konkretnie do układania włosów używałaś? I w ogóle napisz coś więcej o swoich włosach albo nawet, w miarę możliwości, dołącz ich zdjęcie. Wtedy może wspólnie uda nam się znaleźć typ kosmetyków odpowiednich dla Twoich włosów ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no własnie dziewczyny... jak to jest z tym degażowaniem?
bo ja mam równiez bardzo geste wlosy i nigdy nie moge ich zapuscic bo są potem klopoty z myciem, suszeniem itp. po prostu jest to niewygodne a z kolei jak je pocieniuje lub zdegażuje to robi sie taka szopa na łbie ![]() i chyba nie zalezy to do konca od umiejetnosci fryzjera, bo bylam strzyzona tu i owdzie w profesjonalnych salonach a tu efekt podobny... wydaje mi sie ze sprawdzilaby sie tu równa dlugosc na wlosach, tylko co z ta cieżkoscia hmmm ![]() czytajac niektore watki natknelam sie na opinie ze degazowanie na grubych wlosach nie jest wskazane, bo efekt strzechy gwarantowany... może jest tu jakas grubowłosa, która znalazła antidotum na ciężkość włosów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem robię loki za pomocą prostownicy, mają one bardziej naturalny skręt niż takie robione za pomocą lokówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Na Wizażu był podany link do tutorialu zamieszczonego na YT.
Tutaj od 7:50 dziewczyna pokazuje jak zrobić te loki. Mam mało podatne na układanie wlosy, bardzo sztywne więc te loczki wyglądały na mniej skręcone niż u niej, ale efekt był bardziej naturalny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A co myslicie o scieciu na "boba" przy tak grubych i ciezkich wlosach? chodzi mi bardziej o takiego "dluzszego"boba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A ja mam z tyłu płaską głowę,bo jak byłam malutka to nie chciałam spać na boku.. i moja główka się spłaszczyła,a przez to nie mogę zapuścić włosów,ponieważ są za ciężkie i w ogóle nie chccą się układać ! Do tego mam oklapnięte włosy i mimo moich starań przy codziennym myciu i suszeniu na szczotce,ciągla oklapuja właśnie z tyłu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tez mam ten problem, mimo ze wlosy sie nie przetluszczaja szybko przy skorze sa przyciezkie i efekt jest oplakany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam podobny problem i to czasem sie sprawdza... dopoki wlosy znow nie oklapną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.